על השנאה של ישראלים לאירופה

תתמקד יותר בעובדות

פגשת איטלקים ברכבת שאמרו שלישראל אין זכות קיום... על כמה מהאיטלקים זה משקף? כן, בטוח שיש תנועות ראדיקאליות איטלקיות שמתנגדות בכלל לזכות הקיום של ישראל וכו' וכו', אבל בפרופורציה למגדר האוכלוסיה שלהן הן אכן שוליות ולא מקובלות. מנגד אני יכול להעיד לך אישית שיותר משלושת רבעי ההתקפות האנטישמיות והאנטי-ישראליות בצרפת בוצעו על ידי בני מהגרים מאשר על ידי מה שקרוי 'אנטישמיים קלאסיים', וזה תואם ישירות את מסת ההסתה העצומה שנשמעת בקרב מרכזי האוכלוסיה האלה. אתה חושב שסתם פרצו להן המהומות של הפרברים? כאילו 'אקט ספונטני של הבעת זעם ותסכול'? לך תלמד תלמידים ברואסי על השואה- הם ברובם או יכחישו אותה או שיתלוננו על כך שהיטלר לא סיים את העבודה עד הסוף. בתור העולם המערבי סיגלנו לעצמנו את המחשבה שפאשיזם ומגאלומאניות לעולם יתפתחו רק בקרבת מי שחזק, לעולם לא בקרב מי שחלש או מיעוט, לכן תמיד שללנו אפשרות שגרמניה הנאצית הבאה תתפתח מחוץ לעולם המערבי, אבל הפלא ופלא, כדאי להתחיל להסתכל על התמונה הרחבה יותר ולראות שפאשיזם הוא לא רק תכונה של האדם הלבן ושל המערב. מי שכיום מכחיש את השואה דינו שיחווה אותה שוב.

ne ro

New member
ועוד דבר..

אולי אין כל כך הרבה אירופאים שמתעבים את ישראל, אבל שמתעבים יהודים בטח שיש..

לפי המשוואה שהצגתי

ככל שהם נעשים יותר קיצוניים לשמאל -> מתעבים את ישראל. ככל שהם נעשים יותר קיצוניים לימין -> מתעבים את היהודים. זה מאין מפלט קצוות לאירופאי הממוצע המחפש לשחרר תסכולו ככה שגם לשמאל האירופאי תהיה דרך להפיל אשמה כנגד היהודים(במקרה הזה דרך הציונות). ובכל זאת, השוואת כמות האירופאים שנסחפים לקצוות האלה ביחסם לגודלם באוכלוסיה היא קטנה בהרבה מהקיצוניות הראדיקאלית(שמאל אירופאית או ימין ערבית) שמצליחים בני המהגרים המוסלמים לרכוש כנגד ישראל וכנגד יהודים באותו מטבע. באירופה בה חופש הביטוי הוא מאוד גדול ויש ריבוי תרבויות רב ביותר אתה יכול הכי טוב לראות איך הולך ומתפתח לו לא פחות מאשר פאשיזם ערבי. ובמקום גנות את הפאשיזם הזה ולצדד בטובת הצד הערבי המתון בוחרים בשמאל האירופאי דווקא להצדיק את הפאשיזם הזה ועל ידי כך להעמיד את המתונים שבעולם הערבי כמוקיונים עושי דבריה של ארצות-הברית. אני חושב שבמצב הקיים, אם הוא לא יקרוס קודם לכן, אנחנו נראה מדינה אחר מדינה בעולם הערבי שקורסת למשטר פונדומנטאליסטי פאשיסטי כמו איראן, אפגאניסטאן וסומליה... אם האיראנים גם ישיגו את האטום אז בכלל אנחנו צפויים לראות את התהליך מואץ.

ne ro

New member
ועדיין

האירופים יכולים "ללמד" את כל העולם- כיצד להיפטר ממי שהם אינם חפצים ביקרו.

Son Gocu

New member
צריך לזכור משהו

יותר מאשר האירופאים הם אנטישמים, הם יותר שונאי זרים!

ne ro

New member
אני לא יודע..

אני חושב שבקרב עמים צפון אירופים ( ממוצא גרמני) יותר מעריכים "תרבות גבוהה". מצד שני- נראה לי שבקרב עמים צפון אירופים יש גם הרבה יותר קסנופוביה ושנאה לשונה מאשר בקרב עמים לטיניים באירופה או קלטים.

ne ro

New member
זה מזכיר לי משהו מאוד משעשע ששמעתי

פעם..

נו מה חידשו לך?

בעזה זה היה שונה? אמרו 'תצאו משם ,מהרגע שתצאו לא יהיו לנו שום תלונות כלפיכם וכו' וכו'...' ויצאנו ו? הכל חזר לקדמותו ואפילו יותר גרוע- אחרי כמה שבועות של כביכול תמיכה בישראל האירופאים מיהרו לבכות על הסבל הפלסטיני ועל ה'אסון ההומניטארי' וכו' וכו'... עכשיו גם דורשים מאיתנו הבלגה אינסופית וותרנות בלתי מתפשרת. כל זה בא אחרי 6 שנים של דמוניזציה מוחלטת של ישראל, מי שהיתה פעם המדינה הקטנה והחביבה שנאבקת לשרוד במזרח-התיכון הפכה למפצלת קולוניאליסטית-אימפריאליסטית פולשנית שבאה לשלול מהפלסטינים את אדמתם ולגיטימיות קיומה של מדינה כזו כבר מוטל בספק.

ne ro

New member
ולי עצמי

יש שנאה מאוד מאוד עמוקה למדינת ישראל ולמהיגיה וגם לתושביה. אבל זה גם רחוק מלהיות אנטישמיות.

Lilac Wine

New member
לתושביה

דייב יש לו שנאה כלפייך איזה דבר יפה זה שנאה, ועוד מאדם שרוצה שיהיה שלום.

למה בעצם?

את שינאת המנהיגים אני יכול להבין, אבל למה אתה שונא את המדינה ותושביה?

ne ro

New member
ושימו לב- טיפשים !!! שימו לב

שהתקווה הישראלית שאחרי כמה פיגועים טובים באירופה יבינו את עמדת ישראל ומלחמתה ונסיונה להשמיד את העם הפלסטיני, בהתמודדות עם ה"טרור"- לא עלו יפה. ראש עיריית לונדון האשים ישירות בטרור באירופה את ישראל ואת הכיבוש ואת מדיניותה והשמדתה את העם הפלסטיני וכך כל הבריטים עושים או לפחות רובם. וזה לא משנה כמה פיגועים יהיו- או כמה אנשים ייהרגו- ישראל תהיה אשמה בסופו של דבר. תמיד.

ne ro

New member
ומשיחות עם אנגלים

לאחר הפיגוע בלונדון ובמדריד הם באמת לא מבינים מה הקשר בין פיגוע בתל אביב לבין מדריד. וישראל אשמה. כרגיל.

ne ro

New member
ואני אישית יודע

שגם אחרי עשרות או מאות פיגועים בצרפת- ישראל תהיה אשמה בטרור בצרפת והצרפתים יאשימו את ישראל!

ne ro

New member
אבל אתם שוכחים משהו

רוב המרוקנים שחיים בצרפת כיום מרגישים צרפתים. בין היתר בגלל שהם דוברים צרפתית שותפת, מחזיקים בדרכון צרפתי וחיים בצרפת רוב חייהם. מכרים מוסלמים שלי שחיים בצרפת אפילו סיפרו לי שהם מרגישים גאים בכך שהצליחו להגר לצרפת ולשפר את רמת חייהם ותרבותם. כמובן שעבור הצרפתי הממוצע, יהודים צרפתים או מוסלמים צרפתים הם לא באמת צרפתים, לא משנה כמה הם מרגישים צרפתים, בדיוק כמו שעבור הגרמני הממוצע טורקים שהיגרו לגרמניה והתחתנו עם גרמניות לא באמת גרמנים, אבל זה נושא לדיון אחר...

למעלה