עזרה, לימודים גבוהים

vinney

Well-known member
זאת בדיוק הסיבה למה אני לא אוהב שרשורים כאלה

בפורום הזה. חברה, תשמרו את חוו"ד הבין אישיים שלכם לעצמכם, או לכל הפחות לפורום סטודנטים

e s a l

New member
לגבי סקים

גם באוני' תל אביב מחייבים לימוד C או JAVA במקביל למבנ"ת. תאמיני לי שמה שטוב ל MIT, טוב גם לאוני' תל אביב (ובעצם לכל אוני' אחרת).

e s a l

New member
הבה נגיבה לשטויותייך

בר אילן היא מאוד בעייתית מבחינת מדעי המחשב והיא נחשבת לאחת מהאוני' הפחות חזרות בארץ. הטכניון, תל אביב והעברית נמצאות ברמה זהה כמעט לחלוטין מבחינת רמת הלימודים (מבחינת יחס אישי או אווירה וכו העברית עדיפה). אתה יודע איפה עוד מלמדים סקים בתור קורס בסיס? MIT. אתה רוצה שאני אספר לך באיזה מקום בעולם נמצאת MIT מבחינת לימודי המחשב? (צדקת - במקום הראשון!). אינפי זה לא יותר משם יפה. אם כי גם חדו"א שם יפה לא? (ויש בו גם גרשיים כאלו שזה בכלל מגניב). מבחינת סילבוסים הקורסים המתמטיים ביחד חופפים לחלוטין, אבל הרמה בבר אילן נחשבת לפחות טובה. הרמה בתל אביב ובעברית גבוהה בהרבה ולגבי הרמה בטכניון - אומרים שהם בירידה מבחינת הקורסים המתמטיים (אם כי אני לא זוכר אם דובר על הנדסת חשמל או על מדעי המחשב). הסגל האקדמי של תל אביב הוא ללא ספק הטוב בארץ במדעי המחשב. אני לא מדבר על זה שהם מרצים מי יודע מה אבל מבחינת שם עולמי ומבחינת ידע הם בהחלט בטופ בארץ. חלקם נמצאים בטופ העולמי ואף המובילים בתחומם בעולם. לאף אוני' אחרת בארץ אין סגל עד כדי כך מרשים. בר אילן נמצאת כבר שנים בכיוונים הנכונים, אבל רחוקה מאוד מבאמת להגיע לשם. אבל לתלמידי תיכון בהחלט מפתה ללמוד שם כי הם משתדלים לעזור ולעשות את השילוב בין האוני' לתיכון פחות סיוטית(לפחות ממה שאני יודע, אני בעצמי לא תלמיד תיכון).

e s a l

New member
שכחתי את הפואנטה המרכזית

בר אילן נמצאת בנחיתות די משמועתית לעומת תל אביב, הטכניון או העברית. עדיף לא להתפתות ללכת לבר אילן רק כי שם יהיה יותר קל ולהתאמץ וללמוד באחד המוסדות היותר טובים בארץ.

אוופסס

New member
פואנטה לא נכונה

בר אילן לא נחותה מהעיברית ובטח ובטח שלא מת"א. את הטכניון אני פחות מכיר ויש להם את ההילה שלהם בהנדסה אז יותר קשה להשוות. מה שנכון הוא שבב"א יש פחות חברי סגל מהשאר. כל אוניברסיטה חזקה יותר בתחומה (בתחום המחקרי). העיברית טובה יותר בתיאוריה של מדעי המחשב. בר אילן החזקה ביותר בארץ בבינה מלאכותית.

e s a l

New member
אני אנצל את זה שויני לא פה ואצטט מדוח המלג

השנה פורסם דוח של המועצה להשכלה גבוהה שבדקו את חוגי המדעי המחשב בארץ. הנה כמה ציטוטים- רוצה תקבל, רוצה לא תקבל. לגבי בר אילן: אוניברסיטת בר אילן רמת הלימודים "טובה". בדו"ח מופיעה ביקורת קשה ויוצאת דופן על הנהלת האוניברסיטה - יחסה למחלקה מתואר בדו"ח כ"אפליה". הסגל במחלקה "מצוין", אך התנאים במחלקה "ירודים" משום שההנהלה אינה מעמידה לרשותה משאבים חיוניים בקציב, בכוח אדם אקדמי לגבי את"א: אוניברסיטת תל אביב רמת הלימודים "טובה ביותר". הוועדה העניקה ציון "טוב מאוד" לתוכניות הלימוד, למרצים ולרמת הסטודנטים. רמת המחקר "גבוהה ביותר". לגבי הטכניון: הטכניון רמת הלימודים "טובה ביותר". השיעורים "ברמה גבוהה ביותר", "תשתיות ההוראה והמחקר טובות מאוד", ניתן "יחס טוב לסטודנטים" והמרצים זמינים לפניותיהם לגבי העברית: האוניברסיטה העברית רמת הלימודים "טובה ביותר". תוכניות הלימוד נמצאו "טובות", השירות לסטודנטים במזכירות החוג "טוב ביותר", והפעילות המחקרית "עניפה, מגוונת וברמה בינלאומית". בר אילן נמצאה פחות טובה מאשר שאר האוני'. אני לא אומר שזו אוני' גרועה - ממש לא. ומן הסתם עדיף ללמוד בבר אילן מאשר במכללה. אבל אם יש אפשרות ללמוד בטכניון, העברית או את"א אז זה די ברור במה עדיף לבחור.

e s a l

New member
תוספת קטנה על בר אילן

הלימודים מתקיימים "בהעדר תנאים ראויים", לעתים בכיתות ללא ציוד הנדרש להוראה. על כל 60 סטודנטים יש איש סגל אחד בלבד - זהו השיעור הגרוע ביותר בקרב האוניברסיטאות והשני בקרב כלל המחלקות בתחום. בקרב המרצים, ישנו שיעור "גבוה מאוד" של מורים מן החוץ וסגל הזוטר, המועסקים בתנאים גרועים. יותר ממחצית הקורסים מועברים על ידם. עומס הנחיה "בלתי סביר" על המרצים, פוגע בסטודנטים לתארים מתקדמים וביכולתם להשלים את התואר בזמן שמוקצב להם. הוועדה קבעה שהמצב הנוכחי "אינו יכול להימשך", ועל ההנהלה להחליט אם היא רוצה להמשיך לקיים את המחלקה, ואם כן, להקצות את המשאבים הראויים. מהאוניברסיטה נמסר, כי היא "מודעת לדו"ח ומתייחסת למסקנות ברצינות". האוניברסיטה הכינה תוכנית פעולה לשיפור הליקויים, ו"למרות הקיצוצים, יוספו למחלקה תקנים לסגל האקדמי ויוענקו אמצעי תשתית". זו אמנם לא ביקורת שמופנית לרמה אבל בהחלט ברור שאי אפשר ללמוד במצב כזה.

גיל14

New member
נכון

לא הייתי ממליץ ללמוד פה תואר שני ושלישי במדעי המחשב אם אפשר באוניברסיטאות האחרות. אבל לתואר ראשון? בכלל בכלל לא תקף.

e s a l

New member
הביקורת היא על התואר הראשון בעיקר

גם על התארים המתקדמים אבל הביקורת היא בעיקר על הראשון. רוב הביקורת מתמקדת ברמת הלימודים (שהיא ממש ממש לא גרועה אלא אפילו בהחלט טובה. אבל פחות מאשר באוני' האחרות) ובתנאים הירודים.

e s a l

New member
תשובה

ביקשו מהוועדה לא לתת ציונים מספריים אז הם דירגו את האוניברסיטאות לפי מילים - כמו בבית ספר. אתה רוצה להתווכח האם טוב עדיף על טוב ביותר או שנסכים שיש פה הבדל ברמה? בנוסף יש ביקורת מאוד קשה על תנאי הלימודים כשהכוונה היא גם לתואר ראשון (בעיקר לתואר ראשון האמת).

אוופסס

New member
מוכר...

צריך לציין שהדוח לא פורסם באופן רישמי אלא בעתון הארץ שחובב מאוד מוסדות שקשורים לדתיים. ישנה גם טענה לגבי האובייקטיביות של המסמך לאור מי שניהל את הסקר... לגופו של עניין, הסקר מתבסס על יעדים שקבעו המחלקות לעצמן. זה שבבר-אילן יש אפליה מצד הנהלת האוניברסיטה זו בעיה ישנה שראש המחלקה שלנו צעק עליה רבות. הוא לא רק צעק- הוא גם עשה ויזם את ההיפרדות של המחלקה מהמחלקה למתמטיקה ועוד שינויים. עכשיו הוא מונה לדיקאן הפקולטה למדעים מדויקים ונקווה שיצליח להשפיע יותר. רמת הלימודים? לא ברור לי איך בדיוק מודדים אבל כנראה שמסתכלים על הסילבוס. אלא מה, כולם יודעים שהמרצים מפוצצים את הסילבוסים אבל לא מספיקים את הכל. כשהייתי בשנה א' השוויתי בין מה שלמדתי באינפי בבר אילן למה שחבר שלי למד בעיברית. הם הספיקו קצת יותר, אבל הרבה יותר טכני ושיטחי. אצלנו התמקדו בהוכחות בתכל'ס, לא הייתה לי בעיה להתקבל למקום העבודה הראשון בחברה רצינית בתחום ופגשתי שם בוגרי ת"א, בן גוריון והעיברית שידעו בדיוק כמוני. בטכניון ניתן יחס טוב לסטודנטים? כל מי שאני שמעתי שלמד שם התלונן על יחס לא טוב. לגבי מחקר, כדאי ללכת לאוניברסיטה שטובה בתחום הספציפי בו אתה רוצה להתעסק. יותר חשוב מי המנחה שלך מאשר באיזה אוניברסיטה למדת, כשמדובר בתארים מתקדמים.

vinney

Well-known member
תזהר ממני!

פעם הבאה אבקש ממישהו שיכנס לפה וימחק את כל ההודעות שמצטטות את הסקר הזה!

h a j b i

New member
גם אני התרחקתי בגלל הקורסים ביהדות

את הקורסים הללו עוד יכולתי לסבול אבל את העובדה שנכנסתי לאתר וראיתי שהאוניברסיטה מוגדרת כמוסד יהודי דתי כמו ישיבה מבחינתי פסל את המקום. בעיני אין קשר בין האקדמיה לדת ומוסד שמנסה לחבר בין השניים הוא לא בשבילי.

asm32

New member
איזה ויכוח קטנוני

אפשר כבר לחשוב מה יקרה אם מישהו לומד במקום זה או זה ?,הוא יהיה מוקצה ?,לא יקבלו אותו לשום עבודה ועוד אפשר לחשוב מה כבר ההבדל בהתייחס לזה שרוב בוגרי מדמ"ח בין אם אוניברסיטה למכללה משתכרים מעל השכר הממוצע במשק אני לא רואה על מה אתם כל כך מתבייכינים,אפשר לחשוב תלכו ללמוד באיזה מקום שילמד אותכם ב"רמה נמוכה" כאילו אלפיה פחות\יותר במשכורת היא תעשה הבדל של שמיים וארץ בחיים שלכם,בסופו של דבר למקום שאתם לומדים אין הרבה משמעות אחרי שצוברים 4\5 שנות ניסיון חוץ מלנפח אגו כזה או אחר,אפשר לחשוב אם תלכו ללמוד במקום X אז המרצים ירקו עלייכם שאתם נכנסים לכיתה ובמקום Y יחלקו לכם סוכריות ותשבו במעגל ותשירו שירים,ממש ויכוח מיותר לכותב האשכול:תלך תלמד איפה שנראה לך הכי נוח וטוב ואל תתייחס לויכוחים קטנוניים כאלו שלרוב מורכבים ממקרים פרטיים של אנשים כאלו או אחרים,אנשים שלא לומדים במקום מסויים לפי דעתי לא צריכים לבקר אותו

למעלה