עונה 6, פרק 2 - שרשור מרוכז

עונה 6, פרק 2 - שרשור מרוכז

כאן אפשר לכתוב רשמים מהפרק

- הערה: אין צורך לסמן ב
תכנים ששודרו כבר בפרק, ההנחה היא שמי שטרם צפה לא ייכנס לכאן לקרוא רשמים של אחרים. יש צורך בסימון
רק לתוכן שטרם שודר בסדרה (הדלפות, תוכן מהספרים שטרם שודר בקווי עלילה שהסדרה לא ויתרה עליהם, וכו')

Serf SaN

New member
ותגובה יותר רצינית

סוף סוף נהנתי בפרק.
אני נהנה בעיקר כשיש דברים שנאמנים לספרים או שאנחנו מגלים דברים שהספרים סירבו לגלות לנו, אבל בלי פילרים מסריחים.
&nbsp
הסצינה של סרסיי וטומן הייתה ממש טובה, גרמה לי לgoose-bumps. גם הסצינה עם ג'יימי לפני והדרור העליון הייתה מוצלחת.
טיריון היה פאקינג מצוין. ממש פחדתי לחייו לרגע. ברור לי לגמרי שהוא ממלא את עלילת קוונטין, אבל שיהיה. זה היה מוצלח.
המוות של ביילון גרייג'וי היה ממממש טוב, וענה לנו על כמה שאלות. עכשיו השאלה היא מה יהיה בקינגסמוט. אם ת'יאון חוזר הביתה...מה זה אומר על יארה\אשה? זה דיי מוציא אותה מהמשחק.
לא ציפיתי בכלללללללל למוות של רוז. והמוות של וולדה והילד היה פשוט...קשה. ממש מוצלח.
&nbsp
וכל הסצינה של החזרה לחיים הייתה דיי משמש. ברור לי שג'ורג' יעשה את זה הרבה יותר מסובך ומסועף, וD&D רצו לחסוף לצופים רפי השכל. הו וול. זה היה מרגש ומפתיע באותה מידה. (כאילו, ידעתי שזה יקרה, אבל הבימוי היה מוצלח)

Nirwood

New member
פאק מי אין דה אס - הולי פאקינג שיט !!!

טוב,
אומנם התאוריה של R+L=J ידועה כבר שנים, אבל היה כייף לקבל על כך חותמת סופית.

הפרק היה מעוצב בצורה מדהימה, נתחיל מההתחלה:

1. הקטע עם הפראים שפורצים לטירת שחור היה יפה, היה חסר לי קצת הסנכרון עם הפריצה לחדר של ג'ון, אם הם היו יכולים לתזמן את השבירה של הדלת עם השבירה של השער זה היה אדיר, וון וון כמובן לא איכזב, היה נחמד לראות את אנשי משמר הלילה נשברים פסיכולוגית מהעוצמה של הפראים, אני מאחל לת'ורן ואוליי מוות קשה.

2. רוברט סטרונג הוא פאקינג מפלצת, אשכרה לקחו את ההר ויצרו יצור יותר פסיכי ממנו, קיבורן הוא הפרנקשטיין של ווסטרוז.

3. הריחוף של בראן לעבר היה מבריק, יכולתי להשאר בסצינה הזאת פרק שלם, ליאנה יפיפיה, ואני מניח שהבחור הגדול שהשגיח עליהם היה בראנדון וכמובן ריקארד, בתכלס אני קצת מאוכזב מבראנדון, ציפיתי לדמות הרבה יותר מרשימה, בספרים הוא מתואר כאחד הלוחמים החזקים ביותר למשפחת סטארק בהיסטוריה.

4. המוות של באיילון - גם מאכזב, מעבר לעובדה שסילפו את הספר, זה לא קצת מטופש שדמות כמו יורון שנחשבת אולי להכי ידועה באיי הברזל - הייתה מגיעה לטירת המלך ואף אחד לא היה יודע?
*אגב ע"פ סדר הספרים - באיילון היה אמור למות עוד בתקופת המוות של ג'ופרי ורוב סטארק.

5. החזרה לחיים של ג'ון - למען האמת, אני חשבתי שג'ון יחזור לחיים במהלך המדורה, כמובן שגם חשבתי שמליסנדרה היא זו שתביא לו את נשיקת האש, ככה שהסוף של הפרק היה מפתיע, אבל ערוך בצורה מבריקה.
ראו בתנועת גוף ובקול של מליסנדרה שהיא בעצמה לא האמינה שיש לה את הכוח להחזיר לחיים את ג'ון.

לסיכום ולעתיד:

מן הסתם לא רואה את זה בתור ספויילר כי המידע עדיין לא משוחרר לציבור (כביכול אמור להופיע בספר הבא, אם אני צודק...):

השלטון של רמזי לא יחזיק מים, הוא פסיכופט והוא לא יצליח לאחד את כל הצפון.

החזרה מהמוות של ג'ון סנואו שיחררה אותו מהשבועה למשמר הלילה, מה שיסלול לו את הדרך לכיבוש וינטרפל מחדש, והכתרתו כמלך הצפון.

הוא יעשה את זה עם צבא הפראים שלו, השאריות של צבא הלילה ישמרו על הטירה, יש מצב שימונה מפקד חדש למשמר (אולי אד).

לא יודע אם שמתם לב, אבל כבר בטריילר ראו את המצור של ג'ון וצבא הפראים שלו על וינטרפל, ברקע ראו גם ענקים, אז יש מצב שמלבד לוון וון יגיעו עוד חבר'ה.

אני באופן כללי חושב שצריכים לקחת את וון וון ולהלביש אותו כמו אביר (מגן, חליפת אביר, קסדה, חרב), דבר כזה בשדה קרב יהיה כמו נשק יום הדין - טוב אולי חוץ מהדרקונים של דאיינריז.

טוב, תדמיינו את וון וון רוכב על דרוגון, חחח...

הולך להיות כייף העונה.

Nirwood

New member
אתה רציני?

מתוך כל הדמויות, מכל העונות, רק 2 הושבו לחיים מהמוות (אם לא נתייחס לליידי סטון ארט שעדיין לא הזכירו אותה), אחד היה בריק דונדאריון שהיה לו כוהן אדום צמוד לתחת, והשני הוא ג'ון שלג, חלק מרכיב וחשוב מאוד בתאוריה על ג'ון זה שהוא ימות ויחזור לחיים.

זו גם הסיבה שבפרק הבא יהיה לבראן פלאשבק על מגדל החדווה, עכשיו הם מתחילים להשלים את הפאזל לחבר'ה שלא קראו את הספרים, הם מבשלים את הכל לכך שג'ון יכבוש מחדש את הצפון, ובסופו של דבר יפגש עם דאיינריז, לא יודע אם זה יהיה עוד העונה, אבל זה הכיוון.

CallMeCavanaugh

New member
לא בדיוק מה שהייתי קורא לו הוכחה

כן, זה מוכיח שג'ון הוא דמות חשובה בסיפור. זה ממש לא מוכיח את R+L=J.

Nirwood

New member
סבבה, אז תחכה לפרק הבא...

אם לא היה משמעות לליאנה, לא היו מזכירים אותה בכלל בסדרה, ועובדה שהיא הוזרה לא מעט בעונה הראשונה, ובשאר העונות על אף שהיא הייתה, גופה...

תנסה קצת לחשוב בהיגיון:

למה היה חשוב כל כך לראיגר לשים את משמר המלך שלו שהורכב מהאבירים החזקים ביותר בממלכה באיזה חור נידח בדורן?

אם ליאנה הייתה חסרת חשיבות עבורו, אז הוא היה נוטש אותה ומשתמש בכל מה שיש לו כדי להתמודד עם המרד (במיוחד כשיש לך אבירים כמו הייטאוור, וונט ודיין שנחשב באותה תקופה לאגדי).

לרוברט היה הרבה יותר קשה להרוג את ראיגר בקרב הקלשון אם משמר המלך היה נלחם לצידו.

לראיגר היה חשוב שליאנה תהיה מוגנת מכיוון שהוא ידע שיורש העצר שלו נמצא שם, אנחנו גם יודעים מהספרים שראיגר האמין ששילוב דם טארגריין המסמל אש, עם דם סטארק המסמל קרח, יביא לעולם מלך חדש שיהיה שיר של אש ושל קרח.

בלי קשר לכל זה:

כבר קיבלנו לכך רמזים בעונה שעברה מצד ההפקה, בקרב הגדול בהארדום מלך הלילה הביט בג'ון פעמיים, פעם אחת לאחר שג'ון חיסל את אחד המפקדים שלו, ובפעם השניה כאשר ג'ון היה על הסירה האחרונה שהפליגה.

לא סתם הם הביטו אחד בשני, זה היה ברור ששניהם מסמלים את 2 העולמות.

זה ברור שמלך הלילה הבין שג'ון הוא הרבה יותר מעוד איש משמר לילה חסר חשיבות.

אגב, לא הרבה מדברים על זה (גם לא מצאתי עדויות לזה ביוטוב) אבל ההפקה גם רמזה בפרק הראשון של העונה ה6 ובפרק האחרון שג'ון הולך למלוך:

1. בפעם הראשונה בכתם הדם שנשאר על הקרח.

2. בפעם השני בכתם הדם שהיה על חליפת המגן.

בשניהם היה צורה של כתר, אני מניח שזה מה שגרם לדאבוס להביט בשלג, ובסופו של דבר לשכנע בכח את מליסנדרה לתת את נשיקת האש.

CallMeCavanaugh

New member
יופי לך, ביזבזת מלא זמן על כתיבת הוכחות

אני כתבתי איפשהו שאני לא מסכים עם התיאוריה? אני רק כתבתי שבפרק הזה לא הייתה שום הוכחה לתיאוריה. אני בטוח שהיא תאושר בהמשך העונה.

Nirwood

New member
למה אתה חושב שהראו את ליאנה בתחילת הפרק?

למה הולכים להראות את הסצינה האגדית של מגדל החדווה בפרק הבא?

בראן יכול היה לרחף בזמן לעוד 700 אירועים שונים, אבל עובדה שהוא התמקד בליאנה, ובפרק הבא במה שקרה לה ולתינוק שלה.

בראן בעצמו יבין שלג'ון תהיה חשיבות גבוהה בכל המלחמה.

זה יותר שקוף ממים.

CallMeCavanaugh

New member
ובנוגע לתזמון

הייתה לי הרבה ביקורת בעונה שעברה על זה שסטאניס מוכן לשרוף את שירין למרות שלא כל שלושת המקוללים מתו. זה שהמוות של ביילון מגיע ממש לפני שמליסנדרה סוף ומחייה את ג'ון היה מאוד סמלי בעיני, למרות שאני ממש מתקשה להאמין שהיוצרים הכניסו את הסמליות הזאת בכוונה.

אילן די

New member
מעניין אם זה באמת אותו השחקן בתוך השריון...

אפשר הרי לשים שם כל אחד.

טוב, אז...

המוות של רוז בולטון הוא הדבר המשמעותי ביותר שקרה בפרק. והוא היה מיותר. עוד מוות שקיים סתם בשביל המוות (ובשביל לתת לצופים לשנוא עוד יותר את ראמזי והכלבים). ראיתי את זה קורה כשהם עשו קלוז-אפ על הסכין של ראמזי רגע לפני שהוא חיבק אותו, אבל סירבתי להאמין.

נקודה קטנה מעניינת וחשובה: ילדת היער אמרה למירה שבראן עוד ייצא מהמערה. פרט חשוב לבאות.

נחמד שהם הראו את הקשר בין יורון למוות של באלון. זו קצת האכלה בכפית, אבל זו טלוויזיה, והם עשו את זה כבר יותר מפעם אחת לדברים שהספרים רק רמזו עליהם.

מעניין שתיאון הולך לאיי הברזל. הוא כנראה אמור לעשות את זה בשלב כלשהו גם בספרים, להערכתי.

טוב, זהו בערך. השאר היה צפוי למדי. אבל פרק חביב בסה"כ.

Nirwood

New member
הם לא עשו קלוז אפ על הסכין שלו...

הם בסה"כ צילמו אותו מאחורה, הסכין הייתה מונחת בנרתיק גב, גם ברון נשא את הסכין שלו ככה (אידאלי להתנקשויות).

גם לא הבנתי למה את מזכירה את יורון ובאלון, הרי בספר לא מוזכר שיורון הוא זה שהשליך אותו מהגשר, גם לא מתואר שאשה כביכול תחפש נקמה...

CallMeCavanaugh

New member
כמובן שזה מופיע בספרים

פשוט לא בצורה מפורשת, וגם מה שנאמר בספרים זה שיורון הביא מתנקש חסר פנים בשביל לחסל את ביילון, לא עשה את זה במו ידיו, אבל אני חושב שהשיחה ביניהם הייתה שווה את העיוות הזה.

Nirwood

New member
יורון מופיע באיי הברזל רק בפריימריז...

בסדרה לקחו את זה שלב אחד הלאה, והחליטו שהוא זה שהתנקש באחיו.

מצד אחד הם עושים דברים יפים, ומצד שני הם מחרבנים לא מעט אירועים.

עכשיו כשהסדרה כבר עברה את הספרים אין לי ממש יכולת לדעת בפרקים הבאים מה הם יחרבנו, אז כנראה שאני אתלונן פחות.

CallMeCavanaugh

New member
נכון, הוא לא נכח באיי הברזל כשיורון מת

אבל הזקנה מלב גבוה רומזת בצורה מאוד ברורה שמותו של ביילון לא טבעי ושמי שמאחוריו הוא יורון.

הפרק הטוב ביותר שראיתי בסדרה מזה כמה עונות

וממש לא בגלל הסוף הצפוי.
היה בו פשוט הכל מהכל.

למעלה