עוד 15

בעד

New member
עוד 15

רק עוד 15 יום עוד נישאר מקום בניצן כל הקודם זוכה יאללה חברה- חבל על הזמן ממליץ לרכוש מזגן נייד

The Bugi

New member
אחרי זה אל תאשימו את הימין

במלחמת אחים. רואים כאן בדיוק מי רוצה בפירוק המדינה.

פירוק??. אולי תחשוב אחרת ותראה

שהתיישבות בשטח בלתי חוקי הוא פירוק של המדינה החוקית, שומרת החוק, אולי???

The Bugi

New member
תוכיח לי שההתיישבות היא לא חוקית

אנשים חיים במשך יותר משלושים שנה ב"מקום לא חוקי"? מה היה שם לפני שהם הגיעו? רק חול וחול!

זה שטח שמבחינה חוקית לא שייך לא"י

אם תחפור היטב ותבדוק זהו שטח כבוש\ שטח שלא היה בידי ישראל כ"קיבלנו" מדינה מהאו"ם. שטח אשר הרוב השולט בו הם ערבים, ואין לנו האחזות היסטורית משמעותית בקרקע... השונה משטח זה לשאר שטחי הארץ הוא, שרוב שטחי ישראל הם שייכים לישראל על ידיד החלטת או"ם. ונמתמכה במלחמות ישראל. וישנם שטחים אשר הינם שייכים לירדן, מצרים אשר העדיפו לוותר על האוכלוסייה הפלשתינאית שנמצאת בהם ואנחנו כמו מפגרים במקום לוותר על העימות איתם נכנסנו פנימה בצורת התנחלות... אני מאמין בהחזרת שטחים מסויימם, אך במקרה הזה אני רואה בהתנתקות הצלת חיי אדם וחיים חיילים רבים בכך שלא נגן על קבוצה קטנה של אידאולוגים אקטיביסטים שרוצים לשבת בלב אוכלוסייה פלשתינית אלא נגדר אותם שיתבוססו בעצמם...

אתה לא מבין.......

אם זה שטח שלא היה בו כלום (או שהיה בו רק חול וחול.....) - והקמת עליו בית - הוא שלך! אני הולך להקים בית בארגז חול אצלנו בשכונה. ואז זה יהיה השטח שלי!! יש!!!

פה יש לך טעות...

יש ישויות מדיניות ששטח העולם שייך להן, אין שטח שלא שייך לאף אחד... השטח שאתה מדבר עליו שייך לרש"פ... אם אתה רוצה להקים ארגז חול בשכונה - תנסה ותראה מה תגיד העירייה, בית המשפט או הממשלה.... לך תלמד אזרחות וחוקי קניין...

לא הבנת אותי.....

על אותו עקרון של ההודעה שלה ("היה שם לפני זה רק חול וחול.....") כתבתי (בציניות כמובן) שזה כמו שאלך לארגז החול בשכונה (שהוא כבר בנוי - לא אני אקים אותו, יש לנו כבר ארגז חול בשכונה) ואקים בתוכו בית - זה יהפוך את ארגז החול לשטח שלי (כי יש שם רק חול וחול)

אני לא מבינה

זה שיש לכם אותם דעות עושה אתכם חברים, אז סבבה אבל למה אילו שאין להם - אז צריך להיות לא נחמדים אליהם? זה כל כך מפריע לי.. למה להוריד את הוויכוח הזה לפסים אישיים - אז יש לנו חילוקי דעות בנושאים מדיניים? אז מה? זה מחייב אותנו לשנוא אחד את השני?? יותר ממה שמפחידה אותי ההתנתקות (והיא מפחידה אותי מאוד) מפחידה אותי מלחמת אחים. עצוב לי על החיילים שצריכים ליטול חלק בזה, על האנשים שיגררו מביתם - ועל זה שאנשים פה מתייחסים בצורה לא נחמדה אחד לשני רק בגלל חילוקי דעות, אחרת - הוא לא מכיר אותו, אז אין סיבה לא להיות נחמד אליו.. הממ.. יצא קצת ארוך - סליחה על הוידוי..

הסברתי לך כבר....

אותך אישית אני לא שונא, אני בכלל לא מכיר אותך. אבל אותכם כולכם בתור "המתנחלים ומתנגדי תוכנית ההתנתקות" אני מאוד מאוד לא אוהב ואת יכולה להודות לכל החברה שלכם שחוסמים כבישים קוראים לסירוב פקודה וכו' וכו' שגרמו לי לרגשות האלה כלפיכם. כן, כן, אני יודע - הם קיצוניים. אבל הם לא מעט. הם דיי הרבה והם אלה שגורמים לנו לדעת הקהל הזאת עליכם. לא זכורה לי פעם אחת (בתקופה האחרונה של ההתנתקות) שהתקיימה פעם אחת מחאה או הפגנה חוקית ולא אלימה. אני לא אוהב אותכם כי אתם לא מוכנים לקבל החלטה דמוקרטית, ומעבר לכך אתם מסרבים להכיר בכך שההחלטה הנל חוקית ודמוקרטית.

The Bugi

New member
שוב טעות

התיישבות יהודית בעזה היתה קיימת עשרות שנים לפני פרעות תרפ"ט. אז הושמדו כליל בידי הפדאיונים הערבים הישובים היהודיים בחברון ובעזה וחלק מהישוב היהודי בירושלים. כל זה קרה לפני הקמת מדינת ישראל, בטח ובטח לפני ה"כיבוש".

The Bugi

New member
תגיד לי איפה אתה חי?

לך תלמד היסטוריה ואז תדבר. אינ צריך לפרט לך את כל תולדות עם ישראל בארץ ישראל?

freidis23

New member
היסטוריה, יש אבל דתית תנכי"ת.

אין לה אחיזה.... אין לה תמיכה עולמית... היסטוריה אני יודע.... אני גם יודע שלפחות אלפיים שנים ישבו פה ערבים.... היה ישוב יהודי קטן, היה מיעוט מטורף.... אתה רוצה ללמד אותי היסטוריה שונה?

The Bugi

New member
זה כבר סיפור אחר

אם את לא מאמין למקורות העם שלך, זאת כבר בעיה שלך.

freidis23

New member
מאמין- אולי?

אבל אתה לא יכול בזירה הבינ"ל להדבק בספר דתי, שבו אלוהים רוחני כלשהו שרק היהוגים מאמינים בו "נותן" לך את א"י... זה לא קביל!!!

The Bugi

New member
מה אכפת לי מהזירה הבינלאומית

אני לא מתעניין בה כפי שהיא לא מתעניינת בי. זאת אותה זירה שהתאלמה מזוועות השואה, אותה זירה שמתעלמת גם היום מגילויים אנטישמיים, אותה זירה שמצדדת באירגוני טרור ולא מגנה פעולות נגדנו. אז מה אכפת לי מהם? לי יש ארץ אחת ויחידה ואני לא מוכן לוותר עליה בשום אופן. נראה אותם מוותרים על פסיק מארצם. כשזה נוגע לאחרים הם יודעים תמיד להטיף מוסר. רוצה דוגמאות? הבסקים בספרד שדורשים עצמאות, הסקוטים והאירים בבריטניה, הצ'צ'נים ברוסיה ולא שכחנו את הפוגרומים שעשו באינדיאנים.

למעלה