עצומת "תומכים בקציני צה"ל".

תירגע.

כל ההדגשות והסימנים הכפולים בהודעה שלך מראים שאתה מאוד נרגש. אני יכול להבין למה. זה קשה לקבל אנשים שרואים את העולם בנרטים ששונה מזה שלך, אנשים שמתנגדים לערכים הגזעניים שעליהם חונכת. גם הציונים לא קיבלו תכניות חלוקה קודמות וגם הציונים לא קיבלו את תכנית החלוקה ההיא. הם בעיקר אמרו שהם מקבלים אותה ואז גרשו 800,000 פלסטינים מבתיהם. הטרור הוא בפירוש ובמוצהר בגלל הכיבוש. אני אחזור כאן שוב על דבריו של מר אחמד טיבי ואומר "מה אתם מטומטמים? אתם חושבים שאנחנו רוצים מדינה פלסטינית בשנקין?".

כדאי שקודם תבין מה זה גזענות לפני

שתקרא למשיהו גזען, לך אין מושג מה זה גזענות אבל מה, זו הדרך של ה"שמאל הנאור", לסתום פיות למי שלא חושב כמוהם, אני מעדיף לענות בצורה עיניינית לטענות ולא להסית ולקרוא בשמות לאנשים... הציונים קיבלו את הצעת החלוקב ב47', הערבים/פלשתינים לא, תמיד מה שתגיד זו עובדה היטורית יבשה, לא דיעה ולא פרשנות. לא "גרשו 800 אלף פלשתינים", הפלשתינים/ערבים בחרו לברוח מכאן עקב הלחימה ועקב ההבטחות שניתנו על ידי מנהיגיהם שעוד מעט יחזרו לבתיהם לאחר שישראל תושמד, נכון אנחנו עודדנו את הבריחה וטוב שכך, זכותינו, הם פתחו במלחמת שמד, הם הובסו, אנחנו נצחנו וההשלכות ותוצאות בהתאם, אם אותם 800 אלף ערבים היו נשארים כאן לא היינו מגיעים ל1967, היינו הופכים למדינה ערבית בפועל עקב רוב ערבי במדינה עוד לפני כן, מה הטעם ב"מוסריות" אם אתה נדפק על ידי תוצאותיה? הטרור קיים כבר 100 שנה, מאז העליה הראשונה, בגלל הטקם השומר, בגללו הוקמו המחתרות, וצה"ל חוץ ממלחמות מול צבאות סדירים נלחם בטרור. ברור שהסיבה היא כיבוש, מבחינתם כיבוש "פלשתין הגדולה", מהירדן לים, לא דבר חדש, בכל מצעי המפלגות הפלשתיניות ללא יוצא מן הכלל שרצו לבחירות צויין כשאיפה: חזרה לקווי 67', פינוי כל ההתנחלויות, ריבונות מלאה על מזרח י-ם וזכות השיבה כלומר קיום מצב דה פקטו של "פלשתין הגדולה". אני לא יודע מה אמר טיבי כדי להתחנף ליאהודים, אני יודע שטיבי נמצא במפלגה שמצאה הוא לאומני פלשתיני, שכולל הגשמת הלאומיות הפלשתינית בתור מדינת ישראל, הוא בעד שינוי חוק השבות, בעד זכות השיבה, בעד הפיכת מדינת ישראל למדינת כל לאומיה כלומר מדינה דו לאומית (מה לעשות יש כאן רק 2 לאומים). טיבי לא רוצה מדינה פלשתינית בשנקין, הוא רק חותר ששנקין תהיה פלשתינית בפלשתין 2.

ושוב, אני הייתי מציע לך להירגע.

אתה כותב בלהט ומשאיר מאחוריך את כל הפואנטה. ה"שמאל הנאור" קורא לגזענות בשמה היכן שלא תהיה, גם אם היא נלמדת בבית הספר וה"שמאל הנאור" לא סותם פיות לאף אחד, תעשה לי טובה. הציונים טבחו במאות ובאלפי פלסטינים לשם גירוש והפחדה (דאר יאסין, פיגועי האצ"ל והלח"י, רציחת כל המנסים להסתנן חזרה ועוד). הם לא קיבלו את החלק בתכנית החלוקה שאומר שאסור לישראל בשום פנים ואופן לפגוע בתושבי פלשתינא/ישראל שנשארו בשטחם. מוסריות קיימת כדי לשרת את הכלל ולא כדי לשרת את יובלאישמרכז. הטעם במוסריות הוא, לדוגמא, שאני לא ארצח את כל משפחתך בשביל הכסף שנמצא בביתך, למרות שאני יוצא מופסד כספית ממוסריות זו, להלן "נדפק". לגבי המפלגות בפרלמנט הפלסטיני, הדרישה היא מעולה ואשמח למלא אותה. חבל שממשלת ישראל מעדיפה להמשיך להיות כובשת רוצחת ונרצחת במקום למלא את הדרישה. אשמח גם לשינוי חוק השבות, זכות השיבה היא פתרון מעומעם וחלש בעיני (למרות שפתרון לבעיית הפליטים הוא חלק הכרחי בדרך לשלום), אני בהחלט בעד הפיכת מדינת ישראל למדינת כל לאומיה ויש פה יותר משניים.

doresh shalom

New member
אתה, כהרגלך, משחק משחק כפול ../images/Emo41.gif

אם אתה באמת מאמין שהמוסר יחסי ואין מוסר אבייקטיבי אתה לא יכול לתבוע שייכות מוסרית של הארץ. קצת עקביות - האם זאת בקשה מוגזמת?

אווו...עוברים על החוקים הבינ"ל! ../images/Emo6.gif

אין חוק בינ"ל, יש מציאות, יש טרוריסט, טרוריסט יורה כדי קודם כל לפגוע באזרחים לכן צריך לעשות את מה שצריך לעשות כדי שהוא לא יוכל לעשות זאת, ללא קשר לכלום, לא לכיבוש ולא מוסר, לא משנה עם הוא לבד בשטח או יורה מתוך חדר יולדות, הוא מטרה, סביבתו היא מטרה, את המטרה משמידים וחסל, כל השאר בילבולי ביצים! כל מבנה בין אם יש בו אזרחים או לא המשמש לפעילות טרוריסטית הוא מטרה צבאית, מטרה צבאית מורידים בלי לשאול שאלות, בלי לבטים, בלי חוק בינ"ל וכל שאר הבבל"ט. במלחמה בטרור אסור שיהיו חורים ואסור שיהיו פרצות, שום מקום הוא לא חסין, שום יצור הוא לא חסין (מחבלים אינם בני אנוש), מעל הכל יעילות, יעילות ,יעילות, לעשות את המינימום הדרוש לביצוע הפעולה. חוץ מזה בחוק הבינ"ל נגד חיסולים, יש לו אלטרנטיבה? לא!, נראה לך שהמחבל יסגיר את עצמו? לעולם לא, לאף אחד!, פעולה קרקעית למעצרו עדיפה?, מצטער, אני מעדיף שיהיו לנו! פחות אימהות שכולות, בחות חיילים שגופותיהם מפוזרות לכל עבר כי הנגמ"ש שלהם עלה על מטען. עקרון מנחה: סיכון כמה שפחות מינימלי לכוחותינו, כן גם אם זה אומר מעבר על אמנות, חוק בינ"ל, או"ם וכו', גם אם זה אומר יותר הרוגים לצד השני, אני לא יודע מה איתך, אבל לי אכפת יותר מהצד אליו אני שייך, אני לא איזה או"מניק משקיף שרואה בשוויון את שני הצדדים.

orvegan

New member
איפה לעזאזל אתה חי?!

כשרוצים לפוצץ פלסטינאי או בית שלו אפשר לעשות את זה בקטנה אבל הצבא בוחר להרוס יותר בתים ושיהיו יותר הרוגים לדכא עם לדכא הפגנות לסים עליהם מצור זה בניגוד לכל חוק בינלאומי ויותר מזה מוסרי או הגיוני! ומה חיילים הם לא טרוריסטים הם לא הולכים ויורים באזרחים!?

Wing Chan

New member
וואו איזה גיבוב של שטויות.

"ומה חיילים הם לא טרוריסטים הם לא הולכים ויורים באזרחים?!" נו מה את חיה בסרט? רבאק שתגדלי אולי תביני קצת מהחיים שלך לגבי מה זה אומר להיות חייל בצה"ל ומה זה לא. איפה EverMan הגבעתניק שיסביר לך קצת שלא בדיוק כול חייל הולך ויורה בפלסטיני שמעצבן אותו...

orvegan

New member
לא אומרת שכל החיילים יורים באזרחים

אבל כולם בטוח פשושעי מלחמה שעוזרים לצבא כיבוש לא משנה איך תסתקל על זה. אז כן חיילים והצבא שלנו זה צבא טרור מה לעשות הם עדיין פוגעים באזרחים ואם כבר מישהו כאן צריך לגדול זה אתה ! כי אתה זה שלא מאמת עובדות וכל הזמן מנסה להגיד לי שאני צריכה לגדול אז מצטערת שלא מתאים לך שאנשים חושבים אחרת ודיי נמאס להגיב לך אז מיצדי אתה יכול לדחוף את אצמך והילדותיות שלך לאתה יודע איפה

זה יקרה רק כאשר לא תקראי לחיילים

הגיבורים ששומרים עליך טרוריסטים ילדה קטנה וכפויית טובה! אם אתה לא יכולה להגיד תודה אז שבי בשקט.

orvegan

New member
אני לא אגיד תודה לרוצחים

זה שהם רוצחים ופוגעים באנשים לא מגן אלי טיפש!!!

נו טוב, מרדנות של ילדה בת 15...

מה עושים מחר? עצרת תמיכה בתוכנית הגרעין של אירן? אולי ב"לוחמי החופש" של החמאס? את בטוחה שאת לא גוטרמן? בניבולי פה את נשמעת אותו הדבר, לקרוא לחיילים שלנו רוצחים, נו נו נו...

לא הם לא, אזרחים נפגעים

בגלל מי שירה לידם, אשמת מי שירה לידם. אנחנו צריכים לחכות שאיזה טיל גארד שיצא מחצר בית בג'בליה ויפול על בית מגורים באשקלון?, מה לא נפיץ אותו כי אזרחים יפגעו?, מה עם אזרחים שלנו?!. אין חוק בינ"ל, יש מציאות יש אופציות, מתוכן צריך לבחור, זה הכל, לא כן מוסרי/לא מוסרי, לא הגיוני/לא הגיוני, פשוט יש אופציות וחייבים לבחור. הם לא "יורים באזרחים", הם מפצצים מקומות שיגור, אם מקומות השיגור הם במקום פתוח לא יפגעו אזרחים, אם הירי הוא ליד שכונה יש סיכוי שיפגעו, ככה זה. שום מקום לא חסין וטוב שכך.

למעלה