עזרו לי להישאר בארץ שלי!

motyka

New member
נהדר

היכן מסלול הגיור שיאפשר להם להתגייר ולהפוך לחלק מעם ישראל

אם אין אפשרות שכזו זו אכן בעייה מיותרת

ואם תקום פהתנועת מהגרים רצינית שאומרת "באנו, ראינו, נשבנו בקסם היהדות אנחנו מוכנים להתנמל כבר מחר" אני מקווה שנמצא להם פתרונים. אפילו אלי ישי יעדיף לגייר להם את הנשמה על פני לריב עם כל העולם. זה לא שהוא עושה תקדים ראשוני- יש לו אילנות גבוהים להתלות מהם.

וכילמה לא? גר אריות זה אחד שמפחד

הם כולה מפחדים להשלח חזרה למולדתם לא למות מאיזה חיית השדה. חוצמזה ע"ע האדומים בימי אלכסנדר ינאי. זה היה בהחלט מפחד עמוק יותר ובכולזות הסנהדרין לא אמרה דבר כנגדו.

אז הפחד הזה לא מצדיק כפייתם עליי

לפי שום סטנדרט בינלאומני, חוקי, או מוסרי שאני מסוגל להצדיק לו. מי שככה אומר שיעוף לי מפה לקיבינימאט.

motyka

New member
מלכים ב, פרק יז

גם לגביהם יש מחלוקת, ומוסכם שמי שלא התגייר מפחד אריות הוא גר אמת

daniel87

New member
אף אחד לא אשם,בטח שלא אתם

המדינה נתנה להורים שלכם להגיע לזמן קצוב והם ידעו את זה ....והם גם ידעו בשביל מה הם באים לפה (להקים בית ומשפחה לא היה חלק מזה) ונכון,זה באמת טיפשי שיש הבדל בין ילד בגיל 6 או 5 ...כולכם צריכים לחזור עם ההורים לבית האמתי שלכם

prince779

New member
נכון שאת לא אשמה בפשעים של הורייך,

אבל אנחנו חיים בעולם כזה שבו לפעמים הילדים משלמים מחיר כבד על פשעים שביצעו הוריהם. הורה שביצע פשע פלילי מושלך לכלא, למרות הטראומה הנפשית שהדבר יגרום לילדים שלו שלמעשה לא פשעו בדבר. וכן, למדינה שלנו מאד נוח שאנשים מגיעים לעשות עבודות מסויימות ואז עוזבים. לא חוטפים לכאן אף אחד בכח ולא מצמידים לאיש אקדח לרקה. מדובר באנשים בוגרים שחותמים על חוזה חוקי אותו הם מבינים. החוזה צריך להיות: אתם תגיעו לנניח, 5 שנים, בזמן הזה אסור לכם להביא ילדים ואם תביאו קחו בחשבון שהילדים האלה יצטרכו לעזוב כשתיגמר לכם הויזה. הכל ברור והכל נקי. אנחנו לא יכולים לפתור את בעיותיהם של אנשים ממדינות נחשלות, הלוואי ויכולונו. הלוואי שיכולת להשאר. אבל אם נשאיר אותך נצטרך להשאיר את כולם ואת כל הילדים שעוד יהו, ואת זה אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו.

haemek11

New member
זה לא עונש.

אסור לעבור באור אדום, למרות שבא לך. ותפסיק עם הסאגה המטופשת שלך. גילגול עיניים ופרופגנדה לא באים במקום החוק.

החוק מאשר

רק שעל יישום החוק שמו אדם רע גזען ומאוס כמו אלי ישי, אדם שצריך כבר מזמן לזרוק לפח הזבל של ההיסטוריה יחד עם מורו ורבו הבור ועם הארף האייתולה עבדאללה יוסף ושאר פושעי ש"ס. כל עוד המדינה תתנהל ע"י אנשים חשוכים כאלו - אין לנו תקווה. והאפסיפ הקטנים אהוד ברדק, בוז'י, פואד וברווקמן שותקים ונותני לחלאות האדם האלו להשתולל. וכשבעיצומו של הקיץ תעברו לשעון חורף על מנת לאפשר לאינקויזיטורים האלו להנות מהצום - תחשבו על זה

motyka

New member
הפיתרון צריך להיות בשינוי מערכת הגיור

כיום אין לילדים כאלו אפשרות להתגייר ולהפוך לחלק מעם ישראל, בגלל שמערכת הגיור חסומה למעשה. הפקעת מערכת הגיור מידי החרדים ופתיחת מסלול גיור סביר למי שמעוניין בכך תפתור את הבעיה, מי שירצה להיות חלק מהמדינה יתגייר ומי שלא - יעזוב.

למה גיור?

מי שלא רוצה שהילדים הללו ישארו בישראל, גיורם לא ישנה לו. הוא ממילא לא יכיר בגיור הזה. והמדינה כמדינה לא צריכה במקרה הזה להכריח את הילדים להמיר את דתם על מנת שיוכלו להישאר בישראל. נדמה לי שמדינת ישראל מציינת שקיים בה חופש דת. אם רוצים ללכת לכיוון של אזרוח - הפתרון לא צריך להיות באמצעות הדת, אלא באמצעות שינוי חוקי ההתאזרחות. ואם לא רוצים לאזרח ילדים של עובדים זרים, הפתרון בטווח הארוך הוא לצמצם עד לאפס את העבודה הזרה ולילדים שכבר נמצאים (ולהוריהם) לתת תושבות קבע. בעיית האזרחות שלהם עשויה להיפתר בבגרותם אם וכאשר יינשאו לאזרחים ישראלים. ואם לא יינשאו לאזרחים ישראלים, הם יכולים להישאר כתושבי קבע גם בבגרותם, וכך גם הוריהם. עובדים זרים ללא ילדים ששהותם לא חוקית - צריכים לעזוב את המדינה, מבלי שמביאים עובדים זרים אחרים במקומם בשיטת הדלת המסתובבת. כך, בטווח הארוך הבעיה תיפתר. אבל זה לא יקרה, מכיוון שהחקלאים, הקבלנים הישראלים וקבלני כוח האדם לא יוותרו על העבודה הזרה והם מהווים כוח אלקטוראלי שהפוליטיקאים לא יוותרו עליו. הרבה יותר קל להיטפל לעובדים עצמם ולילדיהם. ובכל מקרה, מדינה המתבססת בחלקה על עובדים זרים, חייבת לגבש מדיניות הגירה שלא מבוססת רק על דת. חוק השבות אולי היה מספק כאשר העבודה הזרה בישראל התבססה על הפלסטינאים ולא על מהגרי עבודה. כיום, כאשר ענפים שונים במשק מתבססים על עבודה של מהגרי עבודה, חוק השבות כבר לא מספק ויש צורך בקביעת מדיניות הגירה מעודכנת (ושלא מתבססת על המרת דת).

snowe

New member
תקראו את דברי מוטקה - הם בסיס הבעייה!!!!

ובכל מקרה, מדינה המתבססת בחלקה על עובדים זרים, חייבת לגבש מדיניות הגירה שלא מבוססת רק על דת. חוק השבות אולי היה מספק כאשר העבודה הזרה בישראל התבססה על הפלסטינאים ולא על מהגרי עבודה. כיום, כאשר ענפים שונים במשק מתבססים על עבודה של מהגרי עבודה, חוק השבות כבר לא מספק ויש צורך בקביעת מדיניות הגירה מעודכנת (ושלא מתבססת על המרת דת

אני מכיר כמה מתגיירים שאף אחד מהם אינו

מהקהל הקדוש של רבן כזה או אחר. לטעמי הטיעון שלך לא חזק מספיק.

המצב השתנה

כיום בלחצה של כנופית עובדיה והחונטה שדל ליצמן לא מכירים יותר בגיור רפורמי, כך שאין כל אפשרות להתגייר בלי לעבור את הגיהנום של הרבנים השחורים.

למעלה