עונה 6, פרק 2 - שרשור מרוכז

Serf SaN

New member
רק לי מפריע שהם שינו לחלוטין את בריינדן ריברס?

כאילו... סבבה שהחלטתם להחליף שחקן כי אף אחד לא יזכור מי שיחק לשניה וחצי בפרק שיצא לפני שנתיים.
אבל אין מצב שהעורב בעל 3 העיניים יראה ככה, במיוחד כשהוא נמצא שם כבר מאות שנים.
וגם החוסר החלטיות לגבי ילדי היער... לרגע ליף היא ילדה, לרגע סינית מבוגרת.
זה מפריע לי הרבה יותר מאשר עניין ההחלפה של דאאריו.

Nirwood

New member
הם מטומטמים...

פשוט קשה להם ליישר קו.

השינוי של ילדת היער היה מבורך, בעונה 5 זה היה בדיחה (פאקינג ילדה בת 10 שלא קשורה לכלום), ילדעת היער של העונה הרבה יותר מזכירה את הדמות הספרותית.

השינוי של בלאדרייבן היה מזעזע, בעונה שעברה זה היה סביר, העונה זה פשוט דפוק ותלוש מהמציאות.

hagashaga

New member
השינוי של העורב באמת מעצבן

גם בגלל שהשחקן החדש באמת נראה לא קשור וגם בגלל עצם השינוי,
אבל מי אמר שילדת היער בפרק הנוכחי אמורה להיות ליף ?

Serf SaN

New member
היה כתוב איפשהו, בתסריט או ברשימת השחקנים שהיא נקראת ליף

וזה כל כך משנה?

באנגלית או בעברית, ליף או עלה, זה אומר שהתסריטאים לא המציאו לה שם, אלא שזה השם שלה בספרים.

colio 1

New member
אוקי

סיכום שלי :
-משפחת סטארק בתור זכרון רחוק היה אדיר! ממש היה לי אפשר להבין כאילו הם תמיד היו חלק מכל הסדרה וגם הליהוק היה גדול.אין ספק שיש למה לחכות להמשך הזכרונות מהראש של בראן . אני רק מקווה שזה לא יהיה הדבר היחיד שהוא יעשה.
-טריון עוד יצליח לכבוש את כל העולם ,אני אומר לכם. למרות שהוא פתח את השרשראות של הדרקונים הוא אמר אחכ לווריז שהוא יצא דפוק.כלומר שהוא לא בטוח במה שהוא עשה .DO NOT KILL YOUR HELP.אני אוהב את הגמד הזה.
-גם הסצנה עם הפראים ועם הפריצה שלהם למשמר היתה אומנם צפויה אבל בהחלט טובה מבחינתי .
- גון סנאו - כן טוב אם אתם לא כאלה שהתחילו וראו את כל העונות ברצף ולא שמעתם כלום באתרים ,פייס ,וכו אז סביר להניח שהנחתם הנחה שהוא אכן יחזור. וזה לא באמת הפתיע .ועדיין אני אהבתי את הסוף הזה. מישהו אמר שזה היה כמו חתונה אדומה . סוף אדיר אבל היה צפוי . הוא הרי הולך להיות ה..
קטעי ה WTF שלי
-חח המסכן הזה שההר המשודרג דפק לו את הראש בתוך הקיר עם הזרת בערך.
- כל הקטע עם רמזי . כאילו שניה אחרי שדפק לו סכין (שלא הייתי בטוח אם זה לא הפוך בהתחלה ). הוא הולך ונותן לתינוק בן שניה ולאמא שלו להקרע על ידי כלבים משוגעים כמוהו . סצנות אדירות שלא היה לי מושג קלוש שיקרו.
-הודור .סתם מענין אותי לדעת מה קרה לו .
-טוב זה קטע משבוע שעבר(פרק 1) שנזכרתי פתאום : פודריק נלחם ?? ומצליח?
רק לפני עונה בערך הוא לא ידע לשים שריון ולעלות על פרדה. זה WTF.

נ.ב- לא קראתי את כל מה שכתבו על הפרק מקוצר זמן מטורף.
נ.ב 2.- אני שמח שטעיתי כשאמרתי שהעונה לא הולכת להיות טובה .

CallMeCavanaugh

New member
באמת? אתה לא חושב שזו עונה לא טובה בינתיים?

כל המהלכים המשמעותיים חסרי היגיון. למה נחשיות החול רצחו את דוראן וטריסטיין? למה הן רצו לעשות את זה, למה הן הצליחו ולמה דווקא בצורה שבה זה בוצע?
למה ראמזי הצליח לרצוח את רוז? למה להרוג את הרע המוצלח שיש בצפון ולהשאיר במקומו את הרע המעפן?
&nbsp
ויש כמה דברים שאני מאמין שנגלה בעתיד שהם לא סבירים בעליל. למשל - אלאריה חול תשלוט עכשיו בדורן, וזה הדבר הכי מופרך שהיה בסדרה. קשה לי להאמין שהם יוסיפו דמות חדשה שתשלוט שם למרות שלאלאריה אין שום לגיטימציה.
אני מניח גם שלא נראה שום תגובה של וולדר פריי לרצח וולדה והתינוק. ואם מישהו חושב שהוא לא ידע כלום למרות שלגמרי במקרה כל המשפחה חוסלה חוץ מראמזי הפסיכופט... טוב, עם התסריטאים האלה באמת יכול להיות שהוא לא ידע.

הלדיל

New member
לגבי ראמזי,

ראמזי הוא האויב המושבע של ג'ון שלג והאנטיתזה המוסרית שלו. אם ג'ון שלג הוא ההוכחה שהסטריאוטיפים על ממזרים שגויים, רמזי הוא ההוכחה שלפעמים הם נכונים. הוא לא יכול לשהות תחת צלו של אביו בעת הקרב המכריע עם ג'ון שלג.
לגבי עניין וולדה בולטון ובנה, רוב הסבירות שראמזי יבשל איזה סיפור שיסביר למה היא ואחיו מתו, סיפור שמערב בתוכו את הלורד המפקד של משמר הלילה. אם הלורדים הצפוניים יבינו את האמת, הוא מקבל נקודות אצלם על חיסולו של בוגד וניתוק קשר עם בית אצולה שנוא. בקיצור, בית פריי הם הבעיה הכי קטנה שלו.

לגבי נחשיות החול, הכותבים רצו להראות שדוראן לא פופולרי בדורן על ידי הקלות שבה בוצע החיסול שלו לעיני השומרים שלו. טריסטיין מת משום שגם הוא לא רצה לנקום את מותו של אוברין. נכון לעכשיו, אלאריה אמורה לשלוט בדורן מאותה סיבה שהדרור הגבוה שולט במעלה מלך - משום שהיא יודעת להציג את טענתה בצורה משכנעת לקהל שרוצה לשמוע אותה.

CallMeCavanaugh

New member
ימציא סיפור?

זהו, הוא ימציא סיפור ובזה הכל יסתיים? אבא שלו, אישתו של האבא והילד שלהם מתו, ראמזי איכשהו שרד, והוא ימציא סיפור וכולם יאמינו? הפרייז לא ירצו לקבל את גופת הילדה והתינוק בשביל לקבור אותם בצורה ראויה ואז ייתקלו בסירוב תמוה?
כל העניין הזה עובד רק בגלל שהתסריטאים בסדרה עושים עבודה גרועה.
&nbsp
כנ"ל לגבי דורן. כל הרעיון של "ננקום את מותו אבא ואחותו על ידי זה שנרצח את כל קרובי המשפחה שלהם שעוד נותרו בחיים" הוא כל כך מטומטם שזה עושה לי מיגרנה. אלאריה לא אמורה לשלוט בדורן משום סיבה. היא ממזרית כך שאפילו אם היא לא ביצעה רצח מול עשרות עדים היא לא אמורה לשלוט. יש בדורן אצילים נוספים ומישהו מהם אמור לשלוט, אבל שוב - התסריטאים עושים עבודה גרועה ולכן אנחנו נראה אותה יושבת על הכס.
&nbsp
במעלה מלך הדרור העליון קובע דברים (אם כי לא הייתי אומר שהוא שולט) משתי סיבות: טומן חלש כלפי חוץ אבל חזק מול המשפחה שלו ולכן הוא עצר את סרסיי מלשלוח לשם את רוברט סטרונג וללמד את הדרור משהו על ענווה והסיבה הרגילה בסדרה - תסריטאים גרועים. עם כל הכבוד לזה שטומן מלך גרוע, יש לו יועץ מעולה - קוואן לאניסטר. למה לא קורה עם קוואן כלום? למה לא רואים אותו בכלל? או שזה לא מתאים לתסריטאים או שהם שכחו שהוא נמצא בסביבה. בכל מקרה, אחרי בקשת העזרה של טומן מסרסיי סביר להניח שנתחיל לראות הרבה דרורים מאבדים את חייהם. מה בדיוק זה יעשה במעלה מלך? קשה לדעת. כי התסריטאים גרועים.

הלדיל

New member
ראמזי כבר התחיל לעבוד על סיפור.

לפי עמדת המפלגה, רוז בולטון הורעל על ידי אויביו. באותה המידה, וולדה השמנה ובנה נחטפו על ידי נאמניו של בית לאניסטר בעודן מטיילות להנאתן מחוץ למבטחי וינטרפל - אף אחד לא האשים את ולדה השמנה ביותר מדי שכל ישר. אחרי הכל, צפוניים לא מרעילים אבל רעל הוא הנשק של אישה, ובמקרה הזה, סרסיי... ברור למדי את מי רמזי בולטון הולך להאשים.

CallMeCavanaugh

New member
באמת?

אתה באמת חושב שהם אפילו יטרחו להראות אותו מנסה להסוות את הסיפור?
ואם הוא יגיד שוולדה הורעלה ויבקשו ממנו לשלוח את הגופה, מה הוא יעשה?
ואתה היית מאמין שסרסיי, במרחק חצי ווסטרוס משם, שלחה אנשים עם רעל?
וזה שכל המשפחה מתה חוץ ממנו, לא נראה טיפ טיפה חשוד? רק טיפה?

הלדיל

New member
הוא אמר במפורש לוולדה שאביו הורעל על ידי אויביו.

רוז בולטון אמר לרמזי לפני מותו שהם מרדו בבית לאניסטר. אנחנו לא מדברים על גאון פוליטי מהמדרגה הראשונה. השקרים שלו מעליבים את האינטלגנציה והם לא יחזיקו מעמד בבחינה מדוקדקת של מישהו יותר חכם ממנו. אם בני פריי יבקשו את הגופה, הוא ישלח גופה אחרת, דומה בנתוניה הפיסיים לגופתה של ואלדה פריי. עד שהיא תגיע לנהרן, יחשוב רמזי, כל שוני בינה לבין ואלדה יטושטש. מה שעבד לת'יאון, יכול לעבוד גם עבורו. לגבי העובדה שרק ראמזי שרד, נצטרך לחכות לפרק הבא ולראות איזה סיפור הוא ימציא.

CallMeCavanaugh

New member
לא לוולדה, למייסטר וולקן

לוולדה הוא פשוט אמר שהוא לורד בולטון.
כן, הוא אמר להגיד לכולם שרוס בולטון הורעל על ידי אויביו וזה עוד יכול איכשהו לעבור, אבל להגיד שלורד בולטון, אישתו ובנם הורעלו בידי האויבים ואיכשהו ראמזי לא הורעל - זה קצת פחות אמין.
&nbsp
בכל מקרה, אני חושב שאתה מעריך את הכותבים יותר מדי. הם בכלל לא יטרחו להראות את ראמזי מנסה להסביר את המצב לפרייז. כולם פשוט יקבלו את זה שרוס מת ושוולדה והתינוק אינם ולא ישאלו שום שאלות.

Uri04

New member
אתה חושב שלוולדמר פריי אכפת מהבנות שלו?

הוא הרי מזיין אותן וגורם להן להעמיד לו עוד צאצאים. וברגע שהוא מחתן את אחת מהן לבית אחר - מבחינתו הוא מילא את חלקו בעסקה. מעבר לכך לא ממש אכפת לו מה יקרה להן או לצאצאיהן.
לגבי החתונה האדומה - לורד פריי עשה זאת יותר בגלל האגו שלו ושנאתו לסטארקים, ולא באמת כי הוא נעלב בשם הבנות שלו.

עכשיו, אני לא מצדיק את הכתיבה התסריטאית המרושלת של עונות 4-6, אבל דווקא הקטע הזה הוא הרע במיעוטו. לי יותר הפריע שהופכים את רמזי למניאק קריקטורי. כל שחסר לו זה רק לגדל שפם, לצחוק "מוואהאהאה" וללטף את השפה התחתונה עם הזרת תוך כדיי ליטוף חתול שחור.

CallMeCavanaugh

New member
מאיפה הבאת את זה?

וולדר פריי הוא לא קראסטר. איפה כתוב שהוא שוכב עם הבנות שלו?
&nbsp
הבעיה עם זה שוולדה והתינוק נרצחו היא לא בהכרח זה שצאצאיו נרצחו אלא שהתינוק הזה היה אמור לגדול להיות לורד גדול בצפון וזה מה שחשוב לפריי - שמהמשפחה שלו יצאו לורדים גדולים. על זה בדיוק הוא מדבר על קייטלין - הוא לא רוצה חתונה עם בית זוטר. הוא רוצה בית גדול או אפילו מלך. הסיבה לחתונה האדומה היא הפגיעה בכבוד והחתונה עם מלך שנלקחה ממנו.

למעלה