תירגום תשובתה של אילנה שמש
במשך כ- 19 שנה יעצתי ליולדות לעסות את הפרינאום ולעיתים רחוקות ביותר נאלצתי לבצע חתך אפיזיוטומי (לאחר מאבקים רבים עם הרופאים). אפילו במהלך לידה איטית של הראש, קומפרסים חמים ושמן, הרבה נשים נחתכו במהלך לידתן הראשונה ונזקקו לתפרים. החברה הגרמנית שמייצרת את האפי-נו, סיפקה לי כמה יחידות בחינם בכדי לשכנע אותי לשווק אותם בארץ. לא אהבתי את הרעיון כי זה נראה לי פולשני ו"הי-טקי" והומצא ע"י גניקולוג ממין זכר. היה לי ספק אם מישהי תרצה להשתמש בזה בכלל. למרבה הפתעתי, כ-5 נשים השתמשו בזה ואני נדהמתי מהלידות שלהן. כולן היו בלידה ראשונה והתינוקות שלהן יצאו בקלות וללא קרעים. הלידות התנהלו כאילו שהן לידה שניה ולא ראשונה. הזמנתי עוד מכשירים והייתי משוכנעת לחלוטין ביעילות שלהם בהורדת כמות החתכים וביצעתי חתך אפיזיוטומי (חיץ) אחד בלבד מתוך 427 לידות, 30% מתוכן לידות ראשונות. לעיתים רחוקות אני נאלצת לתפור קרעים אצל נשים המשתמשות באפי-נו. אז למדתי את הלקח שלי: לא כל מה שגניקולוג ממין זכר ממציא הוא בהכרח רע! התיאוריה שלי היא שיש שני סוגים של גניקולוגים: גברים שאוהבים ומעריצים נשים, וגברים שרוצים לשלוט ולהכניע אותן. ברצינות, האפי-נו באמת עובד וחבל שהמיילדות בישראל לא ממליצות על השימוש במכשיר הנפלא הזה ויש כ"כ הרבה חתכים ותפרים בבתי חולים. יולדות הבית נמנעות מחתכים אלו כיוון שמיילדות בית לא חותכות, ומרבית הנשים שיולדות בבית עושות עיסוי פרינאום או משתמשות באפי-נו. מחקר שהשווה בין עיסוי פרינאום לאפי-נו הראה שעיסוי משפר את ההמנעות החתך ב-7% ואילו שימוש באפי-נו משפר ב- 50%.