על "ביפ", זינה, באפי ועוד

על "ביפ", זינה, באפי ועוד

בימים האחרונים נפוצו באינטרנט שמועות שונות ומשונות לגבי מועד שידור הסדרות הנ"ל. כרגע משודרת בביפ העונה הרביעית של זינה. על פי אחת הידיעות, ביפ מתכוונים להפסיק את הקרנת הסדרה עם תום העונה הרביעית, ולפצוח בשידור באפי מהתחלה. על פי שמועה אחרת, ביפ כלל לא רכשו את זכויות השידור של באפי, והם מתכוונים לשדר את סטאר טרק המקורי. בכל אופן, מה שכן ידוע לנו, זה שביפ כן רכשו את זכויות השידור של דארק אנג´ל, עוד סדרת מד"ב לטף. סוזן

אם אתםרוצים לראות העונה הנ"ל בארץ

אז בואו תעזרו לקמפיין "השיבה הביתה", קמפיין של הקהילה הזינאית הישראלית שקורא לשידורי קשת לרכוש את העונה החדשה של זינה ולשדר אותה בערוץ 2. באתר הקמפיין הסברים מפורטים נוספים.

תוכל להסביר לבור כמוני למה?

מה בדיוק יש בסדרה הזאת שגורם להערצה? ראיתי מספר פרקים ולא יספתי. אם תוכל להאיר את עיני אודה.

זה עניין של נקודת מבט אישית.

כל אחד ומה שמושך אותו. אותי משכה בהתחלה הדרמה וסיפור האהבה, יש אנשים שימשוך אותם האקשן, יש כאלה שימשוך אותם המתח שבעלילה, וכו´. כמובן שברגע שאתה בפנים אתה כבר אוהב את הסדרה בשביל כל מה שיש בה כמעט (יש הרבה חילוקי דעות בקשר לכל מיני סיפורים), אבל אני יודע שאני אישית נמשכתי לסדרה בגלל הדרמה שביחסים בין הדמויות הראשיות, ונשארתי בגלל המתח והאיכות העלילתית של הסיפורים.

הממ, איך להסביר בקיצור?

1. הדרמה וסיפור האהבה? איפה? איפה החביאו אותם? 2. אקשן? איפה? איפה החביאו אותו? 3. מתח בעלילה? איפה? איפה החביאו את העלילה? ברצינות, ראיתי את רוב עונה ראשונה, וחלקים גדולים מהשנייה, בעיקר בציפייה לראות פרקים משותפים עם הרקולס. כשנהיה ברור שזה לא יקרה יותר, הפסקתי לצפות. לדעתי הסדרה נפלה למלכודת אליה נופלות סדרות אמריקאיות רבות ממן זה. א. כיוון שהסדרה אמריקאית, קטעי האקשן יוצאים על הפנים (אני מתכוון לקרבות. יש קטעי אקשן אחרים?). גרועים זה לא מילה. 30 שנה אחרי סרטי המכות היפנים וההונקונגיים, ולאמריקאים עדיין אין מושג איך לעשות קונגפו שיראה טוב על המסך, בלי לחזור על אותה תנועה שלוש פעמים בהילוך איטי או קלוזאפ של פרצוף הגיבור ברגע הפחות מתאים לכך כדי לחסוך את האפקט שהכפיל היה אמור לעשות שם. ב.מסיבה תמוהה, בסדרת אקשן הוליוודית, ברגע שהגיבור הראשי זה היא, כלומר גיבורה, אז נשים אוטומטית שולטות בעולם. אין אף גבר שיכול להתחרות בזינה כוח מול כוח (ואני לא מדבר על חצאי אלים, או העובדה שארס הפסיד לה בקרב), ויוצא מזה שכל הנשים שנלחמות בסדרה (ויש הרבה) טובות מכל הגברים שלוחמים שם. אותו כנ"ל מלכת החרבות (הנשים כל הזמן מצילות את הגברים), שינה, זה אפילו חדר לעולם האבוד. אף פעם לא שמעו שם על איזון? אז הורדת מסדרת אקשן את שני הדברים החשובים לסדרת אקשן (הקרבות הויזואליים - ראה (א) והאתגר של תוצאת הקרבות - חלקית גם (ב) ). מה שנשאר זה העלילה. ואז, לסדרה שאמורה להתרחש ביוון העתיקה אתה זורק סיפורים מסין, הודו, מצריים וארץ ישראל של עד אלף שנים קודם, וסיפורים שמגיעים עד תקופת רובין הוד באירופה (ימי הביניים) מהצד השני. ובכולם, ללא יוצא מהכלל, ובלי להתחשב במקור ההיסטורי או המיתולוגי, הגיבורה הראשית שלך היא זו ש"באמת" (עם קריצת עיין מזויפת לצופה) הצילה את היום, ולא כפי שסופר במקור. גיבורה שיודעת הכל, שלא יכולה לטעות, שמראש ידוע שאף גבר, באשר הוא גבר, כיוון שהוא גבר, לא יכול להתמודד עימה, גיבורה שלא ייתכן שהייתה זקוקה לעזרה או שבמקום בו הסתובבה מישהו אחר הציל את המצב, היא משעממת. בעונה הראשונה זה עוד היה נסבל. למרות הקרבות המעצבנים (א - שוב), היא בפירוש הייתה בת תמותה שצריכה להתאמץ כדי לגבור על אויביה. משם זה רק הדרדר. בסיכומו של דבר אתה צודק לחלוטין - זה עניין של נקודת מבט אישית.

טל קר

New member
אז ככה. סיפור האהבה הוא בין זינה

לגבריאל. אקשן יש בכל פרק. ואני בכלל פריקית של צפיה באומנויות לחימה, בלי להפגין אנינות. עלילה בטח שיש. לכן צוחקים בפרקים מסוימים, מזילים דמעה באחרים, ומקללים את מי שעשה פרק בשני חלקים שצריך לחכות עד שהפרק הבא ישודר. בקשר לנשים ששולטות בעולם - אולי בגלל זה אנחנו דנים בזה במד"ב? בכל אופן מה אתה מתפלא שגברים מפסידים לנשים בסידרה שהגיבורות הן *אמזונות*? אני מהגישה שלך בכלל הייתי מתפלאת שנשים וגברים נלחמים אחד בשני ולא רק גברים בגברים, ונשים בנשים. בכל אופן אני רואה בזה שינוי מרענן וחלק מקיסמה של הסידרה. לו הייתי רוצה לראות גברים שמנצחים נשים במכות הייתי פותחת את הכותרות לראות איזו אישה נרצחה היום על ידי בעלה ואיזה עונש מגוחך נגזר על בעל שהיכה את אשתו שיש עוד 200,000 כמוהה. אני דווקא מוצאת חן רב בקרבות הויזואלים (אני מאוד אוהבת לראות מכות "היי טקיות" של אומנויות לחימה. לכן הרקולס שיעמם אותי נורא. הרקולס זה כמו סטאר טראק המקורית, שבה היה גבר מנופח שניסה לנצח באגרופים, וזינה זה כמו הניו ג´נרשיין שיש טריקים ולא רק כוח פיזי נתקל בכוח פיזי. אגרופים. פוי. כמה מיושן). בנוסף, בקרבות שרובם נגמרים עם חרב בגוף המפסיד ז"ל, איך אתה מצפה שהגיבורה תפסיד? מדובר על סידרה לא על מיני מיני מיני סידרה. גם הטענה שלך על המושלמות, ניסיתי להפוך את המינים וקיבלתי דבר כזה "גיבור שיודע הכל שלא יכול לטעות שמראש ידוע שאף אישה באשר היא אישה כיוון שהיא אישה לא תוכל להתמודד עימו" המ, זה לא מה שמראים בדר"כ? בקיצור, לא ממש הבנתי את הטענות שלך. אני מוצאת בסידרה תכנית ממכרת וFUNית, עם אקשן של מכות אסתטיות, גיבורות אסתטיות, אמזונות, וקריצה לסיפורים מוכרים. כל זאת תוך כדי הומור, הבטחת סוף טוב, נופים, נופים, ואסתטיקה עד בלי די. כל מה שהתלוננת עליו, על נשים במרכז, נשים שמנצחות גברים, שגם הרעה וגם הטובה הן נשים, זה דווקא אולי סוד המשיכה של הסידרה להרבה נשים, ואני בתוכן.

../images/Emo13.gif

עוד לא נתקלתי בפרק של זינה שהזלתי בו דימעה... לגבי העובדה שהגיבורות הן אמזונות - אז מה? אני מתייחס לאיזון. אולי הייתי צריך להוסיף (אם כי חשבתי שברור) שגיבור זכר דוגמת זינה גם הוא היה משעמם אותי למוות. לכן לא טרחתי לצפות בהרקולס הצעיר. אני מתפלא שאדם כלשהו, גבר או אישה, בלתי מנוצח על ידי כל דבר שהוא, אל, דרקון או מה שלא יהיה. בייחוד שאותו אדם אמור להיות אנוש בן תמותה רגיל. להרקולס היה תירוץ למה שהוא - הוא חצי אל. כנ"ל לסופרמן. כנ"ל לוונדרוומן. מה התירוץ של זינה? והרקולס, מבחינת קרבות, היה מעושה הרבה פחות. ויתרו מראש על מה שהם לא יודעים לעשות (הבעיטה ללא צל, או בעיטה מתמשכת, או איך שלא תרצי לקרוא לזה) ולא צילמו דברים מביכים כמו בזינה. זה לא שאי אפשר לעשות זאת טוב, ואפילו טוב מאוד. ראית את הסרט בAXN ביום שבת ב22:00? סרט עתיק (ג´ט לי צעיר) ועדיין קטעי ה"ריחוף" או "ריצה על הפנים והחזה של אנשים שעומדים במעגל ומחכים" נראים טוב. נראים טבעי וחלק מהקרב. חלק מהתנועה. עם זרימה. בזינה זה נראה רע. רע מאוד, איום ונורא, הגיע למצב כזה שפרקים מסוימים הייתי מדלג על הקרבות ורק מנסה לצפות בעלילה (שלא הייתה). בסוף הפסקתי. אז ברור שהן בהודעה הקודמת והן בהודעה הנכחית הפגנתי את היותי זכר שובינסטי שרוצה להחזיר את הנשים למטבח עם עשרה צאצאים. ואם לא עשיתי זאת, אני מתנצל שלא נתתי לך חומר להשמצות חסרות ביסוס. אז הנה - את לא שווה ויכוח, אם את חייבת לסלף את דברי כך שתוכלי לתקוף אותי אישית במקום להתייחס לטענות עניניות. דבר אחרון - זינה זה לא ניו ג´נרשיין. זינה, הרבה הרבה הרבה יותר משהרקולס אי פעם היה, זה כוח מול כוח. תשווי קרבות של שתי הסדרות. זינה מנצחת ברבות של כוח פיזי גרידא במקומות בהם הרקולס ניסה להימנע בכלל מקרב (ולפעמים הצליח). דבר אחרי אחרון - חרב בגוף המפסיד? הן זינה והן הרקולס המשיכו את מסורת ה A-TEAM. המון אקשן אבל מעט גופות. בעונה הראשונה 99% מהקרבות שלזינה נגמרו ללא הרוגים. כך שגם לטענה זו שלך אין שיניים. שוב - גיבור שלא יכול להפסיד, חסר אתגר (גבר או אישה) הוא משעמם. זה בפירוש לא מה שמראים בדר"כ, וראי את הסדרה קונגפו לדוגמה. מול כל נזיר שאולין ומאסטר שאמבלה, יש סינג ווא או שהו חזק ורע שמהווה איום אמיתי לגיבור. במספר פרקים לא הייתה כלל הכרעה, שומו שמיים. הגיבור התמודד עם הנבל, ושניהם, לאחר שלא יכלו לגבור אחד על השני, נפרדו להמשיך את הקרב בפרק אחר. אם זינה מתחילה קרב ברור מראש כיצד הוא ייגמר. גם ברור מראש איזה סדרת תנועות מלאכותית נראה. אבל אם הסדרה תפסה עומק וקבלה עלילה, אז אני משתתף בשמחתך שמצאת משהו ראוי לצפות בו בתקופה זו של שממון טלויזיוני מתמשך. בהקשר זה, על אחת כמה וכמה חבל שבאפי נפרדה מאיתנו. עוד סדרה עם בחורה כגיבורה ראשית, אך גם הדיאלוגים וגם הקרבות עשויים היטב, והרבה פחות צפויה. ניתן לעשות סדרות אקשן עם גיבורות ראשיות גם אחרת!

blackwolf

New member
הדבר המקסים ביותר שמצאתי

בזינה הוא שהיא לא כזאת צדיקה. אחד הפגמים הגדולים ביותר של הרקולס הייתה הצדיקות הכל כך מזוייפת שלו ( אולי אם לשחקן היה קצת יותר קסם אישי זה לא היה נראה כל כך צבוע ומזוייף). זינה לצערי חוזרת לעשתונות שלה בסופו של דבר, אבל היא לא תמיד טובה ולא תמיד צודקת, זה אחד הדברים היותר יפים בסדרה. דבר אחר זה שלאורך העונות הדמויות משתנות. בהרקולס היו כמה שינויים באיאולס, אבל הוא פחות או יותר נשאר אותו הדבר. הרקולס לא השתנה כלל ( גם לא כשנרצחו הילדים שלו, כשאישתו השניה שכחה את קיומו ועוד ועוד דברים שהיו מוציאים אנשים מדעתם). השינוי שהיה בגבריאל הוא פשוט עצום והוא מראה על יכולת של בניית דמות טובה מאוד. ´לזינה´ יש את הירידות והעליות שלה, אבל את הרקולס היא לוקחת בקלות.

מסכים לחלוטין לגבי הרקולס

את הסדרה ראיתי כסדרת אקשן, ומנסיון אני יודע שבשלב מוקדם הייתי מאבד עניין בסדרה בכל מקרה. למזלי החיים הפריעו לי לראות את הסדרה בבימים בהם שודרה, וכבר אז ידעתי שלהקליט אותה לא שווה את המאמץ... זינה אינה צדיקה גמורה. יש סדרות אחרות בהן הגיבור עושה טוב למרות שאינו צדיק גמור. ברובן הדגש הוא על עלילה ופוח הדמות, פחות על האקשן. כשסדרה מראש מכניסה עצמה לנישת האקשן (וזינה עשתה בדיוק את זה, מההתחלה), אני מצפה לאקשן שיחזיק אותה. מישהו זוכר את "הבן האובד"? זו הייתה סדרת האקשן הטובה ביותר שראיתי בחמש השנים האחרונות. העלילה הייתה קלישאתית לעיתים רבות, הגיבור היה צדיק שלא מן העולם הזה, אבל המכות צולמו היטב, והחזיקו אותי כצופה. בזינה המכות (שתופסות זמן מסך רב בכל פרק) נראות איום ונורא. וחלקן לא מאפשרות סיספונד (כשמו באי עומד על קצה ענף דק בנמר דרקון, אין לי בעיה לסספנד. כשזינה עושה בעיטת מגל פשוטה שכל טאיקוונדואיסט מתחיל יודע לעשות, אני מתחיל למרות שערות בטירוף). מודה ומתוודה שאני דפוק מהבחינה הזאת - אני נוטה לקטלג דברים ואז קשה לי לקבל אותם מחוץ להקשר שבניתי במוחי. עדיין, בפרקים שראיתי לא זכורות עלילה או עומק דמויות שיחפו על הקרבות המעצבנים.

לא מסכימה

הדמות של איולוס (יקירי) התשנתה עם השנים. על השניים עבר הרבה, והדבר הביא לשיניויים באישות. גם אצל הרקולס. מות אשתו וילדיו לנגד עיניו ולאחר מכן הירצחה של אשתו השניה בידי ארס וסטרייף בהחלט שינה משהו אצלו לטווח הארוך. אבל השינוי החד ביותר שחל בו היה לאחר מות איולוס בעונה החמישית. הוא הפך אדם אחר, ציני יותר, אפילו אפל לעיתים. צדיקות מזויפת? הלוואי וכל בני האדם היו כמוהו. איך צדיקות יכולה להיות מזויפת אצל אדם שמקדיש את חייו לעזרה לזולת. אדם כזה, לו התקיים במציאות הוא קדוש. בעצם יש אדם כזה במציאות, וקוראים לו הדלאי למה. סוזן

לזינה כסדרה יש את החסרונות שלה

חוסר קונסיסטנטיות, מוסר לקוי מצד היוצר שלה (רוברט טאפרט, שהוכיח עצמו שוב ושוב כהומופוב ושונא שנים), ועוד כהנה וכהנה. אבל יש בה מספיק נקודות אור כדי שאשב ואצפה בכל שש עונותיה. מה לעשות, שבבילון 5 יש רק אחת וגאון כמו JMS יש רק אחד בדור? סוזן

טל, אני כבר הגעתי לכזאת רמה של יאוש

שלא אכפת לי אם ישדרו את זה בערוץ ההסטוריה......

תמיד יש אנשים טובים

שישמחו להקליט לך. איכות השידור בביפ משופרת בצורה ניכרת מזו של ערוצי האנלוגי, ויותר חשוב, אין פרסומות, מה שמאפשר הקלטה רציפה וצפיה רציפה. סוזן

טל קר

New member
סליחה, אבל לא הצלחתי להשיג אפילו

את העונות 1-5 (התחלתי רק מעונה שלישית וגם אז פספסתי כמה פרקים) וזה לא שלא ניסיתי או פרסמתי. אז אני לא אופטימית בנוגע לאנשים טובים שמקליטים זינה.

למעלה