זה עדיין לא אומר כלום אודות מאות אלפי ישראלים שברחו מהארץ ועובדים בבסטות בארה"ב או ביפן.נתונים מעניינים - https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Chiang-Mai
זה עדיין לא אומר כלום אודות מאות אלפי ישראלים שברחו מהארץ ועובדים בבסטות בארה"ב או ביפן.נתונים מעניינים - https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Chiang-Mai
בבסטות עובדים רק הלא חוקיים. אין ישראלי אחד שעובד באופן חוקי בבסטות בארה״ב או ביפאן. אגב, לפי נתונים רשמיים של ארה״ב רק 3% מהישראלים בה לא חוקיים, זה אומר ש97% חוקיים. מה97% האלה אין אף אחד שעובד בבסטות או בעגלות או בשטיפת כלים.זה עדיין לא אומר כלום אודות מאות אלפי ישראלים שברחו מהארץ ועובדים בבסטות בארה"ב או ביפן.
תהיה בטוח שכל הבוסים שמקימים אופרציה הזאת חוקיים.בבסטות עובדים רק הלא חוקיים. אין ישראלי אחד שעובד באופן חוקי בבסטות בארה״ב או ביפאן. אגב, לפי נתונים רשמיים של ארה״ב רק 3% מהישראלים בה לא חוקיים, זה אומר ש97% חוקיים. מה97% האלה אין אף אחד שעובד בבסטות או בעגלות או בשטיפת כלים.
הבוסים חוקיים, העובדים לא, לכן לעובדים האלה אין שום זכויות, לפעמים לא משלמים להם ואין להם אפשרות להתלונן, כי הרי הם לא חוקיים, אם יתלוננו יגרשו אותם מיד במקרה הטוב, במקרה הרע ישבו במעצר לפני שיגורשו וגם ישלמו קנס, בנוסף, במקרה הרע תיאסר כניסתם לארה״ב (או לקנדה) לצמיתות עם חותמת שחורה בדרכון. צריך להיות אידיוט להסכים לתנאים כאלה.תהיה בטוח שכל הבוסים שמקימים אופרציה הזאת חוקיים.
למרות שמגייסים תיירים שמחפשים כסף קל (וחא חושבים על הסנקציה של איסור כניסה לצמיתות),
העסק צריך לדפוק כמו שעון.
מדובר אמנם באנשים שלא חושבים קדימה,הבוסים חוקיים, העובדים לא, לכן לעובדים האלה אין שום זכויות, לפעמים לא משלמים להם ואין להם אפשרות להתלונן, כי הרי הם לא חוקיים
הם לא יתלוננו, אבל אם לא יתנו להם את היומית, הם פשוט ימשיכו בטיול.אם יתלוננו יגרשו אותם מיד במקרה הטוב, במקרה הרע ישבו במעצר לפני שיגורשו וגם ישלמו קנס, בנוסף, במקרה הרע תיאסר כניסתם לארה״ב (או לקנדה) לצמיתות עם חותמת שחורה בדרכון. צריך להיות אידיוט להסכים לתנאים כאלה.
התחלפת עם אבי?כל פעם שאני שומע ישראלי אומר ככה בהתנשאות שתאילנד היא עולם שלישי, אני נופל לרצפה ומתעלף מצחוק, כי בעוד בישראל נוסעים במכוניות טרנטה כמו בקובה ואחרי 70 שנה הישראלים עדיין לא מסוגלים להיפרד מהמכונית הישנה והופכים אותה לרכב אספנות, כאן בתאילנד רואים רק מכוניות חדשות על הכביש ובעוד כולנו תקועים בפקקים בלתי נסבלים בחור התחת הזה שנקרא איילון
(חריון) כאן בתאילנד מרימים מעל הכביש העמוס עוד היי וואי,
אז בבקשה בוא נפסיק להשלות את עצמנו, עולם שלישי זה אנחנו בישראל. אתה יודע מה? במחשבה שנייה עולם שלישי זאת מחמאה עבורנו, אנחנו עולם שביעי.
התחלפת עם אבי?
אם תאילנד כל כך מפותחת וכל כך טוב שם, למה אשתך הסכימה להגר ממדינת עולם שלישי למדינת עולם שביעי? (כמובן לשיטתך) היא מאזוכיסטית שרצתה לרדת ברמת החיים?כל פעם שאני שומע ישראלי אומר ככה בהתנשאות שתאילנד היא עולם שלישי, אני נופל לרצפה ומתעלף מצחוק, כי בעוד בישראל נוסעים במכוניות טרנטה כמו בקובה ואחרי 70 שנה הישראלים עדיין לא מסוגלים להיפרד מהמכונית הישנה והופכים אותה לרכב אספנות, כאן בתאילנד רואים רק מכוניות חדשות על הכביש ובעוד כולנו תקועים בפקקים בלתי נסבלים בחור התחת הזה שנקרא איילון
(חריון) כאן בתאילנד מרימים מעל הכביש העמוס עוד היי וואי,
אז בבקשה בוא נפסיק להשלות את עצמנו, עולם שלישי זה אנחנו בישראל. אתה יודע מה? במחשבה שנייה עולם שלישי זאת מחמאה עבורנו, אנחנו עולם שביעי.
אישתי התאהבה בי ולכן החליטה לעזוב בית, משפחה, חברים, מקום עבודה וללכת אחרי לארץ לא זרועה.אם תאילנד כל כך מפותחת וכל כך טוב שם, למה אשתך הסכימה להגר ממדינת עולם שלישי למדינת עולם שביעי? (כמובן לשיטתך) היא מאזוכיסטית שרצתה לרדת ברמת החיים?
נראה לי שאתה משלה את עצמך. בכל המקרים של התאהבויות הצד שבא מהמדינה שיותר קשה לחיות בה עובר למדינה שיותר נוח לחיות בה. הרי אם היה לך כל כך טוב בתאילנד, היית עובר לגור איתה בתאילנד ולא להיפך.אישתי התאהבה בי ולכן החליטה לעזוב בית, משפחה, חברים, מקום עבודה וללכת אחרי לארץ לא זרועה.
זה לא משתלם לי לעבור לגור בתאילנד, אני מקבל מהביטוח לאומי קצבה גבוהה מאד (לא נכות) אני כבר 6 שנים בגמלאות מדובר במאות אלפי שקלים שלא הייתי מקבל אילו גרתי בחו"ל.נראה לי שאתה משלה את עצמך. בכל המקרים של התאהבויות הצד שבא מהמדינה שיותר קשה לחיות בה עובר למדינה שיותר נוח לחיות בה. הרי אם היה לך כל כך טוב בתאילנד, היית עובר לגור איתה בתאילנד ולא להיפך.
מה פתאום? אתה זכאי לקבל את הקצבה שלך בכל מקום בעולם בו תהיה. לא מזמן קראתי על זה. המקרה שלך שונה מזה של מי שמהגרים בגיל צעיר ללא רכוש, כמו כן, תוכל לשמור על התושבות שלך בישראל גם מבלי לחיות בישראל מכיוון שיש לך רכוש בישראל ויש לך עילה לטעון שמרכז החיים שלך בישראל ממספר סיבות (לא כאן המקום לפרט, אבל אם אתה מעוניין שלח לי מסר).זה לא משתלם לי לעבור לגור בתאילנד, אני מקבל מהביטוח לאומי קצבה גבוהה מאד (לא נכות) אני כבר 6 שנים בגמלאות מדובר במאות אלפי שקלים שלא הייתי מקבל אילו גרתי בחו"ל.
זה כסף שאני נהנה ממנו מאד וחבל לי עליו.
תראה:זה לא משתלם לי לעבור לגור בתאילנד, אני מקבל מהביטוח לאומי קצבה גבוהה מאד (לא נכות) אני כבר 6 שנים בגמלאות מדובר במאות אלפי שקלים שלא הייתי מקבל אילו גרתי בחו"ל.
זה כסף שאני נהנה ממנו מאד וחבל לי עליו.
הכל נכון לגבי כספים בגין תושב וותיק, אבל אני מקבל בנוסף גם השלמת הכנסה שהיא דיי גבוהה וסבבה לי איתה,עבור הילד הקטן שגר איתנו ובגין כך שאישתי אינה עובדת, הכנסה שאני מאד נהנה ממנה, הם הרי יפסיקו לשלם לי אותה אחרי 3 חודשים במידה ואעזוב את הארץ. מדובר במאות אלפי שקלים, לא חראם על הכסף הזה?תראה:
״קבלת קצבה במדינה שאין עימה אמנה - שוהה בחו
www.btl.gov.il
זכאות לאחר שלושה חודשים
תושב/ת ישראל שעומד בשלושת התנאים הבאים ימשיך לקבל קצבת אזרח ותיק גם לאחר שלושה חודשים במדינה שאין עימה אמנה:
- הוא התחיל לקבל קצבת אזרח ותיק בארץ או שהגיע לגיל הפרישה כשהוא עדיין תושב ישראל.
- הוא היה תושב ישראל בחמש השנים שקדמו ליציאה מהארץ.
- הוא עונה גם על אחד התנאים האלה:
במדינות שיש עמן אמנה (לא תאילנד) התנאים הרבה יותר מקלים.
- הוא היה תושב מבוטח וישב בישראל במשך 25 שנה לפחות לפני שהגיע לגיל אזרח ותיק או לפני שיצא לחוץ לארץ.
- הוא השלים 144 חודשי ביטוח מלאים לפחות בהיותו בישראל – מתוכם 12 חודשים בסמוך למועד הזכאות לקצבת אזרח ותיק או בהיותו מקבל קצבת אזרח ותיק.״
פערי יוקר המחיה מסתכמים ליותר כסףהכל נכון לגבי כספים בגין תושב וותיק, אבל אני מקבל בנוסף גם השלמת הכנסה שהיא דיי גבוהה וסבבה לי איתה,עבור הילד הקטן שגר איתנו ובגין כך שאישתי אינה עובדת, הכנסה שאני מאד נהנה ממנה, הם הרי יפסיקו לשלם לי אותה אחרי 3 חודשים במידה ואעזוב את הארץ. מדובר במאות אלפי שקלים, לא חראם על הכסף הזה?
הם אוכלים אותו כאילוץ מתוך עוני, הם גם אוכלים תיקנים, האם אתה או סבא תעזו לטעום?70 מליון תאילנדים אוכלים אותו ללא תמורה,
מלבד הטעם הממכר כמובן.
חוץ מזה,
למה צריך שוחד כדי שתאכל?
לפי מה שסבא אומר - הפרי הזה לא כזה זול - 12 שקל לקילוהם אוכלים אותו כאילוץ מתוך עוני,
תיקנים זה לא כשרהם גם אוכלים תיקנים, האם אתה או סבא תעזו לטעום?
סבא כתב שבתאילנד הוא זול יותר מפירות אחרים. זה שבישראל לא כך לא משנה לתאילנדים.לפי מה שסבא אומר - הפרי הזה לא כזה זול - 12 שקל לקילו
יקר יותר מתפוזים, תפוחים, עגבניות מלפפונים, בצל, גזר, בטטה, תפוח אדמה, אבטיח, מלון, וכו וכו
וזה במדינת עולם שלישי שהכל בה זול
תיקנים זה לא כשר
הפרי הזה כשר - אבל מסריח
וזה מאוד מוזר שבתאילנד (מדינת עולם שלישי זולה) התייקר כל-כך.סבא כתב שבתאילנד הוא זול יותר מפירות אחרים. זה שבישראל לא כך לא משנה לתאילנדים.
בתאילנד פירות יקרים מאוד, כפריים שמגדלים פירות אוכלים הרבה פירות, מי שלא מגדלים פירות כמעט לא אוכלים פירות כי לא יכולים להרשות לעצמם את המחירים. הם כל כך עניים שהם אוכלים ג׳וקים מהביוב.וזה מאוד מוזר שבתאילנד (מדינת עולם שלישי זולה) התייקר כל-כך.
הרי בישראל יש לא מעט פירות שזולים מ12 שקל לקילו.
אז תאילנד היום יקרה יותר מישראל?
מן הסתם, בישראל, בה כמעט לא מגדלים את הפרי, ולרוב מייבאים ומשווקים אותו קפוא, הוא יקר בהרבה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.