עלות טיפול אצל רופא פריון פרטי

journe y

New member
נראה לי שהיום התשלום נפרד בעבור הפרוטוקול ובעבור הטיפולים

לפחות זה המידע שקראתי מנשים מטופלות. אבל יכול להיות שאצל רופאים שונים כל דבר עובד אחרת...

journe y

New member
עלות טיפול אצל רופא פריון פרטי

לקראת הליך תרומת זרע. מעוניינת לדעת מה עלות טיפול פוריות אצל רופא פרטי? מזה כולל? האם הוא זה שמבצע את המעקב והאולטראסאונד והבדיקות דם מתקיימות בקופה? האם קיימים החזרים מהקופה על הטיפול (לא מתכוונת על הייעוץ שאותו ניתן לקבל 4 פעמים בשנה במאוחדת בהשתתפות עצמית נמוכה. הרי 4 פגישות מסתיימות בטיל, אפילו במחזור טיפול אחד של פגישה ראשונית+שאיבה+החזרה ועוד פגישה נותרה. מה קורה אחכ? מה העלות?)?

קופת חולים מאוחדת מאיזור חיפה. אשמח להמלצות לרופא פרטי באיזור?

אמאנחל

Member
מנהל
אין לי מידע בנושא, אז רק ברוכה הבאה ובהצלחה

nhrc3

New member
מציעה לך לשאול בפורום פוריות. חושבת שהן יוכלו לסייע

journe y

New member
שאלתי. גם שם הפורום לא כזה פעיל

וזה קטע מבאס, כי אני גם כאן וגם בפורום פוריות שהיה בעבר ״חיים״ ופעילות...
וכרגע, אין עם מי לדבר או במי להיעזר...
מבאס

journe y

New member
גם שם מנומנם. שאלתי. לא קיבלתי מענה. מייאש משו

רi תם

New member
לא מייאש

אני,לפני 5 שנים הייתי אצל פרופ' יעקב לברון.טופלתי פרטי ואני במאוחדת.
הוא מקבל בת"א ובדיקות עשיתי באסותא.לא רלוונטי עבורך ובטוחה שגם התעריפים וההתנהלות של מאוחדת השתנו.
מציעה לך כך-
צלצלי לרופא פוריות ש"מצא חן" בעייניך ושאלי אם מקבל דרך קופ"ח/פרטי.
תשאלי כמה עולה אצלו ביקור,ייעוץ וכמה ואיך מתבצע הליווי גם מבחינה כלכלית (הייתי ניגשת לייעוץ ושם שואלת).
במקביל תשאלי בקופ"ח מה ההחזרים שמגיעים.מה ההשתתפות של הקופה ובמה.בזמני שילמתי לרופא קרוב ל1000 וקיבלתי והחזר של 80%.
באין מענה במרשתת,יוצאים לפעולה לבד
.
עשייה תקדם אותך.
בהצלחה!

journe y

New member
לגבי ייעוצים אני יודעת

אם אני לא טועה במאוחדת יש 4 ייעוצים בשנה עם החזר של 85%-80%. הרי 4 ביקורים אצל הרופא מסתיימים כמעט כולן בסבב אחד של טיפול הפרייה ומי אמר שסבב אחד יספיק לי?!
&nbsp
את המעקב ובדיקות הדם עשית בקופה? איך הסתדרת עם הוצאת הטפסי 17 להליכים השונים מהקופה? לא הערימו קשיים?
&nbsp
המשפט ״עשייה תקדם אותך״ מדויק.

רi תם

New member
לפעמים בקופ"ח ולפעמים באסותא

לא עשו שום בעיה עם טופסי 17.
קחי בחשבון,התהליך,בחלקו הגדול בירוקרטי ויש הרבה טרטורים.אחרי סבב-שניים מבינים את ההתנהלות וזה "זורם" יותר למרות שהבירוקרטיה ממשיכה לנשוף בעורף אבל המטרה תקדש כל אמצעי.
בהצלחה

journe y

New member
כן, טובעים בים בירוקרטיה

בייחוד טרם ההליך עם כל הבדיקות והריצות לרופאים המקצועיים השונים, אבל גם אחכ לא חסר ריצות למעקבים ולבדיקות הדם ולטיפולים עצמם ולרכוש תרופות ולהשיג טפסים. אבל כן יש מצב מאד גדול שכבר נכנסים לזה ומבינים מי נגד מי מבחינת טופסולוגיה אז זה יותר מקל.
&nbsp
נגיד אם אבחר בי״ח ציבורי, יש לך מושג אם קופח יכולה להטיל וטו על בי״ח שהיא בהסדר עימו או שיש לי יכולת בלעדית לבחור את ביהח הציבורי אליו אגש לטיפול?

אמאנחל

Member
מנהל
אם אין בעיות מיוחדות אז נוח ללכת עם מה שהקופה מציעה

לחלק מקופות החולים יש "מרכזי בריאות האשה" ואז אפשר למצוא באותו מקום את הרופא/ה, את האח/ות, את טכנאי/ת האולטראסאונד, את המעבדה ואת המזכיר/ה שמספקת את הטפסים. זה מקל מאוד את התהליך וגם מוזיל אותו. כל חריגה ממה שהקופה מעדיפה עולה לך יותר ומסרבלת את התהליך יותר.
אם לאורך התהליך מתברר שיש בעיות מיוחדות ויש סיבה לפנות לרפואה פרטית, אז זה מה שעושים. אבל לדעתי, ברירת המחדל היא הנוחה והיעילה ביותר.

journe y

New member
אין ספק שהכל תחת קורת גג אחת זה מקל

השאלה שנשאלת, נגיד שמבחינה כלכלית ניתן לבלוע את הטיפול הפרטי ואיכשהו ״מסתדרים״, האם במקומות של הקופה כמו שתיארת התוצאה מגיעה אחרי יותר זמן מאשר התוצאה אצל הרופא הפרטי? האם בהכרח בציבורי התוצאות הרצויות מתקבלות אחרי יותר זמן? זו שאלה מאד חשובה שגם עליה צריך לתת את הדעת, בייחוד שגיל המטופלת מעל 40 (כמו במקרה שלי).
&nbsp
לדעתי, במאוחדת אין מרכזי בריאות אישה, אבל צריכה לברר את העניין.

רi תם

New member
וואה לא יודעת

אם מטילים וטו.אני עשיתי את הרוב באסותא רמת החייל בת"א.
אמנם עשור הייתי בטיפולי פוריות כאלו ואחרים אך כשהריתי זה יהיה בעזרת רופא פרטי,בדיקות באסותא,לידת תאומים בתל השומר כי הרופא שלי היה משם ועברו כמה שנים ...דברים השתנו

ממש מציעה לך להעלות הילוך,לצלצל לקופה ולשאול הכל.
בהצלחה

רi תם

New member
שאלה מכשילה

יש לי עבר מיילדותי הזוי למדי.
ילדתי תאומים,בת ובן,בגיל 41.
יכולה לשתף שתמיד היה לי ברור שאהייה אמא ועשיתי הכל על מנת שזה יקרה.
התחלתי מבלי לדעת כלום. לא הכרתי אמהות יחידניות,לא את הפורומים והקומונה,אליהם נחשפתי בשלב מאוחר יותר אבל הייתי חדורת מטרה ולו רק מהמקום הזה אני "מניעה" ומעודדת אותך לפעול.
אל תחכי לתשובות מהמרשתת.רובן מעולות ועוזרות אבל הימים עוברים ויש דברים שאת יכולה להשיג הכי מדויק והכי עכשוי בעצמך.
לו היית בת 30 לא הייתי מאיצה אבל את לא
.
בהצלחה בדרך ושמה שתבקשי לעצמך יקרה על הצד הטוב ביותר
.

journe y

New member
את צודקת

הבעיה שלי שאני לא חדורת מטרה (זה לא בגלל שאני לא רוצה ילד, כי אני חד משמעית רוצה), במחשבה שלי אני בת 12. אני יודעת היטב את כל התחזיות השליליות ואחוזי ההצלחה הנמוכים בגיל המבוגר ובמקום שזה ידרבן אותי להתעורר ולהתחיל פשוט לפעול ולקפוץ למים זה כאילו עושה אצלי את הפעולה ההפוכה, גורם לי להתחפרות במצב של שיתוק מעשי.
&nbsp
כמה זמן לקח לך התהליך של הפוריות? באיזה גיל התחלת?

רi תם

New member
יותר ממבינה על מה את כותבת

אישית,ניסיתי להרות מגיל 30,עם בן זוג.מגיל 35 לערך החלטתי שאני "רצה" לבד,משמע,יחידנית,בנק הזרע וכיו"ב ויצאתי לדרך.
בדרך עברתי 4 הפלות,לידה שקטה וככל שהתקרבתי לגיל 40 הרופא "אותת" לי שאוטוטו צריך לחשוב על ערוצים אחרים כמו תרומת ביצית.דחיתי על הסף.
היום,כשאני אמא, אני אומרת שלא הייתי בוחלת בכלום תמורת האמהות שלי.
לפעמים הפחד משתק,הכל לא נודע.ממש מבינה את חוסר הפעולה שלך אבל היא יכולה להיות לך לרועץ.
נסי,בקטנה,לצלצל למאוחדת ולברר החזרים,למצוא רופא פוריות,להתקשר לבנק זרע ולבקש שיפקססו לך בדיקות נדרשות ותתניעי התהליך לאט,בקצב שלך.לעצור ולסגת תמיד אפשר.
אם היית מהמרכז הייתי מוכנה "להתניע" עבורך אבל את צפונית
.
מוכנה לצלצל למאוחדת אצלנו ולברר לך אם זה יעזור לך להתחיל לנוע
.

רi תם

New member
בשביל הספורט

צלצלתי למאוחדת אצלנו.
כל המידע על ההחזרים נמצא אצל המזכירה של בריאות האישה.
בכל סניף יש "מרכז לבריאות האישה".אצלנו סגור כעת אבל במזכירות הרפואית אמרה לי המזכירה שאצלצל ואשאל המזכירה בבריאות האישה והיא תיתן הנחיות מדוייקות ותגיד מה מגיע,מה מחזירים,תמליץ על רופאי פוריות ועוד.

למעלה