עונה 6, פרק 2 - שרשור מרוכז

Uri04

New member
יכול להיות שהתבלבלתי עם קראסטר לגבי המשכב עם הבנות

כבר לא זכרתי כזה טוב, אני זוכר שיש לו מיליון צאצאים וצאצאיות ממזרים. אבל בלי קשר, ההרגשה שלי היא שלורד פריי פשוט העיף ממנו את וולדה השמנה כמו איזה סרח עודף. הוא לא חשב שיראה אותה אי פעם שוב, ואני מניח שהוא ידע שהבולטונים הם לא הדבר הכי יציב בעולם/שאפשר לסמוך עליהם. אז הוא זרק הימור. אם יתפוס - סבבה. אם לא, לא. בכל אופן, לפרייז אין את הצבא ואת כוח האדם המספק בשביל להכריז מלחמה על הבולטונים ככה שזה לא ממש רלוונטי.

CallMeCavanaugh

New member
הפרייז לא צריכים להכריז מלחמה על הבולטונים

הם רק צריכים לקחת בחזרה את הכוחות שלהם שבווינטרפל. הם יכולים גם ממש להצטרף למי שממילא מכריזים מלחמה על הבולטונים - רוז טוען שהוא מרד בלאניסטרים בשביל לחתן את ראמזי עם סאנסה. עוד אויבים שכבר נמצאים בצפון לא ממש יעזרו לבולטון עכשיו.

הפריי'ז נשארים עם רוז גם לאחר "הכשרת" ראמזי

לפחות בספרים, בסדרה הפריי'ז לא מלווים את רוז לצפון.
&nbsp
ככה שאני ממש לא חושב שוולדר בנה על נין שיהיה *בוודאות* לורד צור מגור (או ווינטרפל). וולדר מחפש שידוכים סבירים לנכדות שלו, רוז בולטון הוא שבע דרגות מעל מה שוולדר ציפה עבור וולדה (רק מזכיר שאחותה אמי התחתנה עם אביר לא משוח, לפני שהתאלמנה וזכתה בבן לאניסטר פחות חשיבות)

הוא בעיקר חיפש איך לחתן אותה

הוא הבטיח לרוז בולטון את משקלה בזהב של כל בת פריי שרוז ייבחר לשאת - וזו בעצם הסיבה שרוז בחר בוולדה השמנה, כדי שהוא יקבל את משקל הזהב הגדול ביותר. מה שאפשר ללמוד מהעסקה (למעט העובדה שרוז בולטון לא הלורד הכי עשיר בווסטרוז) היא שפריי רצה בעיקר להיפטר מעוד בת, ופחות עניין אותו עניין ההשפעה בבית צפוני מרוחק.

אבל עדיין, בלי קשר למידת האהבה של וולדר פריי לוולדה השמנה, הוא לא יכול להרשות לעצמו פומבית להבליג על עלבון כמו רצח הבת שלו, בטח לא אחרי החתונה האדומה. די ברור שכל העניין בסדרה עם ראמזי והכלבים נועד ליצור ג'ופרי חדש. אולי הנבלים המחושבים הם אלה שמניבים את העלילות הטובות ביותר, אבל טלוויזיה (או רייטניג) היא לא רק עניין של עלילה, אלא פיטום הצופים במנות גדושות של רגשות קיצוניים. בהקשר הזה ברור שטיפוסים כמו ג'ופרי היו מוצלחים הרבה יותר בהבאת ובשימור הצופים מאשר טיפוסים כמו טייווין - והוא הדין לגבי רוז מול ראמזי. ראמזי הוא הג'ופרי החדש, זה די ברור. ברור כמובן גם שבספרים דווקא הנבלים המחושבים הם היותר מוצלחים, כי הספרים מכילים בעיקר עלילה. בספרים, אגב, ראמזי הוא גם מחושב, ולא סתם פסיכופת (גם אם הוא קצר רואי יותר מאשר אבא שלו במזימות שלו).

colio 1

New member
אז --

אני יכול להסכים עם הטענה הבאה : המהלך של רציחת דוראן בשניה על ידי נחשיות החול היה אומלל . מסכים גם שיש סבירות נמוכה שאלריה חול לא תשלוט שם . אז נכון שהם גדעו חתיכת סיפור מעניין וחיסלו כמעט את כל הרעיון שהיה עם דוראן סביב זה אבלללל : לפחות אני , בסידרה אני כבר הבנתי שאת כל הרעיונות המעניינים שיש בספר ואת העלילה שיש שם אני לא אראה שם כי בסדרה יש יותר אקשן מאשר זה. זה מה שמוכר .מבאס קצת אכן
אבל וואלה כן : אני חושב שדאניז כבר מיצתה את כל העניין של עלק שליטה , ועם הפוליטיקה היא לא הסתדרה מצוין כמו טריון למשל . אני פשוט די השתעממתי מזה אז אני מעדיף אותה קצת בתנועה ., כנל לגבי בראן שראינו חלום די מעניין שלו ועוד נראה כמובן את טאוור אוף ג'וי .
לגבי רמאזי , על סמך מה הוא רע מעפן בענייך? הוא פסיכופט זה מה שהסדרה רוצה להראות . אני כלל לא בטוח שרוז בולטון היה מתמודד יותר טוב עם מה שיגיע אחכ אליו. כלל לא .לא רואה סיבה יותר מדי טובה לחשוב שהוא צריך לחיות .
כמו שאמרת אין דרך לדעת מה וולדר פרי יגיב אם בכלל .
ואני עדיין רוצה לראות את קו של ליידי סטון הראט.

CallMeCavanaugh

New member
אני לא מנסה להשוות לספרים

אפילו בעונה הראשונה המצויינת היה אפשר לראות מקומות שבהם הסיפור נופל מזה שסופר בספר. מי שרק ישווה בין שתי היצירות גוזר על עצמו סבל מהסדרה.
&nbsp
הבעיה היא שהדמויות נטולות היגיון בדרך כלל וגם התסריטאים נטולי היגיון. מה ההיגיון בלנקום רצח קרובי משפחה על ידי רצח קרובי משפחה נוספים, למשל?
&nbsp
לגבי ראמזי, אין מה לעשות - נבל פסיכופט הוא פחות טוב מנבל קר ומחושב. הוא לרוב יהיה טוב יותר בלספק את תאוות הדם שנראה שממנה לא חסר ליוצרי הסדרה אבל הסיפור שהוא ייצור יהיה פחות מעניין.
&nbsp
אין סיכוי שנראה את ליידי סטונהארט. עבר יותר מדי זמן וכל הסיפור איתה בספרים 4-5 (ומן הסתם ההמשך שנראה בספר השישי) בנוי על זה שבריין לכאורה הפרה את שבועתה. עכשיו שבריין מצאה את סאנסה אין שום דרך להכניס את הסיפור הזה. מעבר לזה - ליידי סטונהארט היא דמות שנועדה להראות את חוסר התוחלת וההרס שבנקמה. מכיוון שהיוצרים מאוד מעוניינים בנקמה, אין שום היגיון להכניס דמות כזאת לסדרה. את הדמות שמתנגדת לנקמה שהם הכניסו לסדרה הם הפכו להכי נקמנית.

colio 1

New member
צודק ומצד שני

אולי לייד סטונהראט תפגוש את סאנסה וביחד הן ינקמו ?
הרי היה בטרילר לעונה הזו את וולדר פריי באיזה מסיבה .
בהנחה שזה לא חלום של בראן מהחתונה האדומה אולי זה יתכן?
תכלס הכל יתכן פה .למרות אי סדר כרונולגי. גם את גירגוי הכניסו באיחור של 2 עונות בערך.
לאיזה דמות התכוונת שהכי התנגדה לנקמה ושבסדרה הפכו לנקמנית ?

winner999

New member
בספרים פודריק הוא ביישן שלא מצליח להביט לבן-שיחו בעיניים

אבל בהחלט יודע להילחם (וגם לרכב)
אל תשכחו שהוא הציל את טיריון ממוות בקרב על הבלקווטר.
כנראה שהחליטו לשפר את הדמות שלו בעונה הנוכחית

colio 1

New member
יודע להלחם ?

בסדרה הוא בטח לא יודע . הוא הציל את טריון אבל הוא לא ממש קיבל שם את עיטור העוז על מלחמה תחת אש. הוא דקר את היריב למוות . בגב אם אני לא טועה .אולי אמיץ אבל לא לוחם דגול .
אל תשכח שאלו שרדפו אחריו ואחרי סנסאה אלו אותה חבורה שלחמה מול יארה שבאה להציל את תאיון/ריק. והפסידה , כך שהוא לא נלחם מול ילדות .סתם נראה לי יותר מדי מוזר שהוא החזיק שם מעמד מולם. אפילו בשביל הסדרה .

באמת חשבתי שזה קטע די דבילי

השומר המפלצתי החדש של המלכה האם מבזבז את הזמן שלו כדי לכפכף פרחחים שלגלגו על המלכה בסימטאות המטונפות של מעלה מלך.
נו באמת!

אילן די

New member
שאלה (ספויילר לפרק 2)

אני לא מכיר בע"פ את נוסח השבועה אבל האם ברגע שג'ון סנו מת, הוא משוחרר משבועתו וחובותיו למשמר הלילה, גם אם הוא חוזר לחיים?
כי אם כן, זה נראה כאילו המוות של ג'ון סנו הוא כלי להעברתו לזירות אחרות כמו ווינטרפל למשל.

rubGol

New member
ג'ון שלג והשבועה שלו למשמר

הוא מת והוקם לתחייה, אז טכנית השבועה שלו למשמר מובטלת.
הוא ישאר במשמר או יעזוב, מה בכלל ילך לעשות?
עכשיו שהוא קם לתחייה הוא עדיין שלג או שהוא יכול לבחור להיות מישהו אחר?

למעלה