עונה 5 פרק 8 - הסיכום!
לספרים

תמונות שדלפו מתקופת הצילומים

הראו את מייס ומרין על הסט של בראאבוס.
מן הסתם לאריה יהיה איזה קונפליקט בין טיפול בסר מרין (שנמצא ברשימה שלה, כזכור) לבין מילוי המשימה שהוטלה עליה.

דווקא אין פה חידוש גדול לקוראי הספרים ולכולנו ברור בדיוק מה

אולי הולך לעשות וזאת כנראה תהיה הסצינה שתחתום את העונה.

היה מדהים

ישבתי כל הקרב בפה פעור

הצילום, המשחק פשוט מהמם!
זה הפרק שבו הייתי הכי במתח מכל הפרקים בסדרה עד כה.
ודווקא הפעם בכלל לא הפריע לי השינויים בין הספרים לסדרה (לא יודעת אם אכן היה שינוי בחלק של הקרב, אני תכף מגיעה אליו אני באמצע של ריקוד עם דרקונים ב').

punky brewster

New member
......................................

למה המהלכים הלבנים לא קפצו למים אחרי גון והסירות?

Uri04

New member
אולי הם פוחדים להרוס את הפן

או שזה היה יותר מפגן "למי יש זין גדול יותר" של מלך הקרח.

ויותר מזה

זו הייתה משימת גיוס. הארדהום הותקף כי שם התרכזו כמעט כל החיים השורדים מצפון לחומה, והאחרים רוצים צבא גדול יותר, באמצעות הרג עוד חיים והחייאתם. הם לא באו להשמיד את ג'ון וספק אם הם ידעו מראש שהוא יהיה שם.

אני מניח שהם לא יכלו ללכת למים העמוקים ולתקוף את הספינות בלי ספינות משלהם, אז את המשימה שלהם הם השלימו.

האמת שבסוף הקרב כשהאחר הניף את ידיו חשבתי לרגע שאולי

הוא מנסה להקפיא את המים כך שהם יוכלו להסתער על הספינות.

shirlapes

New member
הולי שיט.

זה היה פרק...מעולה!
&nbsp
אריה - כמו שכתבו כבר, התקדמות אטית, אבל התקדמות. חוץ מזה, באמת אפשר להתלונן על אריה או קווי העלילה שלה? תנו לי עונה שלמה רק שלה

&nbsp
סנסה - מעבר לכך שמשמח לראות שהיא יודעת סוף סוף את האמת, מעודד לראות אותה לא מרפה מריק/ת'יאון. כן, הוא מטרה קלה, ועדין, היא מתעקשת. עדין לא "משחקת את המשחק", אבל כבר לא במקום שהיא היתה בו בעונה הקודמת.
נראה שגם הוא מתחיל קצת-קצת לחזור לעצמו.
&nbsp
סרסי - היא (כמעט) בתחתית, ועדין בשלה. נהניתי לראות את זה. לא בקטע סאדיסטי, כמובן.
&nbsp
ג'ון ושות' - בהתחלה זה היה נראה כמו פילר, ואז...אעההההה! כן, היו כך וכך דברים צפויים שם (נו ברוווווור שההיא מתה, אחרי השיחה עם הילדות שלה), ועדין. ועוד הנייט קינג ומה שהוא עשה בסוף. אעההה!

מעניינת היתה ה"אינטרקציה" בינו ובין ג'ון, מהרגע שגילינו למה מסוגלת החרב של ג'ון. כצופה בלבד, ממש לא נראה לי שכל המבטים בינהם הם רק בגלל החרב + העובדה שג'ון הוא הקומנדר. יש משהו מעבר.

shirlapes

New member
ושכחתי..

דאני וטיריון
משמח לראות אותם ביחד.
ואיפה לעזאזאל ואריז?!

לדעתי אין ספק שזה בגלל החרב. הם משקשקים

מפלדה וליריאנית עד כדי כך שזה גורם להם להירתע במקצת גם מחרבות מלוטשות שרק מזכירות אותה כפי שסר ויימאר רויס נוכח לדעת בפרולוג של הספרים.

האם אני היחיד פה

שהדבר היחיד שעבר לו בראש כג'ון התרחק מהחוף עם הסירה ומלך האחרים הרים את הידיים לאט לאט היה "Dead things in the water"...?

kikona126

New member
לא, אני חיכיתי שזה יקרה

וזה לא קרה...
ואני עוד התחלתי לחשוב על איך לעזעזל ג'ון יצא מזה הפעם...

kikona126

New member
מחשבות מהפרק....

וכמו שאמרו בכותרת הראשית ספויילר לספרים ואולי גם לעונה, אבל שוב אלו רק מחשבות...
&nbsp
בספר כשרמזי שולח את תיאון לטירה כדי לנצח את אלו שהיו אמורים להיות הנתינים שלו, הוא יוצא עם צבא מצומצם כמו שהוא מבקש בפרק האחרון...
&nbsp
הרעיון הוא בעצם שלפי הסדרה הוא מתכונן לקרב ההוא בו הוא ניצח... יכול להיות שגם פה זאת תהיה המפולת של סטאניס? את האמת אני עדיין לא מוכנה לראות את המפולת שלו... ובמיוחד לא לרמזי...
&nbsp
טוב לפי הפרומו הפרק הבא ניראה משעמם, ומצד שני זה פרק 9 לעונה... אז הוא צריך להיות טוב....

קצת תלונות

לטעמי, הספרים מצטיינים בכך שהם אמנם עוסקים בפנטזיה (דרקונים, מתים מהלכים וכיוב'), אבל הצד ה-"פנטזי" נמצא בשוליים. במרומז. באחוזים קטנטנים. הדרמה נמצאת במרכז הבמה.
&nbsp
ואילו הסידרה הולכת ותופסת תאוצה בכיוון סירטי הזומבים. בואו נשחק בקרבות עם חרבות, ענקים, מפלצות, מתים מהלכים ושדים למינהם.
בקיצור, לעשות קומיקס משיקספיר.

Uri04

New member
אבל אתה יודע שהסיפור ילך בסופו של דבר למקום של פנטזיה מוחלטת

בסוף החורף ישתלט על כל ווסטרוז, וכך גם האחרים. ודאנריז אמורה להגיע אז עם הדרקונים שלה ואמורה להיות מלחמת גוג ומגוג סטייל "שר הטבעות" שכזאת. אתה יודע שסדרת הספרים מכוונת לשם.. אז הסדרה, על מנת לעורר את הצופים, זורקת רמזים קצת יותר עבים לכיוונים האלה.

Stark Bannermen

New member
ובגלל שהסיפור

שמאחורי כל הפוליטיקות וההיסטוריה העצומה כפי שהיה אפשר לראות בספר ההיסטוריה שיצא השנה, זה יהיה מבאס ואני יכול להבין את האכזבה שתהיה אם וכאשר, אני גם אהיה שותף לה.

או מה שיותר סביר שיקרה - הסיפור לא ילך לשם

כי זה לא שר הטבעות.
עוד לא ראינו שום דבר מנקודת המבט של האחרים.

tomanimation

New member
אני ממש לא נהנית מסאנסה, עדיין!

זה היה בעיני הדו שיח הכי מעפן אי פעם!
״למה האחים שלי היו צריכים למות כדי שאתה תחיה? בבקשה תגיד לי שהאחים שלי לא מתו״
״הם לא מתו״
לא משכנע :( אבל אהבתי שהתחלה היא קצת ירדה על ת׳יאון.. למרות שאן לזה שום חשיבות אם מתייחסים לעובדה שהיא נעולה חסרת ישע בחדר שלה.

מה לדעתכם יהיה התפקיד של בריאן בכל זה?
היא לא אמורה להתלות בקרוב? זה היה כזה שוק בספרים שכמעט נחנקתי כשקראתי אותו... מחכה לראות במציאות מה הסדרה בחרה לעשות איתה... (הלואי ויהיה את ליידי סטונהארט, הלוואי ויהיה את ליידי סטונהארט!)

דאני וטיריון, זה כאילו היה אמור להיות טוב, כי התוכן היה מעולה אבל הם נראו די יבשים שניהם לא? דאני תמיד מדברת באיפוק שקצת מרחיק אותי ממנה כבר כמה עונות.

המתים- שיא המגניב!

Rodrik Harlaw

Well-known member
פרק 8

טיריון במירין - אחלה סצינות.
לאמיליה קלארק שוב ברח משחק מוגזם. היא אשכרה לבד בחדר עם טיריון - היא לא צריכה להלהיב נתינים. מה מפריע לה להכריז על שבירת הגלגל בקלילות
&nbsp
אריה - אני מאוד נהנה מהסצינות בבראווס מאז הדבר המביך שהם עשו בפרק ההגעה שלה, אבל בפרק הנוכחי הsetup להתנקשות בשוקה חלש משמעותית מאשר בספרים. אם הם הולכים לעשות את זה כפי שהם רומזים. בספרים - הסוחר נושך מטבעות ואריה משתילה מטבע מורעל. בסדרה - היא משתמשת בפנים שלה ומוכרת לו אוכל והוא נמצא מת מהרעלה - היא החשודה המיידית. זו איזו דרך של חסרי הפנים לכבול אותה לתפקיד?
&nbsp
הארדהום - קשקשן מחוסל ע"י דמות אדומת שיער- נאמן לספרים. היה דיבור על elders אבל לא הבחנתי באף פרא קשיש. למה היו לוחמים תקועים בתוך המבנה לאחר שהקרב החל? זה מגביל אותם ומרחיק אותם מהמנוסה לסירות. בסה"כ הקרב היה מסעיר. נתעלם מצירוף המקרים של הגעת האחרים בזמן הגעת ג'ון...

tomashi1

New member
התערבבו לי הספרים בסדרה... אני לא זוכר כבר אם הקרב היה או לא

למעלה