על השנאה של ישראלים לאירופה

ne ro

New member
על השנאה של ישראלים לאירופה

ובכן, קראתי מזמן מאמר האומר כי המשותף לישראל ולארה"ב היא השנאה של מערב אירופה. אפתח בכמה אמירות: 1. האיחוד האירופי הוא אנטי ישראלי ואנטי אמריקני ופרו ערבי ופרו פלסטיני. 2. צרפת-גרמניה-בלגיה-אוסטריה-יוון- רוסיה חברו ב-2003 לרוסיה, סין וברזיל בהתנגדות למדיניות של בוטש ולמלחמה בעיראק. הן מדינות מאוד מאוד מאוד אנטי ישראליות- מאוד פרו ערביות ומאוד פרו פלסטיניות. 3. המלחין היווני תיאודורקיס אמר כי הוא חושב שאין אנטישמיות באירופה כיום וכי יש התנגדות למדיניות של שרון ובוש. זה נובע מכמה סיבות: 1. חוגי שמאל רדיקלי אנטי-גלובליזציה שמשווים את ישראל לנאצים. 2. השמאל האירופי ( סוציאליסט) שמתנגד בחריפות למלחמה בעיראק הוא פרו-פלסטיני ופוסט קולוניאלי. 3. השמאל הרדיקלי באירופה. ומהגרים ממדינות ערב באירופה. בת-יאור כתבה שבמשך השנים האחרונות אירופה ניהלה מדיניות אנטי-ישראלית ואנטי-אמריקנית ופרו-ערבית . אם כך, ישנו קשר למהגריםך המוסלמים שמג ויעים לאירופה. לפי דעתי זה לא נכון כי: 1.השמאל הצרפתי למשל הוא פרו-מוסלמי גם בזירה המקומית. זאת אומרת, הוא לא רק פרו-פלסטיני כמו השמאל האירופי אלא גם בעד מהגרים מוסלמים בצרפת. 2. הוא מאוד פרו ערבי. 3. הוא התנגד לבוש ולמלחמה בעיראק ( כמו זאפאטרו). אינני חושב שהאירופים שונאים את ישראל ואת ארה"ב. אני חושב שהצרפתי הממוצע מתנגד אמנם לבוש ולמלחמה בעיראק וגם למדיניות של שרון ומכך מתנגד למדיניות שרון-בוש. רגשות אנטי-אמריקניים קיימים בכל מדינה כלשהי במערב אירופה. אמליץ לכם לקרוא את הספר של ההיסטוריון הצרפתי Jean-François REVEL על אנטי-אמריקניות בעולם. למרות שיש באירופה גם ימין שמרני ידיד שלך בוש ( כמו בארוסו הפורטוגזי נשיא הנציבות האירופית בבריסל) או כמו אנגלה מרקל הגרמנייה, יש לופחות השפעה במדינטותיו. עוד אמירה היא כי הצרפתים ושאר האירופאים מוציאים את תיסכולם על ארה"ב באמצעות ישראל. אמירה זו שגוייה כי: 1. השמאל הקיצוני במערב אירופה מאשיםאת ישראל בשורש הבעיה בין האיסלם למערב. ע"ע תנועת הירוקים וקן ליווינגסטון ראש עיריית לונדון שטוען כי הכיבוש והדיכוי והטרור של ישראל מול הפלסטינים אשם בטרור באירופה ובעולם. 2. מכך נובע ש: פיגועי 11 בספטמבר נוצרו מעצם התמיכה של ארה"ב בישראל. 3. השנאה באירופה היא לא לישראל כי אם לבוש ושרון. יש רצון בצרפת ובגרמניה שישראל תיצא מפלסטין וארה"ב מעיראק. אם כבר, רק השמאל הקיצוני מלא בשנאה לישראל וארה"ב. אשמח לתגובות.

ne ro

New member
המשך

לעולם הערבי יש שנאה ועויינות למדינת ישראל בגלל הכיבוש הישראלי ולארה"ב בגלל תמיכתה בישראל. לפלסטינים יש כעס על ארה"ב לא בגלל האיסלם הפונדמנטליסטי ובגלל אירן אלא בגלל משהו אחר. בת יאור טוענת כי אירופה מלאה אף היא בשנאה ועויינות לארה"ב. אבל באירופה אין שנאה לישראל. חוץ מהסקר מנובמבר 2003 שהראה כי מרבית תושבי הולנד, צרפת, גרמניה, לוקסמבורג, אוסטריה ודנמרק רואים בישראל כמסוכנת לשלום העולם. זאת אומרת- אירופה לא רק שלא תומכת בישראל אלא אף עויינת אותה, עוכרת אותה, מבקרת אותה, תומכת בפלסטינים ורואה בישראל שורש הבעיה בין האיסלם למערב וסכנה ברורה לשלום העולם !!

ne ro

New member
ביטוי לכך ניתן בהפגנות

ברחבי צרפת שהן אנטי אמריקניות ונגד בוש ושרון . ההפגנה היא נגד ארה"ב ונגד בושד ותמיכתו בשרון מלווה בקריאות "חופש לפלסטינים". או בהפגנות דמוניזציה של חוגי שמאל רדיקלי ואנט-ציונות ואנטי גלובליזציה שנראה דגל ישראל כצלב קרס ודגל ארה"ב.

הגיע זמן לנפץ מיתוס

העוינות הערבית לישראל היא לא בשורשה מהכיבוש הישראלי, אין דבר שיותר מדגיש זאת מאשר המלחמה העכשיוית שפרצה בצפון המדינה. העוינות הזו שורשה בכך שמהמיין סטרים בעולם הערבי מסרב להכיר בישראל כמדינה ריבונית ולגיטימית- מבחינת אותו מיין סטרים אין ליהודים מה לחפש במזרח-התיכון ואין הם שונים מהצלבנים הנוצרים שהגיעו במסעות הצלב. העובדה שהדת היא דרך החיים המרכזית בעולם הערבי מוסיפה לתבערה באלמנטים גזעניים שקובעת שאסור שאדמה מוסלמית תהיה מוחזקת בידי מי שאינו מוסלמי. מעטים הם אלה שהעיזו לקבל את ישראל כעובדה קיימת במזרח-התיכון כמו סעדאת וחוסיין, וגם הם הותקפו לרוב בידי קנאים דתיים. ישראל רק הוסיפה חאט בכך שבתום הכיבוש של שיטחי 67' הסכימה ליישב את אותם שטחים בהתנחליות ויצרה את תבניתו המוכרת של הכיבוש הידוע כה לרעה בידי ישראל, אבל את העובדה הזו ממעיטים מאוד באירופה מלהתייחס אליה ותוקפים את ישראל כאילו כיבוש שיטחי 67' הוא המקור לכל הצרות והמלחמות במזרח התיכון.

ne ro

New member
לא יודע לגבי העולם הערבי אבל..

אני יודע לגבי פלסטין. והרבה פלסטינים שוחחתי איתם אמרו לי שליראל יש זכות קיום במזרח התיכון כמו כל מדינה אחרת, אך שעלייה לסיים את הכיבוש מיד. הפלסטינים מאמינים שיראל לא רוצה בשלום.

יש מילים ויש מעשים

מה עוזר לי שרוב עזה אומרת שלישראל יש זכות קיום כשאפילו הממשל המקומי לא עושה פשוט כלום כדי לעצור התקפות והתארגנות של טרוריסטים וקיצוניים לתקיפות כנגד ישראל? אתה חושב שאם נצא משטחי 67' לגמרי אז פתאום - הופס- יפסיקו תקיפות הקסאמים, אירגוני הטרור יפרזו את נשקם, יהיה שלום וסבבה... אנחנו היום רואים איך בלבנון הם איפשרו לחיזבאללה לההפך לצבא פרטי בתוך מדינה ריבונית אחרי ש'מימש' את יעודו וגרם ליציאה ישראלית מלבנון. הפלסטינים רובם ככולם אולי מאמינים שיש לישראל זכות קיום, אבל תשאל אותם האם לישראל יש זכות קיום בתור מדינה יהודית עם חוק השבות? או יותר פשוט- האם הם מוכנים לוותר על זכות השיבה משום שזה ימית סופית את הבית הלאומי היהודי? ותשאל אותם גם אם ישראל כביכול לא רוצה שלום אז למה ישראל הלכה בכלל לחתום על הסכמי אוסלו? אם יתחילו לספר לך על תיאוריות קונספריציה וכל מיני סיפורים כאלה ואחרים- אל תתפלא, זה מאוד נהוג בחברה שלא לוקחים בה אחריות.

ne ro

New member
וחוץ צזה רק האיסלם הפונדמנטליסטי

מסרב להכיר במדינת ישראל כעובדה גמורה במזרח התיכון, זאת עובדה שלירדן ומצרים יש הסכם שלום עם ישראל. זה לא אומר שבירדן אין שונאי ישראל, ההפך רוב תושבי ירדן הם פלסטינים שברחו מאז הנכבה, וגם במצרים יש קיצונים..

מה אתה יודע

גם חלק ניכר מתושבי ישראל הם פליטים מתקופת הנכבה, רק שהם היו יהודים יוצאי מדינות ערב שהגיעו והצליחו להיקלט בישראל, עד כמה שהמדינה הערימה עליהם קשיים, היום הם חלק בלתי נפרד ממנה... חוץ מזה, כשתקרא את סיפרי הלימוד במצרים וירדן תבין שרק השלטון שם הוא זה שקיבל את הנוכחות הישראלית כעובדה גמורה, קומוניסטים אפילו יטענו שהם משתפי פעולה של ישראל, כאשר תקרא ספרי לימוד של מערכת החינוך המצרית והירדנית, או תראה את הטלויזיה הציבורית, או תשמע מה מטיפים במסגדים על ישראל אתה תבין שבעיני המיצרי והירדני הממוצע ישראל היא לא יותר מאשר יישות מערבית פולשת סטייל הצלבנים שהנוכחות שלה, לפחות כבית לאומי ליהודים, היא זמנית בלבד. כר פורה ונוח לפונדומנטאליסטים להטיף את מסר השינאה שלהם כנגד ישראל וכנגד המערב כולו.

ne ro

New member
מכך נובע

שישראלים שונאים את אירופה ותומכים בארה"ב שתומכת בישראל ואוהדים של בוש תומך שרון ומאחלים לפיגועי טרור בבירות מדינות מערב אירופה. במיוחד בגלל קן ליווינגסטון והשמאל הקיצוני האירופי שרואה בישראל שורש הבעיה בין האיסלם הרדיקלי למערב. אני חושב שארה"ב היא שורש הבעיה בין האיסלם למערב כי החליטה לסכסך בין האיסלם המתון בעיראק לבין המערב. עכשיו עיראק הפכה למדינה מוסלמית קיצונית כמו אירן.

ne ro

New member
כך חושב הצרפתי הממוצע

שארה"ב היא שורש הבעיה בין האיסלם למערב. כי עיראק הייתה ידידה מאוד גדולה של צרפת ועכשיו היא נהייתה מדינה מוסלמית קיצונית. יש גם שחושבים שישראל שורש הבעיה בין האיסלם למערב. אבל עובדה שיש הרבה מוסלמים בצרפת שמרגישים צרפתים. כמובן שיש הבדל בין הגירה של מישהו ממדינת עולם שלישי למערב. הפיגור התרבותי של העולם הערבי ( אם נדבר במושגים לא PC ) לא התחיל היום. אבל אני חושב שדווקא צרפת מנסה לגשר בין האיסלם המתון למערב באמצעות מדיניות פרו ערבית מסורתית וכל הכבוד לה על כך.

ne ro

New member
למשל

רוב הצרפתים מצביעי הימין ותומכי שיראק חושבים כמו שכתבתי. שהקולוניאליזם הצרפתי הגיע כדי לייבא "תרבות" לעולם הערבי. ולכן שיראק הוא פרו-ערבי ופרו-פלסטיני ואנטי אמריקני- ואנט-ישראלי. כך שזו דרך יותר הגיונית מהשמאל הצרפתי שאומר " מה פתאום?! במדינה שלנו צריכה להיות רב-תרבותיות. אנחנו צריכים להיות פוסטקולוניאליסטים. צריך לשנות את מערכת החינוך במדינה שלנו כדי שיספרו רק על כמה פשעים עשינו באלג'יריה." כך שזה די מורכב.

ne ro

New member
ואת כל הדברים האלה אני לא ממציא

קראתי עשרות ראיונות ומאמרים עם אינטלקטואלים בצרפת בערוץ TF1 וזה מה שהם חשבו. מהימין- שארה"ב היא שורש הבעיה בין האיסלם למערב בגלל המדיניות של בוש והמלחמה בעיראק שנועדה לסכסך בין האיסלם המתון למערב. כי סדאם היה ידיד מאוד גדול של צרפת מהשמאל- בדרך כלל פוסט קולוניאליסטים. מהשמאל הרדיקלי-אמרו שישראל אשמה.

מעטים מאוד הם האירופאים

שבאמת שונאים ומתעבים את ישראל, גם רוב אותם אלו שמתעבים את ישראל הם ברובם מהגרי מדינות האיסלאם שלוקחים איתם את השינאה השגורה ברחבי העולם הערבי ל'יישות הציונית'. יש חוסר אמפטיה ברורה מצד האירופאים כלפי הקשר ההדוק שבין הממשל האמריקאי לזה הישראלי, מכאן שכל תגובות כלפי הממשל הישראלי מיוחסות באותה נימה גם כנגד הממשל האמריקאי, מכאן נוצר הקונטקסט 'שרון-בוש'... אבל מצד שני אנו רואים מאין קוטביות מוזרה בחברה האירופאית- ככל שהמפלגה יותר ימנית ולאומנית היא יותר תומכת בישראל בתור חזית המאבק המערבי כנגד האיסלאם, אבל מתנגדת לכל פעילות יהודית בארצם... ומנגד ככל שהמפלגה יותר שמאלנית היא מחבקת חיבוק דוב את היהודים בארצם, אבל מתנגד נחרצות לכל מה שישראל מבוססת עליו כמדינת לאום. לתמונה נכנסים גם המהגרים המוסלמים שברובם מצדדים בעמדה השמאלנית קיצונית נגד ישראל, אך בד בבד גם מתקרבים לעמדות האנטישמיות המאפיינות את הימין הקיצוני. הטענה האירופאית שכביכול ישראל והכיבוש שלה הם המקור לכל צרות העולם ולטרור העולמי היא ביסודה אנטישמית המבוססת על פרוטוקול זיקני-ציון... עובדה לכך היא שטרור היה קיים עוד לפני 67' ושמדינות רבות בעולם מבצעות כיבוש אכזרי בהרבה מהכיבוש הישראלי מבלי לזכות בטרור רבתי. הטענה הזו נולדה וטופחה בקרב האינטלקטואלים של השמאל הקיצוני במטרה להעלים עין מהמאבק השורר בין המערב למדינות האיסלאם, מאבק טרור שהעושר והצביעות האירופאית אחראים לו הרבה יותר מהכיבוש בשטחי 67.

ne ro

New member
אני לא חושב שאתה צודק

קודם כל מזה "חברה אירופאית"? דבר שני- אני באמת מאמין שארה"ב היא שורש הבעיה בין האיסלם למערב.

למה לא? תפרט.

"חברה אירופאית" מתייחס למיין-סטרים החברתי, לחברה בצורה היא מתגבשת ולא לאידיבידואל היוצא מן הכלל. להגיד 'אירופאים' יהיה מכליל וכוללני, לכן כשבאים לציין משהו שמתייחס למיין-סטרים ולמה שמקובל אז מציינים זאת כלפי החברה ולא כלפי האינדיבידואלים. למשל- "הישראלים תומכים בבניית גדר ההפרדה" יהיה דבר מכליל וכוללני להגיד על כלל הישראלים, אבל זה ידוע שהמיין-סטרים דווקא כן רוצה ותומך בבניית גדר ההפרדה ולכן נכון לומר "החברה הישראלית תומכת בבניית גדר ההפרדה." ארצות-הברית היא אולי הגורם המערבי שנמצא הכי בעימות עם העולם הערבי אבל ארצות-הברית היא רק חלק מהעימות הזה כשם שיראל היא רק חלק מאותו עימות. האירופאים נוהגים(או לפחות נהגו) לחשוב ש'רחוק מהעין רחוק מהלב' מהרגע שתם שלטונם במדינות ערב הם למעשה פתרו וגישרו את הפער בינם לבין העולם הערבי, אבל בפועל הם מוצאים את עצמם פעם אחר פעם מול אותה חזית קנאית שבאה ותוקפת אותם על אדמתם מבלי שהם מסכימים להבין במה הם חטאו. חמש שנים לפני ה11 בספטמבר נחטף מטוס אייר פראנס בידי קבוצת קנאים אלג'יראים שהטיסו את המאטוס למרסיי וביקשו לתדלק במטרה לטוס לפריס ומשם לנהל משא ומתן, על המטוס הסתערו במארסיי יחידת ימ"מ צרפתית שחיסלה את החוטפים ושיחררה את החטופים. אלא שזמן מה אחר-כך נחשף בחקירת מודיעין שכוונת החוטפים היתה לרסק את המטוס בלב פריס ללא שום כוונה למשא ומתן. להגיד "כן, אבל אלה היו קיצוניים." יהיה מגוחך, כי למעשה את כל המערכה כנגד המערב מנהלים קיצוניים מוסלמים ואירגוני טרור פונדומנטאליסטיים שיצאו מקרב העולם הערבי. אני לא תומך בבוש ובמדיניות ה'אור מול החושך' המטומטמת הוא מנסה לנהל, אבל אני לא הולך להיות נאיבי שכשיורקים לי בפנים אני אגיד שזה גשם.

ne ro

New member
וזה לא קשור למוסלמים

לפי דעתי אתה מאוד טועה. לפי מה אתה מבסס את דברייך? למה המוסלמים הצרפתים תומכים בימין הקיצוני? למוסלמים אין שום שנאה כלפי יהודים. כמובן שיש אנשים פרימיטיביים שחושבים שהישראלים רוצים להרוג את כל הערבים וכו'.. אבל הם אנשים ממש תמימים..

אל תספר לי שזה לא קשור

בין אם זה ממניעי אנטישמיות מסורתית או מודרנית, או סתם בגלל שאוהבים לקשר אותם לישראל, היהודים במערב אירופה מותקפים הרבה יותר מאשר אי-פעם ובעיקר על ידי מהגרים מוסלמים, יש לי משפחה שם ,דווקא חניכי האינטלקטואליה של השמאל מסורבון שמאוד עוקבים אחרי מה שמתרחש שם ברחוב הצרפתי ומספרים לי כיצד ישנם התקפות חוזרות ונשנות של אנשים עם חזות יהודית בידי בני מהגרים מוסלמים(לא בהכרח ערבים, לפעמים אפילו מוסלמים שחורים), הם עוקבים אחרי הדרשות וההסטות במסגדים של פריס ושטרסבורג, אחרי הגטאות החברתיים בפרברי פריס מוצפי השינאה... כן, זה נכון שזה עניין פנימי צרפתי, אבל עובדה שהם חשים מאויימים, וזה מאוד מציק להם שבתוך אותם גטאות חברתיים בפרברים יש תנועה מאוד חזקה של מהגרים מוסלמים הרוצים את דמם, לא פחות. ואם תעקוב קצת יותר בהבחנה אחרי כל אותם אנשים חשוכים שמנהיגים את ההסתה ושנאה אתה תמצא גם רופאים, פרופסורים, אקדמאים ועוד הרבה אנשים שהם לא כאלה 'פרמיטיביים' שמתעסקים בשנאה הזו באובססיביות יתרה.

למעלה