על קריירה שאיננה מביאה פרנסה

על קריירה שאיננה מביאה פרנסה

כידוע לחלק גדול מהכותבות (או: בצער וביגון, הריני לבשר לכן), הפרנסה בארץ מאמנות לסוגיה דלה עד לא קיימת. מי שבוחרת להקדיש את זמנה לפעילות מהסוג הזה, ובכלל - מי שבוחרת להקדיש את זמנה ל"פרוייקט חיים", לא תמיד מוצאת שאפשר גם להתפרנס מהעיסוק הזה. האם הייתן קוראות לעיסוק כזה קריירה? האם קריירה היא מילה שמוגבלת למשהו שהצלחה כלכלית בצידו או בסופו?

nirdagan

New member
לדעתי גם זו קריירה

קריירה איננה תמיד למען תועלת אישית חומרית, כגון פרנסה. למשל יש אנשים עם קריירה פוליטית, וזו יכולה להיות מוצלחת מבלי להיות כרוכה בעשיית עושר פרטי.

עוד! עוד!

לא שאני משוחדת או משהו. וגם דעות הפוכות יתקבלו בברכה, אלא מה

tookmy

New member
לא יודעת....../images/Emo5.gif

שנים עבדתי בעבודות "בינתיים" ולא טרחתי להתקדם כיון שרציתי לעשות את "האמנות שלי" , שכמובן לא נשאר לה הרבה זמן אז , אבל בכל זאת עשיתי ומה שיכולתי, בדרך כלל בחינם או בגרושים. עכשיו אני מסתכלת על זה אחרת. מה שאני עושה הוא הוא הדבר האמיתי ובו אני רוצה להתקדם, גם כלכלית, ובעיקר לבטא את עצמי, גם אמנותית. אני כבר לא מקנאה באנשים מהתחום שעושים "יותר ממני" כי אני מסופקת ומנסה לשלב עד כמה שניתן את מה שאני יודעת ואוהבת עם העבודה שלי. עם זאת, הפסקתי לצפות לפרסום, שיגלו אותי וכו´. יש דברים שאני עושה בחינם כי משתלם לי (כתיבה בעיתון תמורת פרסום באותו עיתון, אולי לא אתי , אבל זה מה שיש) או לחילופין כי אני מאמינה בזה (מחרוזת, שבעצם מתגמלת אותי מעט בחרוזים, אולם ללא פרופורציה להשקעה) . בכל מקרה עד כמה שאני מכירה את האמנות וחבריי האמנים,הרבה אנשים יושבים על הגדר ועובדים עבודות "זמניות " וכו´. יכול להיות שכך טוב להם, כזכור הרבה אמנים גדולים מתו עניים שכוחים וחסרי כל. אני לא רוצה לחיות כך, בעיקר מפני שאני מגלה שבדרך הזו אני פחות מתעסקת עם הדברים שאני אוהבת מאשר כשאני מחליטה נניח, ללמד קולנוע ווידאו, או לביים תיאטרון קהילתי בהצגה שרק 200 איש יראו ולא אלפים. וכן, לעשות דברים חינם זו גם קריירה, בהחלט. רק כדאי למצוא את הפרופורציה בין כמה מוכנים לעשות חינם, וגם אילו דברים כן ואילו לא.

אבא גאה

New member
רוני, אני מניח שניתן לקרוא קרירה גם

לעיסוק שאינו מכניס כסף. אבל בואי נאמר ואנו מגדירים את העיסוק הזה כקריירה (מוצלחת אפילו) איך זה עוזר למי שלא יכולה להביא מספיק כסף בכדי להעניק לעצמה / לילדים שלה את כל שהיא חפצה? ואם זה נשמע פלצני - אז איך זה עוזר למי שאינה מסוגלת להאכיל את ילדיה שיש לה קריירה מוצלחת? אני חושב שלפתח קריירה שאין שכר בצידה היא פריוילגיה ששמורה למי שכבר יש מספיק כסף לצרכים הבסיסים.

אני מעריכה, שחלק מהעניין הוא בשאלה

במה מושקעים רגשית. מאחר שזו שאלה חשובה, בעיני, הרי שכשהקריירה איננה דווקא ממוקדת בפרנסה, אפשר להתפרנס ממשהו כלשהו, ועדיין לעשות קריירה בתחום אחר - חליפי. אה?

אבא גאה

New member
דברייך נקראו כמעט כמו סיכום

(כבר אמרו לך שיש לך בעיה עם כתיבה וא/נשים לא מבינים אותך?
) שכאילו אוקיי, יש קריירה מהלב ואם יש גם עבודה (או אפילו קריירה ) מכניסה אז מה בעצם היתה השאלה?

היפותטית לחלוטין,

אחת, דונה פלורה, פותרת את בעיות הפרנסה שלה בעבודות מזמנות או בעבודה שכירה שאיננה משמעותית עבורה. לזה לא נקרא קריירה. מצד שני, היא מושקעת רגשית במשהו, עד מעל אצבעותיה - אלא שהמשהו הזה לא מכניס (כלום. תירגע), לכן, בסיכוי כזה או אחר, גם לו לא נקרא קריירה. נותרה לה דונה פלורה עייפה אך מפורנסת בצורה שמספיקה לה, ומתרגשת בצורה שמספקת אותה. רק מה? בלי קריירה! ונשאלת השאלה - האם נתיר לה, לפלורה, להכנס אל בין קורות הפורום? או נתקוף אותה במקלות, אבנים, ושאגות - קודם תביאי קריירה אחכך נדבר?

אבא גאה

New member
אוף איתך.....אז מה זה קריירה?

אני למשל עובד בעבודה שנורא נחמדה לי והא/נשים סבבה, אבל זה רחוק מלהיות הגשמה עצמית. לא קריירה? מניח שלא. ומצד שני גם עושה כל מיני דברים (כמו פורום הורות הומולסבית למשל) שקוע עד מעל לאצבעות ולא מקבל כסף (לא מכניס, לא מכניס) לא קריירה? מניח שלא
שתי שאלות: 1. האם קריירה זה רק סוג עבודה בה אנו מגשימים את עצמנו וגם מקבלים על כך כסף? 2. האם אני דונה פלורה ובכלל לא ידעתי את זה? שלכם, דונה פלורה (שאם ככה ואני פלורה ונמשכת לגברים אז אני בכלל לא הומו...)

ו מ ה ת ח ל ה

לא באתי עם תשובה על קריירה - באתי עם שאלה. מאחר שהצבת בפני אופציה אחת בודדת לא/נשים נטולי כסף, היינו - קודם יועילו להאכיל את ילדיהם ואחר כך יתהו תהיות, באתי אני עם דוגמא לאיך אפשר לתהות תהיות ולבלבל בראש, אפילו אצל מי שברור לו שכסף צריך, ואין בלתו. כלומר, במילים פשוטות - ניסיתי להראות למה שאלת "מהי קריירה" תופסת גם במצב שהצגת בתגובה שלך. אין לי תשובה ל"מהי קריירה". האמת האמיתית באמת היא, שאני לא חושבת שנורא חשוב למצוא את תכולת המילה (דנוטציה, אני מתכוונת)- יותר חשוב להיות מאושר/ת. אבל מאחר שהנושא עלה, ומאחר שאני לא יודעת לעשות סוף כשצריך (תראה אותי, אחרי ארבע, עדיין עושה כאן דברים, ועוד אומרת לעצמי שזה בסדר, כי הם דחופים. פחחח), המשכתי את הדיון למען הדיון. עכשיו יותר טוב?

dani09

New member
אני חושבת

שקריירה אמורה לקדם אותנו באיזה שהוא תחום. תחומי עניין,תחום כלכלי,סיפוק יצירתי. האם כל עבודה הינה קריירה? העלית כאן שאלה חשובה-מה ההבדל בין עיסוק, עבודה וקריירה? איפה הגבול? ההשקעה? שעות העבודה? המשכורת? הגדרת התפקיד?

לעתעתה

New member
הקונספציה של הקריירה

מילון אבן שושן , על מהדורותיו השונות, מגדיר "קריירה": 1-דרכו של אדם להצלחות חיצוניות, השגת רווחים או כבוד. 2-מקצוע, מעמד בעבודה, משרה המממ.. זה אבן שושן זה לא אני...
הקונספציה של הקריירה מבוססת על זמן=כסף, ורצוי פחות זמן=יותר כסף! ונכון שכל עבודה מכבדת את בעליה ובעלותיה, אבל גם כאן ישנם סייגים כאשר התגמולים החומריים צריכים להגיע יחד עם יוקרת סטטוס ומעמד חברתי הולם. אם לדייק הרי שעל מנת להיות בעלת "קריירה" מחובתך להצליח כלכלית ולרכוש מעמד מקצועי תואם, היפוכו של דבר, כלומר מעמד מקצועי, הכרות והוקרה מצד עמיתים למקצוע, ללא תגמולים חומריים, לדברייך - פרנסה (וכזו שאפשר להתקיים ממנה בכבוד,גם ללא בעל מפרנס ועם ילד אחד? [לדבריי:]) אינם בחזקת "קריירה" :( ואם את נטולת פרנסה מכובדת כמו גם מעמד מקצועי וחברתי, אלא שאת מקדישה לעיסוקך מתוך אמונה בו וגם בך...."קריירה", זה כנראה לא הצד החזק שלך...
ישנם מונחים יפים אחרים כמו "הגשמה עצמית" "מפעל חיים" או כפי שציינת "פרוייקט חיים" אבל כל אלו רק מדגישים את השוני ואת ההבדל בינם לבין המושג "קריירה", מונחים אלו משקיטים את המצפון אבל לא תמיד את הבטן המקרקרת... ושחוצמזה שלום לכולן/ם

בואי בדוגמאות

א.ב. יהושוע - יש לו קריירה? ולגייל הראבן (מאה וחמישים אלף שקלים, פרס ספיר, משכורת של חצי שנה בערך?), יש קריירה? סיגלית לנדאו, או הלה לולו לין, יש להן קריירה? עוד?

סליחה רוני, אבל מה האובססיה הזאת

לגבי המילה "קריירה". הרי אם יכולתי להיות א.ב. יהושע הייתי מוכן מחר גם בלי שיקראו לזה קריירה (לא אבידן, כמובן)

רק תאר לך,

שיצטרכו לשנות לכבוד אלף בית יהושועית (אחת, רוצה לכתוב פה אבל כרגע לא יכולה, בגלל העיסוק שלה, יו נו), את שם הפורום, מה יהיה אז?

למעלה