עונה 5 פרק 8 - הסיכום!
לספרים

kikona126

New member
כן ולא

הקרב התרחש שם, אבל לא תואר אלא רק סיפרו עליו (אם אני זוכרת נכון)

tomashi1

New member
אגב, הם השקיעו בלאפר את השחקניות בפשטות

ופתאום סרסיי, סאנסה, מארג'ורי כל כך יותר יפות!

הסיכום שלי:

נאמר כבר הרוב, אז אני אתייחס רק לעיצוב של האחרים: בעונות הקודמות האחרים נראו די מוזנחים, סוג של חסרי בית (חסרי בית עם יכולות קסם קטלני, ועדיין חסרי בית). עכשיו לראשונה רואים אותם עם שריון מעוצב וכו' (מרטין תיאר אותם ואת הלבוש שלהם כמשהו יפה הרבה יותר ממה שהראו הפרק, אבל זה לא הדבר הראשון בסדרה שהוא אפרורי יותר ממה שהוא בספרים).

גם המנהיג של האחרים, שבפעם הקודמת שראו אותו היה נראה כמו אחד עם קרני שטן, נראה הפעם עם זר קרניים מסביב לראש, מה שמזכיר כתר, ואת מלך הלילה (כך יוצרי הסדרה כינו אותו, עם או בלי קשר לאגדת מלך הלילה של נאן הזקנה. בהתחשב בכך שהם יודעים את הסוף המתוכנן, אני חושב שיש קשר).

טוב, כמעט הכל כבר נאמר.

לכן אני מוסיף כאן רק את השמחה לאיד שלי על סאנסה וסרסיי שסוף סוף מקבלות קצת ממה שמגיע להן.

Stark Bannermen

New member
איך

לעזאזל וון-וון עולה על ספינה?:)
&nbsp
לא הבנתי את פשר הסופרלטיבים הגדולים. היה פרק סבבה לגמרי...נחמד לראות את מה שהספרים לא עשו עדיין וזה המפגש בין טיריון לדאני ומעניין מה יעשו עם המידע שסאנסה גילתה.
&nbsp
כמה מתאים לג'ון לשכוח את הנשק שהביא מאחור, והאם חזינו בעתיד? שסאם אומר.."אל תדאג..ג'ון תמיד חוזר".
&nbsp
שיפור עצום בסך הכל מהעונה המשמימה הזו, נראה איך זה ייגמר.

למה שלא יעלה על ספינה?

כלומר, הוא גדול הרבה יותר מאדם רגיל, אבל ספינה גדולה הרבה יותר ממנו...

אז הסדרה סיפקה לנו ספוילר לסוף העונה

הרוצח של ג'ון הוא אולי, המשרת הקטן והחמוד ההוא, זה שהוא מינה בתקוה שיום אחד הוא יחליף אותו
. סם אומר לו כמה משפטים שיכולים להתפרש במוחו כעידוד לרצח המפקד, מה שמזכיר לי סצנה דומה בהמתים המהלכים (אחת הסצנות המזויעות ביותר שם)

וג׳ון מפגין את חוסר כשרונו הפוליטי באופן מרהיב מתמיד: ״הוא לא השבוי שלי״ הסתפקת אם הוא עריק? אז כן, הוא ערק לצד שלי ועכשיו הוא קאפו מסריח, למה לא תלכו אחריו?
״אני הרגתי את מאנס ריידר״ המלך הנערץ שלכם, למעשה אני קוטל-מלך. אז על מה דיברנו? כן, למה נראה לכם שאני האויב שלכם? רגע, למה הפנים שלכם אדומות? למה אתם מקיפים אותי עם חרבות שלופות?
אם לא טורמונד, סביר להניח שהאחרים היו מוצאים רפא בשם ג׳ון.

דאינריז היתה קרה עד אימה, מה שרק עשה אותה יפה יותר. נ.ב. מה פירוש ׳לשבור את הגלגל׳? דמוקרטיה?

השפלתה של סרסיי.. אני מעוניין לעשות את הקטע עם ליקוק הרצפה לשומר מסך במחשב שלי.

Uri04

New member
לגבי דאני

זהו, אני היחיד שחושב שמה שדאנריז התכוונה אליו הוא לא דבר טוב בכלל? ז"א, אני לא חושב שהיא חשבה על דמוקרטיה, אלא פשוט על השמדה של כל בתי הלורדים
ומתן הכוח בידי העם (היא מפגרת או משהו? אם היא רק היתה יודעת שרצון העם בדרום ווסטרוז כרגע הוא ליישר קו עם ה'דרורים'
) או במילים אחרות - אם היא חושבת שהיא תוכל לשלוט בווסטרוז באותה קלות יחסית שהיא שולטת במירין, היא לא יודעת לאן היא מכניסה את עצמה וזה שוב מצביע על הניתוק שלה (לא ממש באשמתה, אבל עדיין).

טוב, גם במירין היא לא מצליחה לשלוט.

אנשיה נהרגים כשהם יוצאים לסייר. היא לא מצליחה ליישם את המדיניות שעליה הכריזה ולמענה כבשה את העיר. כולם עושים ממנה צחוק והיא צריכה להכנע שוב ושוב ושוב.
זה לא נקרא לשלוט בקלות יחסית.

Stark Bannermen

New member
ברחבי האינטרנט לקחו את זה נראה לי למקום אחר לגמרי

לדעתי היא התכוונתה שהיא תחזיר את שלטון טארגריין ובכך תשים קץ למאבקי השלטון בין היתר כפי שאבותיה עשו בשלוש מאות השנה האחרונות.

כפי שאני נוהג להזכיר

למרות הנראטיב הקבוע של הטארגאריינים ותומכיהם על כך שהם איחדו את ווסטרוז והביאו שלום, שנות שלטונם של הטארגאריינים היו רוויות במלחמות ומאבקי שלטון.

Stark Bannermen

New member
נכון,

אפשר לקרוא על זה בספר ההיסטוריה שיצא השנה, אבל מבחינתה..כך היא רואה אתזה.

hagashaga

New member
לפי דעתי

מה שהיא רוצה לעשות זה להעיף את כל השיטה הפיאודלית של לורדים וצמיתים וכל המדרג הזה, כולם יהיו שווים ואף אחד לא ישלוט על אף אחד (חוץ ממנה, שהיא מעל הכל), בעצם מי שהיא ניסתה לעשות או מנסה לעשות במפרץ העבדים. נכון שבווסטרוז רשמית אין עבדות, אבל עדיין כל אדם פשוט "משועבד" ללורד המקומי שלו, והוא בתורו משועבד ללורד הגדול וכו'... זו הכוונה לדעתי ב"לשבור את הגלגל". לשבור את השיטה. היא ורק היא שולטת ונמצאת מעל כולם.

Rodrik Harlaw

Well-known member
זה לא ספוילר כמו שאלו רמיזות

ולא היו חסרות רמיזות נוספות גם בפרקים הקודמים. מאז שג'ון הודיע על הכוונה לצרף את הפראים כל הסצינות עם אולי (גם כשהוא רק ברקע כמו בפרק הקודם) מצביעות על זה שאולי יקח חלק בזה.
&nbsp
זה מוזר, אבל אם ג'ון יתחיל להסביר את ההקשר שבו הוא הרג את מאנס בעצמו הוא עלול לצאת מצטדק ואז הפראים, שמלכתחילה לא בוטחים בו כי הוא עורב וכי הוא בגד בהם כבר פעם אחת, יסמכו עליו אפילו פחות. עדיף לפתוח באמת הקשה לאנשים שכבר שיקרת להם. אז, בהמשך, ניתן יהיה להסביר תחת אילו תנאים הוא הרג את מאנס.
לא מראים לנו את זה, אבל אולי הוא וטורמונד ידעו שהשאלה תישאל (לא משהו שאי אפשר לנחש) והכינו כל אחד את התפקיד שלו

למעלה