על "ביפ", זינה, באפי ועוד

מה זאת אומרת לא מדע בדיוני?

ציטוטי ד"ר סוס עם BOUNCER במועדון זה לא דבר שרואים ביום יום.

Shenok

New member
העונה השלישית של זינה

מתבססת על סיפור קשת ברובה. כך גם העונה הרביעית וסוף החמישית. יותר מכך, בהיותה אופרת סבון בעולם פנטזיה ההזדהות עם הדמויות אפשרית רק אם עוקבים אחרי הופעתן בקביעות משהו. אני יכול לתת דוגמאות אבל זה באמת חסר טעם. אהבתי את הסדרה ואת לא. אני לעומת זאת לא מסוגל לעקוב אחרי בבילון וברור שאת כן. עניין של טעם וריח, אבל כמו שכבר הוכחת את מסכימה איתי לחלוטין בנקודה הזאת. התרעומת היחידה שלי היא זריקה של משפטים כמו "זאת סדרה בלי התפתחות דמויות/השקעה/דמיון/מקוריות..." וכן הלאה. אני לא מתכוון לבקש תרבות PC, אבל מי שזורק משפטים כאלו לחלל שלא יתפלא אם הוא מופצץ בהודעות עבות כרס עם דוגמאות, נימוקים, שורשים וחיזוקים
זהו. אני חושב שהטלפון הזה בלע לי את כל האסימונים.

Shenok

New member
אין בנייה של הדמויות?

כמה פרקים של זינה ראית? כשאת מדברת על בנייה של דמויות את לא יכולה לראות שניים שלושה פרקים פה ושם ולהסתפק בכך. אני יוצא מתוך הנחה שאם ראית בנייה של דמויות בבאפי זה מתוך צפייה עקבית בכל אם לא רוב הפרקים שהרי עצם ההגדרה של התפתחות דמות דורשת מעקב אחרי ההתפתחות שלה. בתור מי שראה גם את באפי וגם את זינה אני חייב להגיד לך שלמרות עליונתה של ´באפי´ בתחומים מסויימים כשמדובר בהתפתחות דמויות ´זינה´ ללא ספק ´מנצחת´. תתקני אותי אם אני טועה אבל התפתחות הדמויות בבאפי מתבטאת בעיקר באופי היחסים ביניהם. ווילו הייתה עם אוז עכשיו היא לא, זאנדר היה עם קורדיליה עכשיו הוא לא, ספייק מצץ דם עכשיו הוא לא אבל זאנדר הוא אותו זאנדר של העונה הראשונה ווילו היא אותה ווילו של העונה הראשונה. השינויים הקלים שאכן ניתן לראות הם אולי באופי הבכייני משהו של באפי עצמה בעונה השלישית אחרי שהרגה את אנג´לוס. לעומת זאת אם תקחי סקירה של זינה מתחילתה ועד סופה תראה שינויים מסיביים של שתי הדמויות הראשיות פלוס כמה דמויות משניות. עצם המעבר של גבריאל מסיידקיק בלבד לשותפה אקטיבית דרך המסעות שלה לחיפוש עצמי בהודו, לידת ומות הבת שלה ועוד המון תתי עלילה מראה עד כמה הסדרה מתמקדת בהתפתחות דמויות. הדבר נכון גם לגבי זינה ואפילו דמויות משנה כגון ארס, אפרודיטה, קיסר, קליסטו, הופ ועוד ועוד ועוד. בקיצור אני חושב שתמצאי שהסדרה כוללת הרבה מאוד דמויות עגולות ומתפתחות. רבים מה´רעים´ אינם נשארים רעים לעד ורבים מה´טובים´ טובלים מציצים לפי השאול מדי פעם.

מסכימה בהסתייגות

ב"זינה" עיקר ההתפתוחת היתה של גבריאלף, אוגם של זינה, אבל דמויות המשנה עברו שינויים הרבה פחות דרמטיים. ה"רעים" הם דמויות בעלי איכויות קומיקסיות, כלומר רעים עד העצם, מה שלא ממש מאפשר להם להתפתח. כמו כן קיימות כמה דמויות שוליות המהוות קומיק ריף או פלוט דיוויס, כמו אפרודייטי והן לא ממש אמורות להתפתח. מסכימה לגבי התפתחות הדמויות בבאפי. סוזן

אני חולקת עליכם.

הדמויות בבאפי ממש לא נבנות לפי טיב היחסים בין הדמויות, כל הזמן קורים לדמויות דברים. כן, חלקם אכן נוגעים לטיב היחסים ביניהם, אבל אי אפשר לבנות סדרה על גיבור בודד, בסופו של דבר החברים/ידידים/אלה שיקרים לו נכנסים לתמונה.. לא נותנים לדמות להישאר במצב שלה הרבה זמן, הבעיה (ואולי לא בעיה, חסרון) בזינה (ראיתי עונה וחצי) היא שהדמויות, כן יכול להיות שהם התפתחו מאז העונות הראשונות, שאני לא ראיתי, אבל כרגע, הם נשארות בדיוק במקום שהם נמצאות בו. בלי לדבר על הקטע האמריקאי בסדרה , שאני אישית לא כל כך אוהבת. (פוצי מוצי של חוצמזה הסצינות לחימה ממש לא מפותחות, תמיד אותו הדבר, אני חושבת שאחרי כמה פרקים ראשונים שצופים בהם ואומרים- יאללה, תכסחי אותו זה כבר מתחיל לשעמם, כן, ראינו את זה כבר הרבה יותר מדי פעמים. יכול להיות שאני צריכה לראות את כל העונות בשביל להחליט, מה לעשות שההעדפה שלי היא עדיין באפי , ובהרבה. אז תהנו לכם בצפיית זינה ומצטערת אם פגעתי במישהו, זאת פשוט דעתי ואתם לא חייבים להסכים איתה. ואל.

Shenok

New member
לא פגעת (בי בכל אופן)

אבל בכל זאת הייתי רוצה שתתני דוגמא להתפתחות דמויות בבאפי. לפני הכל רק שתדעי שאני אוהב לראות באפי כמעט כמו שאני אוהב לראות זינה (קטע פרודיאני של אגרופי נשים כנראה) אבל שסדרה מפשלת היא מפשלת... אוקי, אולי מפשלת הוא מונח שגוי. אם יוצרי הסדרה לא מעוניינים לפתח נושא מסוים שיבושם להם. כמו שאומרים ´אם זה לא שבור למה לתקן אותו?´. ועדיין, מכיוון שפתחת את הפתח למצורעים אז רק רציתי לדעת איזו התפתחות דמות פספסתי בבאפי. איזו דמות שינתה את האופי שלה או את הגישה שלה לחיים? מקווה שלא נפגעת גם כן. אם כן פשוט תעשי מה שאני עושה...

קודם כל.

אני מן הסתם אמורה להעריך אותך בצורה כלשהי, משום שאפשר לאהוב את 2 התוכניות השונות-קיצונית האלה באותה המידה, ואולי מצד שני אני לא צריכה להעריך אותך על זה, Who knows, דמויות משתנות- ווילו- בתור התחלה, לסבית? באפי- התבגרות, זה מתבטא לאורך הסדרה. עכשיו היא בת 19, בסדרה. זה לא אותו הדבר כמו שהיא היתה בת 16. זאנדר- מודה, לא השתנה הרבה. בכל אופן, לא התכוונתי למקד את זה בבנית הדמויות בבאפי אלא בעובדה שתמיד יש, אממ.. לא בטוחה מה המילה הנכונה, אטרקציה ? משום מה ניראה לי שבסדרה באפי יש הרבה יותר מרחב לרעיונות חדשים, פי התהום? כישוף? נעזרים בהיסטוריה וכו´ מה אני יכולה לעשות, אני לא 100 אחוז אוביקטיבית בזה בכלל. אני אישית אוהבת בבאפי את ההומור השחור, הדמויות, לא נותנים להם לשעמם, לא נותנים לפרקים לשעמם, לעומת זאת זינה- קשה לי לומר שאני יחכה מתוחה בזמן הפרסומות. ואל.

למעלה