עוד 15

freidis23

New member
אכפת לך כי:

אתה מקבל מהם כסף, נשק ובמידת הצורך תמיכה בצעדים שלעתים עלול להראות כנגד אמנת האו"ם. ואכפת לך כי בלעדיהם היית עדיין פליט ממחנות השמדה בשואה. או במקרה הטוב שבוי בידי הערבים שהיו כובשים אותך... הסיוע הבינ"ל החזיק את ישראל שנים... אי אפשר לירוק עליהם...

The Bugi

New member
תראה

אני לא יודע מה איתך אבל אני חי במדינה עצמאית כבר 57 שנים. מדינה עצמאית משמע: לא מקבלת פקודות מאף אחד. באיזו זכות באות מדינות אחרות ודורשות מאיתנו לוותר על חבלי מולדת? כמו שאמרתי קודם, יכולנו גם לדרוש מבריטניה לשגת מצפון אירלנד. מה אתה אומר? הבריטים היו שומעים לעצתנו? בסך הכל אנחנו רוצים להפסיק את הכיבוש של הבריטים באירלנד.

אתה באמת לא יכול להשוות בינך

לבין בריטניה... עצמאית כבר 57 שנים זכות תמיכה צבאית וכלכלית של ארה"ב, בריטניה, צרפת ומעצמות נוספות....

silverhawk

New member
מדינה עצמאית? כן

(ואני מתעלם בכוונה ממשבר המזל"טים והשלכותיו). מנותק מהעולם - לא. אין מה לעשות, עולמנו הפך להיות כפר גלובלי קטן. שום מדינה כיום לא יכולה לעשות ככל העולה על רוחה תוך התעלמות מן ההשלכות, ובייחוד לא ישראל אשר נמצאת תחת עין בוחנת כמעט מיום הקמתה. אין שום בושה בלקבל סיוע מארה"ב - מדינות רבות עושות זאת, וללא סיוע לא היינו במקום בו אנו נמצאים היום. אך עם סיוע מגיעה גם חובה. לא ניתן להתעלם מדרישותיו (הצודקות, במידה זו או אחרת) של כל העולם המערבי.

אולי אחרת

אז תדע לך שלא. גם הנוצרים מאמינים בתנך - הברית הישנה.. פעם, הנציג הישראלי לאו"ם קרא בעצרת האו"ם את התנך ועל זכותם של היהודים לחיות בארץ ישראל - ואתה יודע מה? הסכימו איתו, וכיבדו את זה. אם נעמוד על שלנו - יכבדו אותנו. אם נוותר - הערבים יסחטו אותנו.. עכשיו עזה, ואחר כך..

freidis23

New member
הם מאמינים בברית הישנה....

אבל לא באלוהי הדת היהודית, אלא בישו כשליח האל. הם טוענים שהיהודים חיים בטעות...

freidis23

New member
גם אני לא.... אבל רוב העולם רואה בך

נטל, חוזה דתי שחושב שמגיע לו לקבל אדמה כי כתוב בספר שאף אחד לא מאמין באלוהים שלו.

The Bugi

New member
עזוב את העניין הדתי

מבחיהנ היסטורית יש לנו זכות כאן. תמיד היה כאן ישוב יהודי בארץ, לפני הערבים שהחליטו פתאום לקרוא לעצמם "עם".

freidis23

New member
יישוב יהודי מינימלי בשטח קטן הארץ.

בכוש עציון ועל קו החוף... היהודים היו מיעוט נסבל על ידי הערבים דבר זה לא מקנה לך אחיזה היסטורית...

The Bugi

New member
בוודאי שכן

והישוב היהודי כלל לא היה מינימלי אלא התפרש במקומות רבים בארץ. ערבים מהגרים שהגיעו לכאן לפני 150 שנה ולפתע החליטו לקרוא לעצמם "עם" מקנה להם אחיזה היסטורית?

silverhawk

New member
למעשה הם התחילו לקרוא לעצמם 'עם'

רק לפני 70 שנה.
אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שכעת הם אכן עם לכל דבר ועניין.

The Bugi

New member
נכון

התכוונתי שהגיעו לפני 150 שנה. לגבי הזמן בו התחילו לקרוא לעצמם עם אינני יודע. סתם שאלה, מדוע קראו לעצמם עם פלשתיני אתה יודע?

silverhawk

New member
לא ממש נכון

לעם היהודי ישנה זכות כל שהיא על המדינה מתוקף אחיזה היסטורית, והעולם מסכים עם הטענה (זוהי הייתה אחת הסיבות המרכזיות להקמת המדינה דווקא במקום זה). עם זאת, יש גבול (תרתי משמע) להיקף היישוב בארץ. גבולות 48 - ללא ספק. 67 - בהחלט (גבולות 48 לא ממש מאפשרים קיום מדינה). מעבר לזה - לצערנו לא.

תגובה

המילה "טעות" יכולה להתפרש בשני מובנים שונים - ואני לא יודעת לאיזה מהם אתה מתכוון.. טעות - יעני טעות מצד אלוקים שמקיים את היהודים - ואז טענתך אינה נכונה. אלא, לפי האמונה הנוצרית - היהודים חטאו ולכן כבר אינם ה"עם הנבחר", או טעות - יעני הם מנהלים את אורח חייהם בצורה מוטעית, וכך הם אכן מאמינים, אבל אין זה נוגע לעניינו. קרא שוב את ההודעה הקודמת שלי, תתפלא - אבל הם מכבדים את ההרגשה שלנו בהסתמכות על התנך לגבי הנוכחות שלנו בארץ.

freidis23

New member
הנוכחות בארץ כן-אבל בחלקים שניתנו

לנו מבחינה חוקית עולמית... והתכוונתי טעות- טעות בה' ובניהול אורח חיים.

אזו ים המלח והבקעה(חלקה הגדול)

כן שלנו, נכון ברמה"ג ישנה בעייה, אך רמת הגולן היא אזור אסטרטגי עצום, שלא כמו רצועת עזה ואיו"ש.

אם כך

גם צפון השומרון חשיבות אסטרטגית רבה. ואם היינו מצייתים לאו"ם לא היינו נלחמים עם הערבים ב1948. או לכל הפחות היינו נותנים להם את השטחים המיועדים להם מיד בתום המלחמה.. כנראה שאז עוד לא היינו יפי נפש..

silverhawk

New member
הותקפנו ב-48 - זו הייתה מלחמת

הישרדות. אין קשר בינה לבין ציות או אי-ציות לאו"ם.

למעלה