"ענייני חתונות..."

TheVillageIdiot

New member
מה?

"זהו חלומה של כל ילדה..." לא נכון. אני ילדה. נעים מאוד. החלומות שלי לא קשורים כלל וכלל לקשירת חיי בחייו של איזשהו גבר בעזרת רבי מזמר. כן, אהבה זה נפלא, אבל החלומות שלי יותר גדולים מאשר ערב אחד בחיי עם שמלה לבנה ודיג'יי. אני יודעת שמסתובב איזשהו מיתוס שכל ילדה יודעת כבר בגיל חמש איזה שמלה היא תלבש ואיזה פרחים יהיו על השולחן ואיזה שיר יתנגן. אז הנה, מיתוס נופץ. אותי זה לא מעניין בכלל.

TheVillageIdiot

New member
טוב, מילא.

אז להכליל כבר אי אפשר.
בעיניי נראה מאוד מוזר כל ההתעסקות הזאת.

Cobe Anan

New member
למה מקשרים הכל לדת?

מוסד הנישואין הוא עניין מקובל ברוב הציוויליזציה האנושית. הקסם שבחתונה הוא שבאיזשהו מקום, זהו האישור הסופי, כריתת הברית בין בני הזוג. נכון שמבחינה טכנית אין כמעט הבדל כיום בהתנהלות הזוגית לפני או אחרי החתונה, אבל זה לא משנה. החלק החשוב הוא שמבפנים מרגישים שזה אכן מוחלט, שזה יימשך לנצח..

L y c a n

New member
אתה מודע לעיניין

שכל ציביליזציה בעולם, בנויה על דת\אמונה כלשהם, נכון? ולפני שתגיד, גם אתאיזם זה סוג של דת\אמונה

Cobe Anan

New member
אני דווקא חולק על דעתך.

היום החברה כבר איננה מוכוונת אמונה, כלומר שגם חברה שבה אחוז המאמינים גבוה, הקווים המנחים אולי מתיישרים עם ההלכות- אבל התחום העיקרי שמנחה את הנורמות בימינו הוא זה שבין אדם לחברו. בכל מקרה, הכוונה שלי היתה לומר שאיך שלא תסתכל על זה, בני אדם מתחתנים. אין שום קשר בין דתם של בני זולו, ההינדים, היהודים והאינואיטים, אבל בכל זאת- כולם מתחתנים. הכצעקתה? מונוגמיה היא אמת מוסר אנושית, והיא הוטבעה בתרבויות העתיקות ביותר שלנו, והתפרשה על פני כל הגלובוס. מכאן אתה יכול להסיק ש-א. מוסד הנישואין צמח מראשית ימי האנושות- עוד לפני התפזרות ההומו-ספיאנס- אבל גם לפני התפתחות מוסד האלוהות; או ב. מוסד הנישואין התפתח במקביל בתרבויות שונות- ואז נשאלת השאלה: `למה?` והתשובה ברורה: כדי שהגבר, המפרנס, החזק- ומפיץ הזרע- לא ישאיר את האישה לגדל בעצמה את הצאצאים שלו. זה לא קשור בדת. זאת גישה אנושית סוציאלית נטו. ככה או ככה, נישואין זו לא גזרה דתית. ככה אנחנו.

נועם m

New member
והשאלה המתבקשת היא-

האם כיום, לאחר ש"הגבר" הוא לא בהכרח גם "המפרנס", כשהוא יכול להפיץ את זרעו גם על ידי בנק, ובימים שבהם החוזק הגופני הולך ומאבד מחשיבותו, עדיין קיים צורך במיסוד אותו קשר מונוגמי.

Piren

New member
אין זה משנה

כיום, מושג הנישואין - הוא דתי. ובייחוד בתרבות שאתה חי בה. גם חתונה זרה, בקפריסין, היא עדיין חתונה דתית (רק בניגוד ליהדות, היא אינה גזענית דתית, ותקפה גם על דתות אחרות, ולכן מקבלת אותך). מונוגמיה אגב, היא אינה אמת מוסר אנושית. אין לי מושג מאיפה הבאת את זה. בייחוד כי בחברות שהן אינן מונוטיאיסטיות, ובהן אין צווי דתי לחיות במונוגמיה (ברוב הדתות לפחות, גם בנצרות זה לא סופי) מושג הנישואין אינו מוגבל לאישה אחת בלבד. מהצרוף של זה, ומהעובדה שגם שם, בעל לוקח אישה, קל להניח שגם המושג הלא דתי, בא רק מתוך רצון להפוך את האישה, לרכוש הגבר. קיצר, נישואין מאז ומעולם, לא היה יותר מטקס מתקדם ויפה יותר, מהמקור שלו - אלה בראש, וגרירה בשיערות למערה.

Cobe Anan

New member
הפרעה? לא הייתי אומר.

אולי לנו זה נראה חסר היגיון, אבל בשביל אנשים מסויימים זהו עולם ומלואו. תכבד את זה. איפה היית היום בלי אמונתו של הרצל, למשל?

אינני מקבל אמונה

ואין שום קשר לכבוד. מבין מניח חושב מעריך מסכם מנתח ויש עוד כמה. מאמין הינו תאור האדם לתאר דברים שאיננו מסוגל לפשט. אני עונה במקום,"אני לא יודע" וחי עם זה בשלום.

Zoharrr

New member
אמונותו של הרצל?!

היתה באוגנדה מותק שלי ללא "חובבבי ציון" שהתעקשו על ארץ ישראל. להרצל היה חלום על מדינה מאוד מאוד שונה מהמדינה שלנו, קראת את אלטנוילנד?! הרצל היה יהודי ממשפחה מתבוללת שחלם על מדינה עם חברה שיווניות ושעובדים בה 7 שעות ביום והיא מדינה לכל הלאומים ולא רק ליהודים. האנשים הדתיים שהצטרפו לעסק נתנו לו את הרעיון של א"י בגלל הזיקה ההיסטורית והם אלו שניסו להתנג לרעיון אוגנדה ב"קונגרס הבוכים".

Piren

New member
יפה :)

קל לנצל את "חוזה המדינה" לטובת היהדות, כשבתכלס - הוא היה בין מתנגדי היהדות הגדולים לדורו. אולי מומלץ לקרוא קצת מכתבי הרצל, לפני שמאשימים (ואכן, הוא היה מרגיש אשם) במצב של ישראל כיום. אגב, אין צורך לציין שהוא היה ממשפחה מתבוללת, הוא היה מתבולל בעצמו.

Zoharrr

New member
:) מישהו לימד אותי

לקרוא קצת לפני שאני מאמינה לכל שטות... :)

Cobe Anan

New member
אתם מתעקשים גם על סמנטיקה?

גם אם טעיתי באדם (שאגב-חלם או לא חלם על מקום שבו לא ייטבחו יהודים על שום יהדותם?!), העובדה היא שמדינת ישראל- במיקומה הנוכחי או בכל מיקום אחר- לא היתה קיימת ללא אמונותיהם של חוזיה ומקימיה. הייתי נותן את סב-סבי כדוגמה טובה יותר, אבל בטח הייתם מוצאים איזו שגיאת כתיב שתראה שאני עילג ולכן דברי אינם תקפים,נכון? תפנימו:ניסיון מוטעה להוכיח אינו מספיק כדי להפריך טענה! הדבר השני הוא שבסך הכל הבאתי כאן דוגמה שמראה שהיהדות היא יותר מאשר איזה עובדיה מעצבן שמנסה להחזיר אותנו לתקופת האבן; עניין שלישי הוא שאם אני לא דתי,ואני גם לא מחפש אזיקים כדי לקשור אלי את אהובתי,אז עובדה: יש אנשים שמעוניינים להתחתן כי זה גורם להם להרגיש יותר מאוחדים ויותר קרובים,סתם ככה,בלי סיבה.תאכלו את זה איך שתרצו. דבר אחרון: תתחילו להתבטא בכבוד.לא אכפת לי שתגידו לי שאני טועה,אבל אם מישהו ינסה להוכיח שאני טיפש ולכן מה שאני אומר טיפשי בהכרח- תאמינו לי שהוא לא ייצא מזה.

Zoharrr

New member
קובי מי ניסה להוכיח שאתה טיפש?!

זאת פשוט טעות לקחת את הרצל ואת אמונתו בהקשר הזה. כי הרצל לא חלם על מדינה ליהודים,כן הוא חלם על מינה שבה לא יטבחו יהודים אבל הוא חלם שהיא תהיה שונ לחלוטין ממה שהיא כיום,ולכן רק ניסיתי להסביר למה הדוגמא שלקחת מוטעת. לא ניסיתי להוציא אותך טיפש, אלא להעמיד אותך על טעות שהיא דיי חשובה לדיון כי היא מוטעת! אל תתעצבן,אפחד לא מנסה לעשות לך שומדבר רע,פשוט טעית במשהו,קורה,כולם טועים. אני חושבת שהתבטאנו בכבוד,לא ליכלכנו או ניסינו להוציא מישהו טיפש,רק להעמיד אותך על טעות שהיא דיי חשובה,החלום של הרצל הוא לא המדינה הזאת ואתה אפילו לא כאן בזכותו אלא בזכות אנשים אחרים שלא טורחים להזכיר בשיעורי היסטוריה כי קל מאוד להפוך אדם אחד לאל מאשר להסביר את ככל התהליך.

למעלה