על קריירה שאיננה מביאה פרנסה

אני לא חושבת שהתבלבלתי....

מסלול התקדמות אינו בהכרח היררכי או כלכלי. אם רוני מציבה לעצמה יעד, נניח, לכתוב משו - הרי שהיא מתקדמת אליו, משיגה אותו, עוברת ליעד הבא. האם זה בא מתוך דרייב פנימי ? כן. האם דרייב פנימי הוא אנטי קרייריסטי - לא ?. אתן עושות לטעמי שתיכן עוול גדול למושג קריירה - ולא כזה שעובד בהכרח לטובת נשים. ושוב קריירה הופכת למילה ההיא, שמאחוריה תילי תילים של הכפשות שקשורות במטריאליזם, מרפקים, עליה למעלה (התקדמות היא אישית ובמדדים אישיים, כזכור לכן, ותיכף אטפל בכביכול-סתירה בינה לבין הכרה חיצונית), כסף, כסף, כסף, אופורטוניזם, מניפולציה (פספסתי משהו ?). קריירה היא מילה יפה ומלטפת. היא ההגדרה לדרך שבחרנו ושאיתה אנחנו מגשימות את הרצונות שלנו, מתוך דרייב פנימי. אני ויתרתי על קריירה אומנותית כי חשבתי שהיא לא יצירתית מספיק - ברגע שהבנתי שהיצירה היא לא באומנות אלא באדם ובמה שאני אעשה עם חיי, to make a difference. האומנות היא צורה קלה להמחשת היצירתיות, ותו- לא (ואת זה אני אומרת כחובבת אומנות מושבעת שיכולה להגיע לקטרזיס מלעמוד מול אבסטרקט או לקרוא ספר שנכתב טוב). השונות בינינו מכוונת לכך שהדרייב שלי יהיה שיווק, של רוני כתיבה ושל מישהי אחרת ציור / מחשבים / חינוך וכדומה. אני מכירה טכנולוג אחד שיש בחייו יותר אומנות ויצירה משל מאתיים אומנים - טובים ככל שיהיו - שאת סוכמת את חייהם יחד. יש לו קריירה, והוא מוצא ביטוי ליצירתיות שלו - מה שלא היה קורה מן הסתם אם הוא לא היה מחליט שזו קריירה. אני לא מכירה סופר/ת או צייר/ת שלא החליטו שזו דרכם = הקריירה שלהם כדי להפוך לכאלה. אלא אם כן את מדברת על חוסר מודעות אישית ברמה מפחידה ושימוש בכישרון כתרוץ לא לבנות לעצמם חיים. כל עוד רוני ואנחנו כולנו כנשים נתייחס לקריירה כאל מילה לא ראוייה - לא נהיה בשלות לקחת החלטות שתקדמנה נשים באמת. לגבי הכביכול סתירה שהבטחתי לשוב אליה כאן - ההחלטה להקדיש חיים לציור, למשל היא הכרה בדרייב, הכישרון והנטייה האישיים של הצייר/ת - בין אם אינטואטיבית או לוגית (תלוי בסוג האדם - אנחנו שונות בדרכי קבלת ההחלטות שלנו אחת מהשניה). משם מתחילה דרך שמובילה אותך למימוש יעדייך האישיים, נניח - לכתוב ספר ולהפוך לסופרת. מה זה להפוך לסופרת אם לא הכרה חיצונית במי שאת ? ואן גוך היה צייר בעיניו ובעיני הסביבה ואת ההתקדמות ניתן לראות בהתפתחויות הסגנוניות והביצועיות שלו. אין קשר לכסף או לניהול.

ועוד משהו (לאמונית ורוני)

לגבי החשיבה - הנאיבית בבסיסה - שאומנות היא דחף ולא קריירה. אמרה לי פעם פסיכולוגית נבונה ששוחחתי איתה, שהנאיביות היא בחירת האדם שלא לראות ולא לבחור להתבגר ולא לדעת. אני לא מקבלת נאיביות כתכונה אלא כבחירה אישית (ומכבדת אותה ככזו) אולם זה לא אומר שעלי לקבל א-פריורי כל התייחסות נאיבית לחיים, בהקשרים האמורים. לחשוב שאומנות אינה קריירה, אצלי אישית מתפרש כבחירה אישית לא לממש את הדחף והנטייה, מתוך חשש פנימי להגיע למימוש. אני חושבת שהדרך שמצאת לך למימוש בכל התחומים היא נפלאה ואינה ויתור על שום דרך, אני אפילו מזדהה עם זה מחיי שלי לחלוטין - מולטי-דיסציפלינריות היא דרך שאני בחרתי בה ושעושה לי אישית טוב וכנראה שגם לך. ההחלטה לא לבחור ברב-דרך או בדרך אחת מרכזית - ולשאת בתוצרי ותוצאות בחירתך - סותרת בהכרח קריירה כי קריירה מתחילה בעצם הבחירה בדרך. ואני לא קונה את עניין הסבל והייסורים וההתלבטות כדרייב אומנותי הכרחי - כמה מהטובים והיצירתיים של האומנים סביבי ובעולם המודרני הם אנשים מורכבים מאוד - אבל שמחים (בגדול). יש כאלו שלא. אני רואה גם בכך בחירה אישית שלהם ושוב - מכבדת אותה ככזו.

amonit

New member
קצת מורכב

אבל לא סותר ומי דיבר על נאיביות?? מתוך הכרה מלאה!! אני לא במיטבי כרגע- גמורה מעייפות... משפצים אצלי בעבודה וארזתי כל הימים האחרונים,אגיב אזה כשאחזור לעצמי!!

amonit

New member
נראה לי שאני עושה קריירה

באריזה ושיפוץ......כל קיץ אותו הדבר... תגידו זו התמכרות? >זו לא אני שמקטרת זו היא האחרת<

אבא גאה

New member
מכיוון שאני מכיר את ה-מונית.

היא תופיע מחר בבוקר לעבודה מלאת מרץ ועם סרבל כחול ותחליט לארוז מחדש את הכל וש-כ-ו-ל-ם עוברים אגף. ככה היא. חיה לה מיום ליום ומארגז לארגז.... אני, אם הייתי עובד אצלה - הייתי לוקח מחר יום חופש....

amonit

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo4.gifמה לעשות

גברים לא אוהבים שינויים. ברוך שלא עשני גבר. מי הזיז את הגבינה של רוני?

amonit

New member
אני אגבי לאט ובזהירות

אמנות היא קודם כל דחף [אולי גם כישרון] שרוצה להגיע למימוש ויזואלי פיזי- גם סקס כזה..אבל סקס זה אוף טופיק. אפשר להפוך את הצורך האמנותי בשילוב עם צורך בהכרה והשילוב שלו עם צרכים אחרים כמו- פרנסה, צורך בהכרה, סטטוס והתקדמות אישית לקריירה. אפשר לבחור שלא. נאיביות בהקשר הזה אינו רלוונטי מכוון שהפחד מהצלחה אינו קשור דווקא לדחף האמנותי. כאשר האמנות באה ממקום של ביטוי עצמי, וצורך בעשיה עצמה .לכאורה השלב הבא הוא להפוך זאת לקריירה המקדישה את היכולת האמנותית ורותמת אותה לדרך מסויימת. נאיביות היא לא לראות את הדברים או לבחור לתת להם תרוצים. יש מחיר בהקדשה למען מטרות ואני אומרת שכאן נוצר הבילבול. תארתי את עצמי פעם כסוסה עם רטיות על עינה כך שתראה רק את הדרך קדימה. ראיתי, צעדתי אפילו דהרתי כשהיה צריך וגיליתי שהדרך אינה מתאימה לי. כי לא ראיתי את ההסתעפויות והאפשרויות שבדרך מתוך דבקות במטרה ספציפית , שזה מעולה לטווח קצר אבל בטווח הארוך זה יוצר קיבעון בחרתי לנתח צרכים להגדירם מחדש ולבחור. גם אני לא קונה את עניין הסבל כדרייב אמנותי וברגע שהבנתי כי הם אינם שזורים זה בזה יכולתי לבחור. הסבל נובע ממקור אחר... כשאני עובדת מתוך להט- העולם לא קיים סביבי הכל שולי, הכל אינו רלוונטי שוכחת לאכול, לישון, כולי ביצירה. אבל מה? זה לא קורה בכל מצב, ולאחר צפיה בעצמי מהצד וניתוח קיבלתי תשובות מספר: יש לי פירצי יצירה כאלה מספר פעמים בשנה ההספקים הם אדירים, והתוצאות משביעות רצון. כשאני לא "שם" או לא בסטודיו- אני מלאת רגשות אשם, כאב וכאילו מבזבזת את זמני... פרצי היצירה באים ללא כל קשר עם עיפות עבודה וכ´ וכשהם באים- כל השאר שולי. "משמעת עבודה לא תופסת כאן. אני יכולה לקום כל בוקר לסטודיו זה לא אומר שיקרה משהוא משמעותי ואז אני סובלת שוב... אבל אם יש דרך אחרת? להתפרנס, ליצור קשרים, להיות עם אנשים , ליצור לי קריירה ועוד... הדחף יגיע במילא... אז הרווחתי פעמיים. העבודה הקבועה בסטודיו היא מבודדת, לא באינטרקציה עם אנשים, ויש לה מגרעות אחרות. ???????.???????? איפה הנאיביות??

tookmy

New member
אופס, כתבתי לך למעלה על ואן גוך

ורק עכשיו ראיתי שהתייחסת אליו

אבא גאה

New member
חם?../images/Emo12.gif

נראה לי שאלוהים עשתה קריירה מלענות אותנו הקיץ הזה
וככל שתענוהו כן ירבה, כן יפרוץ וכן ידליק מזגנים.

וכן תשלם חשבון חשמל

וכן תצטרך להתפרנס, ותראה איזה יופי חזרנו לריבוע הראשון

אבא גאה

New member
../images/Emo32.gif עוף טרופי מצוי.

כשהייתי קטן ואבא שלי היה צועק על בזבוז של מים, חשמל וארנונה (
סתאאאם, ארנונה לא היינו מבזבזים) ואומר "אתם יודעים כמה זה עולה"? הייתי בטוח שהוא משקר. כי בניגוד למוצרים אחרים שקונים מראש ואפילו כילד יכולתי לראות שנגמר או קונים עוד ...... בקיצור- אם הם לא היו בבית הייתי פותח ברזים ומדליק את כל האורות ומחכה שזה יגמר.... (ולא, אני לא אשם במצבה של הכינרת)(אני חושב...)(יכול להיות?)

למעלה