עצוב לי, רע לי, אני חסר אונים.

• פותח הנושא oehhe
  • פורסם בתאריך
עציצים שקטים חודרים עמוק

אוהי - אם אתה עציץ - אז תתנהג יפה (הכוונה שתהיה בשקט ואל תפריע)ואם אתה בן אדם - אז קח בשבון שאם מדובר במתבגרות יש תוספת רעלים חינם - בלי קשר אליך. זייוני שכל (הגדרה קולעת , לדעתי)זה מצויין , כי אז יודעים שהשתדלת ועשית את הדבר הנכון ובלה בלה בלה. הזמן לפעמים בשקט בשקט עושה דברים שאנו לא מצליחים . בהצלחה

ח ד

New member
לצאת מהעציץ

עציץ זו מילה שבה גם אני השתמשתי, במיוחד בשלבים הראשונים של הקשר, בד"כ במסגרת המשפט "ומה אני?! עציץ?!". עד היום יש לי רגעי עציצות, אבל הם יותר נדירים. חיי עציץ הם עיסקה חבילה עם פלוסים ומינוסים. הפלוסים זה שאתה משקיף מהצד ומשאיר להורה הביולוגי לשבור את הראש. וואללה - לפעמים אתה ממש לא מקנא בבן הזוג שלך מה הוא צריך לעבור עכשיו, בעודך משקיף בשקט מהצד או פשוט מתחפף. מאידך, אין לך זכות דיבור. בקיצור - לא סמכות (שזה רע) ולא אחריות (שזה לא רע). רק מה, בטווח ארוך, הרע גובר על הלא-רע. אם עד עכשיו היה חמים ונעים בתוך העציץ, עכשיו הוא מתחיל ללחוץ עליך. אתה רוצה לצאת מהעציץ - אבל אבוי, אתה מגלה שהפכת לגז - נטול טעם, ריח או משקל סגולי. אני לא יודע בדיוק לשים את האצבע על הרגע שיצאתי מהעציץ והפכתי לדמות בעלת סמכות ואחריות בעיניהם. בטוח שזה כלל הרבה שלבים, צעדים קדימה ואחורה, הרבה שיחות עם עין, הרבה תיסכול בדרך, הרבה גיבוי ממנה והרבה אמונה עיוורת שבסוף זה יסתדר. אגב, העציצות היא חלק אינטגרלי מעובדת אי היותך ההורה הלא ביולוגי בבית. תמיד ישאר בך משהו מן העציץ. אבל אפשר ורצוי להקטין את המינונים למינימום.

וואי , איך אתה כותב יפה!!!

לא פעם אני נשארת פעורת פה מההתנסחות הרהוטה שלך. וד"א , מה כוונת המשורר ב"יש חיים לפני המוות"+דגל ישראל? (אני מתביישת לשאול , אבל: איך כותבים כזה לוגו אישי בתחתית שמלווה אותך לכל מקום?

ש ח ר י ת

New member
אוהי../images/Emo24.gif

אני ממש מזדהה עם המצוקה שלך. אנחנו נישאנו, לכן כן הייתה שיחה עם הילדים שלי לפני המעבר לחיים משותפים. אני התייחסתי אל שמש כאל בן משפחה של בניי. הוא מתנהג איתם ממש כמו אב. מעיר, נותן מילה טובה, מכין אוכל...אדם זר לא יוכל להבחין שהוא לא אביהם. מלבד העובדה שהם קוראים לו בשמו ולא אבא. אבל, הם לא תמיד מרוצים. לא אומרים בפה מלא אבל זה מורגש. אני חושבת שצריך לקחת צעד אחורה. אני חושבת שהכוונה הטובה מתפרשת ע"י ילדים בצורה מוזרה כנסיון לתפוס מקום של אביהם הביולוגי. זה פרדוקס, אני יודעת, אבל אני מקוה שאני ברורה. מה שאני החלטתי לעשות זה להקטין את נקודות החיכוך ביניהם. אם שמש עם הילדים במטבח, והם קוראים לי מהסלון למזוג להם מים- אני באה. בעבר הייתי מפנה אותם אליו. אני מקוה שאני נוהגת נכון.

למעלה