עם מי יקים מיצנע קואליציה?

EverMan

New member
יקירי , אין מלחמה ואין נעליים.

לא הוא , ולא כל ה35 איש שישבו איתו על הבמה יצטרפו לממשלת אחדות. ומי שכן - יעוף מהסיעה. כל כך פשוט. למפלגת העבודה יש מיליארד סיבות לא לשבת עם שרון. וזה בכל נושא ונושא שהממשלה תהיה גרועה. בנושא הכלכלי. בנושא החברתי. בנושא המדיני. בנושא הבטחוני. בנושא האימפוטנציה - דבר לא יזוז - שוב. כל כך פשוט. שרון יש לו עודף מצביעים דתיים וחרדים - הוא לא יבטל את חוק טל. הוא לא מעוניין בממשלה חילונית והוא הצהיר על כך.

resh0

New member
אז בוא ונעשה סדר.

אם באמת ייבחרו 35 ח"כים מטעם העבודה, אז דבריך הם נכונים. אבל אם כצפוי ייבחרו רק 15...תיאלץ להסכים איתי שהדברים שלי הם נכונים, נכון? כי אז היחיד ש"יעוף מהסיעה" יהיה מיצנע, נכון?? אז בנושא הזה ניפגש עוד שבוע, 5 ימים לפני הבחירות וניראה בסקרים. מתאים לך? הסיבות שציינת לשאלה מדוע לא להצרף לקואליציה, הן דווקא סיבות שמחייבות את העבודה להיות בקואליציה!!! אם העבודה תהיה בקואליציה, תוכל היא לסייע לשיפור בכל הנושאים שהעלית. נראה לך שהחרדים יסייעו טוב יותר... בחור צעיר: האינטרסים של המדינה חשובים בהרבה מהאינטרסים של המפלגה! הציבור הולך להכריע בנושא המדיני, כנראה שלא לכיוון השמאל ואז מפלגת העבודה צריכה להגיד לעצמה: " או-קי, הציבור לא מקבל את העמדות המדיניות שלנו, צריך לקבל את ההכרעה הדמוקרטית ולנסות לשכנע את הציבור בבחירות שתבואנה אח"כ. אבל... המדינה זקוקה למפלגה כדי לסייע לשפר עניינים שעל-סף קריסה!! המדינה קוראת למפלגה לבוא למנוע מהחרדים לשוב ולמצוץ את תקציביה ולחבל בכל נסיון לשיקום. עדיף למדינה ממשלה עם הליכוד + שינוי + עבודה, על-פני קואליציה עם החרדים ובלי העבודה. מכיוון שהמפלגה נאמנה בראש ובראשונה למדינה, אנחנו צריכים להצטרף לקואליציה." אתן לך טיפ קטן שאולי יסייע למפלגה שלך: אם מיצנע ימשיך בהצהרותיו שלא להצטרף לממשלת אחדות חילונית, כעסם של רוב בוחרי המפלגה יהיה כה רב, עד כדי-כך שיצביעו הצבעת מחאה לטובת מפלגת שינוי! אים האינטרסים של המפלגה חשובים לך, מוטב שתסביר את העניין הזה למנהיגיה שאתה מכיר אישית. לעומת זאת, אם בעוד שבוע מהיום, כאשר יתברר הכיוון הצפוי, יפנה מיצנע לציבור ויצהיר כי המפלגה (לא בטוח שהוא עצמו) תצטרף לקואליציה ולכן הוא מבקש את אמון הציבור כדי ש"משקלה" של המפלגה בקואליציה יהיה גבוה יותר, מכאן שהמפלגה תקבל תוספת מנדטים רצינית, גם מרחמים... שרון הוא אדם מבוגר וותיק בפוליטיקה הישראלית. הוא יודע כי החרדים רוצים להתגייס!!! הם רוצים לתרום ולעבוד, הם רוצים לפרנס את עצמם בכבוד. הבעיה היא הכבלים של רבניהם!!! הם כובלים אותם ושולטים בהם באמצעות איום על נידוי מהחברה למי שיעז שלא להשמע להוראותיהם, המשמעות היא קשיים בשידוכים ומעמד המשפחה בחברה. אני מכיר אישית בחורים חרדים צעירים שהולכים להצביע בעד שינוי!!!! אתה מזהה את הבעיה? בחורים בגיל שלך! בוא ונעזור להם, בוא נעזור למדינה!!! אם תהיה לשרון ההזדמנות הפוליטית לעזור להם, הוא יעשה זאת ללא דיחוי! רק הצטרפות העבודה לממשלת אחדות חילונית, תאפשר את המהלך הזה ובוחרי המפלגה לעולם לא יסלחו לה אם לא תצטרף לממשלה כזאת. שרון העביר את חוק טל בלית ברירה, כאשר הוא הביע את סלידתו מהחוק בעבר. בוחרי העבודה מצדדים בעמדת חוק ברק בנושא, שרון לא אוהב את ההשטמתות, רק חוסר שיתוף הפעולה הוא שמאפשר לחרדים להמשיך ולהתעלק. תבואו! המדינה קוראת לכם לדגל.

EverMan

New member
גם במידה ויבחרו 2 ח"כים לעבודה

הדבר יהיה נכון. העבודה מהווה אופוזיציה לליכוד - וזו חובה מדינית בשבילה. היחידי שיעוף מהסיעה לא יהיה מצנע , כי גם ב15 מקומות הראשונים יש רק 2 שמעוניינים באחדות - ואחד מהם בלבד אמר שהוא באמת יכנס אליה. להזכירך - עם אותם סיבות שציינתי בגללן נכנסו פעם שעברה. שרון לעג לנו בפנים. הוא לא נתן לנו תקציבים , לא נתן לנו יד חופשית למעשים , היינו במיעוט בממשלה ולא היינו יכולים להעביר החלטות. לא-מקובל ! הציבור לא מקבל את העמדות המדיניות שלנו ? יהי כן. התפקיד הוא לשכנע את הציבור , לא להחליף אידיאולוגיה ! התפקיד שלנו זה לא להיות הקונדום של שרון ולהוות אמצעי מניעה נגד חרדים. אם הוא רוצה - שלא יכניס חרדים וכן את שינוי. זו החלטות שלו ! ולא , שרון לא יעשה זאת ללא דיחוי. לשרון יש לפחות 2-5 מנדטים שהם חרדיים. הוא בחיים לא יבגוד בהם. ושרון אמר כבר שהוא מתנגד לממשלה חילונית אלא רק ממשלת אחדות בה ינסה להכניס את כולם. ושרון לא אוהב את ההשתמטות !? שרון דאג שהליכוד יצביע פה אחד עם משמעת סיעתית שכל הח"כים שלו יהיו נוכחים בעד חוק טל ! בעד ! והוא הביע סלידתו רק כי היה באופוזיציה ! רק בשביל הרעש והצלצולים ! לעומת זאת העבודה - שהייתה בקואליציה הביעה את מורת רוחה והצביעה נגד ! למרות שזה היה יכול לגרום לה "לפיטורין" כביכול.

resh0

New member
למה פאניקה?

העבודה כבר לא תהווה עוד אופוזיציה לליכוד!!! העבודה כבר לא תהיה עוד אלטרנטיבה לשלטון. צמח לו כוח חדש שאסף לתוכו יותר תמוכים מאשר אלו התומכים במפלגת העבודה. אם ביום מין הימים תהיה אלטרנטיבה שלטונית לליכוד, תהיה זאת מפלגת שינוי ולא מפלגת העבודה!!! אני יודע שלא נעים, אבל כך מסתמן מהסקרים. התפקיד של כל נבחר בכנסת זה לשרת את אזרחיה ואת האינטרסים של המדינה עפ"י ההכרעה הדמוקרטית. גם אם תשמשו כ"קונדום", יהיה זה למען המדינה ועליכם להיות גאים בחלקכם!! אילו העבודה היתה היום במעמד הפוליט של הליכוד כפי שמסתמן בסקרים, הייתם מצפים הליכוד "להתנהל בתבונה" ולהצטרף לקואליציה, נכון? בנושא גיוס החרדים הית פארסה אחת גדולה!!! ברק הצביע נגד הצעת חוק שהוא בעצמו ניסח, הליכוד הצביע בעד חוק טל למרות סלידתו מהחוק. בדיוק את האבסורד הזה צריך לתקן!!!! ביחד.

EverMan

New member
העבודה מהווה אלטרנטיבה

לליכוד בכל תחום ותחום. ואף שישבה עם הליכוד בממשלה היא היווה אופוזיציה מבפנים. שינוי לא מהווה אלטרנטיבה לדבר. הדעות שלה - הדעות של הליכוד. רק שהיא פופוליסטית והולכת עם הזרם ולא נשארת עם העמדות שלה כמו הליכוד. נקודה. צריך שיהיה שמאל , ושיהיה ימין מולו. שינוי לא תחליף לכלום. אפילו לא לד"ש. תפקיד של מפלגה זה להיות דעתניים ולהעביר את הדעות של הציבור בוחרים שלה לכנסת. לא לפעול למען שרון והדעות שלו. ולא , אני מאמין שאם הייתה לנו ברירה לא היינו מכניסים את שרון לקואליציה ועושים קואליציה צרה. ברק לא הצביע נגד הצעת החוק שהוא ניסח , והליכוד הצביע בעד חוק טל כי הוא אוהב חרדים. נקודה.

resh0

New member
מ"נקודה" לנקודה, כוחנו עולה.

בכל פעם שמצינע אומר "נקודה", כוחו של הימין עולה... אתה יודע מה, לפני כשעה הבן שלי הקטן בן השלוש וחצי, בא ואמר לי: "אנחנו לא מצטרפים לשרון, נקודה" בחיי, אני לא משקר. אח"כ התברר לי שהוא ראה יצפאן אתמול כאשר אני ראיתי כדורסל... אתה רואה על מי משפיע ה"נקודה"?? אז... אם הבן שלי יהיה יום אחד תושב חיפה, יתכן ויצביע עבור מיצנע לראשות העיר. גם מר"צ מהווה אלטרנטיבה, גם חד"ש מהווה אלטרנטיבה! אז גם העבודה מהווה אלטרנטיבה, השאלה היא "משקלה" של האלטרנטיבה!!! משקלה של מפלגת העבודה כאלטרנטיבה הולך ופוחת וביום הדין יתברר אפילו לך שישנן מפלגה שמשקלה כאלטרנטיבה היא משמעותית יותר. דווקא הליכוד היא מפלגה שכמעט ואין לה עמדות!!!! אני תומך ימין ואני לא מתבייש להודות באמת. הליכוד היא מפלגה שמציגה עמדות כלליות מאוד, כאלו שהן גמישות בהתאם לעמדת הציבור ובהתאם לאופציות הקואליציוניות. שינוי לעומתה היא מפלגה עם עמדות, מפלגה שלא מוכנה לוותר על העמדות!!! והכל עם "קבלות". צריך שיהיה שמאל, אבל לא בתחום המדיני!!! האידיאולוגיה של השמאל בתחום המדיני אינה מקובלת ואינה תואמת את התקופה. כפי שהליכוד השלים עם כך שלא תהיה עוד ארץ ישראל השלמה, גם העבודה צריכה להשלים עם כך שלא תהיה כניעה לתכתיבי הטרור. ההבדל בין העבודה לליכוד היום עומד על "הבדלונצ´יק" קטן והוא: "האם לקיים מו"ם מדיני תחת אש", באשר לתכני המו"ם המדיני עצמו, שינויים רבים צפויים!!! כי תנאי השטח צפויים להשתנות בצורה משמעותית. לסיכום עניין זה: על העבודה להשלים עם כך שהציבור אינו מעוניין בניהול מו"ם מדיני תחת אש ואינו מעוניין לבצע ויתורים חד-צדדיים תחת אש. מפלגת העבודה צריכה להתחיל להתמקד בנושאים חברתיים/כלכליים, להצטרף לקואליציית הליכוד ולתרום בתחומים האלו. לא תצליחו לשכנע את הציבור כי יש לנהל מו"ם ו/או לבצע צעדים חד-צדדיים תוך כדי טרור!!! ככל שתנסו יותר, תקטנו יותר, נקודה. בכנסת ה 15 הביאה מפלגת שינוי להכרעת הכנסת הצעת חוק שהועתקה מילה במילה מתוך הצעת החוק של ברק, אפילו כל "נקודה" העתיקו... אל תסלף! זה מוריד מכבודך. אהוד ברק הורה למפלגתו להצביע נגד ההצעה!!! ואכן כך היה. וכיצד הוא תירץ את אופן ההצבעה? ע"י כך שאמר כי יש וועדה שמטפלת בנושא, לימין נודע שמה כוועדת טל. פארסה אחת גדולה!!! אפילו אתה תסכים איתי. את הפארסה הזאת חייבים לתקן!!! איך מתקנים? באמצעות ממשלת אחדות חילונית. סתם למען הקוריוז: גם אילו היה באפשרותו של מיצנע להקים ממשלת שמאל צרה, עדיין לא היה באפשרותכם לשנות את החוק, כי המפלגות הפלשתיניות אוהדות את החוק... כולנו אוהבים את החרדים!!! גם אני, גם אתה, גם שרון, גם מיצנע, אפילו לפיד. מה שאנו לא אוהבים, זה את הסחטנות והטפילות שמנהיגים רבניהם ואת הניצול שהם עושים לנוכח היותם לשון המאזניים. את זה אפשר לשנות אך ורק בממשלת אחדות חילונית!!! העם רוצה אתכם, המדינה צריכה אתכם!!! איפה אתם? בורחים מאחריות, כאילו "עושים ברוגז" עם ציבור הבוחרים שלא רצה אתכם כמפלגת שלטון. זה מה שיעזור לכם להשתקם??? באמת... זה רק יכעיס את הציבור והוא פשוט לעולם לא יסלח לכם, נקודה.

EverMan

New member
נקודה נקודה נקודה

.......................................... בשבילך , הנה עכשיו אתה על מיליארד. כיף לך ? סבבה. ביי.

resh0

New member
אילו לליכוד + שינוי היו 61 מנדטים..

כי אז הייתי מאושר, כנראה שזה לא יקרה. אז במקום פואד ופרס בקואליציה, נקבל את ליברמן ואלון. לא נורא, אבל אתה?? "כיף לך"???

"רוב העם רוצה אחדות":

גם להמשיך בכיבוש, וגם לצאת מהשטחים. גם להמשיך ולפגוע בשכבות החלשות, וגם להגן עליהן. גם להמשיך בכפייה הדתית, וגם להשתחרר ממנה. גם להמשיל בחיסול הסביבה ("כביש האגרה" למשל), גם להגן עליה. גם להמשיך בשחיתות ובטיפוח הפשע (סחר בנשים למשל), וגם לעשות סדר.

tsveeka

New member
שינוי תהייה באופוזיציה

טומי סתם גימיק. נראה את אריק מקשיב לו ולא מזמן דתיים לקואוליציה. בגלל זה מצנע חשוב כראש ממשלה.

La Gamba

New member
שמע

שינוי הם מאוד חכמים הם כמו מר"צ, רק שבמקום מר"צ שבאמת יש להם עקרונות. השינוי מעדיפים להישאר נייטראלים ולשבת בפינה ולראות מי ינצח. בגלל זה הם מרכז, כדי שיוכלו לשבת עם המנצח בממשלה.

Peace2002

New member
קואליציה

עבודה - 24. מרצ - 8. שינוי - 14. חד"ש - 4. עלה ירוק - 2. עם אחד - 3. עד כה זה 55 מנדטים אם אני לא טועה... אני מניח ששאר המפלגות הערביות יתמכו במבחוץ, בעיקר אם יהיה שר ערבי סוף סוף, ויספקו רשת ביטחון. ממשלה צרה, אבל זה עדיף מממשלת ימין רחבה, לפי דעתי.

resh0

New member
קואליציה וירטואלית, התכוונת...

ראשית אינני מבין מדוע המפלגות הפלשתיניות צריכות לתמוך מבחוץ. אין כמעט הבדלים בין הגישות, פרט להבדל הגזעני. נניח כי ערב הבחירות תתברר לך התמונה הבאה: שינוי: 17-18 עבודה: 14-15 חד"ש: 4 עלה ירוק: 2 עם אחד: 3 . במילים אחרות: אין למצנע כל אפשרות לקואליציה. נו... האם בכל זאת תצביע עבור מפלגות השמאל? יש בכלל טעם? עוד שאלה: נניח כי מתברר לעבודה כי אין שום בעיה להרכיב קואליציה: ליכוד + שינוי + האיחוד הלאומי + ישראל בעליה + מפד"ל. האם בכל זאת על העבודה להשאר באופוזיציה? יש בכלל טעם?

EverMan

New member
תגיד לי , מה הבעיה שלך ?

אתה חולם ? אתה הוזה ? שינוי תעקוף את העבודה ? בחלומות שלך.

resh0

New member
ביום שישי ההבדל יהיה רק 3 מנדטים.

זה לנוכח המהלך האחרון של הטירון הפוליטי. ביום שישי הבא יאבדו המריצנערבים עוד 2 מנדטים לטובת שינוי. ביום הדין, יבין ציבור בוחרי השמאל כי אין סיכוי שהעמדות שלו בנושא המדיני תמומשנה לנוכח ההפסד הצפוי של המחנה שלהם. אם מפלגתם הטיבעית לא תוכל להשתתף העשיה בקואליציה, רבים מהם יתנו את קולם לטובת מפלגה שכן תוכל לקדם את הטינטרסים האזרחיים שלהם מתוך הקואליציה! בלילה של יום הדין, גם אתה תיווכח כי העבודה הופכת לכוח שולי ביותר בפוליטיקה של העם בישראל. לא חולם, זה מסתמן.

EverMan

New member
הבנו שכל מה שמעניין אותך

זה מנדטים ולא אידיאולוגיה.

resh0

New member
למה, קוראים לי מיצנע?

זה בדיוק מה שעשה היום מיצנע.

EverMan

New member
מצנע הכריז שהוא לא רוצה ממשלת

אחדות מהיום שבו הכריז על מועמדתו לראשות העבודה. איזו הצהרה הוא עשה רק בשביל לקבל מנדטים ? להבדל משרון שכל מילה שלו היא מנדט ומנדט בלבד. דרך אין.

resh0

New member
אז למה היה צריך מסיבת עיתונאים?

אם זה כל-כך ברור (דרך אגב, ברור "רק" לו, למות ההצגה ה"יפה"), מדוע נאלץ הוא לעשות מסיבת עיתונאים דרמטית? כנראה שהוא בעצמו יודע שהציבור לא לוקח אותו ברצינות ולכן הוא מנסה לתקן את הרושם, מאוחר מדי וחסר סיכוי! ממש צעד של יאוש. לדעתי ההפך יהיה הנכון! לדעתי זה רק יגביר את התחושה שמיצנע לא רציני ומנותק מרצונותיו של הציבור, אבל זאת "רק" דעתי. אם לשרון "דרך אין", מדובר בסטירת לחי למחנה שאתה מייחס לו "דרך יש"!!!! שים לב! ציבור הבוחרים מוכן לכל דבר, אפילו למשהו שרב בו הניסתר על הגלוי ("דרך אין"), על-פני תמיכה במפלגה ש"דרך יש"... מה זה אומר על ה"דרך" הזאת?? בדיוק כך טעה ברק, אבל מיצנע אינו מנוסה מספיק כדי ללמוד את הלקח... מיצנע? עוד טעות של העבודה. זאת "רק" דעתי...

EverMan

New member
איך אתה מצפה שהוא יודיע אם

לא במסיבת עיתונאים ? איך אתה מצפה שמישהו ידע שזאת הדעה שלו ששרון ולפיד כבר קבעו שהוא בפנים ? וכן , אמרתי לך כבר שהעם הזה לא רוצה דרך. הוא לא רוצה פתרון. הוא מפחד. הוא מעדיף מישהו שלא מבטיח לו כלום , או מישהו שמבטיח לו משהו אחד מאשר מישהו שמבטיח לו שמיים וארץ.

למעלה