עם הפנים קדימה

• פותח הנושא Itgs
  • פורסם בתאריך
למה מגיע לדאגלס? כי היא מחייכת?

תראי, החן והכאריזמה של המתעמלות חשובים, אבל זה אחד מתוך המון דברים, ולא הדבר הכי חשוב, אולי אפילו הכי פחות חשוב. מתעמלת חמוצה, זה בדיוק כמו מתעמלת שאינה גמישה. אין הבדל.
המתעמלת הכי טובה היא לא זו שהכי עושה לנו את זה. יש הגדרות מאוד מובנות למה זה מתעמלת טובה, וההנאה שבצפייה במתעמלת לא זו שקובעת

trilliane

Well-known member
מנהל
מגיע לה רק כי היא ביצעה תרגילים טובים מאוד

לאף מתעמלת לא מגיע רק כי היא מוצאת חן בעיניי יותר או פחות ומלכתחילה לא דיברתי על "מגיע" אלא אך ורק על טעמי האישי. אני מעדיפה לצפות במתעמלת שהיא גם מצוינת טכנית, גם חיננית ונעימה ושהפרזנטציה שלה היא לא רק טכנית אלא גם מקרינה אליי משהו מעבר.

נעממהה

New member
אני חושבת שהעניין הוא

שחיברת בין המשפט "אני לא חושבת שהיא הכי טובה בעולם" לבין משפטים כמו: "היא לא עושה לי את זה" "אין בה חן" וכו'.

אמרת שאת לא חושבת שהיא הכי טובה בעולם אבל לא פירטת סיבות קונקרטיות (היא חלשה במקבילים ונוטה לעשות שם טעויות, לדוגמא) אלא רק את מה שאת מרגישה כשהיא מופיעה. נראה לי שזה מה שקצת הפריע.. גם לי, אני מודה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא חושבת שהיא הכי טובה כי לדעתי

מה שהופך מתעמלת לטובה באמת (וספורטאי לספורטאי גדול באמת) זו לא רק טכניקה ברמה גבוהה אלא מכלול ההופעה, והופעה זה גם המעברים, החיננויות (כן, בעיניי זה חשוב) מה שהיא מקרינה החוצה ומשדרת לקהל. מתעמלות גדולות באמת כמו קורקינה מקרינות משהו מעבר, יש בהן איזשהו "שאר רוח" וזו חוויה לצפות בהן.

גבי דאגלס למשל היא גם מתעמלת טובה טכנית (והיא הוכיחה את זה ולא סתם הגיעה לאן שהגיעה) וגם מקרינה משהו מעבר. לכן בעיניי היא טובה יותר, גם אם אולי פחות מושלמת או שדרגת הקושי שלה נמוכה משל ויבר (אני מודה שאני לא זוכרת פרטים טכניים מהסוג הזה אז אני גם לא מנסה). אני שמחה שהיא הגיעה לגמר ואני שמחה שהיא זכתה כי הגיעה לה.

כאמור, בעיניי אלה סיבות קונקרטיות לא פחות; מקווה שעכשיו הן מפורטות יותר.

cubano1

New member
אחלה דיון!!!

נהנתי לקרוא

לי אין דעה בעניין

אי אפשר לדעת מה יקרה על פני 4 שנים.
כל מי שראה את סין ב 2008 לא היה מעלה על דעתו שהיא תסיים ללא מדליה קבוצתית ב 2012
כך שצריך להזהר עם הקביעה שארה"ב תהיה כל כך דומיננטית.

אם לשפוט על נסיון העבר - אליפות העולם 2013 תהיה עלובה, וזו של 2014 עלובה קצת פחות.

מצד שני, אני מניח שהרבה מתעמלות מובילות יפיקו את הלקח מג'ונסון וליוקין ולא יקחו "פסק זמן" לשנה שנתיים מתוך הבנה שזה עלול מאד מאד לפגוע בסיכוייהן להיות שם שוב ב 2016.

אני מתאר לעצמי שברזיל שהולכת לארח את האולימפיאדה ב 2016 תתקדם באופן משמעותי ב4 השנים הקרובות. יש להם מאמנים ברמה בינ"ל שהצליחו לייצר את ג'ייד ברבוזה ואת דאינה דוס סנטוס, ויהיו מלא תקציבים לקראת האולימפיאדה. הבעיה היא שעושה רושם שהם רקובים כמו ישראל בתככים שלהם. הסיפור הזה הגיע לשיאו בהעדרותה של ברבוזה מהאולימפיאדה, אך הוא התחיל כבר לפני כמה שנים, עם חיכוכים בין אגודות ובין מאמנים שפגעו באימונים ובתכנית האב ויצרו מחנאות בין ההמאמנים וגם בין המתעמלות עצמן. אני מקווה שמישהו יעשה שם סדר, כי בסך הכל זאת מדינה עם מלא כשרון והמון יכולת.

אני חושב שגם מקסיקו בסוג של פריחה ורואים יותר ויותר מתעמלות ברמה מגיעות משם. אני מקווה שהם יצליחו להתגבש לכדי נבחרת ותכנית לאומית.

מה שבטוח - לנו לא תהיה נבחרת בריו 2016.

אני מקווה בכל מאודי שולריה תמשיך - אני מייחל לראות אותה מבצעת את המקסיוטה באליפות עולם שסוף כל סוף תפתר הסוגיה אם זה כן נקרא על שמה או לא!

Mrpops

New member
אני אשאל שאלה מאוד תמימה ואולי גם רטורית...

אבל מאוד מעניין אותי לקבל את הדעה שלך ולכן אני שואל: למה אתה כל כך בטוח שלישראל לא תהיה נבחרת לריו 2016? תאורטית, יכול לקום פה מישהו ב4 שנים האלה שיטלטל את הענף ואולי יקרה נס? חחח אני בעצמי מופתע מהשאלה התמימה הזאת אבל עדיין מעניין אותי לקרוא את התשובה שלך...

cubano1

New member
תשובתי

אני עונה על פי ההגיון שלי, לא על בסיס איזשהו ידע או נגיעה אישית, כי אין לי

לאורך כל שנות ה 70 וה 80 ישראל היתה גרועה, אבל אף אחד לא ציפה ליותר מזה, אף אחד לא העז לחשוב שאשפר להתרומם מעבר לבינונית, ולא היה שום קטליזטור לשינוי.
הסיפור עם ברסטיאן שהתחיל לקבל צורה בשנות ה 90 בעצם היה הפעם הראשונה שמישהו היה יכול לגרד את הראש ולהגיד - רגע, אז מה אם אנחנו מדינה קטנה. עם תנאים מתאימים ומאמנים טובים אפשר לגדל פה אלופים. הסיפור הזה הואץ עם התפרקות ברית המועצות ושבירת ההגמוניה הסובייטית בענף.
ואז ברסטיאן עזב, וחזרנו להיות מדינה שלא מצליחה להשפיע על הענף בשום צורה שהיא, מדינה שמפגרת בצורות האימון, באימוץ טכניקות, ומאמנים שמפגרים ב10 שנים ויותר אחרי מדינות אחרות באימוץ אלמנטים (מישהו ראה פעם מתעמלת ישראלית מבצעת טקאצ'ב? כמה שנים אחרי שנטליה יורצ'נקו ביצעה קפיצת יורצ'נקו ביצעה לראשונה מתעמלת ישראלית את הקפיצה?)

מה שאני אומר זה - אם אחרי ברסטיאן זה לא קרה, ואף אחד לא חשב לזעזע את הגווארדיה הישנה ואת כל הצמרת הניהולית והאימונית, גם עכשיו זה לא יקרה. מדובר באותם אנשים שמנווטים את הספינה המגושמת הזאת לשום מקום.

הדבר החדש היחיד בענף זה מועדון חדש ורענן בדמות עלה רעננה והמאמנת מיכל קוסטרינסקי שבינתיים הצליחה להשתוות להפועל ולקרית אונו בדרגות הג'וניור ומטה, אך לא להתעלות מעליהן.

אמא לה3

New member
תן לה (למיכל) זמן

והיא תעשה גם את זה. יצא לי לצפות לאחרונה באימונים של הבנות שלה, הן מדהימות..באמת, תענוג לעיניים.
עוד דבר שאני מאד מעריכה אצל מיכל, זה שהיא תמיד בתהליכי למידה, היא לא מפחדת לנסוע לברשטיאן כדי ללמוד ולהשתפר בטכניקות אימון שלה, לדעתי זה מה שיתן לה יתרון על פני מאמנים ותיקים שבטוחים שהם כבר עשו הכל/למדו הכל.
(ולא, אין לי מניות, אין לי מתעמלות בעל"ה רעננה, רק הרבה כבוד לצוות המאמנות שם)

podko

New member
לריו לא נגיע עם נבחרת

אם מתעמלת ישראלית אחת תצליח להכנס לריו, זה יהיה הישג אדיר.אפילו רק תעשה את הקריטריון הבינ"ל.
יש כאן הרבה (יחסית..רק יחסית) מתעמלות צעירות ומוכשרות שמתאימות בגיל אבל הן אפילו לא מתקרבות לרמה הדרושה לזה, ואין שום תוכנית שתוביל אותן קדימה. להערכתי אחרי שולריה תפרוש גם לא ישקיעו כסף בענף.
כדי להגיע לריו עם נבחרת (אם השיטה תשאר כפי שהייתה הפעם) צריך כבר ב 2014 להכנס למקום 1-24 באליפות העולם, שזה משהו שלא הצלחנו לעשות עם נבחרת שכללה את ולריה ורוני. 2014 זה בעוד שנתיים, כך שאנחנו צריכים קוסם.

Mrpops

New member
בואו נתחיל מזה שנעביר את הנושא לעמוד הראשי

כדי שכל מי שנכנס לפורום יוכל לראות ולהחליט אם הוא רוצה להצטרף ולתרום. ננסה לתאם פגישה שתסתדר לכולם מבחינת הזמנים. אני יודע שהנושא קרוב לליבם של רוב האנשים הקבועים בפורום (וגם של אלה שלא מגיבים באופן קבוע). מאוד קל להוריד לנו את המוטיבציה ולהגיד שאין סיכוי לעשות כלום אבל אני שוב אומר: יש לנו הזדמנות לנסות לעשות משהו שלדעתי עדיין לא נעשה בפורום כזה בארץ...נעשו נסיונות אחרים וכל יוזמה היא מבורכת אבל אני באמת מאמין שאם ננסה ביחד לקדם משהו והכי חשוב: נ-ת-מ-י-ד בזה - יש אפשרות לקדם משהו חיובי ולכו תדעו לאן זה יוביל...אלי גם נגיע לתקשורת:)

בקשה לנועה: יש אפשרות לפתוח אשכול חדש בעמוד הראשי ולהעלות את ההצעה באופן רשמי בפורום? אני אשמח אם תוכלי לנסח משהו בתור מנהלת הפורום ולנעוץ...

יטופל בהמשך

יש לי כרגע בעיה טכנית עם שרשור מחדש של הודעות. אני כל הזמן מקבלת דף שגיאה.
מנסה לטפל דרך התמיכה של תפוז

למעלה