על לידה פעילה ואסרטיביות

valeta

New member
וואו איזו אסרטיביות! כל הכבוד שהיה

לך האומץ, אני בלחץ הזה בטח לא הייתי עומדת. איך ידעת שהם בעיקר מפחידים אותך? איך ידעת לסרב? ממש צרחו עליך? אלוהים ישמור איזו לידה!

tmaz

New member
למה דווקא בתל השומר?

נדמה לי שדווקא עליהם שמעתי הכי הרבה ביקורות רעות בתור בית חולים מתערב ואולי אפילו פטרוני. מיילדת פרטית יכול להיות שיפור רציני, אם היא בראש שלך. תבדקי טוב טוב את נהלי המחלקה ואת הגישה שלהם. תלכי לבקר שם כמה פעמים ותנסי לתפוס שיחה עם מיילדות מזדמנות. אולי עדיף לך בית חולים שגישתו הכללית היא יותר יולדת-במרכז מאשר בית חולים עם מיילדת פרטית, אבל שכל המערכת שמסביב רפואית-מוגזמת. הרי בישראל לרופאים יש יותר סמכויות מאשר למיילדת. ומה יקרה אם בשלב מסוים רופא יחליט שיש "מצב חירום" (גם אם זה לא יהיה בדיוק סיבה לדאגה) וינפנף את המיילדת הצידה? ומה יעזור לך אז שהיא היתה פרטית? סליחה שהסגנון שלי יצא כזה קודר. פשוט קראתי הרגע תיאור מחפיר על הנהלים בבית חולים מסוים, שאני לא יודעת מהו. נראה לי שהגישה הכללית של חדר הלידה תשפיע על הלידה שלך לא פחות ממיילדת פרטית. אזהרה חמורה - עוד לא ילדתי!! אז אני לא יודעת על מה אני מדברת!! עכשיו אפשר להמשיך בכיף: בקשר למזעור נזקים:אני הייתי מביאה לחדר הלידה שני מלווים. אחד בשבילי ואחד בשביל הוויכוחים והמשא ומתן עם הצוות. וגם שיחליפו ויעודדו זה את זו. הייתי משתדלת לבקר בבית החולים כמה פעמים, סיור התלבטות אחד, ואחריו עוד אחד, ו"יש לי עוד שאלה". ולהיות נופת צופים, ולפנות לעובדים בצורה נעימה ומעודדת. ולשאול המון שאלות, ומה דעתם על זה ומה דעתם על ההוא. וכך כשתגיעי ברגע האמת, יש תחושה ש"כבר מכירים אותך". ואז גם היחס אישי יותר. ובדף הזה יש קישורים להרבה דיונים והשוואות בין בתי יולדות שונים ואיך לבחור בית יולדות.

למעלה