עזרו לי להישאר בארץ שלי!

snowe

New member
עזרו לי להישאר בארץ שלי!

אני ילדה קטנה בישראל! נולדתי בבית החולים בירושלים כשהוריי מחבקים אותי באהבה. אבא עובד כל היום בטיפול באדם חולה ומשרת אותו מכל הלב 24 שעות ביממה. אמא עובדת כל היום בניקיון בתים מבוקר עד ערב... ואני? ילדה קטנה בישראל! יש לי הרבה חברים וחברות וכל יום אנחנו נפגשים בגן המשחקים... אני יודעת עברית ושרה לאימי את כל השירים שלמדתי בגן! מספרת לאימי את כל הסיפורים שהגננת סיפרה על לב הזהב, הפרח בגן, חג העצמאות... השנה אני אהיה בגן חובה ! גן של ילדים גדולים ואחר כך לכתה א ! אני ממש נרגשת ושמחה לקראת המפגש עם הגננת החדשה , הילדים והחברים בגן החדש! בגן חובה אלמד קצת לקרוא, לשחק, חשבון ובטח עוד הרבה דברים חדשים... אבל- מה קרה? למה פתאום הכל עומד להשתנות? למה אמא בוכה כל יום? למה כולם מתלחשים סביבי? למה כל היום אמא מקשיבה לחדשות ואבא כועס? למה שואלים אותי כל מיני שאלות ? "האם אני יודעת עברית? האם אני מישראל?" "האם אני בגיל 5 או בגיל 6? אמא אמרה לי : "שיש החלטה במדינה שמי שלא היה 6 שנים לפחות בישראל יצטרך לחזור לארץ שהגיע....!" אני בגיל 5! אני נולדתי פה! החברים שלי פה! הגננת שלי פה! הבית שלי פה ! לאן יקחו אותי? שם גם מדברים עברית? שם גם אוכלים ומברכים בראש השנה בתפוח ודבש? שם גם יש דגל כחול לבן עם מגן דויד? שם גם יש את השירים שהגננת ציפי לימדה אותי? מה יש שם אמא? למה אנחנו צריכים לעזוב את הבית שלנו ! הייתי ילדה רעה? הדמעות עולות בעיניי, התיישבתי על הרצפה, התבוננתי בציור שציירתי בגן בסוף השנה שבו מצויירים כל החברים , הגננת ובדף למעלה כתוב: עולה לגן חובה ! התבוננתי בתמונה ולא הבנתי- למה בגיל 5 אני צריכה ללכת למקום אחר? זר? מפחיד?... ואם הייתי בגיל 6- הייתי נשארת בישראל? למה אמא? למה אבא? למה...? למה אף אחד לא עונה? אני רק ילדה קטנה בישראל ! ילדה קטנה בישראל !

haemek11

New member
אין אפשרות, החוק לא מאפשר. הוריך ידעו זאת.

הגיע הזמן לעזוב. ביי.

snowe

New member
את מי מענישים?

את ההורים? ונניח שהם באמת אשמים שיקרו? מדוע המדינה נתנה לנו להגיע? האם נוח למדינה שאנשים מגיעים לטפל? לבנות? מצד שני- לאחר "שהכושי" עשה את שלו זורקים? סלח לי על הבוטות בדברי- אבל לא יכול להיות שיש קשר להחלטה שאם הילד בגיל 6 הוא יכול להישאר בארץ וילד בגיל 5 לא!

gershon17

New member
כך קורה גם בארצות הברית

שם ילדים שנולדים הם אזרחים לכל דבר, אבל הוריהם לא רשאים להשאר כשהויזה שלהם פוקעת (גם אם היו שם לא מעט שנים). כך קורה גם בעוד מדינות.

motyka

New member
למיטב ידיעתי אתה טועה

למיטב ידיעתי לא מגרשים ילדים שנולדו בארה"ב וגם לא את הוריהם

gershon17

New member
מיטב ידיעתך לא נכון

שאל כל אחד שעשה פוסט-דוקטורט בארצות הברית ואז לא קיבל עבודה באוניברסיטה אמריקאית.

gershon17

New member
טוב, אולי טיפה נכון

הילדים יכולים להשאר, רק ההורים לא.

motyka

New member
אני לא מעורה בפרטים המדוייקים, אבל

מכרים, שחיו על ויזת עבודה (ויזת מומחה) במשך שלוש שנים, בהן נולדו להם שני ילדים (אזרחי ארה"ב) נשארו בהליך של גרין קארד בזכות העובדה שיש להם בבית אזרחי ארה"ב.

gershon17

New member
יכול להיות שזה בגלל שהם כבר התחילו הליך כזה

ואז ילדים אזרחים מועילים. אבל אין שום דבר אוטומטי כזה. אם יש לך ילדים אמריקאים והויזה שלך נגמרת, אתה יכול להשאיר אותם אצל שירותי הרווחה האמריקאים וידאגו להם כי הם אזרחים, אבל אתה לא יכול להשאר.

motyka

New member
הם התחילו בהליך ביום שהודיעו להם שלא מחדשים

הם התחילו בהליך ביום שהודיעו להם שלא מחדשים לאב המשפחה את ויזת המומחה. נשאר להם בקושי 45 יום לפני התאריך שבו היו צריכים לעזוב. והם קיבלו אישור להישאר רק בגלל שהם הורים של אזרחי ארה"ב. למרות שבהתחלה קיבלו תשובה פורמלית שרשמית הם חייבים לעזוב. ואם הילדים ירצו להביא אותם לארצות הברית כחלק מהמשפחה, הילדים יוכלו לעשת זאת רק בהגיעם לבגרות.

melancholy man

New member
בארה"ב יש חוק המבוסס על התיקון ה 14 לחוקה

לפיו מי שנולד בארה"ב באופן טבעי הוא אזרח אמרקאי, יחד עם זה, אם בשעה, שהתינוק נולד, ההורים שהו בארה"ב באופן לא חוקי, הם יכולים להשאיר את התינוק בארה"ב וכשהוא יגיע לגיל 18 להתחיל תהליך של עשר שנים לקבל אזרחות, או לקחת את התינוק איתם כשהם עוזבים, אם הם נמצאים בארה"ב באופן חוקי, ניתן להמשיך את הגרין קארד עד לקבלת אזרחות. בישראל מאידח, אין חוק, יש צווים של שר שמשתנים מעת לעת, היום, מדברים על ילדי העובדים הזרים ועל "מסתננים" מאפריקה, משום ששר הפנים העלה את הנושא הזה באופן מלאכותי (למשל, באמצעות פוסטים מזויפים של ילדה בת חמש שכותבת עברית טוב יותר מרוב המובגרים באתר הזה) כספין שיאפשר לו להמשיך ולהכניס עובדים זרים לארץ, בלי שום ביקורת. מי שמשחק במשחק הילדים הזה, רק עוזר לאלי ישי, אתם רוצם שלא יגרשו את עובדי הזרים? תפגינו נגד המשך מתן אשרות לעובדים חדשים והמשך מתן משכורות רעב לעובדים הנמצאים בארץ ובכך תחשפו את ערוות ש"ס, שעדיין תומכת בשלמה בניזרי שיושב בכלא על שוחד מקבלני עבודה (או בשמם הלא מכובס- סוחרי העבדים) ובתוקף שליטתה על משרד הפנים עדיין מכניסה אלפי עובדים זרים ביום, תוך שהיא מגייסת עוד ועוד קולות של אזרחים תמימים משכונותיה של תל אביב ומדרום הארץ שנאלצים להתמודד עם המציאות שנוצרה בעיקבות הגירת העבודה ורואים דווקא בש"ס שיצרה ומטפחת את המציאות הזאת, את מי שנלחמת בה.

snowe

New member
melancholy man לידיעתך המסתננים מאפריקה

חחח הם דוקא חסינים לפי החוקה של המדינה שלנו הם פליטים ובהם- אסור לפגוע!!!! זה נראה לך הגיוני? מי שנכנס כפליט- זכאי ומי שנכנס באשרה כדי להיו עבד במדינה ושיזרקו אותו אחרי זה לא זכאי?

melancholy man

New member
שוב, ספין

מי שמקבל אשרה של פליט פוליטי, איננו מסתנן, הוא נכנס ארצ באופן חוקי או הסדיר את הגעתו אח"כ, מי שעבר את המדבר ברגל לא ביקש (ולא קיבל) מעמד של פליט פוליטי, הוא שוהה לא חוקי ואין שום בעיה לגרשו מהיום להיום, מישהו יודע מי מבין הזרים, הוא מסנן, מי עובד חוקי ומי היה חוקי ועבר תוקף ויזת העבודה שלו? המילים האלה: פליט, מסתנן, עובד זר, נזרקים לאוויר על מנת לבלבל אותנו, אנא, יאמר משרד הפנים, כמה אנשים קיבלו מעמד חוקי של פליטים, מה עושים בכדי לגר כאלה שסתם הסתננו ארצה ומדוע מגרשים עובדים ומביאים חדשים במקומם, העיסוק האידיוטי, במספר מאוד מצומצם במציאות של פליטים או סודנים, אתיופים ואריתראים שעברו את הגבול בסיני בשביל למצוא עבודה נועד רק על מנת להסתיר את מספר העובדים הזרים המגיע ארצה כל יום רק בשביל לספק עוד כספים לסוחרי העבדים שבתורם מחיזים מעשר למרכזי החינוך של ש"ס. אם אכן יש מאות אלפים, או אפילו רק אלפים, של אפריקאים העוברים את הגבול באין מפריע, לשם מה צריך להכניס עוד עובדים זרים?. ואגב, כן, נראה לי בהחלט הוגן שמדינת ישראל מצילה אנשים בדרפור הנמצאים בסכנה של השמדת עם, זה מיעוט מאוד קטן מסך כל הזרים הנמצאים כאן.

ובפועל, אתה כן תוכל להישאר.

למדינה אין כל עניין לממן ילדים שההורים שלהם יכולים לעשות את זה.

קולוסלי

New member
ההבדל המהותי הוא בהכרזות העצמאות של המדינות

הכרזת העצמאות שלנו פותחת במילים- "בארץ ישראל קם העם היהודי..." והיא ממשיכה במילים "אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל היא מדינת ישראל". המגילה גם מציינת שתפעל לטובת כל תושביה ומבטיחה שויון זכויות לכל אזרחיה. בשום מקום לא מצויינת המילה "מהגריה הלא חוקיים". לעומת זאת, כמדינת מהגרים מובהקת עם קבוצות המהגרים ללא מכנה משותף אמיתי, מגילת העצמאות האמריקאית מדברת על שויון וחופש לכל"סדגש| (לא שזה באמת מיושם). לכן, מה שנכון לארה"ב, על בסיס הרצון של האבות המיסדים, אינו בהכרח נכון לישראל, כל בסיס הרצון של "האבות המיסדים" שלה.

motyka

New member
מדינת ישראל תהא מושתתת על יסודות החירות, הצדק

מדינת ישראל תהא מושתתת על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל.. מה עם החלק הזה במגילת העצמאות?

קולוסלי

New member
למיטב הבנתי חזונם של נביאי ישראל

מעולם לא היה להביא מהגרים. ולנושא חירות וצדק- לא נהגו בשוהים הבלתי חוקיים בצורה לא צודקת ולא שללו את חירותם. בוא נגיד- לא שוללים את חירותם כל עוד הם לא עוברים על החוק. ברגע שהם הופכים לשוהים בלתי חוקיים הרי שמצבם מוגדר כבר בשמם (בלתי חוקיים). הרי לא תרצה שנקל ראש במי שעבר על החוק? אם כן, אז בוא נעשה את זה לכולם- לאלה ששותים ונוהגים והרגו חבר שלי, לאלה שנכנסים בגנבה הביתה, לאלה ששותים ואונסים ולכל השאר. במילים אחרות- חוק וצדק נועדו לאלה שמקימים את החוק, ואז אין בעיה עם חירותם. ברגע שהפרו את החוק, אז גם חירותם בסכנה. לצערי, מדינת ישראל מקלה ראש בכל העברינים למיניהם, כולל שוהים בלתי חוקיים.

motyka

New member
מי הם הגרים אם לא מהגרים?

שלא לדבר על סבתו של המלך דוד

מהגרים הם לא גרים

ורות המואביה היתה הסבתא של ישי אבי דוד , בישביל דוד היא היתה הסבתא רבא שהתגיירה כמובן , הרי רות לפני שהיא באה לארץ ישראל והתחנה עם בועז , היא ואחותה היו נשואות לשתי גברים יהודים מחלון וכיליון ממשפחת אלימלך , אחרי 10 שנים הבעלים שלהם נפטרו והן נשארו אלמנות , רות בחרה להמשיך ולדבוק בעם ישראל בדת היהודית ולכן באה עם חמותה לארץ , בכל מקרה לא ברות אנו עוסקים אלא בגרים , וגר זה גוי שהתגייר , יש כמובן 2 סוגים של גרים , גר צדק שזה גוי שעשה גיור שלם כהלכה והפך ליהודי , ויש גר תושב שמקיים את 7 מצוות בני נוח מכוח האמונה בתורת משה , ומקבל עליו אם כי הוא לא חייב עוד מצוות נוספות כגון ברית מילה וכו' והוא נקרא חסיד אומות העולם, עכשיו למה נקרא שמו גר תושב כי מותר להושיבו בארץ ישראל אבל לא בירושלים , ובתקופתנו עכשיו, "אין מקבלין גר תושב אלא בזמן שהיובל נוהג, אבל בזמן הזה אפילו קיבל עליו כל התורה כולה חוץ מדקדוק אחד אין מקבלין אותו" (עיין שם בראב"ד).וגם "ובזמן הזה שאין כל יושביה עליה, דאז אין היובל נוהג, אסור להושיב גר תושב בארץ ישראל, שמא ירבו הגירים, מישראל תושבי המדינה..."

למעלה