עוף ממולא בשלבים

פוקסי99

New member
עוף ממולא בשלבים

כך אני מכין עוף ממולא אני מפריד את רוב העור מהעוף אבל משאירו במקומו דוחף את המילוי בין העור לבשר העוף העוף יוצא מהתנור גדול מאד כמות המילוי בין העור לבין הבשר שומרת על הבשר שלא יתיבש אז בואו נתחיל בתמונה האורז לאחר שנשטף הייטב מספר פעמים עד שהמיים נקיים ללא צבע חלבי
 

פוקסי99

New member
טיגון הירקות לאורז

אי מטגן את הבצל הגזר עים מעט שמן כמון כורכום ומלח
 

פוקסי99

New member
טיגון האורז יחג עם הירקות

מוסיף בתחילה את האורז השטוף ומטגן תוך בחישה דקה שתיים
 

פוקסי99

New member
הוספת מים

מוסיף מים מעט מעל גובה האורז מריתיח ומוריד את האש ומשאיר על האש 20 דקות בגמר הבישול לא פותח את המכסה ל10 דקות
 

פוקסי99

New member
והמילוי מוכן

לאחר גמר בישול האורז קוצץ דק שמיר ומוסיף לאורז תוך בחישה
 

פוקסי99

New member
ועכשיו הטיפול בעוף

זה העוף אשר הולך למילוי רצוי שהעור יהיה שלם
 

פוקסי99

New member
ובין העור לבשר העוף

ממלא בעדינות את החלל בין העור לבשר העוף ודוחס כמה שיותר מילוי
 

פוקסי99

New member
שם מרינדה בשקית סופר

מכניס פנימה את תפוחי האדמה מנער הייטב עד שתפוחי האדמה מצופים ןשופך לתבנית
 

פוקסי99

New member
וארוחה שלמה בתבנית

לפני הכניסה לתנור העוף "תפור" בקסמים מוברש במרינדה תפוחי האדמה המצופים מפוזרים סביב על תפוחי האדמה מפוזרים רצועות של בצל ןמעל הכול פרוסות עגבניות ועכשיו בשליש התחתון של התנור בחום של 200 מעלות לבערך שעה וחצי
 

פוקסי99

New member
אחרי שעה וחצי

הינה התבנית ביציאה מהתנור תפוחי האדמה בחלק שנוגע בנייר האלומיניום קריספיים ובחלק העליון רכים שילוב כול הטעמים כולל נוזלי העוף עושה טוב לתפוחי האדמה החיתוך לקוביות קטנות יוצר מצב שתפוחי האדמה מוכנים יחד עם העוף
 

אחשל

New member
גם אצלי היה עוף "ממולא", אבל אחרת

התבקשתי להכין עוף ממולא לערב החג - כמו זה שמוצג כאן. התוצאה היתה "קצת" שונה כי את העוף קיבלתי אמנם מנוקה מעצמות, אבל הקצב התחכם ופתח אותו כדי לשלוף אותן
.... אחרי כמה דקות של בהייה מפתעת
ביריעת העוף שפרוסה לי על קרש החיתוך, נצנץ
לי הפתרון - עוגת עוף ממולא: למילוי - בישלתי כוס אורז מתובלת במלח פש"ג, וקצת בהרט. בנפרד טיגנתי בצל, והוספתי לו צימוקים, אוכמניות ודובדבנים יבשים, ושקדים קלופים. התערובת תובלה גם היא בנדיבות בבהרט, התערבבה עם האורז והונחה לצינון. ההרכבה: על תחתית התבנית הנחתי נייר אפיה (שלא יידבק...) ועליו מרחתי קצת שמן זית ופיזרתי מלח גס, פש"ג ופפריקה. כיסיתי את התבנית בפרוסות דקות של תפ"א ועליהן שטחתי את שכבת ה"מילוי". את העוף מרחתי מכל הצדדים במשרה של סילאן, שמן זית, רכז רימונים, בהרט ופפריקה, ופרסתי אותו מעל המילוי, כך שכיסה את כל התבנית. כיסיתי בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום, ולתנור - 180 מעלות למשך שעה, ואז עוד כחצי שעה בלי הכיסוי, להשחמה של העוף. השלבה הבא היה לשמור את העוף בחום נמוך עד הארוחה - כיסיתי שוב את התבנית כדי שלא יתייבש כלום. התוצאה(שלצערי לא צולמה הפעם) יפהפיה, ונפרסה בקלות - ממש כמו עוגה, לקוביות של שלוש שכבות - עוף, אורז, תפ"א. לא נשאר פירור
, וזה נדיר בארוחות החג עמוסת האוכל אצלנו.
 

פל

New member
נשמע טעיםםם ( חבל שלא נראה..)

המלוי נשמע מעניין. אם אמצא מישהו מישהו שינקה לי את העוף ללא עצמות ( אצלנו הוא לא ככ' יודע...) אאצץ את המתכון נשמע נהדר אבל נראה לי שגם כמלוי רגיל יהיה נהדר. חג שמח
 

אחשל

New member
באמת חבל של צילמתי, סתם עצלות...

הקטע של ניקוי העוף מעצמות לא ממש הכרחי, אם כי הוא הופך את המילוי לקל יותר, כמו למלא שקית... המילוי הזה, בשינויים קלים, עובד אצלי כסטנדרט, גם בעפויונים ממולאים וגם בעופות רגילים.
 

פל

New member
המלוי באמת נשמע נהדר, התלהבתי

מהרעיון שבתוצאה הסופית זה מתקבל כמו עוגה ואפשר לחתוך......
 
למעלה