עצוב לי, רע לי, אני חסר אונים.

• פותח הנושא oehhe
  • פורסם בתאריך

oehhe

New member
עצוב לי, רע לי, אני חסר אונים.

תמיד חשבנו רולן ואנוכי, כי המוקש שלנו, חוסר ההצלחה שלנו היא החתלתולית שלי. היא זאת שהיה קשה להביאה אלינו הביתה, היא זאת שלא רצתה להכיר ברולן. בינתיים הבעיה הזאת הולכת ונפתרת וצצות להן בעיות חדשות. הצילו, קשה לי, אני טובע, אני חסר אונים. פלשתי לחיי בנותיה של רולן ללא הודעה מוקדמת, ערב אחד באתי לקפה, גם בערב שאחריו, וגם לאחר מכן. מפה לשם לאחר שקיבלתי הרעלת קפאין, נשארתי ללון פעם, ועוד פעם, והופס, עברתי לגור איתן. רולן, היא בחרה בי מכל הגברים בעולם (מזל שהיא קיצרת רואי) אבל בנותיה, קיבלו אותי ואיש לא שאל אותן. אני כדרכי, זחלתי לי בעדינות והייתי עציץ שקט. לאט עם חלוף הזמן, הרמתי קומתי. עדיין אני תורם בכל תחום הרבה יותר ממה שאני לוקח לעצמי, כך אני חש. שוטף מבשל רוחץ מנקה מייעץ דואג מסיע וכו'. פתאום, אני שומע (דרך רולן) מהבנות, לא מרגישות נוח בבית שלהן, שאני לא אעיר להן כי אני לא אבא שלהן וכו'. הבנות כועסות על רולן והיא עומדת בינינו ונקרעת, ממש נקרעת. ועל מה כל המהומה: ראיתי קצת יותר מדי חדשות בטלוויזיה, זה לא שהעברתי למישהו את התחנה, הדלקתי את הטלויזיה על חדשות במלחמה ונשארתי לצפות, הן כמובן לא העיזו לבקש ממני להחליף תחנה. הערתי לסייחה על משהו שהיא נוהגת לעשות (משהו שכולם מעירים לה, לא משהו פרטי) וכשסירבה לחדול הערתי בקול קצת יותר רם. לא הערתי את זה כאבא, הערתי את זה כאדם שחיי בבית. בלילה בשיחה עם רולן, לבי נחמץ, אין לי כל בעיה להיות עציץ חביב, לשתוק, להמשיך לסייע ולא לומר מילה, להסתתר בחדר השינה עם הטלוויזיה. אני סבור שזה לא נכון לעשות. אולי כל חטאנו הוא שלא כינסנו את הבנות ויזמנו שיחה רצינית, לא אמרנו: מהיום אני חבר במשפחה הזאת, מהיום אני שותף. פשוט נתנו לדברים לזרום. נגמר לי הנייר המשך אולי יבוא oehhe

עלמה2

New member
אוהי,

לדעתי יש כאן משהו שהוא מעבר לערוצי הטלויזיה. פתאם אותו פולש , מזדחל שעשה את זה בעדינות גם מעיז להעיר הערות ואז גם בקול יותר רם וזה לא חשוב שכולם מעירים לה, אתה זה לא כולם. אתה זה, אותו אחד שאולי אמא שלה אוהבת יותר ממנה, אולי?????????? אני בעד ליצור ערוץ הידברות פתוח ככל האפשר (לאט ובעדינות) ואכן ליזום שיחה רצינית עם הבנות, להבהיר להם שאתה כאן שותף , חבר, תומך, מסיע, עץ עצות, מבשל, מגהץ וכו.. ושהערות שלך אם באות, הם ממקום של איכפתיות וחברות, ממש לעלות הכל ולשים על השולחן ובאותה מידה לתת להן את זכות הדיבור ויעלו את מה שמפריע גם להן. ולחשוב כולם יחד, גם רולן - אך מוצאים יחד את המכנה המשותף ואיך יוצרים יחד אוירה נינוחה ושלווה ושכולם יצאו מרוצים וכל זאת על מנת לחיות בשלווה ובאחדות תחת קורת גג אחת. לסיכום, רק הידברות ב - 100% פתיחות , עם זמן תעשה משהו... בהצלחה, עלמה.

כל כך מרגש אותי

אני באמת חושבת שהייתי מייעצת לך לבקש לדבר איתן באופן פרטי ככה כמו חברים טובים לשבת ולתת להן להוציא הכל כשאתה מקשיב ולא נמצא על תקן של מוכיח את צדקתך או מבקר אותן.,אני בטוחה שהן תרגשנה לא מאויימות ואולי יפתח צוהר ליחסים של פתיחות,אני מאד בעד לתת לכולם לדבר ולהוציא ולא חייבים למצוא פיתרון.מעצם ההקשבה ללא ביקורת משיגים תוצאות מאד טובות ביחסים. ילדים נורא אוהבים שמקשיבים להם ומבינים אותם.(גם מבוגרים כמובן...) אני חושבת שאם הבנות של רולן פנו אל אמם זה בסדר אבל הייתי שואפת להביא אותם למצב של ביטחון מלא בקבלה שלך אותם כדי שיגיעו אליך גם כדי לכעוס,וזה ישחרר את רולן מהאחריות הבלעדית לבנות שלה,ובעיקר יוציא אותה מהמצב של להיות בין הבנות האהובות לבין הבן זוג הנפלא... בהצלחה

oehhe

New member
אהבתיכן יונתי ועלמתי

חן חן על החיזוק והסעד הרוחני. כך אכן החלטנו לעשות, זו הייתה תשובתי לרולן אהובתי בליל אמש. שיחות שלה עם הבנות שיחות שלה עם כל בת בנפרד שיחות שלי עם הבנות ועם רולן שיחות שלי עם הבנות לבד ושיחות שלי עם כל בת בנפרד בקיצור, יש לי הרגשה שנהייה בקרוב משפחה של זיינים (זייני שכל כמובן) אנחנו נדבר את עצמנו לדעת, עד שיצא הדיבוק ועד שיפלו בנותיה של רולן על צווארי בנשיקות. אמן כן יהי רצון oehhe

עלמה2

New member
אוהי ורולן,

אני כל כך אוהבת לראות ולשמוע את הפתיחות שלכם כאן, ביחד וכל אחד לחוד, ונחשפים בכזאת כנות ללא כל חשש ואף מרגשים בטוח. אני בטוחה שעם הפתיחות שלכם ובאיך שהיא באה לידי ביטוי כאן בפורום. זה יצליח לכם עם הבנות בבית. אמן, אמן, אמן.... מכל הלב, עלמה.

Shellylove

New member
אכן שיחות הם במקום

אבל מותר לי למקד משהו? נראה לי שחשוב שלא תבוא כמתרפס, אלא תדבר בגובה העיניים. נכון שפלשת להן לחיים, שהן לא בחרו אותך ושהן "נאלצות" לחיות עם בחירה של אימם, אבל גם אתה לא בחרת בהן! אתה התאהבת באישה ולא בשתי בנותיה. אני מאד מקווה שאני מצליחה להבהיר למה אני מתכוונת, כי הקרח פה מאד שביר ודק וצריך להיות ברורים. אני מנסה לכוון לכך שיש כאן סיטואציה של 4 אנשים (2 בנות ושני בוגרים) שאמורים לחיות ביחד וזו החלטה ש"נכפתה" על 3 מהם, כך שנכון שתהיה אמפתי ומבין כלפיהם, אבל גם חשוב שלא תהיה עמוס רגשות אשם ולכן תוותר ותהיה "עציץ". למה שתהיה עציץ? זה גם הבית שלך עכשיו! ואתם אמורים למצוא את הדרך לנוחות של כולכם! הבנת אותי?

עלמה2

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

נכנסת כל כך בשקט, שלא שמו לב לבואך, אז שוב - ברוך הבא ! עלמה

לא כל כך מסכימה איתך

נכון שהוא בחר את האמא ולא את בנותיה, אבל הוא אדם בוגר וההחלטה האם לקבל את הבנות או לא היא שלו, הוא יכול להחליט שלא מתאים לו וללכת. הבנות קטנות ותלויות באימן וגם אם הן מחליטות שלא מתאים להן, הן צריכות להתמודד עם המצב הקיים. ההחלטה נכפתה רק על שתי הבנות ולא עליו. לגבי הבנות, אפשר להבין אותן, הן לא פגשו את האיש, התאהבו בו והזמינו אותו לביתן. הוא הגיע ביוזמתה של אמא שלהן והן אינן רואות בו כאב. יש ילדים שמתרגלים, שלומדים לאהוב את בן הזוג החדש של אמא. אבל יש ילדים שלא. כמו שאנחנו בתור אנשים מבוגרים לא תמיד אוהבים את כל מי שפגשנו גם אם אנשים במשפחה שלנו כן אוהבים אותם ככה גם ילדים, ההבדל הוא שבתור מבוגרים יש לנו את זכות הבחירה, לילדים אין.

ברוכה הבאה לא מונית......

את צודקת בכך שילדים לא בוחרים ולא תמיד יש להם את היכולת לעזוב. אבל ,ילדים מטבעם מתמגנטים למי שעושה להם טוב נמשכים לחיבוק או יחס חם,נכון שיש יוצאים מהכלל כמו למשל הבן החורג שלי אבל אנחנו לא מדברים כרגע על יוצאים מהכלל. קל לגרום לילדים להרגיש נוח וטוב ,רק העבודה היא מאד קשה,ואם זה משתלם אז עובדים קשה. בכל מערכת יש תפקידים לכולם ואין פטור לאף אחד.אפילו לא לקטנטנים...

תודה

אני עדין חושבת שהעבודה הקשה צריכה לבוא מהצד הבוגר יותר ולא הצד של הילדים. והצד הבוגר יותר לא תריך לחשוב שהוא מתרפס אם הוא בא לקראת הילדים. יש ילדים שקל יותר לרצות, יש ילדים שקשה ויש ילדים שאי אפשר, יש גם כאלו. עדין, הצד שצריך להבין הוא הצד הבוגר ורק ע"י ההבנה הזאת והרגישות להרגשה הזאת של הילדים אפשר להתקרב אליהם.

עלמה 3

New member
היום זה מאד IN לתת לילדים את

את זכות הבחירה........... עוד לפני הגיעו לגיל י"ח. הם יכולים לעבור למשמרת האב/האם, הסבתא, פנימיה,וכדומה ובהחלטה משותפת בינהם לבחור איך היו רוצים לחיות וברגע שנפתח ערוץ הידברות פתוח אז זה כבר מקנה לצדדים זכות בחירה. אני חושבת שכאשר מתפרקת החבילה יש זכות לאבא או לאמא ליצור זוגיות ולחיות והילדים צריכים ללמוד לקבל לכבד את החלטת האב או האם על בחירתם בבן זוג לחייהם ולהראות לילדים מודל של זוגיות מוצלחת ושיש אהבה ואיכפתיות ובלב בלה בלה..... אני לא מאמינה שאב או אם כופים על ילדיהם את בן הזוג, זה בכלל לא עניין של כפיה, לדעתי כפיה זה משהו בכח. עלמה

ברור

ילדים צריכים ללמוד לקבל את החלטת ההורים שלהם לבן זוג חדש, זכותו של כל הורה לשקם את חייו לאחר הגירושין ולהקים משפחה חדשה אם יחפוץ. מסכימה במאה אחוז. אבל אני חושבת שיש מקום להתחשבות גם בתחושותיהם של הילדים ואם לא מתחשבים בתחושות שלהם זאת כן כפיה. התחשבות בתחושותיהם אינה דווקא לותר על הקשר כי לא מתאים להם או לגור בנפרד, אלא לנסות לקרב בין הצדדים ולהראות להם את היתרונות גם עבורם במשפחה החדשה. זאת דעתי

עלמה 3

New member
עכשיו יותר יסתדר לי וגם מקובלת עלי

דעתך, אם לא מתחשבים בתחושותיהם (כשהם לא מניפולטיבים) זה אכן כפיה וזלזול בילדים. זואי, אלמונית, ברוכה הבאה,

sugar7

New member
קודם כל: הבהרה!

זו אני שכתבתי בשמה של Shellylove, שהיא חברה שלי וכתבתי מהמחשב שלה (ושכחתי לשנות את הניק). לגופו של עניין: ברור שאוהי הוא הבוגר פה ועליו (ועל רולן) מוטלת האחריות לבניית היחסים וברור שהוא צריך לגלות הבנה למצבן הלא פשוט. מה שאמרתי אבל הוא שגם אוהי לא בחר בהן. הוא התאהב באישה ורצה לחיות איתה וקיבל, כעסקת חבילה, גם את שתי הבנות. אף אחד לא נתן לו לבחור האם הוא רוצה בבנות או לא. גם אותי אף אחד לא שאל האם אני רוצה בבנזוגי עם הילדים שלו או בלי (ותאמיני לי שיש רגעים שהיה לי יותר קל אם הוא היה בלי), זו בכלל לא שאלה כי הילדים שם ואם אני רוצה לחיות איתו, אני צריכה לקבל את זה. אני הרגשתי שכבוגרת אני צריכה להבין אותם ולהקל עליהם ולהתחשב בהם, אבל הם למדו עם הזמן להתחשב גם בי, בצרכים שלי, ברצונות שלי - כי אנחנו חיים יחד ואי אפשר להרגיש "עציץ" בבית שלך לאורך זמן. לכן אמרתי (ואני מרגישה שזה באמת קשה לי נורא להסביר, למרות שלי זה נורא מובן), שהוא צריך לבוא לא כמתרפס ולא כ"עציץ". הוא צריך לבוא כאדם בוגר, מבין, שרוצה לבוא לקראת וליצור עם הבנות מסגרת משפחתית נוחה לכולם (כולל לו עצמו).

עלמה 3

New member
שוגר, ההבהרה היא בשבילי

פשוט, מרוב שהשירשור ארוך (ויפה שכך), אני לא הבנתי למי ההבהרה, לי או לאלמונית. יום נמפלא, עלמה

sugar7

New member
זו היתה הבהרה כפולה

אחת בשבילך (ובשביל מי שחשב שהצטרפה עוד מישהי) והשניה לאל מונית לגבי דברי הראשונים (שהרגשתי שלא היו מספיק ממוקדים אולי).

סוכר

יש לי בעיה קטנה עם הניסוח... אני חושבת שאנחנו כן בוחרים ולא רק הולכים אחרי הרגשות,אני חושבת שיש גם שיקולום רציונליים בתוך ההחלטה אם להישאר בקשר להמשיכו או ללכת. דוגמה:זוג מכיר ומתאהב...הכל ורוד ואז מתברר לאחד הצדדים שהשני יורד מהארץ יש לו 8 ילדים ו4 בבית סוהר.סתם דוגמה מהתחת.(סליחה.) אני בטוחה שלפחות חצי מהמקרים יבחרו לצאת מהסיפור ממקום של בחירה.... יש מליון דוגמאות. כשאני הכרתי את תור ידעתי שהוא לא לבד ,שאיך שהקשר יתקדם החרצוף הוא חלק מהחבילה.ואני בחרתי להישאר שם יכולתי גם ללכת.לא לקחתי בחשבון שיש עוד בן חורג לתור....והיום אני מודה זה מכביד עלי מאד,לו ידעתי מראש אולי הייתי בוחרת אחרת או לפחות מקבלת בידיעה. קשר הוא בהחלט בחירה ולא רק רצון או התאהבות. נכון כתבת שאוהי הוא בוגר ויש לו אחריות על התוצאות ,אבל מנסיון ילדים הם משקל מאד כבד ...ואם הם מחליטים שזה לא מתאים להם.הקשר יכול לההרס.

למעלה