עונות 6-9

1Shir

New member
לא אמרתי שהן הכי טובות מבחינה רגשית

אבל מבחינת פרקים איכותיים - כן!

orityemini

New member
אממ....

לטעמי, עונות 1-5 העונות הכי הכי טובות של הסידרה. עונה שישית משתנה קצת האווירה, אבל גם טובה. עונה שביעית כבר פחות אהבתי. מעונה שמינית ותשיעית אני מתכחשת

the scout

New member
אני בעד כל העונות

עונות 1-3 זה העונות של ההתחלה - מסבירים לנו הכל וזה עסק די נטו בעל טבעי. עונות 4-5 התפתחו יותר ונגעו כבר בנושאים יותר מורכבים ובקונספירציותר ציניות, וגם ביחסים בין מולדר לסקאלי והפכו אותם לממש ידידי נפש. עונות 6-7 קלילות יותר בעקבות המעבר ללוס אנגלס . הם יותר התמקדו במולדר וסקאלי מאשר בתיקים עצמם, לדעתי והיה קצת פחות קונספירציה. עונה 8-9 הם יוצאות דופן כי אין את מולדר . אני עדיין אוהבת אותם כי זה עדיין תיקים, וזה נתן הזדמנות לסקאלי להוכיח את עצמה, ויש גם כמה פרקים מיוחדים, במיוחד הפרקים שמולדר חוזר והפרקים עם ויליאם.

התחלתי את עונה 6 ../images/Emo58.gif קטן מאד

פרקים 1 ו 2 של עונה 6 לדעתי מהממים. בפרק 1 אפשר להגיז שזה משלים קצת את הסרט, ופרק 2 אהבתי מאד ובעיקר את הסוף. אבל עלו לי 2 שאלות:
סקינר כבר יופיע פחות, בגלל שהוא לא הממונה על מאלדר וסקאלי? האם אכשיו התיקים שהם יעסקו בהם לא יהייו על טבעיים או מיוחדים בגלל שהם לא עובדים על האקס פיילס והועברו לחקירות קונבנציונאליות? אני מצפה בקוצר רוח ליום רביעי שתהייה לי הזדמנות לראות כמה פרקים שאני ממש מצפה להם כמו Triangle, ו Dreamland הכפול.

1Shir

New member
אתה באמת רוצה תשובות מלאות?

אל תדאג, סקינר עוד יהיה וגם אקס פיילים עוד יהיו... הרבה יותר ממה שאתה מצפה כנראה. 2 הפרקים הבאים שאתה הולך לראות הם פרקים די מיוחדים בעיני. פרק 1 הוא באמת המשך ישיר של הסרט, אז איך אפשר שלא למות עליו. גם הפרק השני דרייב באמת יופי של פרק, פרק מעולה. גם הרעיון שמאלדר וסקאלי רוב הפרק לא ביחד אבל לכל אחד מהם קורים דברים מעניינים שמשלימים זה את זה ואת הפאזל, וגם בכלל ההתמודדות שלהם עם המצב אליו נקלעו. תמשיך להנות!

טוב תודה

אני ימשיך לראות ואני אפילו מקווה לסיים את עונה 6 עוד שבוע בגלל שיהייה לי די הרבה זמן פנוי. אני ימשיך עדיין לכתוב מדי פעם חוות דעת, להשתתף בדיונים ואולי גם לשאול שאלות.

Gilliana

New member
Drive פרק מדהים בעיני

אחד הפרקים החזקים לא רק של עונה 6, אלא של כל הסדרה - אבל אני באמת לא רוצה להרוס, אז נדבר עליו עוד בהמשך.

1Shir

New member
להרוס למי? הוא כבר ראה אותו

או שאת מתכוונת לדבר עליו בהתייחס לפרקים בהמשך? בכל מקרה תהרסי תהרסי, אני רוצה לשמוע מה יש לך לומר על הפרק... תסמני ספויילר מקסימום

Gilliana

New member
אההה, טוב - אני האהבלית ../images/Emo9.gif

לא יודעת למה הבנתי שהוא לא ראה אותו, אבל נעזוב את זה. בכל מקרה - Drive זה פרק מאד פילוסופי ופסיכולוגי לדעתי (גם פרק קשה כי בסופו של דבר מאלדר לא מצליח להציל את קראמפ) וכל הרעיון שרוב הפרק מתרחש בעצם בנסיעה ועיקרו בשיחה שבין מאלדר וקראמפ - מאד מיוחד ומרתק, שלא לדבר על המתח העצום כאשר צופים בפרק בפעם הראשונה ולא ידוע עדיין אם קראמפ ישרוד או לא.

1Shir

New member
גם בעיני עיקר הפרק הוא בנסיעה וב...

שיחה המצחיקה ביניהם.. רגעים בלתי נשכחים. וכן, זה היופי באקס פיילס, סדרה ריאליסטית, לא תמיד הסוף הוא טוב, לפעמים הוא מבאס בדיוק כמו במציאות... מה הפילוסופיה שלקחת מהפרק? והפסיכולוגיה? בעיני הוא דווקא פרק שמדגיש את הקטע המציאותי הקונספירטיבי, איך הממשל דופק אותנו שוב ושוב בלי להניד עפעף אפילו. העיקר לא לצאת אשמים מבחינה תקשורתית בשומדבר, כל השאר לא מעניין אותם כהוא זה.

Gilliana

New member
גם, בהחלט נכון

אבל מהבחינה הפילוסופית - התכוונתי לקטע שבו הם דנים למשל בזה שאי אפשר להחליט למי להוולד, יהודים וכו', השיחה הזו בכלל משופעת כל מיני ניואנסים פילוסופיים-פסיכולוגיים וכמובן - ההבנה של קראמפ שמדובר לא במשהו מקרי אלא במשהו שנעשה בכוונה תחילה וע"י הממשלה, כביכול אמירה פאראנואידית - אבל במקרה הזה, מדוייקת לגמרי.

1Shir

New member
טוב יש משפט של מאלדר שאת בטוח זוכרת

שמאוד מאוד מתאים כאן... כנראה יותר מאי פעם.

Gilliana

New member
בהחלט! ../images/Emo13.gif

וכמובן שחשבתי עליו כשכתבתי את הדברים...

Ice Age

New member
המכנה המשותף

נראה לי שכולם מסכימים לפחות על עונה שישית ורובם על עונה שביעית שהן מאסט. אני חושב שהסרט לא היה מי יודע מה, אבל להמשיך לעונות הבאות בהחלט כדאי, אם לא עד הסוף אז לפחות עד לשמינית. שתדע שכולנו מקנאים בך עכשיו. יש לך פרקים שעוד לא ראית, וזה אומר שאתה יכול לשבת על הספה, וכמו בימים הטובים שאנחנו זוכרים לראות פרק חדש שאתה לא יודע איך הוא ייגמר. איזה כיף לך.

1Shir

New member
מאיר כמו שאני מכירה אותך

גם אתה לא יודע איך הפרק נגמר כי אתה לא זוכר (במיוחד אם הוא מעונה 8) אז גם לך כיף

Ice Age

New member
היתרונות של הסניליים

אף פעם לא נגמר על מה לדבר, תמיד הכל חדש. אבל האמת היא שאני לא זוכר מה קורה בפרק כשאנחנו מדברים עליו כאן. אבל כשאני מתחיל לראות אני ישר זוכר מי הרוצח...

התקדמות

אני כבר בפרק 16 של העונה השישית! כל הפרקים ממש אהבתי אותם. עונה ממש טובה ושילוב מוצלח הומור גם יש שם.

למעלה