אפשר לענות גם אם זה עדיין בתיאוריה?
אני עדיין לא בהריון, ובטח שלא ילדתי, וכל נושא הלידה בבית נמצא כרגע בבירורים בגלל המחלה שלי, אבל ביני לבין האיש יש הסכמה גלויה וברורה שאם וכאשר - אנחנו נלד בבית. האמת היא שנאי חייבת את הכל ל-POOH. אילוליא היא ו"הרעיון המטורף" שלה ללדת בבית, אני בספק אם אי פעם הייתי מגיעה לקונספט הזה לבד. אני באה ממקום מאד מיינסטרימי, שמשתנה לאיטו רק בשנים האחרונות, ככה שהרעיון של ניתוק מהמערך הרפואי היה לי מאד מוזר וחריג. ואז הופיעה POOH, וביקשה שאלווה אותה, וככל שהקשבתי לה יותר, ולמיילדת החכמה שלה, וקראתי, ועשיתי כל מיני "חושבים" עם עצמי, הבנתי שבעצם זה מא דהגיוני וטבעי לי, מכמה ומכה סיבות, שאת רובן דבי ציינה בהודעה שלה. 1. אני מאד לא אוהבת רופאים, ולא אוהבת בתי חולים. פגשתי רופאים רבים ו"ביליתי" לא מעט בבתי חולים, ואחד הקשיים הגדולים שלי היו חוסר ההקשבה אלי כאינדיבידואל, חוסר הרגישות שגיליתי הרבה פעמים, ובעיקר - ככל שהתבגרתי - הבנתי יותר ויותר שרופאים הם לא אלוהים, ופתאום הביטחון העיוור שהיה לי בהם התפוגג. 2. כתוצאה מ - 1, אני לא ממש סומכת על רופאים, אני סומכת על עצמי, אני סומכת על האיש שלי, אני סומכת על חברים טובים, על משפחה, אבל על אנשים זרים - לא ממש. 3. חשוב לי שקט, חשובה לי אינטימיות, חשובה לי פרטיות, ובעיקר - חשוב לי לעשות את ההחלטות שלי על עצמי בעצמי. אני רואה היום, כשאני מטפלת בעצמי בנסיבות קצת שונות, את הפער בין מה שהרופאים חושבים שהוא "נכון" לבין מה שאני רגישה כ"נכון" ואני לא רואה איך אפשר לגשר על הפער הזה בבית חולים. זו גם אחת הסיבות שאני מתעקשת להיות מיילדת מתוך המערכת (פעם, כשאני אגדל), בעיני, כל הסיבות שמרחיקות אותי מהרצון להיות יולדת בבית חולים, הן בדיוק הסיבות שבגללן חשוב שיהיו מיילדות מודעות, פתוחות וקשובות בתוך המערכת. ברור לי שמיילדת היא לא אלוהים ובטח שלא מתייחסים אליה כאל כזאת בבית חולים, אבל ככל שאני קוראת יותר סיפורי לידה ואני רואה את מקומה של המיילדת בסיפור של היולדת, אני רואה כמה היחס האמפטי, הנכונות לעבודה קצת פחות קונבנציונאלית וההקשבה ליולדת עושות הבדל.