עידכון קרבות חם מהתנור !!

באסטר1

New member
סתם שאלה אליך

כמה זמן הUFC קיים 10-11 שנה?
ציפית שלוחמים מלפני 5 שנים יחשבו לגדולים יותר מלוחמים שיש היום?

זה כמו לשאול איזה ערב היה יותר גדול UFC 1 או UFC 100..הספורט מתקדם.

נכון להיום ג'ונס מספר אחד בLHW
אם לידל היה נשאר בכושר שיא שהוא היה בו אז לידל
ככה או ככה לא ראיתי לוחמים גדולים כל כך יוצאים מהמחלקה הזאת
עד עכשיו ראיתי רק לוחמים חד ממיידים

udi102

New member
אוונס חד מימדי ? ביידר ?

מה אתה חושב שכולם GSP ?

Siberian Khatru

New member
ההשוואה צריכה להיות לטניס

יש לי שאלה: אם נניח פדרר, נאדאל וג'וקוביץ' לא יתמודדו באף טורניר גראנד סלאם שנה שלמה, ויהיו להם רק נצחונות בטורנירים פחות חשובים, האם הם יישארו ראשונים בדירוג הטניס בגלל ההסטוריה שלהם? התשובה היא מן הסתם לא.

סילבה ו-GSP הם אגדות, והם הגדולים ביותר בכל הזמנים וכו', אבל בדיוק כמו שהיום פדרר הוא רק מקום שלישי בעולם למרות שיש לו את רקורד הנצחונות הגדול בהסטוריה בטורנירי גראנד סלאם (ומן הסתם רקורד טוב יותר מזה של שני המדורגים מעליו), כך גם סילבה לא יכול להיות מקום ראשון בגלל נצחון שהיה ב2008, סורי, וכנ"ל GSP. ג'ונס ניצח את כל ה'גראנד סלאמים' (קרבות מול המדורגים גבוה) ולכן הוא הראשון P4P בלי שום צל של ספק. אם בשנה הבאה ג'ונס יפסיד בנוקאאוטים מביכים במשך 10 קרבות רצוף הוא כבר לא יהיה ברשימה הזו, אבל זה לא ישנה את העובדה שנכון לעכשיו הוא ניצח את *כל* המדורגים גבוה בקטגוריה שלו (שגם דורגו גבוה-P4P בעצמם) בצורה מרשימה.

לפעמים נראה לי שאנשים מבלבלים בין הדעה שלהם על לוחם מסוים לבין דירוג.

באסטר1

New member
שום בלבול

ג'ונס כן בטופ 5 איפה? לא ברור זה כבר רשמתי
קשה לקבוע מי ראשון מה לעשות

אני דברתי יותר על היותו "אגדה"
מצד אחד להשוות את מחלקת החצי כבד למחלקה של גראנד סלאמים כי כל שבועהתחלף שם אלוף זה יפה ונחמד..אבל סילבה שמר על החגורה זה הסיבה שהוא לא נלחם באלופים בקטגריה שלו

GSP כנ''ל אז איך אפשר להגיד שג'ונס אחרי שנה+ נמצא מעליהם? מה כי הוא ניצח אלופים? ניצח אלופים שלא הגנו על התואר פעם אחת לזה אתה משווה את הגראנד סלאם שלך? אלופים של אירוע?

Siberian Khatru

New member
למעשה, כן כתבת

כתבת
"וג'ונס צעיר מידי בשביל להחשב P4P מספר 1".
ואני אומר - מצדי שיהיה בן 3. הוא ניצח *לאחרונה* את המדורגים גבוה (בלי קשר לאם היו אלופים או לא - גם ביידר מדורג גבוה לצורך העניין) ולכן הוא מס' 1.

אם סילבה היה מנצח את בלפורט, סונן והנדרסון בשנה האחרונה הוא בהחלט היה הראשון בדירוג בלי שום ספק, אבל הניצחון האחרון של סילבה מול מדורג גבוה (סונן) היה לפני כמעט שנתיים, ולכן הוא פשוט לא רלוונטי בדיוק כמו שזה לא משנה בכמה גראנד סלאמים פדרר זכה לפני 4 שנים, הוא עכשיו מקום שלישי.

כנ"ל GSP. הוא לא נלחם שנה ולכן הוא ירד בדירוג. אם ג'וקוביץ' נפצע עכשיו ולא מתמודד בטורנירים חשובים במשך שנה, הוא ירד - זה הטבע של דירוג. זה לא משנה ש*כרגע* הוא מס' 1.

yair_bar

New member
מנהל
מזכיר קצת את ההתלהבות אחרי הנצחונות של מאצ'יד

חברים, תנו ללוחם קצת זמן.
לא הופכים להיות אגדות כל כך מהר

Siberian Khatru

New member
לדעתי הסיבה שסילבה הוא לא מס' 1

יותר קשורה לעובדה שהוא כבר בקושי נלחם בשנים האחרונות, ובוחר קרבות לא משמעותיים (מאיה, אוקאמי) מאשר ההסטוריה שלו.

אין ספק שבזמנו הנצחונות על הנדרסון, גריפין, פרנקלין, בלפורט ועוד כמה חבר'ה היו משמעותיים ביותר, ובמיוחד גם בדרך שבה הם הושגו. לדעתי די ברור שסילבה הוא הלוחם הכי גדול בכל הזמנים (ביחד עם פידור), אבל נכון להיום הוא רחוק מלהיות מקום ראשון ב-P4P, וזה גם המצב עם GSP מן הסתם.

לגבי אוואנס שהוא לוחם של אגרוף אחד - נו באמת. הרקורד שלו מראה אחרת, והקרבות שלו מראים אחרת. הוא מתאבק מצוין עם טכניקת עמידה טובה - ובעיקר יעילות בכל דבר שהוא עושה שגם גרמה לו לנצח ב-TUF בקטגוריה מעליו.

יש איזו נטיה בפורומים כל הזמן לחפש את הלוחם השלם שעושה הכל טוב. זה לא הולך לקרות, ספורטאים משתמשים בכלים שיש להם כדי להשיג נצחון בתחרות, השאלה היא רק אם הם מסוגלים לכפות את התוכנית שלהם ולהפוך את זה לניצחון. ראשאד עשה את זה, וכמעט אך ורק מול אנשים שדורגו גבוה באותו הזמן (דיוויס, לידל, ראמפייג', גריפין). אולי הוא בעצם היה צריך להיות מס' 5 במחלקה ולא מס' 2 בזמן הקרב, אבל אין צל של ספק שהוא אחד הלוחמים הטובים ביותר בעולם במשקל בו הוא נלחם - כנ"ל ראמפייג', מאצ'ידה ושוגון. במשקלים הכבדים יותר הכוח והפיזיות משחקים תפקיד יותר חשוב מאשר המהירות והטכניקה, ולדעתי זה נפלא וחלק חשוב מהספורט, בדיוק כמו שאקיל אוניל שהוזכר כאן בעבר בכדורסל.

danielmo1

New member
רק חשוב לי לציין

לא קבעתי שסילבה הוא P4P טופ פייטר, רק הזילזול בקרבות שלו ובניצחונות ובשליטה האדירה כבר שנים במחלקה שלמה, הציקה לי

yair_bar

New member
מנהל
לנוחיותך, מס' תירוצים לשימוש עתידי

1. הוא עבר בגיל מאוחר מדי ל UFC
2. הוא התרגש מקרב הבכורה ב UFC
3. הוא לא רגיל לכמות כזו של אוהדים והוא נלחץ
4. הוא לא ראה סיבה להתאמץ בקרב כי הוא ידע שה UFC לא משודר בישראל
5. הוא סירב לנצח כי הוא ידע שזה לא שווה כלום בלי שבועז קורפל צועק לצופים המיואשים - ועכשיו הוא יורד עליו עם האגרופים...

mbenyaacov

New member
כן. חבל על סטן. הוא עדיין לא מספיק שלם. מבאס

לבחור יש קלאסה שאין לאף אחד אחר. אני חולה עליו. איך הוא שמר על היריב שלו ונתן לשופט לעצור את הקרב. ריספקט

udi102

New member
סוף סוף נראה את לומבארד

קרב לא קל ולא קשה ,קרב טוב בתור התחלה ,הוא לא קיבל את מוניוז ,בלפורט ,או סונן וגם לא את ביספינג ,סטאן לוחם שעשה כמה דברים יפים בעיקר נגד לוחמים לא שלמים כמוהו ,נראה איך הוא התקדם מאז הקרב מול סונן , הקרב האחרון שלו לא מראה הרבה .
לומברד יכול להוריד את סטאן ולנצח אין לי ספק .

שוגון נגד סילבה יכול להיות מעניין אבל ההימור היותר מעניין לגבי הקרב הזה הוא האם מישהו יפצע לפני הקרב או יתפס על סמים אחרי ,אני מהמר שכן ובקשר למנצח אני הולך על שוגון

אני לא רואה מה יש לטיאגו להציע מול שוגאן

טכניקה עדיפה
Ko power
הסנטר הכי חזק בהיסטוריה של ה-mma(ראה הנדרסון-שוגאן)
איזה יתרון יש לטיאגו על שוגאן?
על הנייר נראה מלהיב
אבל אני חושב שהוא יהיה חד צדדי לטובת שוגאן

באסטר1

New member
כושר

כל מה שצריך לעשות נגד שוגון זה נראה שצריך להתחיל איתו אגרסיבי ולתת לו כמה מכות ברגע שהוא חוטף הוא נלחם כזומבי מכיון שהסנטר שלו כל כך טובה הוא די ב"היי" מזה והוא אמר את זה בקרב מול ג'ונס שברגע שנכנסה הברכייה הוא היה מעופף כל הקרב
גם מול הנדו הוא קיבל והיה כל הקרב כזה מחפש משהו

אם שוגון יבוא כמו מול מא'צידה הוא יכול לנצח כל אחד
אבל זה קרה פעם אחת ומאז הוא רק מאכזב לוחם מאכזב שלא כדאי לבנות עליו ציפיות בכלל

באסטר1

New member
אני מאמין שסילבה יחפש קרקע אפילו

וינסה לקחת את הקרב להחלטה הוא וודאי מבין שKO יהיה לו מאוד קשה לתת
ולהכניע גם

אבל לך תדע איזה גיים פלאן שוגון בכלל יבוא בקרבות כאלה שהכל נראה בטוח תמיד יש הפתעות ואצל שוגון נשאלת השאלה הזו..איזה שוגון

yair_bar

New member
מנהל
תלוי איזה שוגון יגיע לקרב...

חיפשתי אייקון של פיהוק בכותרת אבל לא היה...

למעלה