עונות 6-9

עונות 6-9

בשעה טובה סיימתי עם עונה 5 וכמובן הסרט, לפי מה שהבנתי הפרקים בעונות 6-9 פחות טובים? האם הסדרה משתנה איך שהוא? האם בעונות האלה יהייו הרבה פרקים לא רגילים ומיוחדים? אגב הסרט לדעתי מדהים וגם עונות 1-5, בעיקר את 4 אהבתי ואת רוב 5, את 1-3 ראיתי ב AXN לפני שנתיים או שלוש, אבל יש לי אותם גם אז אולי ואני מקווה שכן יצא לי לראות אותם עוד פעם.

מזל טוב

הסדרה משתנה, הכל משתנה. אבל גם עונה 4 שונה מ 1 וכן הלאה. אני ממליצה לראות הכל. יצירה חייבים לראות בשלמותה ולא חלקים ממנה. לדעתי האישית יש פרקי מופת בעונות 6-9 חבל לפספס אותם

בסדר

לא אמרתי שאני לא מתכוון לראות הכל, רק רציתי לדעת למה בערך להיות מוכן. הייתי רואה את 6 ומעלה אפילו אם הייתם אומרים לי שזה לא שווה, הרי זה בכל מקרה תיקים באפלה שלדעתי זאת הההסדרה.

Gilliana

New member
תלוי את מי אתה שואל בעקרון

אם אתה שואל אותי למשל - עונה 6 היא העונה הטובה ביותר בכל הסדרה כולה. עונה 7 מצויינת, ל-8 אמנם צריך טיפה להתרגל אבל היא עונה ענקית ותשע - נו מה לעשות, תשע חלשה, למעט מספר פרקים חזקים לרבות פרק הסיום של הסדרה.

1Shir

New member
תשובה שלי

הפרקים פחות טובים רק בעונה 9, לא כולל הפרק האחרון שהוא בעיני מהטובים בסדרה. לגבי שינוי, יש קצת שינוי באווירה אבל כמו שעינת כתבה, גם בעונות 1-5 היו כל מיני שינויים באווירה. השינוי מבחינתי הוא חיובי, ומתבטא גם בהרבה פרקים שאפשר לכנות "מיוחדים" שהם פשוט עילוי. אם תרצה פירוט אוכל לתת. גם בעיני הסרט מדהים וגם עונות 1-5 טובות, כל אחת בצורה שלה ועם הפרקים המעולים שלה. אני מאמינה שתהנה מאוד ואפילו יותר גם מעונות 6-8. עונה 8 קצת (בעצם הרבה) מדכאת אבל טובה ומעניינת. אם תרצה עוד פרטים, אז שוב- אתן בשמחה
צפייה מהנה! ותעדכן

1Shir

New member
לא ממש הרבה

גם הכול תלוי למה מתכוונים ב"מיוחדים": אם מדובר בפרקים שהם פשוט מעולים באופן יוצא דופן, אז אולי יש הרבה.. יש פרק או שניים שהקונספט טיפה שונה (למשל X-COPS) אבל בעיקר מדובר בפרקים מעולים בפני עצמם, לא יודעת אם לקרוא להם מיוחדים כי בסופו של דבר הם חלק מהסדרה.. פשוט פרקים טובים ועונות 6-7 מאוד מומלצות, בקיצור.

כן X-COPS קראתי עליו

גם ראיתי כמה קטעים ממנו, פשוט דורש צפייה. פרקים מיוחדים לדעתי זה לא הפרקים שמאלדר וסקאלי חוקרים מקרה ביחד, אלא פרקים שאחד מהם לבד או כאלה שהקונספט שונה. אגב יהייו שם פרקים שמערבים דת? אני ממש אוהב כאלה פרקים, למשל כמו הפרק קדיש מעונה 4 או הפרק All Souls מעונה 5, פרקים שיש בהם דת הם רציניים ואני אוהב אותם.

1Shir

New member
איזה קטע

פרקי דת אלה בדיוק הפרקים שאני הכי פחות אוהבת... מעניין למה אתה דווקא אוהב ואני דווקא לא. אולי כי בכללי אני לא אוהבת דתות, לא מתחברת.. יש בעונה 7 פרק שקשור לדת (פרק אחד לפני הפרק הכפול באמצע העונה בערך), זה מה שאני זוכרת כרגע. יש כמה וכמה פרקים שהקונספט קצת שונה בהם כפי שהגדרת, אתה רוצה פירוט? אולי זה קצת יהרוס לך ועדיף שתראה בעצמך... אם בכל זאת תרצה תגיד ואני אכתוב מאוחר יותר

הם רציניים

אני אוהב שדת משתלבת עם הסדרה, אבל לא הרבה, ככה מדי פעם איזה פרק או שניים. אגב הפרק שאת מדברת עליו הוא Signs and Wonders. ולא אני לא רוצה פירוט, כי זה יהרוס לי, בזמן האחרון התחלתי לקרוא תקצירים לפני שראיתי את הפרקים והתחלתי להרגיש שזה הורס לי כי אני יודע למה לצפות, אז אכשיו החלטתי בלי זה יותר, שהכל יבוא אלי לפנים בהפתעה...

FeLL67

New member
פרקי דת מחזיקים אותי חסרת נשימה

למשך 45 דקות אני לא יודעת מה גורם לי לאהוב אותם כ'כ ולא רק בקשר לתיקים בכלל.. בסרטים,במוזיקה למשל [GETSHEMANE של נייטוויש :O]

Julia307

New member
עונות 9,8

שיר, כידוע אני לא הולכת לראות את עונות 8,9. אבל תוכלי אולי לתת רשימה מהירה של פרקי "חובה" בעונות האלה ? אני מניחה שלא מדובר ביותר משלושה ?.. תודה

לדעתי דווקא יש יותר משלושה

עונה שמונה מבחינתי מהרגע שמאלדר חוזר מדובר בפרקים מעולים . עונה 9 אני ממליצה על "וויליאם" "TRUST NO1" הפרק האחרון כמובן.. ו.. אממ לא עולים לי כרגע עוד פרקי חובה מהעונה הזאת.

1Shir

New member
איך הגעת דווקא לשלושה?..

הכול יחסי ותלוי איך את מגדירה "חובה".. קודם כל - הכי חובה מבחינתי זה הפרק האחרון על 2 חלקיו. בלעדיו אי אפשר. וגם הסצנה האחרונה בעונה 8, במיוחד אם את מתעניינת ביחסים של מאלדר וסקאלי. לגבי עונה 8, האמת היא שכל העונה טובה לדעתי, הייתי ממליצה לך לראות את כולה, אבל אם לא, בכל זאת תראי את 2 הפרקים הראשונים. פרק 4, רואד ראנרס, מעולה. פר מנום-חובה. דיס איז נוט הפנינג ואילך - גם לא ברור איך אפשר להפסיד... את רוצה שאני בכל זאת אחשוב טוב איך כדאי לצמצם את זה? בכל מקרה תתחילי עם תחילת עונה 8 (פרק כפול), לא תתאכזבי!

Julia307

New member
היי

היי לך. אני בדיוק סיימתי צפייה של כל הסדרה עונות 1-7 בדיוידי לקח לי כמה חודשים. לדעתי עונות 1-5 הן אכן המהות והשיא של הסדרה (ואפילו 1-4 בלי החמישית). בניגוד אליך ממש לא אהבתי את הסרט. אבל, אם אהבת אותו אולי תמצא עניין בעונה שישית ובפרקי הקונספירציה שם. כעקרון תמשיך לצפות רק אם אתה באמת אוהב את "תיקים באפלה", יש שם כמה פרקים פה ושם שירגשו אותך. בנוסף יש בעונות האלה שני המשכים של פרקים מעונות ראשונות יותר, ויש מעט המשך לקווי עלילה שהחלו בעונות מוקדמות, בין היתר כאלה שכוללים את האקדוחנים הבודדים, יחסים מפתיעים בין דמויות שלא טופלו בעבר וכו. גם יש נסיון לטיפול ביחסי מאלדר סקאלי, אם כי קצת..to late שכזה. אל תבוא עם ציפיות לקבל את מה שהיה בעונות הראשונות, ואולי תמצא פה ושם גם דברים שווים, כי אכן יש גם כאלה, מפוזרים להם. זהו

1Shir

New member
לא מסכימה!

אני לא חושבת שעונות 6,7 הן פחות שוות, למעשה אני חושבת להיפך! לאו דווקא מזווית הראייה של סיפור הקונספירציה, אלא בעיקר בפרקים שמספרים סיפור אחד - בפרקים האלה עונות 6,7 הן בעיני הרבה הרבה יותר טובות! וההיפך ממה שאמרה ג'וליה - לא שיש פה ושם דברים שווים, אלא פה ושם יש דברים שהם לא ממש ממש שווים! אבל העיקר תראה ותשפוט בעצמך ותגיד לנו מה חשבת

Gilliana

New member
תומכת בך לגמרי!

עונות 6 ו-7 הן העונות הטובות ביותר של תיקים - הן מזווית הקונספירציה, הן מבחינה רגשית והן מכל זווית ראיה אחרת.

למעלה