על טעם וריח

מרי לי

New member
על טעם וריח

נעשה נסיון למשהו כל אחד ירשום בכותרת כמה שמות של אמנים שהם..... לא לטעמו כלומר.... אין לכם מושג מה מיוחד בהם, ואיך אפשר להתחבר אליהם, ואולי יש לנו בפורום (אני מקווה) מישהו שכן מעריך את האמנים האלה ויוכל לתת לנו הכוונה לייחוד שלהם. הכוונה הפעם היא לאמנים בעלי שם עולמי ולא לישראלים (גם כי לא נלכלך על אמנים ישראלים...
וגם כי זו הכוונה שלי ב"מעין דיון" הזה).

SHEX

New member
התשובה המושלמת../images/Emo95.gif

S&M - ההופעה של מטאליקה עם תזמורת סמפונית. הופעה מדהימה. עוד אל פגשתי אדם ששמע את ההופעה הזו ולא נשאר בהלם ממנה. באמת משהו שגורם לאהוב את הלהקה הרבה יותר, בייחוד הפתיחה של ההופעה...

itoosh2

New member
אם תפגוש אותי אני אהיה הראשון...

כי שמעתי אותה... (די הרבה פעמים בגלל חבר שחרש לי אותה...) ואני עדיין לא אוהב ולא מתחבר...

pasiava

New member
חוץ ממטליקה אוהב את השלושה האחרים

למה? קשה להסביר במדויק מה אוהבים במוזיקה, פשוט אוהבים אותה. וזו המוזיקה שאני אוהב. מאוד אוהב רוק של האייטיז והניינטיז. מטאל קשוח אני לא אוהב, לכן אני לא מתחבר למטאליקה, אבל כל השאר לטעמי נמוכים יותר ברמה או שתיים במטאליות.

itoosh2

New member
גם אני מאוד אוהב את הרוק של האייטיז

והניינטיז... אבל אני לא חושב שנירוונה, גאנס אנד רוסס, ומטאליקה היו באמת מהצד האיכותי של התקופה הזאת בז'אנר... הן היו הצד המצליח... הצד שעיצב את המיינסטרים... אבל הם לא יצרו את הז'אנר שלהם, לא עיצבו אותו, כמעט ולא שמרו עליו ולפי דעתי גם כמעט ולא תרמו לו... אני יכול להבין שאנשים יאהבו אותם... כי גם כיום אנשים לא אוהבים בדיוק את מה שהוא איכות ואני מודה שבנירוונה ובגאנס ובמטאליקה יש הרבה יותר איכות ומקוריות ממה שיש היום במיינסטרים... אבל לקחת אותם בתור דגל של ז'אנר, בתור להקה משפיע, או בתור הלהקה הכי טובה של התקופה/ז'אנר הזה, זה ממש בולשיט... הם רק היו יותר טובים בלהשיג קהל... מי שרוצה לשמוע גראנג' ולהעיד את זה על עצמו שישמע סאונדגארדן, אליס אין צ'יינס, מד סיסונס, פרל ג'אם, סמאשינג פאמפקינס וכו'... ואולי גם בתור תוספת את נירוונה... אבל לשמוע נירוונה זה לא אומר ששמעת גראנג'... אלא חלק קטן מהתרבות... אותו הדבר לגבי גאנס והרוק הכבד (או יותר ספציפי, הרוק הכבד של האייטיז) מטאל אני בכלל לא אוהב אז אין לי אימרה... דווקא הכי פחות יש לי בעיה עם סקס פיסטולס בגלל שהם בחיים לא התיימרו להיות מוזיקאים או לעשות מוזיקה טובה ואיכותית... הם יצרו תרבות יותר ממוזיקה... סגנון יותר ממוזיקה... ותדמית יותר ממוזיקה... ובזה הם היו מוצלחים ואמיתיים מאוד...

מרי לי

New member
כל אלה שהזכרת אני אוהבת חוץ

מסמשינג פמקינס.... אבל הכוונה שלי בשרשור הייתה לא על אמנים שאתם לא מתים עליהם, אלא אלה שאתם לא מבינים בכלל

pasiava

New member
למעשה אני מסכים איתך

כבר כמה זמן שרציתי להקשיב לעוד להקות גראנג', אז קודם כל תודה על ההמלצה. חוץ מפרל ג'אם(ונירוונה) לא הכרתי את האחרות, אבל בכל זאת אני חושב שהלהקות האלה כן יכולות לשאת חלק גדול מהתקופה. אולי לא הכי טובות או הכי משפיעות, אבל כן של התקופה. אין מה לעשות, מוזיקה ותרבות הם דברים שתמיד הולכים יחד, אז חייבים להתייחס גם לזה. אם זה נירוונה(וגם גאנז) שהביאו לארה"ב אופנה שלמה של ג'ינסים קרועים ובגדים מוזנחים, או סקס פיסטולס שבזמנם עוררו פרוקורטיבה באנגליה והשפיעו על הנוער, למרות שאיתם יש לך הכי פחות בעיה, כי באמת הם לא התיימרו להית מוזיקאים(ואני חושב שסיד וישס כבאסיסט מעיד על זה).

pasiava

New member
למעשה אני מסכים איתך

כבר כמה זמן שרציתי להקשיב לעוד להקות גראנג', אז קודם כל תודה על ההמלצה. חוץ מפרל ג'אם(ונירוונה) לא הכרתי את האחרות, אבל בכל זאת אני חושב שהלהקות האלה כן יכולות לשאת חלק גדול מהתקופה. אולי לא הכי טובות או הכי משפיעות, אבל כן של התקופה. אין מה לעשות, מוזיקה ותרבות הם דברים שתמיד הולכים יחד, אז חייבים להתייחס גם לזה. אם זה נירוונה(וגם גאנז) שהביאו לארה"ב אופנה שלמה של ג'ינסים קרועים ובגדים מוזנחים, או סקס פיסטולס שבזמנם עוררו פרוקורטיבה באנגליה והשפיעו על הנוער, למרות שאיתם יש לך הכי פחות בעיה, כי באמת הם לא התיימרו להית מוזיקאים(ואני חושב שסיד וישס כבאסיסט מעיד על זה). anyway, אני רוצה להאזין לעוד גראנג' כי אני ממש אוהב את הסגנון, אז שוב תודה על ההמלצות, אבל עדיין אני חושב שבשבילי הלהקות הנ"ל יסומלו כחלק גדול מאוד מהתקופה.

itoosh2

New member
נירוונה הביאו את תרבות הגראנג'?

75% מהשירים של נירוונה לא נוגעים בגראנג'... קורט קוביין הוא יפיוף בלונדיני שנראה כאילו יצא משכונה עשירה בארה"ב והכל טוב לו בחיים (אמרתי שהוא נראה ככה... לא שהוא באמת ככה) מה שממש לא מראה של גראנג'... כריס קורנל (אגב, כדאי לשמוע גם סולואים שלו) והסולן של פרל ג'אם הם דמויות של גראנג' לגמרי... והם גם שמרו על שמו הטוב... לגבי גאנס, אומנם הם כן היו לפי הקריטריונים של רוק כבד... אבל הם לא אלה שהביאו את הבשורה... אפילו לא יותר מדי הגבירו אותה... הם פשוט היו בראש של מה שהיה באופנה, הם לא יצרו את האופנה... סקס פיסטולס הם מלכים בקטע הזה... אפילו שהם לא התחילו את זה... הם הובילו את זה והשרישו את זה בבריטניה בעיקר...

Xknight

New member
סקס פיסטולז לא ידעו בכלל לנגן

כמו שצריך....אבל הם הביאו את המהפכה מבחינת המראה וההתנהגות שלהם.

נירוונה הביאו

הגראנג' לתרבות. שאומרים גראנג' רוב האנשים בעולם חושבים על נירוונה. ואין בכלל על מה להתכווח על זה, למרות שבאמת רוב השירים זה לא באמת גראנג'.

למעלה