"אתה בתור אתאיסט מעוניין לקבל את
כ-ל התשובות לכ-ל השאלות!!! וזה לא נכון לחשוב כך" המצב העגום הוא ש_אין_ קשר בין מעשיך/פעולותיך לבין "תגובתו". אילו הייתי מאמין, הייתי אומר לנפשי "הוא פועל בדרכים נסתרות, על פי הגיון עליון, שאיני יכול להבינם. צריך לסמוך עליו". אולם, איני מאמין, ואיני מוצא קשר בין המציאות לבין "הנהגתו". אני מבין שהעולם כאוטי, סטטיסטי, שרירותי ואקראי במדה מסוימת, ואני יכול להתמודד עם זה. אילו האמנתי, _לא_ הייתי מקבל תשובות _מעשיות_ טובות יותר לאותן תופעות כאוטיות/סטטיסטיות/שרירותיות/אקראיות שאני רואה. מבחינתי, "בורא" הוא גורם מיסטי שאינו תורם לנו שום מידע מעשי, ואיני רואה טעם בהכנסתו למשוואות מצב. מעל לכל, עליך להבין שאין כלל הוכחות לקיומו. אילו היו - לא היו ניטשים ויכוחים סוערים דוגמת שלנו באלפי פורומים בעולם. לא? אין למדע מה לומר על ענינים אימטריאליים. על ענינים אימטריאליים ניתן לטעון _כל_ דבר, _גם_ טענות אמונה יהודית, והטענות לא תהיינה ניתנות להפרכה, אולם גם לא לאימות. בחרת להאמין? OK אתה סבור שתוכל להוכיח ולנמק את החלטתך? שכח מזה... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...