עכשיו תורי להתייעץ
אתמול אברנו אבחון במרכז מראות.
הבן שלי בניגוד להתנהגות לא הולמת אצל שני רופאים הרביץ הופעה,זרם,ניהל שיחה,לא היה צריך להוציא ממנו מילים שנתקעות לו בגרון.הצליח להסביר מה הוא חושב על עצב,שמחה וכו',נתן דוגמאות,סיפר על חברים שאפשר היה להבין שיש בשפע(ואין הרבה).
כל כמה דקות שלח לי חיוכים (כאמור "קשר עין") מה שהיה מובן בנינו "איך אני טוב היום".
הצליח לספר סיפורים דמיוניים עם צעצועים.
אחרי הפסקה שאכל חטיף אמר שנפלו פירורים וצריך לאסוף אותם לפח.ובסוף המשחק לקח צעצועים למקומם בארון.
אני תוהה מה היו כותבים שני הרופאים אם כך היה מתנהג
עם זה במהלך הנאום היה הולך בחדר קדימה ואחורה עם "שימוש בידיים" מה שאופייני בזמן אחרון. לגבי זה שאלתי את המאבחנת לפני שהתחילה איתו והיא אמרה שזה עדיין לא אומר כלום.
לתקווה-לא נשאלתי שאלות רבות על גיל הרך ולא בכלל.רק מה שסיפרתי מיזמתי.למשל,באבחון של התפתחות הילד היה רשום ש"אם מתארת רתיעה מים וחול" ונדהמתי לגלות כי לפי התמונות זה לא קרה.הבאתי את התמונות.
הסרטונים לצערי לא נפתחו וצריך למצוא פתרון או לקבץ ולשלוח במייל כדי שיראו במחשב יותר מתקדם או להמיר ללהעביר לטלפון כי גם זה לא הצליח.
בסה"כ הייתה צריכה להיות פגישה אחת בת שעתיים.אבל בגלל ששוחחנו בהתחלה לפני השיחה עם בני הזמן נגמר ונתנו לי עוד חצי שעה להגיע ולעבור על שאלון.הבהרתי שיש הרבה שאלות שלא ידעתי איך לענות וגם כאלה שלא בטוח שעניתי נכון.
איפה הבעיה:
מכיוון ששלחתי את האבחון פסיכיאטרי "לפי הספר" וקיבלו אותו כחלק מאבחון היו צריכים במהלך החודש הקרוב לקיים פגישה סופית.אלא אם כן יהיו חילוקי דעות עם פסיכיאטר.אבל מה שקרה עוד לפני שבני אמר "ג'ק רובינסון" שלפתי עוד חוות דעת מהרופא שהיינו בחול המועד וכתבתי שרציתי עוד עין וגם כי יש לי קושי בדחיית סיפוקים...וגם יצאנו עם ספקטרום...
אז אני הנחתי שיש לי שתי דעות על ספקטרום ועוד חודש אוכל לחזור לועדה.
איך שהיא קראה שהפרופסור שהיא מאוד מעריכה חושב שמדובר על ספקטרום האוטיסטי,אבל יחד עם זאת ילד מורכב והוא ממליץ על אבחונים פסיכודידקטי ופסיכולוגי נאמר שלא יהיה אבחון בלי בדיקת רופא שלהם.נקודה.ויהיה הרופא אולי בתחילת יוני.ואז מי יודע אם לא יהיו חילוקי דעות בין הרופא לפסיכולוג.ומתי כבר תתקיים פגישת סיכום.אולי ביולי.
אני בהתאם לאופי הישר שלי הערתי (הסברתי שהיינו אצל הפרופסר ועשיתי את עצמי שלא שמעתי מילה אוטיזם עד היום ובטח לא קיבלתי אבחון כזה לפני) שהוא פשוט רוצה קליינטים לשניידר כי שם הוא עובד ולכן לא שלח לדווקא אבחון אוטיזם כי שם יש אבחונים אחרים.אז היא מתוך הערכה הרבה לא קיבלה את דעתי.
בקיצור,מה עשיתי.לא הייתי שולפת את האבחנה השניה...מצד שני למה לא.הפעם נבדוק הכל מכל הכיוונים.דווקא לא הייתי שלמה אם לא הייתי עוברת בדיקת רופא שלהם.זה פשוט עוד המון זמן(טופס 17 יש לי גם ככה).
נושא המסגרת מלחיץ מאוד.
אז יש לי אופציות:
לנסות לעבור את חודשיים קשים ואולי למצוא את עצמי בלי אבחון חד משמעי (אולי היא לא מצאה אותו אוטיסט לפי הבדיקה כי הוא התנהג למופת).לא מסוגלת לחשוב על זה.
ללכת על אבחון פסיכודידקטי בשניידר "לגיבוי" כפי שהרופא המליץ וזה מעמיס גם כלכלית וגם הרבה העדרויות כי כל פעם אין בית ספר.אבל זה מקל מאוד נפשית כי אני פועלת ולא סתם מחכה.
להמר ולקיים ועדה חדשה רק ע"ס אבחון אוטיזם "לפי הספר" שהם קיבלו ורצו כבר לזמן.ומה אם מקבלים מסגרת תואמת וביוני נגלה שהוא לא?ואז תהיה גם תשובה לגבי מחבן מחוננים...אבל אפילו עו"ד מארגון הילה רמזה שכך אני נפטרת מהמסגרת של חולי נפש.זב קודם כל.אחר כך אלוהים גדול.
ואז לקחת עו"ד עם שכ"ט מרשים לועדה כי אולי זה לא הסוף?לא אשלם כזה סכום לכל ועדה.
גם אבחון בשניידר וגם עו"ד?מוזגם או שמחר אצטער שחסכתי?מזכירה שללכת לועדה בפ"ת ללא ליווי זו סכנת נפשות.
אם לא יהיה לי ביוני אבחון ברור לא אישאר זמן אפילו לערער...
אשמח לתובנות.וסליחה אם לא ברור וארוך.סערת רגשות.