עמלקי רועש , מה יאמר ?

לבנתיים קבל עוד ראיות...

לא מצאתי לינק עדיין לדבריו של רבינו בחיי, אבל מצאתי ציטוט משם הרמ"ק: "מצאנו בספר פרדס רימונים של הרמ"ק - ר' משה קורדובירו - שהיה אב"ד בצפת לפני כ- 450 שנה, בזמנו של האר"י הקדוש: "ידיעת סודות תורתנו הקדושה היא ע"י הצירופים והגימטריאות והתמורות וראשי תיבות וסופי תיבות ותוכי אותיות וראשי פסוקים וסופי פסוקים ודילוג אותיות וצירוף אותיות. ועניינים אלו נשגבים ונעלמים וסודם נשגבה ואין בנו כח להשיגם לרוב העלמם כי יתחלפו על פי דרכים אלו לאין סוף ולאין תכלית. ועל זה נאמר ארוכה מארץ מדה וגו'" נמצא שדבריך חלקו גם על הרמ"ק. אמשיך לחפש אחרי הקישור לרבינו בחיי בלי נדר.

saar7650

New member
אלו ראיות???

"עניינים אלו נשגבים ונעלמים וסודם נשגבה ואין בנו כח להשיגם"!!! מה הקשר לדילוגים??? מדובר פה על דברים יותר עמוקים ובעצם הרבה יותר עמוקים מה"דילוגים" שלכם... אתה חושב שאתה יותר גדול מרהמ"ק??? אם רבינו לא ידע דילוגים אלו- אז אתה תדע על מה מדובר?? אתה פשוט טועה בהבנת הדברים! יש מה שנקרא עשר הספירות העליונות נכון? אז יבוא אדם ויתחיל לספור עד עשר ויאמר שהגעתי לעשר ספירות העליונות... לצערי כך אתם לומדים את דבריו העמוקים והקדושים!

לא טרחתי להדגיש לך את המילים

הרלוונטיות - סמכתי שתקרא היטב. אז אני חוזר ומצטט הפעם עם הדגשה ברורה. "מצאנו בספר פרדס רימונים של הרמ"ק - ר' משה קורדובירו - שהיה אב"ד בצפת לפני כ- 450 שנה, בזמנו של האר"י הקדוש: "ידיעת סודות תורתנו הקדושה היא ע"י הצירופים והגימטריאות והתמורות וראשי תיבות וסופי תיבות ותוכי אותיות וראשי פסוקים וסופי פסוקים ודילוג אותיות וצירוף אותיות. ועניינים אלו נשגבים ונעלמים וסודם נשגבה ואין בנו כח להשיגם לרוב העלמם כי יתחלפו על פי דרכים אלו לאין סוף ולאין תכלית. ועל זה נאמר ארוכה מארץ מדה וגו'" לגבי מה שכתבתי "ראיות" הכוונה היא לראיות לדברים שאמרתי, שדבריך נגד הדילוגים בתורה חולקים על רבנים רבים וגדולי עולם. ואני חוזר ומדגיש: אם כן - נמצא שדבריך אלו חולקים גם על הרמ"ק. לגבי דברי הרמ"ק כי דברים אלו נשגבים ונעלמים - המחקר שלנו רק מוכיח עד כמה צודק הרמ"ק שכן כמעט בלתי אפשרי - למצוא את המסרים המוצפנים בדילוגי אותיות מראש. בברכה, בועז מצגר

saar7650

New member
אפשר ועוד איך...

אפשר ועוד איך למצוא בדילוגים כל מה שרוצים!!! והוכיחו לך את זה מתנגדיי החילוניים! ולא לזה התכוון הרמ"ק הקדוש!!! לא לדילוגים עלגים כאלו- פעם בכתיב מלא פעם בחסר פעם בטעות דפוס כזו ופעם באחרת... פעם ע"י ציורים של פיקאסו, וכן על זה הדרך... אם אתה הולך וחושב שבורא עולם כתב בצורה כל כך עילגת אל תכניס לרמ"ק מחשבות מעין אלו... כי הוא לא חושב שהבורא חלילה עילג ולא יודע לכתוב!!!

טוב, הבנתי אותך חביבי...

אתה מפרש את הרמ"ק, מפרש את רבינו בחיי, מפרש את הרב וייסמנדל, כולם טועים - רק אתה צודק. אתן לך תרגיל קטן: הרב וייסמנדל חשף מערכת שלמה הקשורה לדילוג האותיות : "תורה" כדי לא להכביד עליך בכל המערכת, קבל תרגיל קטן זה: ספור 50 אותיות מהאות "ת" הראשונה בספר בראשית. מהאות "ו" שתמצא אחרי 50 אותיות - ספור עוד 50 מהאות "ר" שתמצא אחרי 50 אותיות - ספור עוד 50 כשתקבל את האות "ה" - תוכל לעבור לתרגיל הבא: ספור 50 אותיות מהאות "ת" הראשונה בספר שמות. מהאות "ו" שתמצא אחרי 50 אותיות - ספור עוד 50 מהאות "ר" שתמצא אחרי 50 אותיות - ספור עוד 50 כשתקבל את האות "ה" - תוכל לענות על השאלה הבאה: האם מערכת זו היא "עילגת" ?

G ove r n o r

New member
'אתה מפרש את הרמ"ק, מפרש את רבינו

בחיי, מפרש את הרב וייסמנדל, כולם טועים - רק אתה צודק' לא. הוא בחברה מכובדת, ופרט לכך עליך להפסיק לפסוח על הסעיפים. אני מבין שנואשת מהוכחות מתמטיות/סטטיסטיות ונפנית לרבנים לעזרה, בנסיון נואש להלך אימים על מאמינים. "הסכמת" רבנים, מעבר לכך שאינה מרשימה אתנו, היא ס"ה מאשרת ששעשועים אלה אין בהם כפירה. אין כאן פסיקה הלכתית. כל יהודי יכול להחליט לעצמו. האם אפשר לסכם שירדת מטעונים מדעיים ועברת לאיומי סמכות (רבנים) ? 'הרב וייסמנדל חשף מערכת שלמה הקשורה לדילוג האותיות : "תורה"...האם מערכת זו היא "עילגת" ?' האם זה עובד גם על נסח התורה שלפני המאה ה-4 לפנה"ס, באלפבית פיניקי ? אתן לך תרגיל קטן: אמנון (=147) בין-לאדן (=147), סתם. מה זאת, אם לא שעשוע? - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)... נ.ב.: נטעים, ההודעה שמורה, _אין_ טעם במחיקתה, חבל על טרחתך!!!

saar7650

New member
ל-א הבנת אותי חביבי!!!

ראשית כל מה הבעיה בזה? כל הכבוד לך שמצאת עוד פלפולים ופרפראות לתורה! אין זה אחד מ-13 עיקרי האמונה של העם וכמו שיש מחלוקות בהרבה הלכות כך בזו ישנה מחלוקת! ואני נוטה לחשוב לצד השני! דבר נוסף- כל כך נוח לך לענות על שאלות שאתה יודע עליהן את התשובה! ומה עם השאלות שלי דילעיל? (בתחילת הפורום עם "תגליתך המרעישה" וציורי קולומביה???) ולגבי הכתיב השגוי, המלא, החסר, לעיתים בראשי תיבות (י.ערפת- אגב גם בלי א') וכן הלאה?? על זה דיברתי עילגות!!! לא על דברי הרמ"ק שאינם עילגים כי אם מציגים מילים שלמות וברורות!

מצוין - דבריך אלו הם התקדמות.

אני מרשה לעצמי לסכם כך: למעשה אין ויכוח שכל נושא הקודים אינו בין 13 עיקרי התורה, בכך אני ואתה שותפים מלאים ! לגבי נושא של עצם הימצאותם של הדילוגים בתורה, אתה מסכים שהתופעה קיימת ( ברובד הרמז של הפרד"ס ), אך בחלק מהדוגמאות שאנו מביאים - הנך טוען לעילגות בבחירת הביטויים. אם כן, למעט הנושא שנקרא "תמלול" הדילוגים - אין ביננו ויכוח. אשרינו ! בברכה, בועז

saar7650

New member
לא כל כך מדוייק!

אני לא מסכים שדילוגים אלה אחד מפרד"ס כי ה-"רמז" שהתכוונו אליו גדולי עולם אינו שטחי בצורה שאתה מציג אלא עמוק הרבה יותר! אשמח אם תענה לי על שאלותיי בפתיחת הפרום לגבי "ציור קולומביה"! וכאן אשמח להביא ולהסכים עם הציטוט שהבאת- "אין הקב"ה מקפח שיחה יפה"!

בוא נסכם כך:

ודאי שיש רבדים עמוקים בהרבה ב"רמז" של הפרד"ס, איני מסכים אתך לנושא השטחיות - מכיוון שאנו מביאים אין ספור דוגמאות מאלפות - ולבוא ולטעון שזאת שטחיות זה בכלל לא לענין - אבל בוא נניח לויכוח עקר זה. ונסכם כך: הרבדים שאנו מגלים דרך תורת הקודים, בודאי מלמדים על חוכמת האין קץ שעדיין איננו קרובים לגילוי קצה קציה - המגולמת ב"רמז" שבתורה. בברכה, בועז מצגר

G ove r n or

New member
ר' מצגר'ל, עד מתי תתחמק מעמות

עם הפרכותי? - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)... נ.ב.: נטעים, ההודעה שמורה, _אין_ טעם במחיקתה, חבל על טרחתך!!!

saar7650

New member
בוא נסכם כך:

אשמח מאוד אם תענה לי על שאלותיי בנושא הטעויות בכתיב. בנושא ציור קולומביה וכו'... דבר אחרון- אני לא מסכים עם העניין שדילוגים הן אפילו פשט של רמז! והסברתי כבר לך שניתן בקלות כל כך להגיע למשפטים ולקובץ מילים שיראו לי דבר שהתרחש! העניין תלוי פשוט בתוכנת המחשב שיש לכל אחד ואחד! וזה שיש לנו תוכנת מחשב לא אומר חלילה שאנו יודעים ומבינים טוב יותר את הפשט של הרמז! שאם זה היה כך זה היה מוריד מערך הפרד"ס בתורה! שכן כפי שציינתי כל אחד יכול לבוא ולעשות בדילוגים כאוות נפשו!

אם כן, נפרד בדעות חלוקות...

לגבי נושא הכתיב - אני חוזר ומציין שכל פורמט כתיב של מילה מסויימת נבדק על ידינו לפני הצגתו . אם הכתיב לגיטימי - אנו עורכים בו שימוש. לגבי קולומביה - צורת הכתיב - קולומביה - היא צורה אחת לגיטימית צורת הכתיב קולמביה - גם היא לגיטימית - שים לב לצורת הכתיבה באנגלית : columbia - כאשר האות U נהגית בצורה אחרת מהאות O . לדוגמא : המילה RUN באנגלית - בתרגום סימולטני לעברית האם היית מתרגם: "רון" ? או "רן" ? לכן גם צורת הכתיב קולמביה היא רלוונטית - ואם כך - נשאר לך לתת מענה לשאלה : מה הסיכוי שמתוך 3 הופעות של ביטוי זה בדילוג שווה בספר בראשית - יופיע מסר ברור כל כך בתחילת הביטוי ( כוונתי לביטוי "מות על קולמביה" ) מסר הקשור קשר אמיץ לאירוע ? היות ותשובותיך מעידות כי אינך "מתרשם" מכך - ממילא, מובן מדוע אינך מסכים שהדילוגים שייכים לרובד הרמז שבתורה. ניחא אם היה מדובר רק במקרה זה - היית יכול לחשוב ש"יצא בפוקס" אבל כשמדובר במסרים המופיעים בעקביות פעם אחר פעם בצורות שונות כפי שמובא באתר - טענותיך נסתמות. היות ואינך מסכים לכך - ממילא עשיתי אני את ההשתדלות שלי על מנת להבהיר לך היכן אתה טועה בנקודות המוצא שלך. ואם עדיין הנך דבק בשלך - עלינו להפרד בידידות, לצערי הפעם בדעות חלוקות. בברכה, בועז מצגר

G ove r n or

New member
"צורת הכתיב - קולומביה - היא צורה

אחת לגיטימית. צורת הכתיב קולמביה - גם היא לגיטימית - שים לב לצורת הכתיבה באנגלית : columbia - כאשר האות U נהגית בצורה אחרת מהאות O . לדוגמא : המילה RUN באנגלית - בתרגום סימולטני לעברית האם היית מתרגם: "רון" ? או "רן" ? לכן גם צורת הכתיב קולמביה היא רלוונטית -" לא. שאלת וענית בעצמך במקום לבקש תשובה. המלה Columbia אינה עברית. אתה חיב להחליט חד משמעית איך תהגה אותה. _אין_ זו מלה עברית הנתנת להכתב באפנים שונים (כתיב מלא/חסר/לסרוגין/פרמוטציות). אתה יכול להחליט שאתה מאיית על פי הפונטיקה האנגלית. אתה יכול להחליט שאתה מאיית על פי הפונטיקה העברית (U כשורוק). אינך יכול לאחוז בזה וגם מזה אל תנח ידך. האפן החפשי בו ניתן לאיית מלים עבריות _אינו_ חל על מלים לועזיות. התכנה המתוחכמת CodeFinder המכילה מילון ענק של מלים ובטויים בצורת stem words מאפשרת חפוש אוטומטי של כל איות עד אבסורד (כתיב מלא/חסר/לסרוגין/פרמוטציות), ולכן יוצאים מסרים מצחיקים. היא פשוט, overkill ההורג בסופו של דבר את הענין בחנק עקב טביעה בים של צחוק. מה בקשר למדולדל? Depleted Uranium אינו "אורניום מדולל", אלא "אורניום מדולדל". איך קרה שמצאת מסר שקרי? אולי ניתן למצוא _כל_ מסר שטותי, ואחד מהם ימצא "קולע" ויחשב ל"מסר" מוצפן?

G ove r n o r

New member
"שדבריך נגד הדילוגים בתורה חולקים

על רבנים רבים וגדולי עולם" מי הם "גדולי עולם" הללו? האם "רבנים רבים" ו"גדולי עולם" אלה פסקו הלכה שיש קודים בתורה? 'נמצא שדבריך אלו חולקים גם על הרמ"ק' האם הרמ"ק פסק הלכתית שיש קודים בתורה? מדוע לא תענה על שאלה פשוטה: האם פסק הלכה הוא שיש קודים בתורה? "המחקר שלנו רק מוכיח..." האם ציור עגול מטרה סביב חץ תועה הוא מחקר? - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

G ove r n o r

New member
השעשועים הבטלים, חסרי המשמעות

הללו _אינם_ ענין הלכתי, _ממש_ כשם שהזהר אינו מכתבי הקדש. אין משמעות הלכתית לשעשועי רמ"ק, ורמ"ק פשוט לא ידע שאין קשר בין הנסח המסורתי לבין הנסח שהיה קים לפני המאה ה-4 לפנה"ס. אם הייתי מציג לו את הפרכתי המסודרת והמוצקה, היה אומר "הדין עמך" ומתייק את השטויות בפח. "מדען" הדלוגים ההסטרי שלנו נוטש במר יאושו את ההנמקות העניניות, ומנסה להלך אימים על המאמין, המנסה לחשוב באפן בקורתי, בשסותו בו רב, אחר רב. ה"מדען" שוכח, או מנסה להשכיח, שהדלוגים _אינם_ ענין הלכתי, ולכן יש ל"הסכמת" רבנים כאן משמעות שונה. "הסכמה" של רבנים, לענין הדלוגים (ענין שאינו בגדר חדושי הלכה), אינה אלא אישור ש_אין_ בענין הנדון דברי _כפירה_. נקודה. הדלוגים הם, אם כן, שעשוע _חסר_ משמעות ש_אינו_ בגדר כפירה, וכל יהודי יכול לנקוט עמדה לגביו בהתאם לרמתו השכלית. שוטים רשאים להאמין חכמים חייבים לדחות (מכל ים הטעמים ואוקיאנוס הנמוקים שהצגתי) אלה ואלה אינם כופרים (אולם הראשונים הם, כאמור, שוטים)... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

עמלק

New member
עיוור מרצון...

ומה עם כל הדילוגים שאני מצאתי שמוכיחים באותה שיטה את מוחמד הנביא, ישו וחברים נוספים מהמיתולוגיה היוונית ? ? ? אתה מדבר רק על מה שאתה מצליח למצוא לו תירוץ - כל השאר, כאילו נעלם...

עם ממצאים כמו שאתה מצאת...

לא מתיימרים להוכיח... ממצאיך חסרי משמעות מכל בחינה סטטיסטית. תוכל לקבל חוות דעת מקצועית לכך מחברך סייברדין.

G ove r n o r

New member
גם שלך

חסרי משמעות... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

עמלק

New member
עדיין לא ענית איך אתה מחשב

ועל כן, דבריך חסרי משמעות וכנראה שקריים.

למעלה