על לידה פעילה ואסרטיביות

valeta

New member
על לידה פעילה ואסרטיביות

הי לכולן! קראתי את "לידה פעילה" בזכות המלצותיכן הטובות ומאז חל שינוי דרמטי ביחסי לנושא הלידה. לפני מספר שבועות כתבתי לכן כאן כולי מבוהלת ומכווצת על פחדיי מהלידה, על תסריטי הזוועה שאני קוראת ועל תחושת חוסר האונים שעוטפת אותי. במהלך הקריאה בספר פתאום קלטתי שלידה איננה צריכה להיות חוויה משפילה וטראומטית, שיש לי (לנו) את הכוח והיכולת להפוך את הלידה לחוויה עצומה ופמיניסטית! ועכשיו להתייעצותי איתכן- למרות הכל אני עדיין אלד בבית חולים. בגלל החשש הקטן הזה ברקע שלא מרפה ממני והצורך "להיות קרובה לטיפול נמרץ יילודים". אז לא זה הנושא. יחד עם זאת, על גופתי המתה (תרתי משמע) שאתן למישהו לבצע בי חתך חיץ ואני לא מוכנה בשום פנים ואופן ללדת בשכיבה. אני שואפת ללידה טבעית ולמינימום התערבויות. השאלה היא האם אני יכולה באמת להתעקש כל כך? אני מתכוונת כרגע ללדת בתל השומר עם מיילדת פרטית. האם יכול להיות מצב שהיא תסרב לעזור לי ללדת בתנוחה שאיננה שכיבה על הגב? האם יכולים פשוט "להכריח" אותי לבצע חתך חיץ תוך השמעת איומים (גם אם אין בהם ממש) שמדובר בהכרח רפואי? בקיצור ברור לי שאסרטיביות זה המון (וזה לא חסר לי בדרך כלל) ועדיין-האם בבית חולים יכולים לסרב לתנוחות לידה שאינן על הגב? (משהו בסגנון-"אם ככה אז תלדי לבד ולנו אין אחריות"). ספרו לי קצת מנסיונכן. אני מרגישה שחתך חיץ ושכיבה פסיבית על הגב הן הפעלת אלימות לשמה כלפי, חוסר כבוד ובטח לא דאגה אמיתית לשלומי (כן למה לא, שאסבול אחר כך מנזקים שונים ומשונים לרצפת האגן). מה אתן אומרות? איך ממזערים נזקים?
 
שלום לך

דבר ראשון. את צריכה שיהיה לך מישהו אתך בבית חולים שידע טוב טוב מה את רוצה. כי כמה שאת אסרטיבית בלידה אין כוחות להלחם. את צריכה רק שיעזבו אותך לנפשך, שיתנו לך המון תמיכה נפשית ופיזית. את צריכה להיות כולך מרוכזת בעצמך ובתהליך, שלא יש אלו אותך שאלות מיותרות. את צריכה מישהו שיש לו את הידע כדי שהרופאים לא יוכלו להפחיד אותו במשפט כמו אם לא נחתוך אז... וחוץ מזה ל ה כ ל את יכולה לסרב. זהו גופך זהו ילדך. מה שהם יכולים לעשות זה לנסות להפחיד אותך. משפטים כמו "אם לא תתני לנו את התינוק שלך עכשיו לשעתיים לחממם אותו זה על אחריותך" נשמע מצחיק אבל זה מה שהם אומרים כאילו תינוק שנמצא בין עוד 40 תינוקות צורחים ישימו לב אם הפסיק לנשום. לגבי התנוחה ממולץ לבחור בתנוחה שהמיילדת יכולה לקבל. לא כל המיילדות יכולות לקבל לידה בכל התנוחות. רוב המיילדות יודעות לקבל לידה על הגב. אז אולי תנסי להיות על הצד במקרה שכזה. כי גם זו תנוחה שמאפשרת לתעלת הלידה להפתח כמו שצריך. לסקרום לזוז אחורה. מה שחשוב שאת באמת יכולה לסרב להכל. הם לא יכולים להכריח אותך לעשות דברים.
 

swann

New member
דווקא בגלל חוסר אסרטיביות

הרבה בוחרות ללדת בבית. הסביבה בבית החולים מלחיצה, ומספיק שהרופא יגיד משהו על חתך או על מצוקה או על זרוז והופ את מתמלאת באדרנלין והלידה כואבת ונתקעת. האם את לפני לידה ראשונה? מסכימה עם הלילית לגבי מלווה אסרטיבי ותומך שילחם בשבילך. לידה ראשונה יכולה להיות ארוכה ובתי חולים לא אוהבים לידות ארוכות, צריך לשים לב שהצוות לא נלחץ ומחליט לזרז כי עבר הרבה זמן... לידה זה לא בדיוק הזמן להלחם ולהיות אסרטיבית. אני גם קוראת את לידה פעילה בימים אלה, ומקריאה שם והרבה מקריאה פה ברור שהאינטראקציה עם צוות לא מוכר יכולה להפריע ללידה. את צריכה להיות מרוכזת בעצמך ובתהליך והתומכים בך - שידאגו שככה זה יהיה.
 

כרמית מ.

New member
תקראי סיפורי לידה

יש בפורומי ההריון השונים המון המון סיפורי לידה (וגם בספר ובאתר של נועה ברקת - מבטן ומלידה). תקראי ותראי את הדברים ממקור ראשון - על מה אפשר להתעקש, ומה עושים למרות שאת מבקשת, איפה יותר קשובים, ואיפה פחות - ועד כמה את תלויה במזל (או כפי שאני קוראת לזה - רולטת בי"ח). אה, וממליצה גם לקרוא קצת סיפורי לידות בית. רק שתהיה לך דוגמה, איך זה יכול להיות, ומה ההבדל.
 

valeta

New member
סיפורי הלידה שקראתי באמת חיזקו

אותי בכיוון של לידה כמה שיותר פעילה וללא אסרטיביות. בעלי יהיה איתי והוא מודע מאוד לצרכים שלי ואני מקווה שהוא באמת יוכל גם "לעמוד בפרץ" ולא להיכנע לאיומים ולהפחדות. למה מיילדות לא יודעות לעזור בתנוחות הלידה השונות? למה הן כל כך מחונכות ללידה בשכיבה על הגב? הרי "קבלת התינוק" שיוצא לאוויר העולם אינה משתנה בשל התנוחה, רק הזווית שבה הן נמצאות
 
לגבי המילדת - זה ענין של ניסיון

למיטב ידיעתי, בכל בתי החולים יש מיילדות שכן עברו הכשרה של לידה טבעית, ואת יכולה לבקש מילדת כזו. (בד"כ לא תהיה בעיה - כי אין נשים רבות שבאות עם בקשה מדויקת...)
 

אורניקי

New member
כמה תשובות (ושאלות)

האם מאפשרים לך בתה"ש להיפגש מראש עם המיילדת? אם כן, כדאי שתתאמי איתה ציפיות,שהיא תדע את מה שכתבת כאן. האם את מתאמנת באפי נו כדי למנוע חתך? חוץ מהסירוב שלך להיחתך, את צריכה גם לעשות משהו בנידון, כדי שזה לא יקרה. לא יאיימו עליך כדי לבצע חתך, אבל מדובר בשלב מאוד מתקדם של הלידה, והמיילדת יכולה פשוט לפעמים לחתוך בלי לדווח, או לחתוך ולדווח לך. לא מאמינה שמיילדת פרטית תעשה זאת, אבל חשוב תיאום העמדות מראש. העניין של אסרטיביות, בדרך כלל לא משתלב עם זרימה עם תהליך הטבעי של הלידה. לכן, עדיף שהדברים יובהרו מראש, ושבזמן אמת, בן הזוג, או מלווה אחר/ת יהיו אסרטיבים בשמך, כי חשוב שאת תהיי מרוכזת בעצמך ובגופך, ולא במו"מ עם צוות בית החולים.
 

סטיוויה

New member
אני חושבת ש...

אם את מתעדת ללדת עם מיילדת פרטית זה כבר שיפור מסויים.כי את תהיי במצב של אחת על אחת. כדאי וחשוב שתבהירי את הכוונות והציפיות שלך מהלידה לפני.
 
קחי בחשבון שתנוחת הגב היא התנוחה

בה הכי נח למיילדת לשמור על הפירנאום שלא ייקרע. אני לקחתי בחשבון שאת סוף הלידה ייתכן ויבקשו ממני לעשות בשכיבה או חצי ישבה כדי לשמור על הפירנאום. מבחינתי היה עדיף *לוותר* קצת במקום הזה כדי להמנע מחתך. אגב - לא חתכו אותי אפשר להתנועע ולשנות תנוחות כל הלידה וברגע האחרון לעבור למצב "שמירה"
 

סטיוויה

New member
נזכרתי בגלל הודעתך במשו מצחיק

אני תכננתי כל כך הרבה ללדת בכריעה וכד' ובסוף ברגע האמת הרגשתי שזה קורע אותי. אז עברתי לשכיבה על הצד עם רגל למעלה(הכי בנאלי שיש) ומצאתי את התנוחה הזו מעולה עבורי. את הראש הוצאתי בעמידת שש.
 
זה מזכיר לי

(אני מתנצלת אם כבר סיפרתי על זה) בתיכון, היינו אוכלים מרק בטיולים. נהגנו לעשות את זה בכוס פלסטיק, ולרבים מאיתנו היו כוסות פלסטיק עם קש. נהגנו לומר שמזל שיש קש בכוס, ככה אפשר לנשוף חזק ולהוציא את האיטריה שנתקעת בקש. ככה המילדת שצריכה שיהיה לה נוח לשמור על הפירנאום שעלול להקרע בגלל התנוחה הזאת
 

valeta

New member
סיפור נחמד... בכל אופן בתה"ש לא

ניתן לבחור את המיילדת מראש (כל יום יש להם מיילדות כונניות וכשאת באה ללידה "פרטית" הם מזעיקים אחת מהן). זה אמנם חיסרון, אבל אני לא מודאגת מנושא "הכימיה" ביני לבינה כי בסה"כ אני יודעת להסתדר היטב עם כל מיני אנשים וגם אין לי ציפיות מיוחדות. העניין הוא שבאמת אני רוצה שיכבדו את בקשותיי וישהיו קשובים לי עד כמה שניתן. זה חידוש בשבילי לקרוא שדווקא שכיבה על הגב עוזרת לשמור על אזור החיץ. אני התרשמתי כל הזמן שלהפך. ובאשר לכך שהמיילדת תחתוך בלי להגיד-זו ממש שערוריה. זה אונס. ביצוע פעולה כירורגית ללא הסכמת המטופל. גם להגיד שהיא עומדת לעשות זאת לא מקובל עליי. צריכה להיות סיבה מעולה למעשה הזה ואני חושבת שאני צריכה לקבל הסבר אמיתי ומשכנע. כשדיברתי עם תה"ש אמרו לי שאם מישהי מבקשת לידה טבעית הם יזרמו איתה. אני מקווה שזה נכון. ברור לי ששיווק והבטחות זה דבר אחד, והמציאות הרבה פעמים שונה. בגדול אני רוצה שתהיה לידה ולא אוסף של פעולות רפואיות שאין לי שליטה עליהן.
 

כרמית מ.

New member
זה לא (רק) עניין של "כימיה"

אלא גם עניין של התאמת גישה, ועניין של היכרות פשוטה. המיילדת "שלי" ניחשה אותי, מתוך כך שהכירה אותי. זה מאד עזר לי, כי בתוך הלידה לא יכולתי לבקש אפילו דברים טריוויאלים כמו שיעבירו לי את בקבוק המים - אבל בזכות ההיכרות המוקדמת - הרבה מהרצונות שלי היא ניחשה, ומצד שני, אני סמכתי עליה בעיניים עצומות (וגם בעיניים פקוחות). זה איפשר לי להכנס לתוך עצמי, לוותר על השליטה - ואני מאמינה שזה חלק ממה שעוזר ללידה להיות בריאה ובטוחה (כשאף פעם אין 100% ביטוח, אבל יש מליון אפשרויות לקלקל).
 

valeta

New member
למה הכוונה ב"לוותר על השליטה"?

הרי ברור שאת לא כל הזמן 100% בפוקוס (ואולי אף רחוק מזה), ובכל זאת למה את מתכוונת?
 

כרמית מ.

New member
בלידה

המוח החושב, ההגיוני, נמצא במנוחה, והפעילות היא במוח הקטן - הפרימיטיבי, של התחושות האינטואיטיביות. ככה ההורמונים פועלים נכון, וזה עוזר ללידה להתקדם כמו שצריך. בשביל להגיע למצב הזה, אני לפחות, ונדמה לי שרוב הא/נשים, צריכים להיות במקום, שבו אין חשש חיצוני, אין סיבה לצאת מהבועה הפנימית לתוך המציאות - לצורך חשיבה הגיונית, שיקול דעת ואסרטיביות. פחדים או מצד שני תוקפנות, דורשים אדרנלין - וזהו הורמון נוגד לידה (תחשבי בטבע, על האיילה: אם יש נמר בסביבה, אי אפשר להמליט, כי גם היא וגם הולד יטרפו, ולכן הלידה מעוכבת.) הבטחון, משמעו אפשרות לותר על הצורך להיות כל הזמן בשליטה, בפיקוח על הנעשה, ולאפשר לדברים פשוט להיות.
 

rnati

New member
וזה מזכיר לי

שאני הפסקתי באמצע שלב הלחיצות כדי לחבר את המצלמה לכבל החשמל (נגמרה הבטריה ומרוב לחץ הוא לא מצא איפה זה נכנס) התחושה היתה של לצאת רגע מעצמי, לעשות את מה שצריך ואז לחזור
 

mise

New member
המיילדת צריכה לשמור על הפרינאום?

פעם ראשונה אני שומעת על דבר כזה. שכל הלידה צריכה להתנהל לפי הנוחות של המיילדת שתשמור על הפרינאום. כלומר, היה הגיוני לומר שזה צריך להיות על הגב בסוף, כדי שיהיה למיילדת נוח לשלוף את התינוק, או מה, אבל לשמור על הפרינאום? הפרינאום יישמר היטב אם האשה תלחץ כשתרגיש צורך ללחוץ ולא כשיכריחו אותה ללחוץ, ואם היא תהיה בתנוחה שהכי נוח לה ללדת בה ולא למיילדת שלה.
 
לא מסכימה איתך

לא חושבת שהלידה צריכה להיעשות לפי "נוחות המיילדת" בשביל שהיא תוכל לשמור על הפירנאום. היא יכולה לעשות זאת בכל תנוחה לפי נוחות היולדת.
 
למעלה