על דייטים וכסף

avi1283

New member
באופן אישי

לא משנה לי כך או אחרת, שכל אחד ישלם על עצמו זה מצוין.
אך לרוב גברים משתכרים יותר, וגם יוצאים עם נשים שיותר צעירות מהם (שגם משפיע על המצב הכספי) כך שאם השני הצדדים רוצים לא רואה בעיה בזה שהצד שכרגע יכול להרשות לעצמו יותר ישלם יותר, כל עוד הוא לא מצפה למשהו בתמורה.

מה שכן בעייתי זה הדינמקה של להתעקש לשלם אחרי שמישהי אמרה שהיא רוצה לשלם על עצמה. ולא מדבר על להציע שוב לשלם כי נראה לך שהיא הציעה בחצי פה סתם מתוך נימוס מקובל,
אלא על ממש להתעקש אחרי שהיא הבהירה שהיא מעונינת לשלם על עצמה, אז זה ממש בעייתי, ומראה שהוא לא מכבד את הרצון של הצד השני.

כך שבעיני עדיף למי שרוצה לשלם על עצמה, דווקא אולי לנהוג ההפך ממה שכתבת, אם זה מישהו שהיא מעונינת בו להמשך, אז זה ממש חשוב שהוא יכבד את הרצון שלה, וזה מצביע על בעייתיות גדולה אם הוא מאוד מתעקש.
לעומת זאת אם היא לא מעונינת בו והוא מאוד מתעקש, אז שישלם, בעיה שלו שהוא לא יודע לכבד את הרצון של הצד השני וגם ככה היא לא תצטרך לראות אותו יותר.
אבל בכל מקרה, הגבר כאן הוא זה שצריך להתנהג כמו שצריך, ולא להתעקש יותר מדי.

dori78

New member
תודה על התגובה המפורטת

עם הטיעון הראשון שלך אני חצי מסכימה.
אם מדובר בגבר בשנות ה-30 לחייו, בעל עבודה מסודרת ומשכורת מכובדת, ניחא.
בעיקר אם הוא יוצא עם סטודנטית בת 24, שנאבקת על תשלומי שכר דירה.
אבל כשמדובר בשני סטודנטים, שעובדים במשרה חלקית כלשהי ומשתכרים סכום דומה - אני באמת לא מבינה למה הגבר הוא זה שצריך לשלם. אני כן יכולה להגיד, שיצא לי להכיר לא מעט גברים שתלו את הגבריות שלהם ביכולת לשלם, שלא לדבר על מצבים שנכנסו למשיכת יתר בבנק, כדי ליצור אשליה של אדם שחי אורח חיים מסוים, הרבה מעבר למה שהם באמת מסוגלים.

בנוגע לנקודה השניה שהעלית - אני לגמרי מסכימה.
אם מישהו לא מכבד את העובדה שאני מעוניינת לשלם על עצמי, מתעקש פעם שניה ושלישית - זאת כבר בעיה שלו אם אני לא רוצה לראות אותו יותר אח"כ. כבר יצא לי לשמוע על גברים שניסו "לקנות את דרכם" בחזרה אל לב הבחורה בעזרת התשלום, אחרי שהרגישו שהדייט לא היה הכי מוצלח...

avi1283

New member
מסכים

המוסכמה הזאת שהגבר צריך לשלם היא טיפשית, וצריכה לעבור מהעולם.
רק רציתי להגיד עם ההנחה הזאת, שאם זוג מחליט כן לקיים את המוסכמה כי כרגע הגבר יכול להרשות לעצמו יותר אז לא רואה כאן משהו שלילי, כל עוד הם מבינים שזה לא אומר כלום מעבר לזה.

אבל אכן זה בעייתי גם לגברים וגם לנשים שיש איזשהי נורמה טיפשית בעניין הזה.

Nurikabe

New member

Berethor

New member
מסכים עם זה

אם אחד הצדדים עם הרבה יותר כסף והוא רוצה לשלם על שניהם זה הגיוני אבל אם שניהם משתכרים פחות או יותר אותו דבר או אפילו הגבר פחות, זה לא הוגן ושוביניסטי לחשוב שהוא צריך לשלם על שניהם. נ"ב אם כבר מדברים על הבדלים בשכר, זה אמור לפעול לשני הכיוונים, כי יש גם נשים שמשתכרות יותר מגבר, גם אם זה פחות נפוץ.

Nurikabe

New member
יפה שהגברים שאת יוצאת איתם

שואלים אם את רוצה לשלם. כי יש כאלו שמשלמים עלייך גם אם ביקשת שלא.

לצערי יש נשים שמציעות רק מתוך משחק נימוס

ולא מתוך כוונה אמיתית

אבל אני בד"כ לא מתעקש

חייב להגיב

כי הכינוי שלי מופיע בהודעה, לא כי יש לי משהו מועיל להגיד

רק רוצה לציין שלמרות שאם בחורה משלמת על עצמה, זה מוריד את כמות ההוצאות ומאפשר לצאת ליותר דייטים - זה עדיין לא חינם (אני מזמין, ודלק גם לעיתים יקר יותר מהאוכל), ולכן עדיין אני אברור יותר מאשר הבחורה הממוצעת.. אלו החיים

dori78

New member
יפה שהזכרת דלק

באופן טבעי אתה מניח, שאתה תהיה זה שמגיע עם רכב ואוסף אותה ולא להיפך.
מעניין. אני בד"כ מעדיפה להגיע לבד, בעיקר בהתחלה.
אני לא צריכה שאנשים ידעו מיד איפה אני גרה, בעיקר אם הכרתי אותם באינטרנט ואני לא באמת יודעת מי הם.
מצד שני - נורא נוח לי לדבר, כי אני כם קטנוע ולא מוטרדת מענייני חניה.
ואם כבר, אני פחות מוטרדת גם מהדלק, כי הקטנוע שלי עושה 27 ק"מ לליטר.

הנחה שמבוססת על ניסיון

גם אם הבחורה לא רצתה שאאסוף אותה מהבית כי עדיין לא מכירים, עדיין מקום המפגש בד"כ קרוב אליה

Berethor

New member
אז תבוא בתחבורה ציבורית

רכב זה דבר יקר בכל מקרה אין מה לעשות..

כי אין דבר סקסי יותר מלאסוף בחורה באוטובוס

ומונית כבר יקר יותר מאוטו
חוץ מזה שלהרבה מקומות אין תחבורה ציבורית סבירה בלילה

Berethor

New member
הכי סקסי בעולם

אגב הכוונה לא הייתה ללאסוף אלא להפגש במקום מסויים. אבל בהחלט יש בעיות עם תחבורה בלילה.

ממתי צריך "לאסוף" בדייט ראשון??

בדייט האחרון שלי נפגשתי עם בחור בבית קפה. שנינו הגענו ברגל כי לשנינו לא היה רכב.
בדייט הקודם (בחור אחר) נפגשנו באיזה מקום. שנינו הגענו ברגל כי זה היה יום כיפור
.
לפני זה, יצאתי עם מישהו כמה שבועות. בדייט הראשון הגעתי במונית.

בשום דייט אני לא רוצה שגבר שאני לא מכירה יגיע מיד לבית שלי. מה זה השטויות האלה?

אני לא מדבר על דייטים מהאינטרנט

עד לא מזמן היו מכירים טיפה לפני שיוצאים..

וכמו שציינתי קודם, גם אם לא אוספים

לרוב קובעים מקום שקרוב לבחורה במידה ואין לה אוטו
מדובר במיוחד על צעירות...

אז תעבור לרווקות זקנות עם דרישות נמוכות

וברצינות, תעשה מה שבא לך עם מי שבא לך, אבל אל תבוא בטענות ל"מה שמקובל", כי אתה יכול לקבוע את החיים שלך בדרך שלך.

בשום מקום כאן לא התלוננתי

ככה את מפרשת את הדברים..

רק תיארתי את המציאות, לא משנה מה - הגבר ישלם יותר, לפעמים הרבה יותר ולפעמים קצת יותר, ולכן השיקול הכלכלי לעולם לא יעלם כשמכירים כמה בנות במקביל. אבל שזו תהיה הבעיה שלי..

למעלה