על "ביפ", זינה, באפי ועוד

בדיוק! החזירו את באפי לאלתר!

לדעתי בזינה אין בנייה כל כך של הדמויות, שום דבר לא באמת מתפתח, ולטובתם של העורכים, כדאי שיפרשו בשיא, אם יש כזה. הסיבה היחידה שאני יראה זינה, זה מסקרנות, על סקרנות לא בונים סדרה. ואל.

סליחה, אני לא יודעת כמה ראית

אבל לא נראה לי שצפית ביותר מעונה וחצי. לאורך שש עונותיה, שתי הדמויות הראשיות, זינה (שלא מעניינת אותי כל כך), וגבריאל (הסיבה לכך שאני צופה בסדרה), התפתחו והשתנו כמעט עד לבלי הכר. ממה שאני רואה בבאפי, יש התפתחות, אבל לא מאד דרמטית.

דרגורן

New member
בבאפי אין התפתחות דרמטית?

האם ראית את הפרקים שבאפי ברחה בהם (עונה שנייה אם אני לא טועה)? ומה עם הפרקים של ווילו ואוז (או שזה שאוז עזב לא מספיק דרמטי)? הבעייה עם זינה היא למרות שגבריאל מופיעה בסידרה, זינה היא הדמות הראשית ולכן זינה תמיד תנצח, היא תמיד תצליח, היא יותר חכמה מכולם (כולל גבריאל) יותר חזקה מכולם יותר מהירה מכולם! ממתי גבריאל מצליחה לבד? מתי גוקסאר מצליח ללבוש את המכנסיים שלו בלי זינה? בהרבה מאד פרקים גורמים לגבריאל להראות כאילו בלי זינה היא תלך לאיבוד, תחטף, תאבד את כל חפציה אני מתפלא שמישהו בסידרה יכול לנשום כאשר זינה לא לידו

דרגורן, כמה פרקים באמת ראית?

אם היית רואה את הסדרה כולה, היית יודע שזינה היא לא הדמות הראשית, מקסימום דמות ראשית נוספת. הסדרה עוקבת לא פחות, ואולי אף יותר, אחרי צמיחתה של גבריאל כדמות. הפרק האחרון אף מוכיח זאת בבירור. לא צפיתי בכל פרקי באפי, אבל עדיין, השונויים שם איטיים בהרבה ממש משתרחש בזינה. סוזן

דרגורן

New member
ראיתי את העונות הראשונות....

די מקוטע (פרק פה פרק שם) אבל אם את אומרת שבעונה האחרונה הם שינו את הפורמט אני אאמין למילתך, ורק אשאל כמה שאלות (ברשותך...) 1. כמה זמן רואים את זינה לעומת שאר הדמויות בפתיחה? 2. האם זינה עושה את מה שגבריאל אומרת לה (וזה עובד)? 3. האם ישנם פרקים בהם זינה לא מופיעה (או מופיעה קצת?) לאור השאלות הנ"ל האם באמת את באמת מאמינה שהדמות הראשית היא לא זינה? אם כן אני אשאל מהו שם הסידרה בתור טיעון אחרון....

תשובותיי

הפתיחה מזמן לא משקפת את החשיבות של הדמויות. זינה מופיעה יותר בפתיחה כי לוסי לולס נשואה למפיק. דבר שני, כן, זינה מקשיבה לגבריאל. משלב מאד מאד מוקדם בסדרה העלילה בעצם על מה שגבריאל מלמדת את זיה (כיצד אלימות אינה פותרת דבר וכי רק האבה תנצח את השנאה). זהו מסר שחוזר שוב ושוב ושוב עוד מהעונה הראשונה. יש הרבה פרקים בהם זינה לא מופיעה כלל או מעט מאד - xena free eps, xena lite eps ושוב, הסדרה נקראתעל שמה מסיבות שונות (דמות מוכרת מסדרת האם), אבל מזמן לא משקפת את החשביות של הדמויות. סוזן

Shenok

New member
אודה ואתוודה

שדוקא העונות האחרונות של זינה לא משקפות בשבילי את הסדרה. אם תשאל אותי אני אגיד לך שהעונה השלישית והרביעית מהוות פאר היצירה של הסדרה והיהלום שבכתר. לגבי נוכחותה התמידית של זינה, אני חושב שכבר כתבתי הודעה שלמה בנושא אבל האמת היא שגם אין לי בעיה עם העניין. כן זינה היא זינה, ואין ´זינה´ בלי זינה. מה לעשות שזו סדרה הירואית שמתבססת על גיבורה מסוימת, אבל האם על כך אתה שופט את הסדרה? האם סופרמן, באטמן, באפי ושאר סרטים/סדרות/קומיקס הירואי אינם זהים? תקן אותי אם אני טועה אבל אתה מנסה להשוות סדרות אקשן לספרים קלאסיים ולדעתי אתה עושה עוול לשניהם בכך. אם ב´הוביט´, ספרי אסימוב ואורסון סקוט קארד אין "גיבור מוחלט" זה בגלל שמלכתחילה מטרתם להציג חברה ולא גיבור. רצועת האקשן מורכבת מעקרון שונה לחלוטין ומטרתה לספק גיבורים נוסח ספרטקוס.

העונה השלישית זוועתית

ומשקפת כל מה שלא בסדר בסדרה. היא שניה בסולם העונות הגרועות רק לעונה החמישית, שכל מעריץ אמיתי מתכחש לקיומה. העונה הטובה ביותר היא הרביעית, משום שהיא מורבת מפרקים בעלי תסריטים בוגרים, ועלילות בעלי הגיון פנימי מסוים ( עד כמה שהאדון רוב טאפרט מסוגל לכך). ארחיה מגיעה העונה השישית המצויינת (מלבד סופה), ולאחר מכן, כל השאר. סוזן

בעינייך לפחות, בעיני רוב המעריצים

העונה השלישית היא הטובה ביותר. אני למשל אוהב גם את השלישית וגם את הרביעית.

העונה השלישית היא שהבריחה צופים

המעריצים האמיתיים, ההארד קור מסכים כמעט פה אחד עם דבריי. הירידה החדה במס´ הצופים חלה עם שידור הפרק the bitter suite

וד"א, Bitter Suite הוא הפרק שזכה

בקרב הפרקים שנערך בפורום "זינה" זה מכבר, כפרק האהוב ביותר של העונה השלישית, ובסקר שנערך בפורום בעבר הקרוב העונה השלישית היא שנבחרה כעונה האהובה ביותר. ואני יודע שאת הולכת להגיד שהמעריצים בישראל לא נחשבים כי הם לא "מעריצים אמיתיים" כלשונך, או משהו כזה, אז תני לי רק להזהיר אותך מראש שהצהרה כזאת לא תתקבל בברכה על ידי הנהלת כל פורום שהוא....

Shenok

New member
הכוח שבחבורה?

אני חושב שעניין הדמות המרכזית השולטת הוא אלמנט שחוזר ברוב הסדרות. אין זינה בלי זינה, אין באפי בלי באפי, אין ביסטמאסטר בלי אדון החיות ואין מלכת החרבות בלי איך שקוראים לה. מעטות הן סדרות הפנטסיה שמממשות את עיקרון "מבוכים ודרקונים" (כלומר הכוח שבחבורה). אפשר אולי להניח שזה כך בגלל שאנשים אוהבים להזדהות עם גיבור אחד אבל לדעתי זו תופעה שנוצרת בגלל שקל יותר לפתח עלילה שמבוססת על אדם יחיד הן מבחינת תוכן סיפורי והן מבחינת כמות השחקנים שאתה צריך להעסיק וכולי. מבחינה זו סדרות המד"ב פשוט מתעלות על סדרות הפנטזיה. אני חושב שתמצא הרבה יותר גיוון ופיזור בתשומת הלב שצופי ´הדור הבא´ נותנים לכוכבי הסדרה מצופי סדרות פנטזיה. טרוי, רייקר, דאטה ושאר הצוות מוערכים הרבה יותר מקורדיליה או ווסלי (אנג´ל למי שלא מכיר). אני מנסה להיזכר בסדרות פנטזיה שיש הקדשה שוות ערך לאנשי הצוות שאינם ´המנהיג´ וקשה לי למצוא כאלו. אני מגחך לעצמי כשאני נזכר שאפילו בסרט "מבוכים ודרקונים" הצליחו לעוות את כל הרעיון ע"י התרכזות כמעט מוחלטת בדמות אחת. אני לא חושב שקיימת סדרת פנטזיה שבה תמצא מעריצים מתווכחים מי הדמות הכי שאקלית כמו בסדרות כגון X-MEN ,G-FORCE, סטאר טרק ונילס הולגרסון, כך שהפאק של זינה הוא פשוט שהיא לא חידשה.

Boojie

New member
הייתי רוצה להעיר

בלי להביע את תמיכתי לא בזינה ולא בבאפי, שסדרה שצריך לראות בה יותר מעונה וחצי כדי להתרשם ממלוא גדלותה ותפארתה לא נראית לי ראויה להערכה. סדרה טובה צריכה לבוא לידי ביטוי בפרק אחד. יותר מזה - בעשר הדקות הראשונות של הפרק. אז אני מוכנה להיות לארג´ית, ולהגיד שאני מוכנה לתת לסדרה כמה פרקים לנסיון, כדי להתרשם. אבל סדרה שעונה וחצי זה לא מספיק כדי להתרשם ממנה ומאיכויותיה, זה לא לעניין. והאמת, הויכוח הזה נראה לי מיותר. יש אנשים שמוצאים בזינה את מה שעושה להם טוב. יש אנשים שלא. מה בדיוק הטעם לנסות לשכנע אחד את השני?

preacher

New member
וככה אנשים שראו את הפרק

"soul hunter" או ההוא שאחריו על השריד הארכיאולוגי - ביולוגי חושבים שבבילון חמש היא סדרת זבל. מה לעשות? כיום רוב הסדרות מבוססות על story arc שקשה להבחין בו מצפיה בכמה פרקים. אה - הנה דעתי על זינה: הסיפור הכולל מעניין אבל ההומור הסלפסטיקי שלידו רחוב סומסום נראית מתוחכמת פשוט מחריד. שלא לדבר על פרקי מחזמר/ריקוד/זה רק חלום/שחיה צורנית שהורסים כל שביב של רצינות שעוד נשאר בעלילה הכוללת. בקיצור, סלט של מלפפונים ותפוזים ומי שטעים לו שיאכל.

בכל סדרה יש פלוסים ומינוסים

וכל אחד אוהב משהו אחר, ותתפלא דווקא פרק השירה (הראשון לפחות) הוא אחד האהובים ביותר.

Boojie

New member
אחד ההבדלים המשמעותיים

בין בבילון 5 וזינה הוא שבבילון 5 היא סדרה שבנויה על סיפור שנכתב מראש ונרקם לכל ארכה (כנ"ל, אגב, לגבי טווין פיקס, עוד סדרה שצפיתי בה באדיקות), כך שפרק אחד באמת לא מאפשר לך לראות את התמונה הכוללת. לעומת זאת, זינה זו סדרה שהפרקים שלה אמורים לעמוד בפני עצמם. ואני, אחרי שראיתי שניים שלושה פרקים של בבילון 5, התחלתי לצפות (ולהקליט) באדיקות. אחרי שראיתי שניים שלושה פרקים של זינה, הגעתי למסקנה שזה נחמד, ואני אצפה בזה מדי פעם, כשיזדמן לי. ולגבי סלט מלפפונים ותפוזים: תוחזר Moonlighting!!! הסדרה שהכי עונה על ההגדרה "סלט מלפפונים ותפוזים" שאני מכירה, ומהסדרות הגדולות ביותר שהופיעו אי פעם על המסך הישראלי! (ולא, זו לא סדרת מדע בדיוני. אל תנסו אפילו לגרד בראשכם ולהבין איך היא בדיוק מדע בדיוני, כי היא לא.)

preacher

New member
אל תגזימי

אנשים עדיין זוכרים את האטי ו...דיוויד? טוב, ברוס, אף אחד לא זוכר את שם הדמות שלו ככה או ככה.

למעלה