עולמות 2015

גלקטור

New member
אף אני עצמי ערכתי מסמכי "הפקת לקחים" כשעוד הייתי

בעינייני כנסים.
הבעיה, בדרך כלל, היא ביישום של הלקחים, או בהנחלתם לדורות הבאים. לכן יש לפעמים תחושה שמארגני הכנסים "ממציאים את הגלגל" מחדש בכל פעם, למשל בענייני שילוט או מיקום הדוכנים באשכול (אני מבטיח לך שהיו דיונים על מיקומם באשכול בוודאי מימי פורום אורט ז"ל, אולי אפילו יואל זצ"ל).

לא בטוח. יש כאן בעיה כפולה :

1. מי שמארגן את הכנסים האלו הם מתנדבים, מאוד קשה למתוח ביקורת על מתנדבים מבלי לפגוע בהם.

2. זה נורא קל להתלונן ולהגיד מה לא נכון מבלי לקחת את ההשלוכת ואת הסיבה שבגללה דברים קורים כמו שקורים. הדוגמא הכי פשוטה זה הבחור שפתח את השירשור הזה ומתלונן על זה שאין כנס בסופ"ש מצד אחד ( כי כולם יכולים להגיע ברכב פרטי) ומצד שני שיש בעיות של חנייה ופקקים - עכשיו תדמיין כנס של חמשת אלפים איש ( איקון היה 10K, אני לא חושבת שעולמות היה ממש רחוק מאחריו) שכולל מרצים, דוכנים ושכולם מגיעים ברכב פרטי לאן שהוא ......

זה נורא קל למתוח ביקורת ולהגיד שמשהו עובד לא טוב מבלי לקחת את כל האפשרויות וההשלכות של שינוי שלו, כמובן שכשאתה מצרף את זה לסעיף 1 זה הופך להיות ממש בעייתי.

גלקטור

New member
לא התכוונתי לעניין הזה

לערוך כנס בסופש זה לא כל כך עניין של הפקת לקחים אלא של שינוי מדיניות טוטאלי.
&nbsp
אני חושב שמארגני הכנסים הם אנשים שרובם לפחות כבר בעלי נסיון ולא נפגעים מביקורת אלא מנסים להכיל אותה. הרי הם מבקשים לקבל ביקורת.
&nbsp
מסמכי הפקת הלקחים עוסקים הרבה בפרטים קטנים (כמו שילוט, איפה מציבים את הדוכנים, כמה קופאים לאייש, תפקוד המדפסות בקופה, האם היו מספיק בקבוקי מים, תאי שירותים, מי המרצים שחייבים להזמין גם לכנסים הבאים וכיוב).
כמובן שיש גם ענייני מדיניות אבל לטעמי פחות גרנדיוזיים (למשל מדיניות חלוקת כרטיסים בחינם, אשר בגללה עולמות 2010 לא היה רווחי; מדיניות תקרות הוצאה, מדיניות הזמנות מראש ועוד).

את הדבר הכי חשוב שכחתי להגיד בהודעה

שלי -אני לא חושבת שצריך להפוך את דו"ח הביקורות לציבורי - לדעתי זה מושלם אם מופק כל הזמן דו"ח הפקת מסקנות שנשאר באותה קליקה קטנה ( שלא אני ולא אתם נמנים עליה...).

subatoi

New member
יש דברים שדווקא כשמדברים עליהם ונותנים להם פומבי

הסיכוי לגביהם גדול יותר שמשהו יזוז, או לפחות יצבור תאוצה, או יעלה יותר לתודעה, או ימחיש שזה מפריע לאנשים.
לא הכל צריך להשאר בחדרי חדרים, כמו שלא הכל צריך לצאת החוצה

ובדיוק בשביל זה יש את את הדיון הציבורי

שמתקיים כאן + בפייסבוק, שבו אנשים מביעים את דעתם על דברים שהפריעו להם - הדוכנים ממש ממש בכניסה שחסמו את הכניסה ( וזזו), דוכן יד שניה שיצא מהמקום המעצבן שלו ועדכונים בשוטף.
עכשיו - יש המון דברים שלא ישונו, בין אם כי אנחנו לא מודעים להם ( הדוכן המעצבן בתוך אשכול הפיס משלם בערך חצי מעלות שכירת המבנה ומסרב לצאת החוצה, הערכה שלי, אין לי מושג באמת
) או כי אי אפשר לשנות אותם ( אוף! זה לא נופל על סופי שבוע ויש אנשים שלא יקדישו לזה יום חופש).

אבל הסקת המסקנות ( מה שווה לשנות /נעשה בצורה שגויה ) ראוי שלא ישאר לדיון פומבי.

trilliane

Well-known member
מנהל
1. מי שמארגן את הכנסים הם פעילים שמנוסים בארגון כנסים

הם אמנם עושים זאת ללא שכר, אבל הם לא "מתנדבים" במובן ההגדרתי (מבחינה היררכית המארגנים הם "סגל" והמתנדבים הם "צוות" והם מקבלים הוראות מהסגל, כלומר מהמארגנים). אמנם כל העושים במלאכה (גם המרצים) לא מקבלים שכר (מקבלים קצת כרטיסים חינם והנחה בקניית כרטיסים נוספים) אבל מכיוון שההרצאות והפעילויות כן נמכרות בתשלום (הקהל משלם ממיטב כספו, וזה מצטבר לא פעם לסכומים ניכרים) יש בהחלט מקום להעביר ביקורת, ומניסיון אני יכולה להעיד שאנשים לא חוששים להעביר אותה רק כי מישהו עלול להיפגע. כולם אנשים בוגרים ורוצים שהכנסים יהיו טובים ככל האפשר.
&nbsp
2. זה נכון. ברור לי שפותח השרשור לא מודע לבעיות רבות ובעיקר מתקבלת תחושה שהוא לא התנסה בכנסים קודמים ואין לו למה להשוות. מה שהיה קצת מקומם בניסוח שלו היה שהוא התייחס לנוחות ולהעדפה האישית שלו כ"טובת הרוב" כשלמעשה הוא לא מכיר את הרוב ולא מייצג אותו.

haimgds

Member
למרבה הצער, לא ברור לך.

דווקא יש לי ניסיון קודם בהכנת ימי עיון והרצאות (אלקטרוניקה) באחד ממקומות העבודה שלי, הרבה עבודת תיכנון ואירגון, אני יודע. מה שאני לא מבין הוא מדוע מתקבלת תחושה שלא התנסתי בכנסים קודמים, ההצעות לשיפור/יעול?
&nbsp
מדוע הניסוח שלי מקומם? התרשמות שלי בכנס הייתה כי ישנם לא מעט בוגרים ומעט חובשי כיפות, האם הם הרוב? אני מניח שכן. ולא, לא שאלתי כל משתתף לדעתו כך שאני לא בטוח מעבר לכל צל של ספק כי זה הרוב. זו דעתי והתרשמותי מהכנס וכשאני כותב אותה בפורום לא מתייחס אליה כאל עדות בשבועה.
&nbsp
במקום להתמקד על מה שלדעתך הכשלים שלי הייתי מציע לנסות לפתור את הבעיות שהעלתי. וכן, קיימת בעיה, גם אם את עובדת במוסד ממשלתי, אינך בעלת רכב ודתייה זה אינו מעלים אותה. אני עומד לשלוח בקשה לאגודה להוסיף שאלון למכתב העידכון שלהם ובו לבדוק את העדפות המשתמשים ואת החשיבות שלהן. אני מקווה כי זה ישפוך קצת אור על הוויכוח הזה.
&nbsp
מירטל, הדוגמה שהבאת אינה נכונה, הכוונה היא כמובן לאירוע שמתקיים (בחלקו) בסופ"ש _וגם_ במקום נגיש. אין צורך לחזור על העובדה שקיימים כיום אירועים (לקהלים מגוונים) בסופ"ש והם אינם ננטשים עקב המחסור בתח"צ...

trilliane

Well-known member
מנהל
מה לא ברור לי? איני מכירה אותך, אני מכירה את השטח

ועניתי לך בהתאם. אין שום קשר לניסיון שלך בארגון כנסים מסוג אחר. התייחסת אל עצמך, כאדם מבוגר בעל רכב ומשפחה, כאל מי שצריך להתחשב בו מבחינת זמן ומקום מסיבת "טובת הרוב". זה קצת מקומם כי אתה מבקש התחשבות בצרכיך מתוקף היותך "רוב" לכאורה, אך בפועל אינך חלק מהרוב. לכן אם זו ההתרשמות שלך היא שגויה, ומכאן ההתרשמות שלי שאינך מכיר היטב את הכנסים ואת קהלם (לו היית, לא היית סבור שאתה מייצג את הרוב). רוב הקהל בכנסים הנ"ל הם בני נוער, חיילים וסטודנטים שמשתמשים בתחבורה ציבורית. זו לא דעה, זו עובדה. אין כאן ויכוח, רק הכרת הנתונים מהשטח, כאמור.
&nbsp
באשר למה שאתה רואה ככשלים או כנקודות לשיפור, ציינתי כאן כמה דרכים לפנייה למארגני הכנס והצעתי לך לפנות אליהם. אין לי מה להוסיף.

הניסוח שלך מאוד מקומם.

בעיקר כי התחושה היא שאתה מקטר ודורש שזה יתאים לך, בזמן שהדבר היחיד שאתה היית מוכן לעשות הוא ( תחזיקו חזק) לפנות ערב מזמנך

גלקטור

New member
ראשית, הרשה לי רק לציין שיש הבדל

בין ארגון יום עיון במקום העבודה, לבין ארגון כנס מדע בדיוני בארץ. בתור מישהו שהשתתף בארגון כנסי מדע בדיוני ולהבדיל כנסי מדע, יש דומה אך יש הרבה שונה: מבחינת אופי הקהל וכמות הקהל (וכמות אנשי הסגל והצוות המעורבים), מבחינת הפן הכלכלי, מבחינת הפן היחצ"ני ועוד.
&nbsp
אני חושב שענינו לך די בפירוט למה הדרישה שלך אינה ריאלית במצב הקיים, כולל דברים רבים שכבר נעשו ונבדקו בשנים עברו.
לגבי הקהל, אני אמנם כבר זמן רב אינו בתפקיד, אבל לפחות נכון לשנת 2009/10, כמחצית מחברי האגודה היו בני נוער או חיילים/סטודנטים. מכיוון שזה היה המצב בכל העשור, פחות או יותר, בו הייתי מעורב, אני מניח שדבר לא השתנה מהותית בחמש השנים האחרונות (אם כבר, נוסף קהל צעיר רב של ארגון אמא"י שנמצא תחת חסותה של האגודה).
אין לי נתונים כמה מחברי האגודה/קהל הכנסים הינם שומרי שבת, ואולי אתה צודק בעניין הסקר הנ"ל.
בכל אופן, נתתי לך סיבות נוספות לגבי היתרון של כנס שאינו במהלך סופ"ש.
&nbsp
&nbsp

subatoi

New member
בדיוק. תמיד מבקשים פידבק והערות, אבל לא תמיד יש יישום,

או יש מי שיישם, או מי שישמר את הידע.
שזה נכון לגבי רוב הארגונים

trilliane

Well-known member
מנהל
לא תמיד היישום אפשרי... יש עוד שיקולים ומגבלות, מן הסתם

הייזל

New member
כאן נמחק תת-פתיל עקב...

עבירה על כללי הפורום כדלקמן:
יחס לגולשים אחרים. בעקבות תקריות שונות, חשבנו שזה חשוב להבהיר: הפורום איננו בית משפט שדה. בעיות אישיות שיש לכם מול גולשים אחרים פתרו אותן איתם בצורה פרטית ומחוץ לפורום. דיונים שיהפכו לנקודות שיפוט של גולשים (וכן, מנהל פורום, כל פורום, הוא גם גולש) ימחקו.
חוק המריבות - חברי הפורום לא יקיימו מריבה בתוך גבולות הפורום בלי לשלם קודם כל להנהלת הפורום את מס המריבות שייקבע על ידיה.
&nbsp
אז רק להבהיר:
סטולקינג - חיפוש באינטרנט אחרי הודעות של גולש אחר במטרה להשפיל, להביך, לאיים או להשתיק.

אאוטינג - חשיפת מידע חסוי ו/או פרטי.

שני אלה כלולים גם בחוקי תפוז. באמת שלא חשבנו שצריך להגיד את זה לגולשים ותיקים בפורום ובכלל.
&nbsp
והכי חשוב: חוק המריבות
יובל, איפה תשלום המס שלך? אני צריכה מחשב חדש.

trilliane

Well-known member
מנהל
אפשר לשלוח להם דואל

בידיעתנו זאת, אנו נרגשים לפתוח עשור חדש לכנס עולמות. נמשיך לפעול על מנת להקים עבורכם מקום של קסם בחג הפסח, ונשמח לעזרתכם בשיפורו ובהפיכתו לקסום יותר. אם יש לכם רעיונות לשיפור, נקודות לשימור, או סתם מילה טובה (או פחות) - נשמח לקבל אותם בהודעה פרטית לדף הפייסבוק, או במייל להנהלת הכנס: [email protected]
https://www.facebook.com/olamot.con...0187749425535/695542990556672/?type=1&theater

למעלה