עם הפנים קדימה

• פותח הנושא Itgs
  • פורסם בתאריך

Itgs

New member
עם הפנים קדימה

בכל מה שקשור להתעמלות מכשירים, האולימפיאדה למעשה נגמרה. מה יקרה מכאן והלאה?
מעבר למעמד החדש שרכשו כל המתעמלות האמריקאיות (צפוי) וכמה מתעמלות ותיקות שפרשו וצפויות לפרוש, מה מצפה לנו לקראת שנה הבאה?
מישהי כבר הודיעה על פרישה מפתיעה? מי תתמודדנה על התואר באליפות העולם הבאה? אתם חושבים שהיא תהיה מבזה כמו התחרות ב- 2009 או שמתעמלות בקליבר של קומובה וויבר ינסו להוכיח את עצמן עוד פעם?

Itgs

New member
כמה מחשבות

קודם כל, יהיה שינוי ב- Code of scores וזה מאוד משמעותי. אני חושב שהגיע הזמן ויעשו משהו עם מה שקורה בקפיצות. ההשפעה האקוּטית שיש לחצי בורג בקפיצות על הסיכוי של מתעמלת לזכות בקרב-רב היא לדעתי קצת מופרזת, אבל מעבר לזה, זה הופך את התחרויות למשעממות. הייתי שמח אם היו מעודדים פיתוחים גם על וריאציות אחרות של קפיצות ולא רק יורצ'נקו עם ברגים.

אני דיי בטוח שחלק מהמתעמלות האמריקאיות יפרשו, או לפחות יקחו הפסקה. אני מאוד מקווה שוויבר תמשיך להתאמן כמו שצריך ותוכיח שהיא המתעמלת הטובה בעולם (לי זה דיי ברור, אבל זה בטח לא מסתמן ככה לאחרים). אם קומובה לא תפרוש וגם תמשים להתאמן (ואני מניח שכך יהיה), שתיהן צפויות לדעתי לשלוט בענף לפחות בשנה הקרובה - למרות הכניסה של לקסי פריזמן, קייטלין אוהאשי ומתעמלות שאני בטוח שיש ברוסיה, רומניה וסין שאת שמן אני לא מכיר.

עוד דבר - נבחרת רומניה שוב מאבדת יציבות עם הפרישה של פונור (לא יודע אם סנדרה איזבשה תפרוש או לא), יהיה מעניין לראות אותן באליפות אירופה הקרובה.

ודבר אחרון, תקנו אותי אם אני טועה, אבל נדמה לי שנבחרת רוסיה סיימה בשנה האחרונה כל תחרות משמעותית במקום השני. הגיע הזמן שזה ישתנה - שנה הבאה מקום ראשון. :)

אין מצב

ארה"ב תמשיך להיות ראשונה בתחרויות קבוצתיות. לא רוסיה, לא סין, לא רומניה ולא אף מדינה אחרת יוכלו לערער את מה שמרתה קרולי יצרה שם

Tammie

New member
מה שהכי הייתי רוצה לראות

זה שלא כל המתעמלות יפרשו עכשיו.
גם מתעמלות שהצליחו להשיג את המטרה שלהן- מדליית זהב אולימפית, שישארו באולם, ימשיכו להתאמן, ויתנו עוד מופעים מרהיבים.
זה הדבר שהכי מבאס אותי בהתעמלות נשים, כל סבב אולימפי זה בנות חדשות. בזמן האחרון יש מגמה של מתעמלות שעושות שתי אולימפיאדות ואני מקווה שזה רק ימשיך!
אני מאוד מקווה שמקיילה מרוני תמשיך, והכי הייתי רוצה לראות אותה בריו לוקחת זהב אולימפי בקפיצות, ואולי גם בתחומים אחרים, יש לה 4 שנים לעבוד... מצד שני, 4 שנים זה המון זמן, אז אי אפשר לדעת מה היא תעשה....

roniway1

New member
ארצות הברית אכן הולכת לשלוט בהתעמלות הנשים

לגבי רומניה - אם איזבסה פורשת , רומניה הולכת לשנים לא קלות של שיממון , אלא אם כן תתגלה שוב איזושהי מתעמלת שתהיה הדבר הבא.

ארצות הברית אכן הולכת לשלוט בלעדית בהתעמלות הנשים , ונראה שיחידה שיכולה אולי לדגדג אותה ולהתמודד איתה על הזהב זו סין.
רומניה בוודאי שלא.

Itgs

New member
אילו ג'וניוריות סיניות יש?

אני יצאתי מאוכזב מיאו ג'ינן והואנג קיושואנג. ליאו יש עוד נסיבות מקלות, אני מבין שהייתה לה פציעה טורדנית. אבל הואנג קיושואנג תמיד נראית לי כמו מתעמלת שיכלה להיות מהטובות ביותר והיציבות תמיד מפריעה לה. אני לא מכיר ג'וניור סיניות, למרות שאני משוכנע שיש כאלו ברמה גבוהה. באמת בשביל לאתגר את ארה"ב? אני לא יודע.

ואותו דבר אמרנו על נבחרת רומניה אחרי אליפות העולם ועם הפרישה המאוד מצערת של אנה פורגרס - ורק חצי שנה אחרי זה הם זכו באליפות אירופה, בעיקר בזכות לריסה יורדקה.

ההתעמלות הפכפכה מדי בשביל שיהיה אפשר דברים כאלה בוודאות בעיני, לכן אני ממש לא מסכים. אני גם לא מסכים עם ההספדה הזאת של נבחרת רוסיה.

וכן, אני גם חושב שארה"ב תמשיך לשלוט בענף. אני מקווה לראות למשל את קיילה רוס מתמודדת על תארי קרב-רב משמעותיים. אבל עם קביעות חותכות כאלו קשה לי מאוד להסכים.

Mrpops

New member
לקיילה רוס פוטנציאל אדיר להתקדם!

ההתקדמות שלה הייתה מטאורית! מזכיה בקרב רב בז'סולו ותוך פחות משנה השתתפות באולימפיאדה אחרי הפגנת יכולת מרשימה באליפות ארה"ב ובמבחנים האולימפיים. מדובר במתעמלת חזקה מאוד פיסית, ממושמעת ויציבה. היא מתעמלת קרב רב! אם היא תשפר את הקפיצות שלה (ובהנחה שקוד הניקוד ישתנה) היא בהחלט עשויה להתברג בצמרת ההתעמלות האמריקאית לצד וויבר דאגלס ורייזמן ואולי אף להחליף אחת מהן בעתיד.

Itgs

New member
לדעתי היא חייבת קודם כל לשפר את תרגיל הקרקע

Mrpops

New member
אני מאמין שגם על זה היא תעבוד

ואני משוכנע שלא יהיה לה קשה במיוחד לשדרג את תרגיל הקרקע שלה...כרגע הוא סביר אבל בדרגת קושי שלא מתעלה לדרגות הבינלאומיות הגבוהות. בקפיצות היא צריכה ממש להשתפר, בקרקע רק להשתדרג.

Itgs

New member
דווקא לדעתי להפך

היא עושה את אחד ה- DTY הכי טובים בעולם היום, גם האמנאר שלה בסדר - כמובן שיש לה איפה להשתפר.
בקרקע היא פשוט מתעמלת אמריקאית ממוצעת וזה מקום שהיא צריכה לעשות שדרוג רציני.
בכל מקרה, יש לה זמן. הולך להיות כיף מאוד לראות אותה.

ד"א, שמתם לב שנבחרת בולגריה באמנותית השתמשו בדיוק באותה הגרסא של פאנטום האופרה כמו בתרגיל קרקע של קיילה?

Mrpops

New member
כן חח שמתי לב לזה...זה היה קצת מוזר

היא קופצת DTY טוב אבל היום מה שחשוב זה האמנאר וכאן יש לה הרבה מה להשתפר...אני מאמין שהיא תגיע לריו ושם נראה אותה כמתעמלת מובילה! עד אז יש לה עוד כמה אליפויות עולם וארה"ב להשתפשף

Itgs

New member
יכול להיות שעם הקוד החדש

פחות מתעמלות ילכו על האמנאר ויותר יעשו קפיצות אחרות, בדגש על DTY.
מה גם שהשנה מוסטפינה בגמר קרב-רב מוסטפינה קפצה DTY (שהוא בעיני פחות טוב משל קיילה רוס) וסיימה שלישית (ועל אף נפילה מהקורה, עקפה גם את אלי רייזמן שכן עשתה אמנאר).
הבעיה המרכזית היא בגלל חוק השתי מדינות - אין מצב שהיא תכנס בלי אמנאר כשיש עוד שתי מתעמלות אמריקאיות (במיוחד שיש בג'וניור שתי מתעמלות חדשות עם אמנאר, שאחת מהן עושה את זה מעולה).

Tammie

New member
בנימה קצת צינית- איזה צרות של עשירים!

כדי שמתעמלת תצליח להעפיל לגמר קרב רב היא לא צריכה להצליח לנצח את המתעמלות האחרות בעולם, זה קלי קלות. היא צריכה להיות יותר טובה מהאמריקאיות האחרות
זה משעשע מאוד לטעמי

trilliane

Well-known member
מנהל
לא שמתי לב שזה אותו עיבוד, אבל זה שחוק לאללה

ובחירה משעממת כמו "ההבנרה" מ"כרמן" או "הבה נגילות" למיניהן (לזכותה של ריבקין ייאמר שהיא פיזזה עם הסרט לצלילי עיבוד מרענן יחסית ל"הבאנו שלום עליכם", לפחות זה...) שלדעתי צריכות להיות מוקצות מחמת מיאוס.

רומניה ואחרות

ארה"ב הולכת לשלוט- אין על כך ויכוח.
עכשיו בואו נדבר על המקום השני ואילך.
סין מסוגלת. גם רוסיה.
ברומניה היו לפני כמה שנים חילופי מאמנים וראשי איגוד מאוד משמעותיים. במצב כזה, לוקח לפחות 8 שנים כדי לראות שינוי משמעותי. כך שכעת כן יש מצב שיתגלו כמה כשרונות חדשים שיהיו הדבר הבא, ואולי אפילו אפשר לבנות על כך.
אח"כ יש לנו את הנבחרות הנוספות: יפן, איטליה, אוסטרליה, קנדה, ביילרוס, צרפת, שלכל אחת מהן יש על הנייר תשתית לפיתוח נבחרת ברמה בינלאומית גבוהה.
אח"כ גם בולגריה וכל מיני מדינות בדרום אמריקה שיש להן כוח אדם מתאים לפיתוח התעמלות ברמה.
אחרי הקבוצתי, יש לנו מדינות שמתחילות להתמחות במכשירים מסוימים, כמו שבדיה בקפיצות, גרמניה בקפיצות ומקבילים, קוריאה בקפיצות. מתעמלות משם יכולות לאיים גם על מדליות במכשירים בודדים.

Itgs

New member
נבחרות אחרות

כמו שאמרתי, אני חושב שהנבחרת הרלוונטית ביותר היא רוסיה. לרומניה התייחסתי כבר לפני כן, והתהליך שיהיה שם בשנים הקרובות יהיה דיי מעניין.

ברזיל היא מדינה עם תשתית התעמלות סבירה. אם היא תכנס לאטרף של ספורט אולימפי כמו שקרה בבריטניה, מסתדר לי עם ההגיון שהם לפחות יגיעו לגמר באולימפיאדה הבאה ואפילו באליפויות עולם שלפני כן.

אני ציפיתי לקצת יותר מאוסטרליה, למרות שהן סבלו מפציעות בכל השנה האחרונה. חבל. אני מכיר את המתעמלות היותר צעירות, אבל לא את הג'וניור. בכל מקרה, לא נבחרת שיכולה ממש לאיים על הארבע המשמעותיות.

את נבחרת בלרוס אני בכלל לא מכיר.

למעלה