על דייטים וכסף

dori78

New member
על דייטים וכסף

SuddenlyPsychotic התייחס לאספקט הכלכלי כפרמטר לעומק ההיכרות הנדרשת לפני מפגש, על מנת שלא "לבזבז" כספים בדייט על בחורה שאין איתה עתיד. כלומר - כגבר הוא מניח שהוא זה שישלם. הייתי רוצה לדון בנקודה הזו.

מסיבה שלא לגמרי ברורה לי, הגישה הרווחת היא, שהגבר הוא זה שמשלם בדייט הראשון.
חלק מהגולשים התייחסו לאספקט הכלכלי בדיון שעסק בדייטים דרך אתרי הכרויות.

באופן אישי, אני מעדיפה תמיד לשלם על עצמי.
אם אני מגיעה לדייט אחרי יום עבודה לחוץ וזקוקה למשקה אלכוהולי כדי להשתחרר קצת - אני לא עושה חשבון של "קוקטייל או שוט זה נורא יקר, אני אסתפק בבירה או קפה". אני יודעת שאני משלמת על עצמי ומזמינה לעצמי בהתאם. כנ"ל אם אני מגיעה אחרי יום לחוץ ולא הספקתי לאכול - כשאני רעבה אני אוכלת. אני לא מצפה מאף אחד לשלם בדייט ראשון על ארוחה מלאה, רק כי לא היה לי זמן לאכול לפני. הרבה פעמים כשאני מזמינה, אני רואה איזה זיק של אימה בעיני הבחור, מן צל של חשש כזה, שנשאר שם עד הרגע שבו אני משלמת על עצמי בסוף הדייט.

בד"כ, כשמגיע החשבון, הדינמיקה היא כזו:
1. אני והבחור שולפים את הארנקים
2. הבחור מציע לשלם עבורי
3. אני מסרבת בנימוס
4. הבחור שוב מציע

בנקודה הזו יש שני תסריטים אפשריים:
5.א. אם הבחור מוצא חן בעיניי ואני מעוניינת בדייט נוסף, ואם לא התפרעתי יותר מדי באוכל ושתיה, אני עשויה להסכים.
אבל אז זה אומר שבדייט הבא אני מקפידה לשלם עבורו. אני לא אוהבת להרגיש חייבת, מה גם שלעתים נוצרת תחושה שהבחור מצפה לקבל תמורה פיזית. לא כיף.
5.ב. אם הבחור ממש לא לטעמי וכבר בסיום הדייט אני יודעת שאני לא מעוניינת לראות אותו שוב, אין שום סיכוי שאסכים שישלם עבורי, כי זה מרגיש לי כמו ניצול טהור.

ומה דעתכם?

לזה כנראה קוראים ניחוח אישה

כן, מניסיון, ממפגשים שהיו לי, את לא היחידה שחושבת ככה.
זו חשיבה מאוד אנושית ומלאה בכבוד.
כן, אני נמצא עם אותה קבוצה של ארבעת השלבים,
ובדייט האחרון שהיה לי, מפגש שםעותה בחורה, היא התעקשה להזמין אותי
ורק למחרת היא אמרה לי שהיא לא רוצה להמשיך. עצוב ומרגש כאחד.

חחח, יכולתי לכתוב את זה מילה במילה

(חוץ משאני לא נוגעת באלכוהול
).

מכיוון שלא יצאתי להמון דייטים בחיי לא נתקלתי בבעיה הרבה פעמים (גם לא יצא לי להבחין בזיק של אימה). בד"כ כשלא הייתי מעוניינת בדייט נוסף זה היה הדדי, והגבר לא הציע לשלם. כשאני מעוניינת אז בד"כ אני מוותרת ואומרת לו שאשלם בפעם הבאה. אח"כ זה מסתדר, ולא עושים עניין ממי משלמ/ת. אבל האמת שכשיש לי בן זוג אני מעדיפה להשאר בבית
.

מקובל שהגבר משלם

אח"כ הבחורות מרכלות "איזה קמצן" "זה גבר זה?" "לא יודע לכבד נשים".
בדיוק היום ידידה סיפרה לי למה חתכה קשר טרי וכסף היה מעורב.
אז היום אין מצב שאני אצדד בך :)
כל עוד החשבון הוא בגדר ההיגיון, ולא הזמנת על חשבונו גם טייק אוויי לסופ"ש, תני לגבר לשלם, נותן תחושה טובה לבטחון :)
אם את רוצה לשלם בכל זאת על חלקך, הכניסי לו אגרוף בין הצלעות, כשהוא מתקפל קצת הכניסי לו ברכיה לפרצוף, לאחר שהוא נופל ומתעסק בחיפוש השיניים, את משלמת כמו פמיניסטית גאה ואין צורך להתווכח מי משלם. הוויכוחים האלה יכולים להיות מביכים

ואל תשכחי לשלם גם על הנזק... אם כבר אז כבר

dori78

New member
אז זהו, שאני אף פעם לא הייתי ב"מקובלים"

אתה ממש לא צריך לצדד בי, כל העניין הוא דיון שהוא כל אחד מביע את דעתו האישית

אני שמחה לשמוע את דעתך, דווקא בגלל שהיא מנוגדת לשלי. כתבת ונימקת, למה שאני אכעס?
אני לא מצפה מאף אחד לשלם עבורי, בוודאי שלא אגיד עליו אח"כ שהוא קמצן.
אם אני יוצאת אם מישהו חצי שנה והוא עדיין לא משלם אף פעם, זה יכול להיות מוזר. אבל בדייט ראשון?

מישהו פעם אמר לי, שאם אני מסרבת לתת לגבר לשלם, אני מסרסת אותו.
אני טענתי, שגבר שמגדיר את הגבריות שלו לפי גודל הארנק לא בהכרח מתאים לי...

זה לא מגיע לויכוח, כי אין טעם להרוס דייט נחמד בסיום צורם.
מצד שני - וכבר שמעתי סיפורים מידידים שלי - אם מישהו מתעקש לשלם, זאת תהיה חוצפה מצדו להתלונן אח"כ באזני חבריו (או ידידותיו, במקרה שלי
) שהבחורה "תקעה חצי עוגה והפוך גדול ואפילו לא נתנה לי לנשק אותה אחרי ששילמתי..."

ובנוגע לעניין הפמיניזם (הכל בהומור, כמובן):
1. שכחת ברכיה לביצים. אם כבר אז עד הסוף.
2. עירית לינור אמרה פעם, שהדרך הקצרה ביותר ללבו של הגבר, עוברת בין הצלע הרביעית והחמישית.

מקווה שאת לא לוקחת מעירית טיפים

וגם אני לא הייתי מקובל, ואף פעם לא הלכתי עם העדר.
אבל יש דברים שאני יכול להסכים עליהם, כמו שבדייט ראשון אני משלם בשמחה :) (רק תתחשבי בי כשאת מזמינה
)

מי סיפר לך את זה??

לא מקובל שום דבר...אני בד"כ עושה חצי חצי.

ואני בחיים לא שמעתי את מה שכתבת לא אמרתי בחיים על גבר שהוא קמצן,וכל מה שכתבת....
וצר לי,אבל ידידה שלך כנראה שלא גאונה כ"כ אם היא חתכה קשר בגלל כסף.

מנומשת27

New member
מבחינתי זו התלבטות לא פשוטה.

בתכלס קבלתי כבר לפני כמה שנים החלטה שאני זו שמשלמת על עצמי, ומאז אני לרוב מיישמת (ואגיע לזה בהמשך). עם זאת אני חושבת שמעורבים כאן לא מעט גורמי, חלקם פרסונליים חלקם חברתיים, שהופכים את ההחלטה הזו ליותר מעניין עקרוני נטו.

ראשית כל, כשהאדם מולי משקלל את ההיכרות איתי בפרמטרים כלכליים (האם משתלם או לא משתלם לבזבז עלי כסף), אני באופן אוטומטי חוששת מתסריט שבו אמצא "לא ראויה" שיבזבזו עלי כסף. מאוד פרובלמטי לשפוט בחורות לפי משקל היהלום על האצבע, הסטאטוס המקצועי של הבחור שהן מצליחות להעלות בחכתן ושאר מדדים כלכליים, ואז לצפות שהשיפוטיות הזו לא תבוא לידיי ביטוי גם בנכונות להשקיע בנו בדייטים.

מצד שני - אני לא אובייקט. איזו סיבה יש לי לשתף פעולה עם האינסטרומנטליזציה הזו? (ואם אפשר לחפצן אותי מהאספקט הזה, למה לא מאספקטים אחרים?)

גם כאן, כמו במקרים אחרים, השאלה היא האם נכון להתגמש לפי המוסכמה החברתית: באיזו מידה היא משרתת אותי, ובאיזו מידה היא עובדת נגדי - כפרט וכחלק מציבור. באופן כללי אני מצפה מהבחור להציע, ולרוב מסרבת ומשלמת בעצמי. מתי אני לא משלמת? אם זכיתי ליחס לא ראוי וברור לי שכל מה שהצד השני רוצה הוא סקס.

אם את חושבת שהצד השני רוצה רק סקס, את נותנת לו לשלם עליך? אם זה לא שיתוף פעולה עם החפצון שלך, אז מה כן?

dori78

New member
אני מנחשת

שהמנומשת התכוונה, שאם הבחור מעוניין רק בסקס, היא פחות מכבדת אותו פחות אכפת לה ממנו, ולכן היא נותנת לו לשלם.
איכשהו, מכל מה שהיא כתבה פה, אני לא רואה אותה "זורמת" עם ההחפצה הזו...

אני מסכימה

ועדיין זה נראה לי מוזר "לקנוס" את הבחור בגלל שהוא לא היה בסדר בדבר זה או אחר. לדעתי, ברירת המחדל היא לשלם על מה שאכלת (או חצי-חצי), וזה נכון על אחת כמה וכמה אם זה דייט ראשון ואחרון.

Berethor

New member
מבין תסיבה לנקמנות שלך

אבל עדיין יוצא לא יפה, הוא משלם ולא מקבל כלום בתמורה..

טום גיא

New member
משלם ולא מקבל כלום בתמורה?????

אוקיי, אם עד עכשיו לא הבנתי אז עכשיו אני מבין למה הגישה הזו מרגיזה.
בחורה שיוצאת לדייט היא לא זונה, והיא לא מוכרת את הגוף שלה תמורת קפוצ'ינו או כוס יין.
מי שחושב שמגיע לו לקבל "תמורה" מינית עבור תשלום על ארוחה באמת לא ראוי לשום כבוד.

(לא שאני מצליח להבין למה שמישהו ירצה איזושהי "תמורה" עם בחורה שלא מעוניינת בזה אלא רק כי היא מרגישה חייבת בגלל שהוא קנה לה משהו. לבחור כזה אולי באמת כדאי ללכת לזונה, שם ה"תמורה" מובטחת, וכנראה שבטווח הארוך זה גם יצא לו יותר זול).

Berethor

New member
ברור שזה גישה מרגיזה

אבל זה הסיבה שלא צריך לשתף איתה פעולה לא מהצד הגברי ולא מהצד הנשי. אם כל אחד משלם על עצמו זה הפתרון הכי טוב פה. הדבר הזה הוא גם באשמת הגברים שחושבים שאם הם שלמו על אישה הם קנו אותה או היא חייבת להם(בדרך כלל משהו מיני), אבל גם באשמת הנשים שחושבות שחייבים לשלם עליהן, ולמעשה מתנהגות בצורה זנותית. לא רק זה חלקן אשכרה יתנשקו עם גבר שהן לא באמת רוצות או ישכבו איתי רק כי הן מרגישות חייבות לו כי הוא שילם עליהן, כן יש גם מקרים כאלה. אני באופן אישי מעדיף שכסף בכלל לא יהיה מעורב בנושאים רומנטיים ומיניים, כי משם ועד לסוג של זנות הדרך לא ארוכה. אנשים צריכים להיות זה עם זה בלי קשר לכסף אלא כי באמת רוצים אחד תשני, ככה אני מאמין.

iba90

New member
זאת בהחלט נקודה למחשבה...

אני רק רוצה לציין לפני שאתם קוראים לי פה בשמות "עדתיים" שעד היום כולל הדייט של יום שישי...תמיד שילמתי בדייטים. אבל אני לא מבין באמת מאיפה הגיעה ה"נורמה" הזאת שגבר צריך לשלם על מישהי בדייט ראשון...עם כל הכבוד והרצון הטוב להראות "לארג'יות"...האישה היא לא חלק מהדייט? נכון שבסוף הערב אני לא אקח את החשבון ואני אומר לה "לך יצא 29.30 ש"ח ולי יצא 59.40 ש"ח....אבל ככלל אני חושב שבמצב כלכלי כמו של היום מין הראוי שתהיה סוג של מודעות למצב...דייטים ועוד דייטים שחלקם אולי לא נמשכים...הופכים להיות הוצאה לא קטנה עם הזמן. אני בעד שיוויון לפחות בהתחלה.

אני חושב שפעם היה לנו דיון על הנושא הזה בפורום או שזה היה בצ'אט...אני לא בדיוק זוכר...

טום גיא

New member
זה משהו שקורה גם מחוץ לעולם הדייטים

גם כשאני יוצא עם חברים, לפעמים אני מתעקש לשלם, או שחבר מתעקש לשלם.
אני מרגיש שאם נהניתי מחברתו של מישהו, או בכלל מהערב, אני נהנה גם לשלם.
ואם האדם השני מרגיש אותו דבר, אז לפעמים שנינו מתעקשים לשלם, ואין בזה שום אלמנט של נימוס או מחויבות להציע - שנינו באמת רוצים לשלם.
לפעמים אני מרגיש שאני צריך לוותר על הסיפוק שאני מרגיש מעצם התשלום בשביל שהאדם השני יוכל לקבל אותו.

אם לא נהנתי מהפגישה, אני לא ארגיש שאני אשמח לשלם על הארוחה\שתיה של מישהו אחר.
במקרה כזה אם בחורה תרצה שאני אשלם עליה אני גם יכול להתרגז, כי אני מרגיש שזה לא היה הוגן לצפות מראש שאני אשלם.
(באופן דומה לזה שאם נהנתי אני שמח לתת טיפ נדיב, ואם לא נהנתי אני יכול גם להתקמצן על הטיפ).

התחושה הזו של להיות חייב (בטח שלא תמורה פיזית) נראית לי כמו איזה ניתוח מיותר בדיעבד.
אני מאמין שלאורך זמן גם אני וגם החברים שלי בסופו של דברים משלמים סכומים דומים במצטבר ומרוצים מהתמורה שקיבלנו עבורם.
אם אני משלם על בחורה אני לא מצפה לשום תמורה או החזר חוב בפגישה אחרת.

למעלה