עלות טיפול אצל רופא פריון פרטי

journe y

New member
יאאאא

איזו מקסימה את! בכל מרפאה של מאוחדת יש בתוך המרפאה מרכז לבריאות האישה? שנים כבר לא ביקרתי במרפאה שלי אבל הוא סניף מרכזי ומעולם לא ראיתי שם מרכז לבריאות האישה (כנראה שלא מחפשים גם לא רואים...).
&nbsp
יד על הלב - שיהיו בריאים התאומים שלך, אבל אם הטיפולים לא היו מניבים את התוצאה הזו היית עוברת באיזשהו שלב לתרומת ביצית, כפי שהוצע לך, או שהיית מרימה ידיים מההליך ומוותרת על הרצון להיות אמא?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

רi תם

New member
לשאלתך הראשונה כן

ולשנייה חד משמעית כן.
נתרמת ביצית היא כל כך דיסקרטית.
מי שנתרמה-היא ,הרופא והקב"ה יודעים.
היא תהרה,היא תלד,היא תגדל את הילדים אז למי בכלל אכפת?היא הפכה לאמא!
וכאמא,אני חושבת שאין כמו ילדים בעולם

journe y

New member
כלומר היית הולכת על זה אם היית מגיעה לנקודה הזו?

תגידי לכירורג שד ולבדיקת פאפ צריך הפניות או מה?
&nbsp

journe y

New member
הלם

תענוג...

בדיקת פאפ ברור והגיוני שהוא יודע, אבל לא מובן מה לרופא פיריון ולכירורגיית שד...

journe y

New member
גם אני לא יכולתי לפרסם שם תגובות. היו בעיות. נראה שנפתרו

ayala99

New member
לגבי העלות

זה משתנה מרופא לרופא. יש כזה שמשלמים עבור הפרוטוקול בלבד ויש כזה שמשלמים עבור שאיבה ועבור החזרה. וגם המחיר משתנה. למשל 1400 עבור פרוטוקול לרופא אחד ו1500 עבור שאיבה ו1500 להחזרה עבור רופא שני. בנוסף התרופות אחרי הסיבסוד יוצא כ 1000-2000, תלוי בפרוטוקול, ובשאיבה וההחזרה שילמתי לבי"ח הפרטי עוד קצת, שכחתי כמה. אני לא במאוחדת ולא יודעת מה המדיניות שם, אבל בכל מקרה פגישה עבור פרוטוקול יכולה להיחשב ליעוץ, שאיבה והחזרה לא.
בדיקות דם בקופה ולרוב גם אולטרסאונד ע"י טכנאיות. שמעתי על רופא שעושה אולטרסאונד בעצמו.
בהצלחה!

journe y

New member
תודה על הפירוט

אז בואי נאמר שאם הולכים על זה באופן פרטי, אז למעט פגישת הייעוץ (סדר גודל 1400 שח) צריך לשריין 5000 שח למחזור בודד של טיפול. אם מעקבים ובדיקות דם מבצעים בקופה אז הם ללא עלות ואם רוצים מעקב פרטי אז זו תוספת ל5000 שח. במילים אחרות: לאורך זמן, חייבים כיס עמוק ביותר כדי לאפשר טיפול פרטי (הרי אין לדעת כמה סבבים אצטרך) ולהישאר עם הראש מעל המים.
&nbsp
ועכשיו הבנתי ממך שהשאיבה וההחזרה לא יכולים להיחשב כפגישת ייעוץ לצורך ההחזר מהקופה, שזה ממש מבאס.

ayala99

New member
עונה

מעקבים שהם בדיקות דם ואולטרסאונד זה על חשבון הקופה, גם אם הלכת לרופא פרטי. את שולחת לו את התוצאות, ומקבלת ממנו הוראות להמשך. אצל רוב הרופאים משלמים רק עבור הפרוטוקול. אז לא צריך החזר עבור שאיבה והחזרה. אצל אחרים ההסדר אחר ומשלמים עבור שאיבה ועבור החזרה.
לי הרופאים סידרו לבד את האישורים מול הקופה.
עדיף לדעתי ללכת לרופא מעולה כדי לעשות כמה שפחות טיפולים. גם אם הרופא יקר, זה משתלם יותר. את גם משתמשת בזרע בכל טיפול.

journe y

New member
אישורי ההתחייבות

כנראה אצלך הרופא עבד ישירות עם קופת החולים שלך אז מערכת המיחשוב היא זהה ואז באמת אפשרי, שהוא יסדר את האישורים להליך (שזה מפחית המון סטרס ורוצות ודאגות), אבל אם הרופא הפרטי או אפילו אם הרופא הוא ציבורי אך הביה״ח של אותו רופא ציבורי לא שייך לקופה שלך אז אין לו אפשרות לסדר את האישורים וזה מוטל על המטופלת.
&nbsp
רוב בי״ח הציבוריים בארץ שייכים לכללית ולכן אם המטופלת שייכת לכללית הרופא אכן יכול לסדר את האישורים, אבל אם אני מקופה אחרת הדבר בלתי אפשרי.
&nbsp
טופלת בפרטי? איזו קופה את?

ayala99

New member
פרטי

אני במכבי, הרופאים שהייתי אצלם לא עבדו במכבי. במרפאות כנראה מכירים את הפרוצדורה ועושים בעצמם. זה רק לשלוח פקס, לא? למה את חושבת שלא יאשרו לך? צריך רק לוודא שיש אישור לפני שמתחילים.

journe y

New member
יפה מצידם!

בוודאי שהם מכירים את הפרוצדורות (ויותר טוב מהמטופלים), אבל מעולם לא ניתקלתי בהגדלת ראש מצד הרופאים (בלי קשר לעולם הפוריות).
&nbsp
בעבר רציתי לקבל התחייבות לרופא נוירולוג בבי״ח ציבורי, והקופה סירבה ואמרה לי לגשת לרופא בבי״ח ציבורי אחר שאיתו היא בהסדר. נאלצתי בסוף להגיע אליו פרטי וקיבלתי החזר עבור התייעצות וזה אבסורד כי הקופה הוציאה מכיסה יותר בצורה כזו. לא ברור מה הטמטום. הרי ביקור רופא עולה 148 שח (כשאין התחייבות). ומאז יש לי פחדים לבקש אישורים והתחייבויות מהקופה. אז יוצא שאני מעדיפה לגשת פרטי ולשלם מכיסי עבור ביקורים אצל רופא או במכונים ולא להתעסק עם בלבולי המח איתם. אני סוג של דפוקה, אבל השקט שווה לי יותר.
&nbsp
יחד עם זאת, בהליך הפוריות אם אתחיל לשלם הכל מכיסי זה לא עסק. אין באמת לדעת כמה מחזורי טיפול אצטרך לעבור וכמה בדיקות וכמה כאבי ראש, ולכן קיים בי הפחד שהקופה לא תאפשר לי לפנות לביח הציבורי שארצה.

ayala99

New member
מתי את מתכננת להתחיל?

אם יש לך זמן, אולי שווה לך לבדוק אם כדאי לך לעבור קופה, להשוות תנאי טיפולים ותנאי הריון. אם כי לפי התגובה של רו תם לא היו לה שום בעיות של אישורים

journe y

New member
בחודשים הקרובים אתחיל עם הבדיקות והסקר הגנטי

ואז כשיהיו התשובות אפנה לבנק הזרע. לא נראה לי שכדאי לעבור קופה כעת כי תקופת אכשרה לביטוחים המשלימים לוקחת שנה-שנתיים ואז אני מפסידה.
&nbsp
אגב, לגבי הבדיקות דם שצריך לעשות בהתחלה. ראיתי שיש בדיקות לפרופיל הורמונלי שאותן יש לבצע ביום 3-5 למחזור ויש בדיקות דם נוספות כמו: סוכר ומחלות שונות וגם בדיקת שתן וכו׳. שאלתי: את הבדיקות הנוספות (לא אלה ההורמונליות) גם עושים במחזור או מה? זה לא מובן לי....

fialka3

New member
תקבעי תור לבנק זרע כבר עכשיו

המתנה לתור יכולה לקחת חודשים
עד שבדיקות גנטיות יהיו מוכנות זה גם 6-8 שבועות
רק פרופיל הורמונלי תלוי מחזור, שאר הבדיקות לא, אבל אפשר לבצע את כולם באותו יום
בדיקת שתן אף אחד לא ביקש ממני לעשות לפני שנכנסתי להריון
בנוסף, את צריכה להביא אישור מכירורג שד ויכול להיות שהוא ירצה שתעשי ממוגרפיה

journe y

New member
אם פרופיל הורמונלי מבצעת בווסת

ובדיקות דם אחרות לא בווסת אז לא הבנתי איך ניתן לעשות את הכל באותו היום? זה כבר מצריך 2 ביקורים בימים שונים אצל האחיות.
&nbsp
בנק הזרע ורופא פריון - כעת אני מבררת עם מאוחדת את העניין לגבי עקרון הבחירה החופשית, כלומר האם אני יכולה לבחור כל בי״ח ציבורי ללא שיוך גיאוגרפי. אני שייכת לאיזור המרכז ולכן לא בטוח שהקופה תאשר לי לעבור טיפולים בצפון היכן שאני רוצה (בבני ציון אצל דר קלדרון). בצפון אין צורך לקבוע מראש לבנק הזרע. התורים שם יותר מהירים. במידה שלא אקבל אור ירוק לטיפול ציבורי בצפון אצטרך בלית ברירה להתחיל במרכז ואז אבחר שם את בנק הזרע.
&nbsp
אני במלכוד, כי גם ללא אישור הקופה לטיפול בבי״ח ציבורי צפוני (היכן שדר קלדרון מטפל) הייתי הולכת על דר קלדרון בפרטי וכביכול הבעיה הייתה נפתרת עבורי, אבל הבעיה היא שהוא הפסיק מאז הקיץ האחרון לקבל פרטי לחלוטין (לא בקליניקה הפרטית ולא באלישע) ואז יוצא שניתן לקבל את שירותיו רק בבני ציון.
&nbsp
יש לך הצעות? מה היית עושה?

fialka3

New member
שאר הבדיקות לא משנה מתי תעשי

במחזור או לא במחזור. אני עשיתי את כל הבדיקות, חוץ מגנטיות, באותו יום שני או שלישי של מחזור, כבר לא זוכרת בדיוק. לבדיקות גנטיות היה צריך לקבוע תור לאחות שמטפלת בזה.
אני לא נתקלתי בבעיה כזאת, אז לא בדיוק יודעת, מה לייעץ. נראה לי שהייתי הולכת לאן שק''ח מאשר ומתחילה טיפול שם ואז אם לא הולך מספר פעמים כבר משנה משהו. אבל אני לא מבינה גדולה בזה כי טופלתי בציבורי.

למעלה