עצובה ועצבנית

Raindrop23

New member
עצובה ועצבנית

אנשים מאכזבים, נצלנים וכפויי טובה, זו מנת חלקי. במשפחה שלי רגילים שאני נותנת להם דברים במתנה, דברים שקשורים לרוב לטכנולוגיה ושווים כסף, ואני נותנת להם.
אם אני משדרגת, הם מקבלים את הישן ומרוויחים. אז כנראה שראו כי טוב ומצפים ליותר מדי. בשבוע שעבר האחיינית שלי בת ה-12 שאלה אם יש לי אוזניות שאני לא צריכה.
אתמול אחותי הגדולה שאלה אם יש לי DVD מיותר. מה אני נראית לכם, חנות?

עניתי בשלילה לשתיהן. בפעם האחרונה שהשאלתי לאחיינית אחרת שלי, בת 18, אוזניות, היא הרסה אותן.
אם אני נותנת משהו, זה מיוזמתי ומשיקולי וכשיש לי מה לתת ואני רוצה לתת. אני אוהבת לעזור ולתת אבל יש גבול לכל תעלול

קודם היו לי אנרגיות ומצב רוח די טוב אבל זה כנראה היה בזכות הואבן. עכשיו אני עייפה, חסרת מנוחה ועצובה.
וגם יש לי חברה אחת טובה "במציאות" ואי אפשר לסמוך עליה. כן, יש לה צרות משלה אבל שוב, יש גבול.
היה לי יום הולדת לפני מעל לחודשיים ועד עכשיו היא לא מצאה לנכון להיפגש איתי. היא הציעה שניפגש בחגים ולא יצא מזה כלום. כמה מפתיע.
לה היה יום הולדת החודש. לא אכפת לי. אם היא לא מוצאת לנכון להתייחס ליום הולדת שלי, אז שתחפש את החברות שלה.
תמיד היא אומרת לי שאני כמו אחות בשבילה ושהיא סומכת עלי בניגוד לאחותה (יש לה אחות בעייתית, סיפור ארוך שאני לא רוצה להיכנס אליו פה).
You can talk the talk, but can you walk the walk? Probably not

Talk is cheap. מה הטעם במילים יפות כאשר אין להן כיסוי.

אין פה שום טריגר, מותק

כשאני נותנת משהו, אני משתדלת לעשות את זה בלי ציפייה לתמורה. נכון שזה לא ריאלי לוותר על זה כל הזמן, אבל כשאני נותנת לא מתוך נתינה אלא מתוך רצון לרַצות מישהו כדי שיאהבו אותי, זו נטינה (נתינה מתוך טינה). אם לא מתאים לך להשאיל להם חפצים - אל תשאילי! אל תיתני לאף אחד לדרוך עלייך רק כדי שיחבבו אותך. מתאים לך לתת? סבבה. לא מתאים לך? לא צריך. אולי הם לא יחבבו אותך, אבל אם הם לא יחבבו אותך בגלל שסירבת לתת להם משהו, את לא באמת צריכה את החיבה שלהם, כי היא אינטרסנטית! הכעס הזה הוא המחיר שאת צריכה לשלם כשאת בוחרת לתת למרות שלא מתאים לך, המחיר עבור קניית חיבה מצדם. האם מתאים לך לשלם?

ברגע שאת לא מציבה גבולות ואומרת (קודם כול לעצמך, בשלווה) - עד כאן, את תמשיכי לתת ולתת ולכעוס שמבקשים ממך. למה שלא יבקשו אם רגילים שאת כל הזמן נותנת וטובה?

אותו דבר לגבי החברה. את יכולה לקיים איתה שיחה על האכזבה שלך - אולי היא סתם מעופפת כזאת ופרח מזיכרונה, לא יודעת מה. אין טעם בכעס. כזאת היא, ואם תמשיכי לצפות ממנה למשהו שהיא לא יכולה או לא רוצה לתת, את תמשיכי להתאכזב בכל פעם מחדש. ואני אומרת לך את זה מניסיון שלי בעיקר עם האחים שלי, שמהם אני מתאכזבת שוב ושוב ושוב ואלוהים יודע למה אני ממשיכה לצפות מהם להיות בני אדם שאכפת להם, שמתעניינים, שמוכנים לעשות משהו למעני פעם בדור. גם זה לא ריאלי, מה שאני עושה, הציפייה הזאת. אבל אני יודעת היטב שלא אוכל לחנך אותם, שהם כבר לא ישתנו בגילם המבוגר, וזה לגמרי בחירה שלי אם להיפגע מהם או לקבל אותם כמו שהם ולהבליג, כי הם האחים שלי. אז אני חושבת שעם חברה זה בכל זאת יותר קל, זו לא משפחה ואת לא חייבת להיות קשורה אליה בשום צורה.

ואולי זה לא שחור ולבן. אולי את יכולה למצות מהקשר איתה דברים אחרים שמתאימים לך. אני לא יודעת מה. אני מנסה לחשוב יחד אתך. אני חושבת שאת אדם מאוד טוב, שאת נותנת כל כך הרבה לסביבתך. אולי בגלל שאת מציבה לעצמך סטנדרט כל כך גבוה, אנשים תופסים אותך כמובנת מאליה, וכל דבר שהוא פחות מזה מקלקל להם ולך את היחסים. אולי תנסי מעכשיו להציב גבולות ולתת גם את פחות? לא מתוך פרינציפ, אלא כי ככה מתחשק לך וכי את מוכנה לוותר על הנטינה הזאת. לדעתי זה פשוט לא שווה את המחיר. עם משפחה אין מה לעשות, לא בוחרים אותם, אבל לגבי החברה - אני בטוחה שיש מספיק אנשים שישמחו להיות חברים שלך.

Raindrop23

New member
היי אלומה

תודה רבה על ההבנה ועל התגובה המפורטת. לגבי החברה - היא לא מעופפת, זה פשוט צירוף של זה שהיא כזאת "כבדה" ולא ספונטנית + כל הבעיות שיש לה בחיים.
ואני כמובן אשמח שיהיו לי עוד חברות, לא רוצה להיות תלויה בחברה אחת. אבל אני לא טובה בזה. אני משתדלת כמה שאני יכולה ואני חברה טובה אבל לא תמיד זה הולך, לרוב לא...
ואני לא רוצה לצאת מהבית לחוגים וכו'. עשיתי מספיק קורסים בחיים ואני עכשיו לא מסוגלת לא ללמוד ולא לעבוד מחוץ לבית אבל גם בבית. יותר קל לי להכיר אנשים באינטרנט.
וגם זה הרבה יותר קל לי בפורומים כמו שלנו. אני לא יכולה נגיד להיכנס לפורום צילום ולהציע לאנשים להיות חברים שלי, זה פשוט לא עובד ככה, I know that much.
אז מנסים אבל כמו שאמרתי, לא תמיד זה הולך וזה קשה לי.

אני כל כך מבינה אותך, מותק

אבל הנה - החברה היא כבדה ולא ספונטנית - אולי זה משהו שלא מתאים לך? את במהות קלילה וספונטנית? או שאולי גם את כבדה ולא ספונטנית ולכן מפריע לך שגם היא כזו?

אני מבינה את הכבדות הזאת של לא לרצות לצאת מהבית. זה חלק מהדיכאון לפי דעתי. נכון, יותר קל להכיר אנשים באינטרנט. אפשר אפילו לבנות עולם שלם בתוכו מבלי לצאת מהבית - אני אלופה בזה. במשך כל השנים שבהן מיעטתי לצאת מהבית - האינטרנט היה המפלט שלי וההצלה שלי, והכרתי בו אנשים נפלאים. ועדיין, חסרה לי חברה אנושית, כזאת שבאה אליי ואני אליה, או הולכים לשבת באיזה מקום בקלילות. אין לי דברים כאלה, ויכלו בהחלט להיות, כי אנשים מציעים לי את זה, אנשים אמיתיים, לא רק וירטאוליים. ואני לא יודעת מה יש לי ולמה אני מתקשה כל כך בזה. הרי גם את ואני יצרנו קשר לפני לא מעט שנים, דיברנו במסנג'ר (זה לא סוד כזה גדול, אני חושבת. אני מקווה שזה בסדר שאני כותבת את זה פה) והתקשיתי לשמור על הקשר. למה? כי ככה אני. אני לא שומרת על קשר עם אנשים. אני פוחדת. הלוואי שיכולתי לשנות את זה. אני עובדת על זה, אבל קשה לי.

מה עם פייסבוק, תגידי? יש לך? כי יש מלא קבוצות שאנשים נפגשים במציאות או אפילו קבוצות עניין - למשל צילום. אני חברה בכמה קבוצות של צילום לא כי אני צלמת (חוץ מהחתולה שלי אני לא מצלמת כלום), אני פשוט אוהבת מאוד תמונות שאחרים מצלמים. ואני רואה שהם נפגשים לכל מיני מפגשי צילום וטיולים. זה יכול לעניין אותך?

הלוואי שיכולתי להיות חברה מציאותית שלך! או בכלל של מישהו! איך עושים את זה? אוף!!!

Raindrop23

New member
תודה מתוקה

אני לא חושבת שאני כבדה בכלל. ואני די ספונטנית, לא שיא הספונטניות אבל אני בסדר גמור, ממש לא כבדה.
ואני חושבת שאני לא יוצאת מהבית יותר בגלל החרדות ופחות בגלל הדיכאון. אני מדי פעם יוצאת לצלם עם אמא שלי, אני אוהבת לצלם ומרגישה נוח עם אמא שלי.
יש דברים שפעם היה לי קשה לעשות והיום אני עושה בלי בעיה. לדוגמה, אם הייתי צריכה לקנות משהו, הייתי צריכה שהמפלצת יעזור לי.
היום אם אני רוצה לקנות משהו, אני נכנסת לאוטו, נוסעת ומסדרת הכל לבד. אני היום גם יכולה לסדר (את רוב) עניינים בטלפון, מה שלא יכולתי לעשות קודם.
יש לי פייסבוק אבל יש לי חרדות מאנשים. אני מפחדת לצאת לצלם עם אנשים שאני לא מכירה, אחת כמה על כמה בקבוצות. אני ממש לא מרגישה נוח בקבוצות, נוח לי הרבה יותר אחד על אחד.
כן, אני זוכרת שהיינו מדברות במסנג'ר - זה בסדר שכתבת את זה פה. ואני אשמח להיות חברה שלך, אם תרצי. אם זה קשה לך, אני גם מבינה.

Raindrop23

New member
אוף, שייגמר הסופ"ש הזה כבר

לא מרגישה טוב, לא יכולה לחכות שיהיה יום ראשון כבר.
יש לי חברה בפייסבוק שאוהבת סופ"ש ושונאת את יום ראשון ואת השבוע והיא כל הזמן חופרת על זה ומשתפת תמונות סופ"ש הגיע וכו', כל פעם מחדש.
וזה מעצבן אותי. כאילו, הבנתי שאת אוהבת סופ"ש ושונאת את יום ראשון ואת השבוע, כמה אפשר לחפור על זה.
אותה חברה גם לא עשתה לייק לתמונות שצילמתי השבוע, אך המעניין הוא שהיא מצפה שאני אעשה לייק לתמונות שלה (לא מפסיקה לשלוח לי במייל קישורים לתמונות שהעלתה לפייסבוק).
שיהיה, אין לי כוח. התחיל לי גם כאב ראש ואני עצבנית. הייתה בבית ארוחת ערב עם אחותי הגדולה והילדים שלה והם עדיין פה. אני עכשיו עצבנית ולא במצב רוח חברותי ובא לי שילכו כבר.
לקחתי ואבן כבר פעמיים היום כך שאת המכסה היומית סיימתי לצערי. לא יודעת כבר מה עוד לכתוב, פשוט לא מרגישה טוב.

הו אני מה זה מזדהה

גם אני חוטפת את הג'ננה כשאחותי הגדולה (אחת מהן) והילדים שורצים אצלנו (בבית שלי ושל ההורים שלי) ולפעמים יש לזה תופעות לא נעימות (צעקות, ויכוחים וכו'). נו, זה קורה במשפחות הכי טובות - והמשפחה שלי רחוקה מלהיות טובה, והיא בטח ובטח לא הכי טובה
.

Raindrop23

New member
כועסת ולא יכולה לכתוב למה

שאנשים לא יסיקו מסקנות כשהם לא יודעים את כל הסיפור, שלא ישמיצו אחרים בלי לדעת על מה הם מדברים.
זה הכל.

Raindrop23

New member
היי מחבקת

תודה על ההצעה. אני אשמח לכתוב לך אחרי שאתאושש קצת, עכשיו קמתי, לא מרגישה משהו.

למעלה