מסכימה שלאנשים קשה מאוד להבין אנשים במצבים אחרים לגמרי
קשה עד בלתי אפשרי, להבין את החווייה של האחר, כשאתה חווה את ההיפך הגמור.
אני מודה, ג'קי, קשה לי לחלוטין להבין את החווייה שלך ושל שחר, על געגועים למטפלת החומלת, ועל רצון במטפלת שהיא תחליף לאם.
אני משחר ילדותי למדתי לתעב את הוריי ולרצות אך ורק דבר אחד: לצמוח, לשרוד, ולא להתבונן מעולם אחורה על האם החסרה. לכאוב את חסרונה, אך לעולם לא לרצות אשליה של דמותה. רק אמת, נוקבת ככל שתהיה.
התיעוב שיש לי לאשליה ולשקר, גדול אפילו יותר מאשר התיעוב שלמדתי לתעב את הוריי.
אבל אני מבינה הרגשה של התמכרות, ולכן אני יכולה להבין מה את מרגישה, למרות שאני לא מזדהה.
גם עם ההודעה של כותבת השרשור אני כמובן לא מזדהה, אבל יכולה לשער את התמיהה וחוסר ההבנה שלה לגבי היחס לאחיה (כמובן במסגרת מעט מאוד המידע שקיבלנו כאן על מערכת היחסים).
אפשר להרגיש חוסר הזדהות, אפשר להרגיש שדרכו לי על הנקודה הרגישה. אפשר גם לא להבין.
אבל לא נכון לבוא לאדם ולהוכיח אותו במסר הזה, של "יש לך צרות של עשירים, תסתכל עליי". אפשר פשוט לא לענות לו.
היום ביקרו אצלי כל בני משפחתי - הבן ומשפחתו הקטנה, אחותי ושלושת בניה ומשפחותיהם הקטנות. הנכדה שלי הלכה לשירותים, ואח"כ סיפרה בקול רם לכל האנשים שהיא בקושי מכירה, שהיא עשתה בתחתונים.
אף אחד לא אמר לה שזה חוסר טקט משווע וקטנות בלתי נסבלת. להיפך, כולם נהנו והתפעלו ממנה, והתחברו לדבריה מאוד. היא בת שנתיים, בגמילה מחיתול רק מלפני חודש, ואנחנו שם, איתה, במקום שלה, למרות שייקח המון זמן עד שהיא תתבגר משם.