"ענייני חתונות..."

נועם m

New member
"ענייני חתונות..." ../images/Emo99.gif ../images/Emo5.gif

ישנם שיגידו, כי בשנות האלפיים הבאות עלינו לטובה, חשיבות מוסד הנישואים הולכת וקטנה. אחרי הכל- רובנו חיים עם בן/ בת הזוג כבר כמה שנים טובות קודם לכן, ומתכננים בכל מקרה להיות דבוקים אליהם כל החיים... ועדיין, נראה כי ככל שחתונה נהיית פחות רלבנטית לחיינו המודרניים, כך הופכים את הטקס הצנוע והנחמד הזה לארוע גרנדיוזי, נוצץ, ובלי פרופורציה לשום דבר (כולל חשבונות הבנק של המעורבים בדבר...). בעיני, חתונה בקרב חילונים כיום היא לא יותר מאשר טקס סמלי ואישור פורמלי למערכת היחסים. אני קצת מתקשה להביון איך דווקא היום הזה, מוגדר על ידי כל כך הרבה כ"יום המאושר בחייהם". הרי אם אין שינוי בסטטוס הזוגי אחרי החתונה, מה זה בעצם משנה? למה היום שבו פגשת את בן זוגך לא נחשב ל"יום המאושר בחייך", אבל היום שבו איזה רבי שמן חותם לך על הכתובה גורם לך להזיל דמעות אושר, עשר שנים לפני המאורע? אז מה דעתכם בעניין? מה המשמעות של חתונה בישראל של שנות האלפיים? האם אתם בעד כל תעשיית החתונות שנבטה כאן בשנים האחרונות? וכמובן, האם יבוא היום, ובו גם אתם/ אתן תעלו על בגדי נשף, תזילו דמעות, ותכריזו כי עד יום זה, לא ידעתם אושר אמיתי מהו...

ללא נושא

ברגע שיש הורים מבוגרים.. זה קצת בעיה לא להתחתן.. ורק לחיות ביחד כזוג. כך עשתה גרינברג יפית, היא חיה עם בן זוגה יותר מעשרים שנה.. קרתה לו תאונה.. ואז הם התחתנו. אני יודעת שאני כן אתחתן, בטקס צנוע. לא אוותר לעולם על הכבוד ללכת עם הורי לחופה.

Zoharrr

New member
אצלי זה לא ככה

אני באה ממשפחה דתית, אצלנו לא גרים ביחד לפני החתונה. כולם עושים סקס לפני, כולם יודעים את זה,אבל לא מדברים על זה D: ולגור ביחד לא,אפחד לא עושה את זה והאמת שלא נראה לי שזה פגע במישהו שהם לא גרו ביחד לפני וזוגות שהתחתנו וגרו ביחד לפני התגרשו אחרי שבועייים. אני בעד כל העסק,הייתי במיליון חתונות ואני כמעט תמיד נורא נהנית בהן. זה כמו זריחה, משם מתחיל משהו חדש. אצלי במשפחה תמיד כולם רצו לעשות חתונות קטנות ומצומצמות ולא הצליחו כי המפשחה ענקית וכי ההורים לחצו ש"לא יפה". ואיך אני בקטע הזה? מצידי להתחתן על מדרגות הרבנות. אבל ללא יודעת, יש בי משהו שרוצה להתחתן יחפה על החוף עם שמלת שבועות שכזאת, ויש משהו שרוצה חתונה ענקית. השלמה תישאר של שבועות וגם היחפה בשני המקרים.

../images/Emo99.gif

אחי מתחתן עוד מעט, דווקא אחי רוצה את החתונה יותר מחברה שלו (90% מהאורחים צד שלנו חחח) כי זה רגע מרגש עם החברים והמשפחה
לדעתי חתונה זה יום מאושר כי כל המשפחה והחברים באים לכבודך ושמחים וכל הערב מוקדש לך. =] ובחופה זה מרגש עם ההורים והכל... אחרי זה יש זכרונות מהאירוע שנזכרים במשך שנים . אני ברור אתחתן עם אירוע נוצץ ומהמם, הכלה מלכת הערב
לא משנה רבי שמן או רזה העיקר מזמר

Dark Muse

New member
זה יום מאושר מסיבה אחת

זה מעין טקס שמסמל יותר מכל את נדר הזוגיות הנצחית, שבני זוג נשבעים לאהוב ולהיות אחד עם השני, יש בזה משהו סמלי ורגשי מאוד... בתכלס, סתם חרטא, במיוחד שמלא זוגות מתגרשים, ואפשר גם להתחתן בלי לעשות טקס ענק ומפוצץ.

ChilD SouL

New member
את האמת../images/Emo35.gif

אפ'עם לא חשבתי על איך תראה "החתונה המושלמת שלי". מצד אחד, כל הרעש והטרארם מפחיד ומרתיע אותי קצת. אבל מצד שני, זה נשמע לי כ"כ מרגש וקסום כך ש... אני ממש לא יודעת. כשנגיע לגשר - נעבור אותו, או נקפוץ ממנו.

L y c a n

New member
קודם כל..

האירוע הזה חשוב בגלל המנגינה שתתנגן בו, המנגינה שאת, אמורה ללמוד
ובנימה רצינית - לפי מה שנראה לי, זה הוא יום חשוב שכן זה יום שכל אחד מקווה, שיהיה רק פעם אחת בחיים, אמנם שגם היום בו הכרנו הוא פעם בחיים, אבל אנחנו מכירים אחד את השני כל יום וכל פעם טוב יותר ומחדש.. ולא תמיד הפעם הראשונה היא זו שגורמת להיות ביחד. או בכלל. חתונה זה יום של פעם בחיים, וחוץ מזה, נותן הרגשה של מסגרת.. התחייבות ואחריות.. אני מכיר מישהו, שלשאלה מתי יתחתן, ענה "למה שאני ארשום את האוייב שלי בתעודת זהות?
" אני לא מסכים.. חתונה, זה שיתוף רשמי. אבל כמובן, אהבה זה אהבה..

L y c a n

New member
אגב, מספיק חילונים מתחתנים בחו"ל..

רק בשביל החותמת, רבנות בהחלט יכול להחשב כמוסד מיותר. אני בעד. העיקר שישימו את המנגינה!

pain is MY love

New member
אני לא רואה בזה שום דבר רע

גם מבחינת ההלכה וגם מבחינה חוקית יש לחתונה משמעות גדולה. נכון שבני הזוג היו וישארו ביחד אבל אחרי החתונה הם כבר הופכים למשפחה ולא לבני זוג... וחוץ מזה חתונה היא אירוע מאוד מרגש וחשוב שמשפיע על חיי שני בני הזוג, יותר מחוייבות, יותר אחריות, המשכיות וחוקיות. אי אפשר לוותר על חתונה, זהו חלומה של כל ילדה...

L y c a n

New member
אי אפשר לוותר

אבל כל ההשפעה הזאת נובעת אך ורק מהמסורת..

ChilD SouL

New member
לא מסכימה איתך לגבי משהו...

"יותר מחוייבות, יותר אחריות" - עם כל הכבוד, אני [אישית בכל אופן] מאמינה במגורים ביחד לפני שמתחתנים. ככה ש...היחסים נשארים אותם יחסים, רק שעכשיו הם רשמיים על נייר - זה הכל. המחוייבות אותה מחוייבות והאחריות אותה אחריות - אם בנאדם ירצה לבגוד הוא יבגוד בלי קשר למסגרת הנישואים. [לדוג']

ChilD SouL

New member
לא אמרתי שלא...

אבל עדיין אפשר לבצע את זה כשאתה נשוי, וזה קורה.
אני לא רואה שום שדרוג בין מערכת יחסים בה אתה חי עם הבנזוג שלך והוא נקרא חבר לבין זה שאתה נשוי לו ועדיין חי איתו.

קודם כל לא ממש חולק

אבל... וזה אבל גדול...ברגע שמוצא אתה שכל אדם שלישי חווה בגידה מתחיל אתה להבין שלמעשה זו הצגה,והחיים מאחורי המסך מסתתרים...ההבדלים בין הציור שאנו מצירים לעצמינו כ"חברה אנושית" והמציאות כל כך קיצונית שהופכת הכל למין סוג של בדיחה ממש לא מצחיקה. לא תרצח...והמיספרים אף פעם לא היו גבוהים יותר. לא תחמוד אשת...וכל שלישי אכן חומד. לא תגנוב...וזה כבר מזמן עניין יחסי.וקופה רושמת שלא נסגרת לדקה. כבד את...וסחר הנשים משגשג...לא ראה ימים טובים יותר. מתי שהוא צריך להבין שאין זה רק :אלמנטים שלילים" וההבדל בין איך שהאדם אוהב להציג את עצמו והמציאות,פשוט תהומית.

נועם m

New member
למה?

למה אם מתחתנים פתאום יש "יותר מחוייבות ואחריות"? למה מערכת יחסים של נניח, 4 שנים לא מספיקה על מנת לפתח מחוייבות ואחריות כלפי האדם השני? הטקס הוא באמת מה שישנה את זה? אני רוצה להאמין שברוב מערכות היחסים, אנשים לא מרגישים צורך בשמלה נפוחה ופיסת ניר בשביל לחוש באמת מחוייבים זה לזו. ובנוגע ל"חלומה של כל ילדה"- לא הגיע הזמן שנתבגר? גם אני בגיל עשר רציתי חתונה... אבל בסופו של דבר, מרגילים אותנו לחשוב כך. למה אחרי שהתבגרנו והתפתחנו ליצורים תבוניים (טוב, אולי לא כולנו
) עדיין אף אחת לא מוכנה להכיר בעובדה שזה בסך הכל טקס?

L y c a n

New member
שוב

זה טקס שאמור לסמל משהו. עיניין של מסורת וכו' הרבה דברים בחיים נעשים רק בשביל לסמל.. ויש המון דוגמאות! וזהו

pain is MY love

New member
מה שהתכוונתי להגיד

לפני שתפוז הרסו לי את החיים!!!! זה שאחרי החתונה אומנם הקשר עצמו לא משתנה אבל כן הרבה יותר קשה לפרק את החבילה כשמעורבת בזה משפחה, אולי ילדים ומשפטי גירושין מכוערים...

למעלה