עמלקי רועש , מה יאמר ?

שים לב לסתירה שבדבריך...

מצד אחד אתה אומר שאינך יודע אם בורא עולם צפן קודים בתורה או לא. ומצד שני אתה יוצא נגד מי שיודע שבורא עולם צפן קודים בתורה. איך זה מסתדר ביחד ?

saar7650

New member
איזה סתירה ואיזה נעליים???

אני יוצא נגד מי שאומר שהבורא הצפין קודים כי זו צורה נלעגת (ופחות מכך) להוכחת אמיתות התורה. יכול להיות שאולי בורא עולם הצפין נסתרות בתורה אך לא בצורה שאתה מציג עם שמות חסרי משמעות שאפשר להדביק על כל אחד. דילוגים הקפצות וסלטות רק גורמים לזלזול בתורה! ומה דעתך אם אני ימצא דילוגים בתורה- על פי שיטתך הסותרים דברים שקיימים במציאות או הכופרים בתורה עצמה??? האם גם תאמר שהבורא הצפין זאת???

שוב, דבריך סותרים את עצמם...

מצד אחד אתה טוען שיכול להיות שבורא עולם הצפין נסתרות בתורה. מצד שני, אתה טוען כי הצגת הצפונות הללו היא צורה נלעגת להוכחת אמיתות התורה. איך זה מסתדר ביחד ? דבר נוסף - לפני שאתה נמהר להסיק מסקנות כגון, ואני מצטט: "בצורה שאתה מציג עם שמות חסרי משמעות שאפשר להדביק על כל אחד" מה עומד מאחורי דבריך אלו ? האם עברת ובדקת אחד לאחד את כל הממצאים של צוות החוקרים בנושא לפני קביעה זו ? מה כוונתך באומרך "שמות חסרי משמעות" ? האם "ארור בין-לאדן ונקמה למשיח" - זה שם חסר משמעות בעינך ? הואל נא להסביר את דבריך אלו.

saar7650

New member
הייתכן שאלוקים חלילה לא יודע לכתוב?

מה שאני אומר זה שהבורא לדעתי לא הצפין קודים בצורה הנלעגת שאתם מציגים גם "ארור בן לאדן ונקמה למשיח" זה דבר נלעג! אני יכול (כמו שהביאו קודמיי האתאיסטים) לעשות בטקסט ככל אוות נפשי! גם מציאת מילים כמו שמצאת זה מצחיק וראיה לדבר- כותבים בן לאדן לא בין לאדן! כי בין פירושו (בין לבין בין שני דברים) ושמו של הטרוריסט הוא בן לאדן בלי יו"ד!!! הייתכן שאלוקים חלילה לא יודע לכתוב??? ועוד לא ענית לי על שאלתי... אם אני מוצא הפרכה לקיום הא-ל או לדברים מציאותיים שקיימים בעולם- מה תאמר? שאלוקים "תקע" גם את הצופן הזה כדי לבלבל אותנו??? אני אומר וסליחה על הביטוי- תפסיקו לבלבל לנו את המוח עם החארטה בארטה הגדולה הזאת! תתחילו לדבר על דברים נורמלים והוכחות רציניות ולא על הוכחת טפשיות מעין אלו! ושוב אבקש סליחה על הביטוי כי כל "הוכחה" נוספת שלך נלעגת יותר מקודמתה! אם תוכל לקבל את סליחתי ולענות לי על השאלה לעיל אודה לך מאוד!

עברנו לויכוח על לגיטימיות הכתב...

ובכן - גם נושא זה דוסקס בעבר בפורום - ותוכל לרשום לפניך ש: 67% מהכתבות העוסקות בנושא כותבות: "בן - לאדן" 33% כותבות "בין-לאדן" באנגלית זה פער קיצוני הרבה יותר כאשר כמעט כל הציטטות כותבות: Bin_laden ולא : BEN_laden כל זאת לפי נתוני מנוע החיפוש גוגל. נמצא אם כן שצורת הכתב לגיטימית. דבר נוסף, החכמה הכי קטנה מצדך - תהיה לקרוא לדבר שאין לך בו שום מושג: "נלעג" הדבר הופך חמור שבעתיים כשמדובר במחקר המתיימר להציג נתונים שנכתבו על ידי לא אחר מבורא עולם. אני חושב שזהירות רבה יותר בבחירת ביטוייך בנושא - היא נדרשת והכרחית. גם שימוש במילים כמו חרטה ברטה - אין להם שום קשר למחקר מדעי - ולא כאן המקום להשתמש בהם - יש לך טענה ענינית? - העלה אותה ! אין לך ? - אל תפריח ביטויים מעין אלה לאויר ! לסיכום, תרשה לי לחזור על הסתירה שדבריך מהווים - ולחדד את הנקודה הזאת: לגיטימי לאמר : "איני יודע" אבל לא לגיטימי - שמי שמגדיר את עצמו בתור אינו יודע - יעביר ביקורת לגביו. לגבי שאלתך - בקיצור אומר כך: שאלה זו נשאלה ע"י סייברדין - שטען שאפשר למצוא דילוגים ארוכים ברמת הממצאים של צופן התורה - בכל טקסט שהוא. כראיה לדבריו הצליח למצוא בתורה, דילוג ארוך הנושא מסר "כביכול" מביך. אימצנו בחום מסר זה - ולהלן התוצאה, כמו כן תוכל למצוא שם תשובה נרחבת יותר לשאלתך. בברכה, בועז מצגר

saar7650

New member
אם לא שמת לב...

ראשית- אבקש סליחה על הדברים הנראים מזלזים בך ובחבריך באופן אישי! פשוט קשה לי עם העניין שמציגים את היהדות באופן כה נלעג! דבר נוסף אמרתי שאולי בורא עולם צפן קודים (איני יודע) אבל אמרתי ש"בוודאי שלא בצורה נלעגת שאתם מביאים"!ולכן- איני מאמין בזה! לגבי הקישור שהבאת זה פשוט לא יאומן! שוב אתם מבטלים דילוגים ע"י דילוגים אחרים "לחלן אחיך" - שלא מצאנו מושג כזה של "לחלן"(לפחות אני לא) לגבי "בין לאדן"- גם אם הוא כתוב באנגלית בתור BEN LADEN אז זה עדיין לא אומר שאפשר לרשום "בין" פשוט עדיין כותבים "בן" ורק משנים את הניקוד ואגב בן לאדן פרושו בן המקום לאדן הבן של אותה עיר- יליד המקום וכשאתה כותב "בין" אז אין לזה קשר. לגבי המסר שיפריך את התורה... אני מאוד מקווה למצוא מסר שכזה ולו רק כדי להפסיק את ה"הוכחות" שלכם לאמיתות התורה ע"י דילוגים. נחפש ובע"ה נמצא!

אדרבא... תחפש.

ראשית, אתה ממשיך להשתמש בביטויי גנאי למרות שהגדרתי לך היטב את דעתי על כך. שנית, התעלמת משום מה מהעובדה ש 33% כותבים בין-לאדן וזה לבד הופך את צורת הכתב ללגיטימית - כי מה שהופך אותה ללגיטימית היא כמות האנשים שמשתמשים בצורת כתיבה זו, ולא דעתך האישית. לגבי מסר שיפריך את התורה... כתבת שאתה דתי, נכון ?

saar7650

New member
דתי אבל מה הקשר???

כל שאני טוען ואומר הוא שאני מאוד מקווה ומאמין שאמצא מסר שיסתור את טענותיך לגבי ה"דילוגים" וזאת רק אם אמצא מסר ש"יוכיח" (לשיטתך) שהבורא צפן קוד אשר סותר את תורתו ואז לשיטתך!!! זה יסתור את התורה... לשיטתי זה לא יסתור אותה כי אני אישית ל-א מאמין בכך בדילוגים! נהפוך הוא! אני חושב שזו הונאה גדולה וזלזול בדת ובערך המקודש של התנ"ך. ולכן אגב אני מתבטא באופן חריף ובוטה למדי כי די נמאס מחילול ה' הגדול (לדידי) שאתם גורמים! למרות כוונתכם הטובה!

G ove r n o r

New member
אני מסכים עמך (עד כמה שזה נחשב

בעיניך, ומקווה שהסכמה זו לא תזיק לך בקרב בני-מינך). מבטיחני לך כי תוכל למצוא כמעט כל מסר שברצונך למצוא (ולא תדע דבר על מסרים שניסו למצוא, נכשלו וננטשו בחשאי). הכתיב עשוי להיות עילג, חיגר, פיסח, עיוור, אולם התכנה שלו, מרכיבה עילג, על חיגר, על פיסח, על עיוור ודנה אותם כאחד, ותמצא ד"כ _משהו_. מובן שאותה תכנה עצמה תמצא מסרים שגויים ("אורניום מדולל", כאשר צריך היה להיות "אורניום מדולדל"), מסרים הפכיים להשתלשלות הארועים, anything goes. זו התכונה של הדלוגים. אכן, אתה צודק, הדלוגים _אינם_ מראים דבר, ורק חוזרים בתשובה, אכולי ספקות, מחפשים בהם הוכחה לצדקת צעדם, שכן, עקב האפי האימטריאלי (immaterial מעולה, כיוון שגלומה בו עקיצה) של אלהים/אמונה, _אין_ בנמצא כלל הוכחות. הפאגאנים/עכו"מים הללו נאחזים בכך בצפרניהם כיוון שענין זה נתפש אצלם כסכוי יחיד ל"הוכיח" שלתורה "תכונה" יחודית, וכפעל יוצא, לדחוק בך להסיק שמקורה בשמים... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

G ove r n o r

New member
הנה, הבט, כך זה עובד. האיש מצוי

כעת במצב שבו עליו לתמוך בדלוגים בצפרניו, אחרת יהיה אידיוט גם בעיני עצמו (נוסף להיותו אידיוט מזמן בעיני הצבור): אחד הדברים שהחזירו אותי ואת אשתי זה הדילוגים. כדי למצוא מיהו האיש - הכפילו 125 ב- שתיים בשלישית (נכון לרגע זה)... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

saar7650

New member
גוברנובר...

בני מיני (הדתיים) או לפחות רובם (כי כמו מר מצגר יש עוד כמה כאלו...) לא מאמינים בדילוגים!!! הבעיה הגדולה היא שמצגר וחבר מרעיו עושים רעש גדול מה"הוכחה האדירה" שלהם מה"תגלית" שלא תאומן ומוציאים לעז על ה' ותורתו. ולכן עקב הרעש שהם עושים מכלילים החילונים את כל הסקטור הדתי בטפשותו (מצגר- סליחה על הביטוי אך זה מה שאני מרגיש). הדילוגים לא מוכיחים ולא יכולים להוכיח את אמיתות התורה! ניתן להשתמש ברעיונות אלו (כמו גם בגימטריאות וכד') בתור פלפולים או מילתא דבדיחותא בלבד! דתי אני תמיד אשאר עם או בלי "הוכחות" אלו ואחרות.

G ove r n o r

New member
מעניין לברר האם מצגר הנו חוזר

בתשובה. כל המאמינים בדלוגים בהם נתקלתי עד כה, היו חוזרים בתשובה... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

saar7650

New member
ואגב...

אתה בתור אתאיסט מעוניין לקבל את כ-ל התשובות לכ-ל השאלות!!! וזה לא נכון לחשוב כך. א. כיון שאמונה היא מעל השכל. כלומר- ניתן לחקור ולשאול וכשאין הבנה אז כאן מגיעה האמונה. (כמו השאלה לגבי השואה). ב. לגבי הבנת הא-ל אין אפשרות להבין כ-ל דבר שהא-ל עושה כי- "אילו ידעתיו הייתיו"- כלומר אם כל שאלה לגבי הבורא הייתי יודע את תשובתה אז בעצם הייתי במובן מסויים הבורא עצמו!!! ולכן נסיונותיכם להבין כל דבר בעולם או כל דבר לגבי הא-ל אינו מציאותי!! כי הבנתכם לעולם לא תתקיים מהסיבות שהבאתי לעיל.

G ove r n o r

New member
"אתה בתור אתאיסט מעוניין לקבל את

כ-ל התשובות לכ-ל השאלות!!! וזה לא נכון לחשוב כך" המצב העגום הוא ש_אין_ קשר בין מעשיך/פעולותיך לבין "תגובתו". אילו הייתי מאמין, הייתי אומר לנפשי "הוא פועל בדרכים נסתרות, על פי הגיון עליון, שאיני יכול להבינם. צריך לסמוך עליו". אולם, איני מאמין, ואיני מוצא קשר בין המציאות לבין "הנהגתו". אני מבין שהעולם כאוטי, סטטיסטי, שרירותי ואקראי במדה מסוימת, ואני יכול להתמודד עם זה. אילו האמנתי, _לא_ הייתי מקבל תשובות _מעשיות_ טובות יותר לאותן תופעות כאוטיות/סטטיסטיות/שרירותיות/אקראיות שאני רואה. מבחינתי, "בורא" הוא גורם מיסטי שאינו תורם לנו שום מידע מעשי, ואיני רואה טעם בהכנסתו למשוואות מצב. מעל לכל, עליך להבין שאין כלל הוכחות לקיומו. אילו היו - לא היו ניטשים ויכוחים סוערים דוגמת שלנו באלפי פורומים בעולם. לא? אין למדע מה לומר על ענינים אימטריאליים. על ענינים אימטריאליים ניתן לטעון _כל_ דבר, _גם_ טענות אמונה יהודית, והטענות לא תהיינה ניתנות להפרכה, אולם גם לא לאימות. בחרת להאמין? OK אתה סבור שתוכל להוכיח ולנמק את החלטתך? שכח מזה... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

לפחות קיבלתי תשובה על שאלה ישנה

כזכור שאלתי בהתחלת התכתובת ביננו האם אתה מאמין או לא בדילוגים. לפחות קיבלתי במענה האחרון תשובה סופית לכך, חבל שהיינו צריכים להסתובב במעגלים במשך 4 תכתובות ביננו עד לברור נקודה זו. ובכן , כל שנותר לי לציין על הערותיך לגבי דעתך שכביכול הצופן הוא "הונאה גדולה וזלזול בדת" - שדעותיך נמצאות חולקות על רבינו בחיי שכותב לפני כ 800 שנה על מופת בהר"ד בדילוג 42 אותיות מב' ראשונה ל"בראשית" - שעצם המצאות צורה כזו של הצפנה היא מופת ואות לכך שהתורה ניתנה על ידי בורא העולם. אם תרצה, דבריך חולקים גם על אחרון קדוש עליון של דורינו, או דור אחד אחורה, הרב וייסמנדל זצ"ל - שנודע במערכות הגילויים הנפלאות שלו על הצופן שבתורה. גדולים אלו ועוד רבים אחרים שקצרה היריעה מלפרטם - כולם סמכו ידיהם על צופן התורה. כבר כתבתי לך כאן ש"אני חושב שזהירות רבה יותר בבחירת ביטוייך בנושא - היא נדרשת והכרחית." אני חוזר ומשמיע לך את הדברים בהקשרים הנ"ל על מנת שתבינם בצורה מחודדת יותר. בברכה, בועז מצגר

G ove r n o r

New member
ר' מצגר'ל, נסיונך להלך אימים על

מאמין המעז להפעיל את מוחו - מגוחך. _אין_ אנו דנים כאן ב"הסכמות" של רבנים. רבנים, אינם professionally qualified לסוגיות סטטיסטיות כשלנו, וסמכותם התורנית _אינה_ מעניקה משקל לחוות דעתם במתמטיקה/סטטיסטיקה, תחום בו הם חסרי הסמכה. זה _אינו_ ענין הלכתי, ואל לך לרמוז, ברוב נוכלותך, אחרת. אנו דנים בהסכמות של סטטיסטיקאים בנוגע לשאלה האם ה- Masoretic Text מפגין משהו יחודי, או לא. וכאן המצב ברור. הסטטיסטיקאים הסבורים כי יש קודים הם קבוצה שולית שרובה חוזרים בתשובה, ש"כמיהתם" ל"מופתים" למען חזוק אמונתם אכולת הספקות וענויי הנפש, גורמת להם להשתטות קבל עולם, והדמויות הבולטות בקבוצה שולית זו זוכו בפרס איג-נובל לספרות (!). אל תהלך עלינו אימים בשסוי רבנים. אגב, האם אתה חוזר בתשובה? - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

saar7650

New member
העובדה היא...

שלא כמו אותם גדולים שציינת רוב רובם של הרבנים משתמשים בדילוגים וגימטריאות בתור פלפולים בעלמא בלבד! ולא הוכחה כזו או אחרת! גם רבינו בחיי כאומר שזה דבר פלאי- (מעניין לראות מקור לכך שאכן כך אמר) מאמין אני שהוא טען שזה באמת מחזק את הדת כמו הרבה פלפולים וגימטריאות שישנם בתורה- ראה בעל הטורים אך לא הוכחה וודאית וניצחת לתורה שכן כל אלו הם פלפולים בלבד ולעיתים גם פלפולים וגימטריאות מחזקים.

לא "פלאי" אלא "מופת" המהווה הוכחה !

אלו הם דבריו של רבינו בחיי - ובמפורש הוא קובע שבעצם הימצאות מופת "בהר"ד" מב' של "בראשית" בדילוג 42, יש הוכחה לאמיתות המסורה של התורה מבורא עולם לעם ישראל. לא "מחזק" לא "מתפלפל" לא "גימטריאות" הוכחה ניצחת ! נמצא אם כן שדבריך חלקו על רבינו בחיי.

G ove r n o r

New member
"נמצא אם כן שדבריך חלקו על רבינו

בחיי" ר' מצגר'ל שוב מנסה להלך אימים על מאמין המנסה להפעיל את ראשו ולחשוב בבקורתיות. הרבינא הלז אמר את דעתו בענין ש_אינו_ הלכה, והילכך _אינו_ מחייב מאמינים. הוא מאמין בזה? כיף לו! קרא דברי מתמטיקאי יהודי אורתודוכסי מבריק זה על הקודים (לחפש My Position on the Bible Codes) ותיווכח שאתה בחברה מכובדת. מצגר וחבריו הם חבורת פאגאנים/עכו"מים חוזרים בתשובה אכולי ספקות וענויי נפש המבקשים הוכחה להשקפת עולמם החדשה... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

saar7650

New member
מצגר יקר!

אשמח מאוד לקבל בדרך אגב את המקור לדברי רבינו בחיי ללא קשר לאמונתי לגבי הדילוגים בתורה רק מעניין אותי לראות את דבריו!

למעלה