"ענייני חתונות..."

Piren

New member
חחח

אז אחד רב, ואחד עושה פרחים... אם יש גם זמר ודיג'יי אתם תעשייה שלמה

RVD18

New member
זה ככה בהרבה מקומות

לא רק פה, בכלל לא. ומי שמשקיע בחתונה שלו עושה את זה כי הוא רוצה, לא חייב. עובדה יש כאלה שעושים חתונה צנועה, סולידית. אני חושב שזה דבר יפה וכיף למי שמתחתן להשקיע בזה. יש כאלה שלא מתלהבים מחתונות ויש מי שלא אוהב כל מה שמקובל לעשות. כל אחד עושה מה שטוב לו.

L y c a n

New member
ישראל זה הרבה פעמים חיקוי של ארה"ב

כיון שזהו מן מודל נשגב לצערי עבור חלק מהישראלים העומדים בראשנו.. בכל מקרה, זה נכון. לכל דבר יש אלף אנשי מקצוע שכל אחד "מתמחה" בתחומו.. זה כמו בבדיחה עם הטכנאי שבא להרכיב מחשב, וכשהרכיב והתבקש להתקין את הווינדוס, אמר שהוא אינו מוכשר לכך, ולשם המטרה יצטרכו להזמין טכנאי אחר.. אותו דבר

Zoharrr

New member
זה לא מפרנס יפה את הרבנים

אח שלי רב,זה לא כל כך הרבה כסף. אלא אם כן בחרת לקחת רב גנב או רב נורא חשוב(בעצם זה רב גנב).

SometimesMe

New member
מכיוון שיש לטקס הזה המון משמעות

בעיני החברה, והוא מסדיר את המעמד של בני זוג אל מול החברה, לכן אני חושבת שחשוב להתחתן. אני אישית מעולם לא חשבתי או פינטזתי על איך תהיה החתונה שלי והנה היא מתקרבת.. אני מתחתנת כי אני מרגישה שזה הדבר הנכון לעשותו, כי מרגש אותי לחשוב עליי ועל בן זוגי במעמד הזה וכי אנחנו רוצים לקבל על עצמנו מחויבות גדולה יותר ממה שיש ביננו כעת. וגם, כמו שאמרתי, כבר קיימת בחברה מערכת נורמות של איך זוג נשוי אמור להיות, וזה יכול לעזור לזוג עצמו (באיך שהם רואים את עצמם). ביום שבו אף אחד לא יחשוב שיש טעם בטקס החתונה או שלא יהיה יותר הבדל בין בני זוג או ידועים בציבור או זוג נשוי, אני מניחה שיהיו מעט מאוד אנשים ש"יתחתנו".

C H 4

New member
באתי מהעמוד הראשי

והפתיע אותי לא לראות שום דעה דומה לשלי. אותי אישית המעמד מגעיל (לא אכפת לי שאחרים עושים את זה, אבל לא אצלי, גם לא על גופתי המתה) אני מבינה את עניין החתונה כדי לתת בטחון לילדים ולמנוע בעיות רכוש בלה בלה בלה אבל אני חילונית (מאוד), לא נראה לי שאיזה איש עם אג'נדה דתית שלא מדברת אלי בכלל יבוא וינהל מו"מ (מלאכותי וסמלי ככל שיהיה) ועוד כל עניין הכתובה, מה אני בית שחותמים עלי חוזה? לא נראה לי שאם אהוב נפשי יבעט בכוס זה יעשה את החיים שלי מתוקים יותר, לא נראה לי שלהתחיל זוגיות באוברדראפט שלי או של ההורים מביא מזל שמחה או ששון, ביחוד משום שרוב הגרושים נובעים מבעיות כלכליות ואחרי כל אלו, ממש מגעיל אותי לחשוב שבטקס שנועד לחגוג זוגיות שזה משהו אינטימי מאוד, צריך את כל החברה מהמשרד של ההורים, שאפילו לא סובלים אחד את השני, לא צריך את השכנים שחוץ מבוקר טוב אין לי הרבה מה להגיד להם או מה לחלוק איתם, לא נראה לי שאני צריכה קרובים רחוקים שאפילו לא תמיד מתקשרים להגיד חג שמח או מזל טוב ביומולדת זה נראה לי קרקס שמשלב מסרים דתיים שרחוקים ממני 1000 שנות אור, ומשהו "נוצץ" שבנוי מצביעות שקרים ונפנוף בעאלק עושר אושר ותהילה שבכלל לא נמצאים שם. מממש ממש לא יקרה אצלי.. אם כבר להחליט להנשא בדרך כזו או אחרת הסכם ממון או חתונה אזרחית (שלצערי דורשת יציאה לירח דבש עוד לפני הטקס) נראים לי די והותר

L y c a n

New member
את לא חייבת להתחתן בטקס דתי..

אנחנו לא במאה ה-14.. ואף אחד לא יעלה אותך על מוקד.. ובקשר לאובר דראפט, האורחים אמורים לחסות

זכוכיות

New member
גם ההסכם שלנו היה בנוגע

לחתונה אזרחית, ולא דתית. שגם לה אני מתנגדת, אבל מוכנה להתפשר בכדי שהוא ירגיש "נשוי".

RuSLaNuSh

New member
היום....

היום שבו את מיתעוררת בבוקר נוסעת לסלון כלולות מאפרים אותך כבר לא באיפור של אמא ששיחקת בו כהיית קטנה אלה באיפור אמיתי של גדולים כזה מיקצועי יותר היום את לובשת את שימלת החתונה השימלה שבעינייך היא הכי יפה והיום את נהפכת לנסיכה קטנה את יודעת שמאות אנשים יבוא לאירועה שלך רק בישביל ליראותאותך איך גדלת איזה אישה ניהת איזה נסיכה גדלה להורייך מאות אנשים יבואו ליראות אותך בשימלת כלה.. הרבה צלמם יקרקרו סביבך... הורים חברות קרובי מישפחה כולם. פיתאום ביום הזה את מרכז העולם כולם מיתרוצצים סביבך ואומרים לך כמה שאת יפה ומיוחדת.... ואז את מגיעה לטקס את ניכנסת וכולם צופים רק בך מיתחת לחופה מחכים לך הורייך ובחיר ליבך.. כל החברים שלך והקרובים שלך מיסתכלים רק עלייך ובוכים... ואז ברגע אחד מנערה את נהפכת לאישה ובלי לשים לב אחריי כמה זמן גם לאמא..

למעלה