תקצר היריעה אבל אני חובבת מתיחות
המושג "קריירה" הוא תלוי חברה ומקום, כלומר הוא מושג תרבותי בעיקרו וככזה אנו כפרטים עוברים סוציאליזציה שלו. כבר מלכתחילה בתגובתי הראשונה לרוני ספיר, הבאתי את דעתי ולעניותה של זו, הרי שהתייחסותי למושג היתה מושפעת מראייתה של החברה הסובבת אותנו את המונח "קריירה", כלומר כיצד היא נתפשת בעיניי האנשים שאיתם אנו מקיימים אינטראקציות ופעילויות גומלין. "קריירה" אינה מושג שעומד בפני עצמו, אין לה ערך מוחלט כמו אחוז השומן בגלידה או משקלה, וכפי שציינת קריירה היא תהליך שניתן לעמוד על קיומו בפרספקטיבה של תקופת זמן, ויתר על כן היא עשוייה לעבור שלבים של עליות וירידות. ובכל זאת אישה יכולה להחשב לבעלת קריירה לפי קודים ברורים למדיי (שדרך אגב זהים לאינדיקציות לפיהן ישפט הגבר) וגם המילונים השונים בהגדרותיהם היבשות, כפי שציינתי בתחילת השרשור, מסייעים לנו לבחון בעלת קריירה - מיהי? וקריירה וירטואלית זו כנראה הקריירה האולטימטיבית
, הטרנד החדש פרסום, יוקרה, והכרה, - תני לאצבעות ללכת במקומך
אחר כך יגיעו גם התגמולים היותר ממשיים ותוכלי לענות על שני הקריטריונים, הווה אומר תהיי בעלת קריירה תרתי משמע... ונכון אפשר לפצוח בקריירה של גידול עשבי מרפא או לחילופין לפתח קריירה של בניית מיניאטורות מעיסת נייר משובחת להפליא, זה טוב לגוף וזה טוב לנשמה.. אבל כל עוד עשבי המרפא יצמחו פרא במרפסת או בחצר האחורית, והמיניאטורות יקשטו לתפארת את חדר הילדים שלי ושל אחותי....וכן, בדפי זהב תהיה מודעת פרסום לכל דיכפין, אבל אינטרנט הס מלהזכיר, בטח לא ניהול פורום או קבוצת דיון (שטומנת בחובה את אותם קשרים, סטטוס ופרסום, ולאו דווקא בקרב המתדיינים שבאים והולכים, אלא דווקא במרחבים שמאחורי הקלעים (וכבודם של המשתתפים במקומם מונח, שגם אני כמותם - שחור על גבי אפור לבן..), אזי אולי זו קריירה? אך היא מועדת להיות בחזקת נעלם...
וזו לא את שנכשלת - זו רק הקריירה, שגם היא לא נכשלה, היא פשוט לא התקיימה, אפשר להיות ולחיות גם ללא הטייטל הזה, שככל הנראה נועד להבחין ביניינו רובנו שנמצאים דיי קרוב לענבל ההוא של עקומת הפעמון, ולאו דווקא בשוליה, מתפרנסות מי יותר ומי פחות, ועושות, כן עושות. ונכון אם אין אני לי מי לי, וגם יגעתי ומצאתי תאמין, ואין דבר העומד בפני הרצון (גם לא הרזון
אבל לעיתים זה גם להיות במקום הנכון ובזמן הנכון ואני, לא בעלת קריירה אבל יש לי חזון ועכשיו אני פשוט אסתום
שיהיה לילה - חלום