עוד שאלות בעניין הפוליו

תודה על ההסבר. באמת, חדש לי...

הסיסמא "אפילו לא חולה אחד" - דמגוגית. מדוע לא יוצא משרד הבריאות בסיסמא "אפילו לא חולה שפעת אחד"? "אפילו לא חולה שעלת אחד" וכו'.... לא מחריד אותך שמשרד הבריאות שאנן נוכח התחלואה הקיימת כאן בהפטיטיס, שעלת, אבעבועות, חזרת; נוכח התמותה הקיימת מהפטיטיס, ולא שוכר משרד פרסום לניהול קמפיין התחסנות נגד המחלות האלו, מוסיף מנות חיסונים, מנהל את משרד החינוך איך להתנהל בבתי הספר וכו'...

העולם לא טהור, שקוף וחף מאינטרסים. יש כאן מאבק על אמון הציבור הנשחק במשרד הבריאות, לא מאבק על חולה אחד או אפס חולים. משרד הבריאות מאבד את אמון הציבור בקצב הולך וגובר, ואתה מספר כאן סיפורים על חרדות מכוונות מדומיינות מסיסמאות קמפיין כמו "אפילו חולה אחד". אף אחד לא היה מתנגד לתרופת פלא שתמנע אפילו חולה אחד. אבל לא במחיר סיכון מיליונים כפי שנעשה במבצע הזה (ותחסוך לי את המנטרה הרגילה על חיסון בטוח, אפס סיכון וכו'...).

חדש לך גם ההבדל בין שפעת לפוליו?

פוליו הוא וירוס שעובר מאדם לאדם (במדינה מערבית עם תנאים נאותים שבהם אנשים לא חיים בחרא או מבוססים בביוב) ולכן אם מונעים הדבקה, מונעים תפוצה של פוליו. לכן זאת מחלה שארגון הבריאות העולמי שם לעצמו כמטרה להכחיד, כי אפשר (כפי שהיה עם האבעבועות השחורות). ישראל הוכרזה כנקייה מפוליו ב-2002. עכשיו חזרנו עשר שנים אחורה... ואנחנו ברשימה מחמיאה של מדינות שיש בהן פוליו פראי יחד עם אפגניסטן פקיסטן וניגריה, הידד! זאת לא דמגוגיה, זאת המציאות. זאת מציאות שלדעתי כל מי שחי כאן לא אמור לחיות איתה בשלום.

את השפעת, למרבה הצער, לא כל כך פשוט למגר. זה וירוס שנישא באוויר, זה וירוס שמשתנה כל שנה... קל יחסית לשטוף היטב ידיים ביציאה מהשירותים ולפני האוכל, קשה הרבה יותר לברוח מבני אדם שעושים אפצ'י... הלוואי שהיה אפשר להכחיד אותו במבצע חיסונים כלל ארצי ולנקות את ישראל משפעת. זה היה טוב לא רק לקשישים ולחלשים שמתים כל שנה מסיבוכי שפעת (כאילו שזאת לא סיבה מספיקה...), זה היה טוב גם לציבור שהיה חולה פחות, טוב לשוק העבודה שהיה מפסיד פחות כסף מתחלואת עובדים (וכמובן, אלה שמגיעים לעבודה חולים מדביקים אחרים...) ועוד.

אתה הרי יודע שאני בעד החיסון לשפעת, אז אם שואלים אותי אם כדאי לעשות קמפיין מודעות לחיסון לשפעת, התשובה היא כן. הבעיה היא שגם אם יהיה קמפיין, בשנה הבאה המערכה נפתחת מחדש...

העולם אכן לא חף מאינטרסים, אבל זה נכון לשני הצדדים. אין ספק שיש כאן מאבק על אמון הציבור הנשחק, שאתה הרי בצד שעוזר לשחוק אותו... אז כן, אני בצד השני של המתרס כי אני חושב שזה הצד הנכון, ולא, אני לא מסכים איתך שיש כאן מחיר של "סיכון מיליונים". כבר היינו בסרט הזה 15 שנה, המיליונים חיים בשלום עד היום.

הנה הפתרון של מב"ר לנזקי החיסון המוחלש

"מאז שנת 1998 אנחנו עוקבים אחרי שני בני אדם באזור גוש דן שמפרישים נגיף. אנחנו יודעים שהם גרים בתל־אביב: אחד באופן כללי בשכונת התקווה והשני באופן כללי במערב העיר, אבל אנחנו לא יודעים מיהם. יש להם איזה חסר אימיוני (בעיה במערכת החיסונית - א"ש), אבל הם לא הוּכרו כחולים. הם קיבלו חיסון פוליו לפני 20 שנה בערך, הנגיף התנחל אצלם, השתנה גנטית והפך לנגיף אלים. בגלל הכמויות הקטנות שנמצאות פעם בכמה חודשים, אנחנו יודעים שזה לא מסתובב באוכלוסייה, אלא שאלה שני בני אדם. יש לנו גם אחד כזה בחיפה"
http://m.yedioth.co.il/yedioth/index/2013081601yedioth_25_91ED6A2D14

אז מה היה לנו כאן?

- וירוס מוחלש שהפך אלים

- וירוס שממשיך להיות מופרש אחרי 6 שבועות

- לא נספור אותם כחולי פוליו. ישבש לנו את הסטטיסטיקה היפה.

- יש תמיד כמויות קטנות המנוטרות בביוב. הם יודעים שזה שני אנשים בת"א ואיש אחד בחיפה. וואלה. ואם נוספו עוד שני אנשים, איך הם עולים על זה?

אבל העיקר שלכפר שמריהו יש את כל ההסברים על הסיכונים, ההסתברויות, הבטיחות של החיסון לאחר המומת וללא זן 2 - כל הסלוגנים של הקמפיין של מב"ר - כפר שמריהו מכיר מצויין. ובשטח - קורים דברים...

בקצרה

א. הבעיתיות של מתן חיסון מוחלש לאנשים עם בעיות חיסוניות ידועה, ולכן משרד הבריאות נוקט משנה זהירות במבצע החיסונים הזה.
ב. הם לא הוכרו כחולים כי הם לא חולים... (כך אני מבין מהדברים).
ג. מנטרים ועוקבים אחריהם, כמו שצריך
. מכיוון שאין התפשטות לא יצאו במבצע חיסונים עד כה, מה שרק מוכיח שנעשתה חשיבה ולא סתם יצאו הפעם.

zlp

New member
שאלות הדיוטות

א. הם לא חולי פוליו.

ב. PCR באיזורים וריאביליים.

אגב, בכתבה מובא בדיוק החשש מפני הוירוס במי הקולחין. זו הטענה ש"אבו-חסן המקורי" לעג בגינה לד"ר לנדסמן.

מעניין אם הוא יתנצל.

תגובה

שלום רב
בודאי שיש הבדל בין קבלת החיסון בצורה ישירה או בצורה עקיפה. היעילות פוחתת בצורה עקיפה וכמובן שאין וודאות שבכלל תהיה העברה של החיסון. בכל מקרה זו לא המטרה שלנו ולכן חשוב לשמור על היגיינה.

החיסון המומת יעיל לאחר 3 מנות במעל 99%. הטווח אותו אתה מציין אינו נכון.

חשוב שכולם יתחסנו כי כך תהיה חסינות מעיים אצל יותר אנשים והנגיף הפראי יתקשה לעבור מאדם לאדם ומילד לילד

למעלה