עלויות מחיה באיזור בוסטון (2018)

aharonca

New member
עלויות מחיה באיזור בוסטון (2018)

אז הנה אנחנו כבר מתחילים להתאקלם ויש לי קצת מספרים למשפחה בת שלוש נפשות (2 ילדים בציבורי ואחד בגן פרטי).
נכון שכל סעיף פה יכול להשתנות אבל זוהי רשימה שיכולה לתת כיוון, אני חיפשתי הרבה לפני שעברנו אבל לא מצאתי משהו מרוכז כזה. אני מקווה שזה יכול להועיל פה למי שמתכנן לעבור ורוצה לדעת כמה זה בערך עולה בחודש.

הבהרות -
רכב ליסינג אחד (כן, זה אפשרי בלי קרדיט היסטורי ובלי דאון!) ורכב אחד שקנינו.
ביטוח לרכבים ללא שמסרנו עבר תעבורתי וביטוחי (מי שנקי יכול בטח להוזיל בכמה מאות דולרים לשנה)
אוכל - אוכלים המון ירקות ופירות (יקר!)
אלה העלויות בחורף, כנראה שבקיץ יהיה טיפה יותר זול בסעיפי החשמל והגז אבל יצצו טיולים ופעילויות מחוץ לבית.
לא הכנסתי טיסות לארץ או נופשים במקסיקו חחח

לדעתי הסעיף המשמעותי שיכול להשתנות זה סעיף הדיור. כל השאר אמור להיות די דומה.

המחירים בדולרים לחודש
דיור ?
ליסינג לרכב 200
ביטוח רכבים - 200
סלולר (4 קווים) 140
חימום (משולם בחשבון הגז, יש בתים שמחממים בשמן שהרבה יותר יקר)
חשמל 200
דלק לרכבים 150
אינטרנט 50 (100 מגה)
טלוויזיה 30 (ישראלית בלבד בתשלום)
אמזון פריים 10
קניות בסופר (מזון, חומרי ניקוי, כביסה וכו) 1000
רפואה 450 (עלויות השתתפות לפוליסה מהמעסיק לא כולל ביקורי רופא)
מים (כלול במחיר הבית)
גז 150
גן פרטי חצי יום 1000
חוגים - 250
פינוי שלג (כלול אצלי במחיר)
ארוחת צהריים במשרד 100
שונות (טיפול רכב, מספרה וכו) 300

חשוב למי שמתכנן מעבר לקחת בחשבון שבד״כ התשלום הראשוני להשכרת דירה מצריך 4 חודשי שכירות (ראשון, אחרון, בטחון, תיווך) - צריך לבוא מוכנים לזה.

אנחנו הגענו רק עם מזוודות וקנינו פה הכל כולל הכל, מספה לסלון עד תמונה לחדר - יש הרבה מקומות זולים ובדיעבד יכלנו לחסוך אבל מדובר פה גם על הוצאה של הרבה כסף (מעל 10K) - כמובן שאפשר לקנות יד 2 או לקחת ממי שמוסר ולחסוך עלויות.

מקווה שזה עוזר, מנסה לתרום חזרה לפורום שכל כך עזר לי ללמוד ולהגיע לפה כמה שיותר מוכן.

John the Savage

New member
המספרים נראים הגיוניים למשפחה עם ילדים

ובגדול זה תואם את מה שאני מכיר גם במקומות אחרים בארה"ב. סעיף אחד שנראה לי קצת מוזר זה החשמל. בהנחה שהחימום הוא על גז, חשבון חשמל חודשי בגובה 200 דולר נראה לי קצת גבוה.

חלק מהסעיפים יכולים עוד להשתנות כמובן. בעיקר ה"שונות".

נ.ב. נראה לי שב"משפחה בת 3 נפשות" שכחת לספור את המבוגרים.

aharonca

New member
צודק :)

חמישה נפשות.
&nbsp
בקשר לחשמל, הבית די חדש עם בידוד ממש טוב ויש מיזוג מרכזי.
עדין לא הבנתי אם החימום על גז ורק הפיזור שלו (איוורור) זה חשמל או שהחימום עצמו זה חשמל כי הוא ממערכת המיזוג המרכזי כמו בארץ. יכול להיות שזה מקור ההפרש...

iris mom of two

New member
חשמל בחורף עולה משמעותית

לא הגענו בבית הנוכחי ל200, אבל כן ל150, וזה חמום על גז עם פיזור חשמלי כשלנו יש בית גדול אבל מבודד היטב, ומחממים רק עד 67 מקס

sandra cat

New member
My electricity/gas bill is much higher

I live in Ohio, in a 2 bedroom house, by myself, and I am barely at home (I spend 16h per day at the hospital and only sleep at home) and my Duke energy bill (gas+ electricity) this winter is between 160-220$ per .month
... MUCH higher then what I paid when I lived in NY.

rainbow188

New member
חכה חכה לעלויות הקייטנות

כל המאזן יתהפך. לפי החישוב שלי קייטנות עירייה אפילו לפחות פי 2 מהארץ. חוץ מזה, נראה נכון. אם לוקחים בית לא מאד גדול (בסטנדרטים אמריקאים) עלויות החשמל בערך $80, גז/חימום בערך $350 לבד. אבל זה רק חצי שנה ככה מקווים. כמובן צריך להוסיף גינון שיקר בטירוף אם לא עושים לבד ופינוי השלג.

Boston Guy

New member
כל הכבוד שאתה מאכיל 5 נפשות ב 1000$ לחודש

כולל חמרי ניקוי וכיוצ"ב. זה אומר שאתה מוציא 200$ לשבוע על הסעיף הזה. אני מעריך שההוצאה של המשפחה שלי כפולה מזה.
גם אצלנו זה 5 נפשות.
לאחת מהנפשות יש 4 רגליים - אבל היא שוקלת כמו אדם בוגר (קצת יותר מ 100 פאונד).
ארבע הנפשות האחרות הן מעל גיל 16, וביניהן, החברים שהם מארחים והחברים שאנחנו מארחים - לא נדיר לחזור מסיבוב קניות שבועי עם הוצאה של 400$. בקרוב סדר פסח - 28 איש...

עוד נקודות:
בסעיף ההוצאות הראשונות - עלויות הרכב (אני לא מניח שקיבלת את האוטו שקנית במתנה) ועלויות התחלת הליס.

מה לגבי הלבשה? הילדים (והמבוגרים) אצלך לא קונים בגדים ונעליים?
אצלי זו הוצאה לא קטנה - יש כאן 4 עונות מאוד מובחנות שכל אחת מהן דורשת בגדים שונים, ועד גיל 16 ילדים משנים מידות כל הזמן... ושלי, לפחות, שוחקים 3-4 זוגות נעליים בשנה. ואם יש ענייני חוגי ספורט - גם ציוד הספורט שהם משתמשים בו משנה מידות כל שנה.

בידור ובילויים - אצלנו בגלל גילאי הילדים יוצא שהילדים שלנו יוצאים לבלות עם החברים שלהם, ואנחנו יוצאים לבילוי כמשפחה לעיתים די רחוקות - אולי פעם בחודש, לפעמים אפילו זה לא. אבל גם הבילוי שלהם עולה כסף...
כשהם היו קטנים יצאנו כמשפחה הרבה יותר - ובחורף זה היה די יקר (ספורט חורף, למשל, זה לא תענוג זול).

aharonca

New member
תמיד היית פסימיסט :)

יוצא בערך 250 לשבוע ואנחנו מארחים כמעט כל שישי בערב.
קניות במרקט באסקט.
לא יודע מה אתם אוכלים ב 400 דולר אבל אצלנו הרבה ירקות (והיקרים כמו המלפפון שלנו ולא ההענק האמריקאי) ובשר ומבשלים כל יום וזה המחיר.
&nbsp
רכב קנינו, צריך כסף אבל זה לא הוצאה חודשית. כמו שרשמתי על ריהוט ואיבזור הבית. אפשר לקנות סיוויק או סדרה 7.
ליס- לא שמנו דאון, אפילו לא דולר!
דלק - לא נוסע עם וי8
בגדים קונים זה לא מרכיב קבוע בהוצאות. גם מסעדות.
ברור שיש סעיפים שאין פה וגם במה שפה אפשר להתפרע (מי אמר מרצדס ולא קיבל) אבל זה הבסיס שלי, מניסיון של מתחיל שלא יודע איפה קונים ומה.
&nbsp
הרבה פעמים הפורום משדר שחורות וגם אני פחדתי לפני ולקחתי באפרים מטורפים בתקציב וזאת הסיבה שאני חושב שעדיף שידעו מעיניים של חדש מה באמת קורה. לפעמים כשאתה פה שנים ההסתכלות אחרת.
בהתחלה באים להסתדר, לא להתעשר. לאט לאט...
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
ואיפה אתה חושב שאני קונה - ב WHOLE FOODS?

אנחנו לא אוכלים כל שבוע ב 400$ - אבל יחד עם חמרי ניקוי, מוצרי נייר וכיוצ"ב - הממוצע בהחלט מגיע לשם. חזרתי לפני כמה שעות מסיבוב הקניות השבועי של הבית, ובאמת שזה היה סיבוב מינימאליסטי וכלל אוכל נטו, ללא בשר בכלל ובלי אוכל לחיית הבית - ויצא 250$. זה יתאזן לקראת סוף החודש, כשנתחיל לקנות מזון לפסח...

אני יודע מה ההוצאות שלי כי MINT מוציא לי PIE CHART כל חודש ועושה לי שחור בעיניים כשאני רואה איך הכסף עף.

בקניות אני רגיש מאוד למחירים, וקונה את המוצר שאני צריך במחיר הכי זול שאני מוצא אותו. אני לא מאמין ב"אורגני", וכן מאמין בסיסמה של MB - שהיא MORE FOR YOUR DOLLAR. ולכן - יוצא שיש דברים שאני בוחר לקנות במקומות יותר זולים מ MB.
למשל: אני קונה חזה עוף לרוב בווגמן - כי שם הוא עולה 2 דולר לפאונד ובמרקט בסקט המחיר הוא 2.30$ - 2.50$ בממוצע. כשלפני כמה שבועות בעל הבית של מרקט באסקט השתגע ומכר חזה עוף ב 1.65$ לפאונד - רוקנתי חצי מהמקרר בחנות ומילאתי את הדיפ פריזר בבית...
בזמן האחרון עברתי לקנות תפוחי עץ בווגמן - ב MB הם עולים 99 סנט לפאונד ובווגמן יש אריזה משפחתית של 8 פאונד תפוחים ב 6.99$.

אני חולק עליך לגבי "בגדים ומסעדות זה לא מרכיב קבוע". אתן לך לגלות לבד עד כמה זה כן מרכיב קבוע - בוא נדבר בעוד שנתיים.

KallaGLP

New member
כשהילדים גדלים הם אוכלים יותר, מזמינים יותר ויוצאים יותר

משמעותית. יכול להיות שמזה נובע ההבדל. לא מדובר בסופי שבוע בלבד, הרבה פעמים באים חברים באמצע השבוע, ולא רק לילד אחד בכל פעם ולא בהכרח רק חבר אחד. וכש-3 מתבגרים רוצים לצאת לבלות, לקנות בגדים, מתנות לחברים... נו, טוב, בשביל זה הבאנו אותם עד הלום.
כשבאנו לארה"ב הילדים כבר היו כולם בגיל ההתבגרות (הקטנה הייתה בתחילתו), אז אין לי אפשרות להשוות לאיך זה כשהם קטנים, אך בהחלט ייתכן שכאן קבור הכלב ושזה עצם העניין.

Boston Guy

New member
זה גם גיל הילדים - אבל לא רק.

נכון - ילדים גדולים יותר מוציאים יותר כסף, ויוזמים את "הוצאת הכסף" בעצמם.
כאן במסצ'יוסטס לפני שבועיים היתה כאן במערכת החינוך "שבוע חופשת חורף" - והבית כאן היה מלא בקבוצות של תיכוניסטים כל יום - מיום שישי של השבוע הקודם ועד יום ראשון של השבוע שאחרי.
פח הריסייקלינג היה מלא בקופסאות פיצה מהפיצרייה השכונתית ביום הזבל של שבוע שעבר...

אבל זה לא רק זה.
זה גם עניין של אורך תקופת איסוף הנתונים,
וגם עניין "שיטת הספירה".

לעניין אורך תקופת איסוף הנתונים:
אני מעריך שיש לא מעט סעיפי ופרטי הוצאות שהאיש מקטלג כ"הוצאות מעבר חד פעמיות" - ובעוד שנה או שנתיים הוא יגלה שאין דבר יותר קבוע מ"הוצאה חד פעמית"... דברים כמו הצטיידות בבגדי חורף ונעלי חורף לילדים שגדלים במידות כל שנה, אלקטרוניקה שהיא לכאורה "הוצאה חד פעמית" אבל אתה מגלה שבעצם אתה צריך לחדש כל כמה שנים (מכשירי טלפון סלולארי, מחשבים וכיוצ"ב - שהיום יש גם לכל ילד ולא רק למבוגרים) וכיוצ"ב.

ולגבי שיטת הספירה - יש מי ש"מעגל למטה" ויש מי ש"מעגל למעלה"..
לדוגמא: 250$ לשבוע זה לא 1,000$ לחודש. יש רק חודש אחד בשנה שנמשך בדיוק 4 שבועות. בממוצע חודש נמשך 4.5 שבועות.

זו הסיבה שתכנת ניהול הוצאות כמו MINT - כשמשתמשים בה לאורך זמן - פותחת לך את העיניים ומראה לך כמה כסף אתה באמת מוציא - וכמה המספר הזה שונה מהמספר שאתה חושב שאתה מוציא. אם אתה משתמש בה נכון ודואג לכך שכל ההוצאות שלך יהיו מתועדות שם ומקוטלגות נכון - זה בהחלט מבהיר את הפרופורציות של הדברים.

וכמובן - יש את עניין ה"הוצאות שבכלל לא מופיעות ברשימה" כי הן עדיין לא קרו (או שלא ספרו אותן):
השתתפות עצמית בטיפולים רפואיים (מגיע אצלי במשפחה לאלפי דולרים בשנה מעל ומעבר למה שאני מכניס ל FSA, וזה מסתכם במאות דולארים בחודש),
טיפולי שיניים (מי אמר אורתודנטייה למתבגרים ולא קיבל?),
הוצאות לצורך ביטחון כלכלי למשפחה - למשל ביטוחי חיים (גם עניין של כמה מאות דולארים לחודש בין אישתי וביני) וכיוצ"ב.
חלק מההוצאות הללו תלויות במזל, יש מי שמוותר על חלק מההוצאות הללו וסומך על המזל... אבל ממבט מסביב - כל מי שאני מכיר שיש לו ילדים מוציא כסף על הסעיפים הללו.

aharonca

New member
נתתי את הבסיס

אפשר להוסיף גם חיסכון לקולג, או שיעורי טיסה, או להחזיק יאכטה במונקו.
אתה צודק בהכל ולא אמרתי שברשימה שלי זה נגמר.
&nbsp
לכל זה אני מוסיף והרבה, אבל כל אחד וכיסו.
זאת הרשימה הבסיסית שאני הייתי צריך לפני המעבר ואני מאמין שתעזור להרבה.
&nbsp
כמו סעיף הדיור שהשארתי ריק כי אחד יכול לשכור ב 3000 ואחד בחמש, שאר ההוצאות שרשמתי אמורות להיות דומות. אלה שלא רשמתי קיימות, שוב, לא אמרתי שבזה זה נגמר.
&nbsp
אתה בקיצון אחד ויש כאלה בקיצון השני. האמצע הוא הטוב והראלי לדעתי.

Boston Guy

New member
לכל אחד יש "בסיס" אחר

לחלק מההודים שעובדים איתך אלף דולר לחודש על אוכל נשמע המון.
הם אלו שאני רואה יוצאים מקוסטקו עם שקי אורז של 25 קילו, שקי קמח של 50 קילו, חביות של 4 גלון שמן, מארזים של 60 ביצים (4.99$), מיכלי גלון של חלב וזוגות של עופות קפואים.
הם מאכילים 5 נפשות ב 250$ - לחודש.

יש מי שלא מבין למה ילד מתחת לגיל 16 צריך טלפון סלולארי. יש לי לא מעט אמריקאים מסביבי שהילדים שלהם לא ראו טלפון סלולארי עד שנכנסו לתיכון.

יש לא מעט אנשים למסתדרים עם אוטו אחד. יש כאלו שמסתדרים בלי אוטו בכלל - בטח איפה שאני גר, ואפילו איפה שאתה גר.

מה שיוצא ממה שאתה כותב זה שהרשימה שאתה פירסמת כ"קו מנחה" היא לא הרשימה האמיתית, המלאה והמשקפת של ההוצאות שלך כרגע, אלא רשימה חלקית ו"מסוננת" - של מה שאתה החלטת שאמור להיות ה"בסיס" של מישהו אחר.

ומה שמבלבל בהודעתך הוא שאתה יורד לרזולוצייה של 10$ לחודש בסעיף "התשלום החדשי לאמאזון פריים", מה שיוצר את הרושם שפירטת כל גרוש שאתה מוציא.

למה שלא תיתן לקוראים שלהם האינפורמצייה הזו רלוונטית לעשות את הסינון - ותפרט גם את סעיפי ה "מוסיף והרבה" שלך? ירצו - יאכלו. לא ירצו - לא יאכלו.

klemiki

New member
אנחנו מוציאים 150$

בשבוע.
קונים רק באלדי.
&nbsp
ועוד 100$ חומרי ניקוי באמזון subscribe .

Boston Guy

New member
אין אלדי במדינה שלנו. יש באלדי מחלקת ירקות?

נכנסתי לאלדי בארה"ב אולי פעמיים בחיים שלי כשהייתי בנסיעות במיד-ווסט - הרושם שלי היה שזה יותר חנות בסגנון חנויות ה"חיסולי מלאי" שיש באזורינו או ה "DOLLAR STORE". מודה שלא התעמקתי בעניין.
הסיבה שאני (ורבים אחרים כאן) הולכים לקנות ברשת הסופרמרקטים המקומית של MARKET BASKET היא שמדובר בחנות שבה יש כמעט כל מוצר שיש בסופרמרקט רגיל - אבל המחירים שלהם בצורה די קונסיסטנטית יותר זולים. סל הקניות הכולל שלך שם יהיה ב 20% - 30% יותר זול מאשר בסופרמרקט של רוב הרשתות האחרות.
הדוגמא שאני משתמש בה כל הזמן: תפוחי עץ "גאלה", "פוג'י", "ברבראון", "גראני סמית'" וכיוצ"ב שעולים בסופרמרקטים אחרים 1.30$ עד 2$ לפאונד - עולים במרקט בסקט 99 סנט לפאונד. וזה המחיר הקבוע - לא "מבצע" - כבר לפחות 5 שנים.
וזה קונסיסטנטי לגבי רוב המוצרים. המחיר הקבוע ב MB הוא לרוב "מחיר המבצע" שמופיע פעם בכמה חדשים ברשתות הסופרמרקטים האחרות.

יש לפעמים יוצאי דופן - ומכיוון שאני די מכיר את סל הקניות שלי ואת המחיר ה"מקובל" למוצר מסויים, כשאני מזהה אנומלייה שכזו אני אקנה אותה במקום הזול יותר - עד שהמצב ישתנה.

אני מצאתי שלא משתלם לקנות חמרי ניקוי ותמרוקים באמאזון ב SUBSCRIBE - זה אמנם מאוד נוח, אבל במשך הזמן מצאתי שבתחום הזה לרוב קניה במארז גדול יותר בקוסטקו \ קניית מארז של 6 או 12 יחידות מכירה דרך ה AMAZON MARKET יוצא משתלם יותר. ההרגל והאוטומטיות של ה SUBSCIBE בסופו של דבר עולים לך בפרמייה - כי הם לאט לאט מעלים את המחירים במשך הזמן.

Boston Guy

New member
היית שם? איך הוא בהשוואה ל MB?

מילפורד זה טיפה רחוק מהכיוונים שאני נוסע אליהם - אלא אם כן תגידי שזה שווה...

iris mom of two

New member
הקטע שאני עוברת שם מדי פעם

הולכת לטארגט קרוב. ואיכשהו כל פעם אומרת שאני אכנס, ועוד לא יצא לי.
&nbsp
גיסתי היתה ולא אהבה, חברה מבקרת שם הרבה. הצגת בפני פרויקט, אשכרה להכנס לשם. זה ביציאה 19 מ495, כך שבהחלט מרוחק בשבילך.

ilanvag

New member
אמאזון יקרים רצח בהמון דברים, חיסלתי כמעט לגמרי קניות מהם.

סתם דוגמה אחת, מהשבוע האחרון -- כמעט נגמר האפטר-שייב שלי, ובאמאזון רצו 40 דולר (כולל משלוח) מהמוכר הכי זול. יש גם שפע של מוכרים שהציעו את אותו אפטר-שייב בדיוק במחיר של 60 דולר תמימים, וגם יותר.

ביצעתי חיפוש במשך פחות מ-5 דקות, ומצאתי את אותו אפטר-שייב בטארגט, במחיר של פחות מ-29 דולר, כולל משלוח... כלומר אמאזון יקרים ביותר מ-30%, ואפילו הרבה יותר, לעומת טארגט.

אם היה לי זמן והייתי מחפש עוד, יכול להיות שהייתי חוסך עוד כמה אחוזים (או עשרות אחוזים) -- אבל פה כבר נכנס שיקול הזמן והסבלנות שלי. יש דברים שבהם זה משתלם (כאשר רוכשים דברים יקרים), אבל לא שווה לי להשקיע עוד חצי שעה בשביל לחסוך (אולי) עוד דולרים בודדים.

Boston Guy

New member
וסיפור הפוך - מיכלי דאודורנט נטול אלומיניום

המחיר על המדף בטארגט, CVS וכיוצ"ב - גיזרת ה 5$ - 6$ למיכל.
המיכל קטן יחסית ולא מספיק אפילו לחודש.

גיליתי שדרך מוכרים כאלו ואחרים על הפלטפורמה של אמאזון - ניתן לקנות מארז של 6 מיכלים במחיר של 12$. כלומר - 2$ למיכל.

הסיבה? ככל הנראה - המוכרים באמאזון מייבאים את ה BRAND מארצות זולות במזרח אירופה. זה בדיוק אותו BRAND שנמכר על המדפים בארה"ב, אבל הסימון על המיכלים שונה - והוא בשפות אירופאיות \ מזרח אירופאיות. פעם או פעמיים אפילו היה סימון בעברית על המיכל בין שאר השפות.

תחפש את האפטר שייב שלך באריזות של יותר מיחידת מכירה אחת ועלול להיות שתגלה הפתעות.

למעלה