גם אני חיה בעולם גברי
גם אני חיה בעולם גברי. אני מתכנתת ולמרות שיש לא מעט נשים בתחום, הן לא נותנות את הטון במונחים של תרבות עבודה. גם אצלנו השקעת זמן רבה היא בגדר חובה ולפחות במקצוע שלי מוערכת יותר ממקצוענות ויצירתיות... בגלל דברים כאלה אמרתי את מה שאמרתי על המהפכה הפמיניסטית (אמנם נתנו לנו להשתתף במשחק של גברים אבל עוד לא נתנו לנו להשתתף בקביעת כללי המשחק ולכן אי אפשר לומר שיש שיוויון הזדמנויות כי כללי המשחק הנוכחיים נוחים לגברים יותר מלנשים). אני מקווה ומאמינה שגם מהפכה שכזו עוד תגיע אבל מודעת לזה שהיא לא תגיע בזמני וברור לי שאני לא אוכל לשנות את העולם. לכן ישבתי עם עצמי וניסיתי להבין מה בהתנהלות שלי אני יכולה לשנות. על עצמי גיליתי שמה שחשוב לי בעבודה זה אלף עצמאות כלכלית (לא להיות תלויה בגבר מפרנס) ובית הזדמנויות ללמוד ולהתפתח: להעלות רעיון (ולא משנה לי איזה או באיזה תחום) ולהוציא אותו מן הכוח אל הפועל כי רק כך ניתן להעריך את איכות הרעיון וללמוד להעלות רעיונות טובים יותר. אחרי שהבנתי מה אני רוצה מהעבודה אני מנסה לשחזר זאת באמצעים שגוזלים פחות זמן לכן אני לומדת איך כסף עובד (כדי שהוא יעבוד בשבילי ולא אני בשבילו) וגם מפתחת כל מיני יוזמות באופן אישי (כתיבת ספר, קידום רעיון למוצר ועוד). לא יכולתי לעשות זאת בנוסף לעבודה, לכן פירגנתי לעצמי חופשה בת כמה חודשים אבל אם משהו מהרעיונות שלי יקרום עור אולי לא אצטרך יותר לעבוד קשה מדי ואולי זה לא יהיה מאוחר מדי להנות מגידול ילדים בשלווה. המסקנות הספציפיות שלי לגבי מה העבודה נותנת לי ואיך אפשר לשחזר זאת באמצעים אחרים אולי לא רלוונטיות אליך, אבל מה באשר לתהליך? לנסות לבחון מה את מקבלת מהעבודה ואחר כך לשאול את עצמך האם אפשר להשיג זאת באמצעים אחרים. אני בטוחה שברמה כלשהי כבר שאלת את השאלות האלו אבל בדרך כלל אנשים שואלים את עצמם ומיד עונים תשובות מקובלות שמשוננות לנו כחלק מהחינוך שלנו... שווה להשקיע בבחינה יסודית ויצירתית יותר של השאלות הנ"ל... וכמדענית היכולות היצירתיות שלך בוודאי עולות בהרבה על הממוצע. אני רוצה לקוות שיש לבעיה שלך פתרון שימצא בהישג ידיך... אני לא מבינה את העולם הספציפי שבו את חיה אבל הקושי שלך וההקרעות בין רצונות סותרים מוכרים לי להפליא... אם תמצאי פתרון מקווה שלא תשמרי אותו לעצמך....את לא לבד בדילמה זה בטוח...אם כי כבר אמרו לפני שצרת רבים נחמת טיפשים.... בכל מקרה מאחלת לך הצלחה רבה, אסקורט